και η "Πέμπτη εξουσία" εν δράση!

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Σκάνδαλα, φωτιές και ΜΜΕ οδηγούν τη Χώρα σε εκλογές. Βέβαια μεγάλος «συντελεστής» υπήρξε η επιθυμία και εμμονή του Πασόκ, το οποίο… νοιάστηκε για το επιπρόσθετο χάος, που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Χώρας από τη ΝΔ, η ΝΔ δημιούργησε πάνω στο δικό του. Ο Προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί -άρχισε κιόλας- «στήθος» με «στήθος» πίσω και πάνω απ' τις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος, «δεμένος» χεροπόδαρα δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να αντισταθεί και να διαδραματίσει ρόλο στη δική του πορεία.

 

Αν και το Σύνταγμα δίνει την ευκαιρία πρόωρων εκλογών για  ε θ ν ι κ ο ύ ς  λ ό γ ο υ ς,  η κομματικοποιημένη Ελλάδα λειτουργεί με τα δικά της μέτρα και σταθμά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολιτική επιβίωση, όπως συμβαίνει σήμερα στο ιδιοτελές κόμμα της ΝΔ και τους «τροβαδούρους» της. Απλά και με αυταρχικό τρόπο ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, λες και βρίσκεται σε οικογενειακό περίγυρο… και αφού έκανε τις διακοπές του, προκειμένου να ξανακερδισθεί και πάλι (βέβαια δε το ευχόμαστε) η απόλυτη κατάληψη της κρατικής μηχανής, «φρέσκος» οδηγεί τον λαό στην κάλπη. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κάνει ένας τσοπάνης με τα πρόβατά του κάνει και ο Πρωθυπουργός με τους Πολίτες.

Μάλιστα, σαν… Έλληνες, αυτοβαφτιζόμαστε και αυτοφημιζόμαστε ότι είμαστε Χώρα… ευνομούμενη και…. ευρωπαϊκή. Το μόνο που ξεχωρίζει είναι ότι από χώρους  μ ε ι ο ψ η φ ι κ ο ύ ς   στον όγκο  υ γ ι ε ί ς  στο ν ο υ,  ακούγονται ενοχλητικές φωνές, όπως και τούτη, που λένε ότι, κύριοι Έλληνες κοιταχτείτε στον καθρέπτη και δείτε ότι δεν είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Πέρα από τον «αιφνιδιασμό» των πρόωρων εκλογών που το Πασόκ διαμαρτύρεται για την ημερομηνία, (16-09-07) η οποία ημερομηνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κομματικός αντιπερισπασμός ή ελιγμός, αν θέλετε, προκειμένου η ΝΔ να τοποθετήσει τους «άσσους» στη σωστή θέση του μανικιού της, θα πρέπει να πούμε ότι η βασική διάσταση και ουσία είναι πως, Πολίτες, Συμπολίτευση και ολόκληρη η Αντιπολίτευση βρίσκονται έρμαια στα δίχτυα της «Πέμπτης Εξουσίας». Αυτά, τα ΜΜΕ, δυστυχώς, ως γνωστό, καθορίζουν την έκβαση μιας εκλογικής μάχης και βεβαίως το αποτέλεσμα. Αυτά προ επιλέγουν και το νικητή αφού προηγουμένως εξασφαλίσουν τα προς το «ζην» τους, τον αποπροσανατολισμό των Πολιτών για όλα τα θέματα και ασφαλώς την παρότρυνση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση όταν πρόκειται για εκλογική… μάχη, όπως τώρα. 

Αυτά μας «πληροφορούν» και μας παραπληροφορούν (ιδιαίτερα τα κανάλια που αποτελούν και τη «γοητεία» της σαπίλας) το ξεχαρβάλωμα των ηθών και αξιών, την περιθωριοποίηση ή παραχάραξη των εθνικών μας θεμάτων και τις αδιάκοπες παρελάσεις των καραγκιόζηδων-πολιτικών.

Τα κόμματα, όλα τα κόμματα, θα επιδοθούν σθεναρά στον προεκλογικό αγώνα των επόμενων τριάκοντα ημερών, που, κυρίως, για τους δυο «μονομάχους» θυμίζουν τα τριάντα αργύρια του Ιούδα και τον εσταυρωμένο… Μόνο που στην περίπτωση της κομματικής Ελλάδας, εδώ το πρόσωπο του «Ιούδα» είναι πολυδιάστατο, με πολλαπλές αποχρώσεις και πρόσωπα, βεβαίως «σύγχρονο» και αποτελεσματικό, ικανό να κατακάψει την Ελλάδα, (την έκαψε) να την πληγώσει με ληστρικά σκάνδαλα, να την τραυματίσει πολιτιστικά και αθεράπευτα  και να αλληλοβοηθιέται-αλληλοϋποστηρίζεται με την «Πέμπτη Εξουσία» που για τα ελληνικά δρώμενα δεν είναι παρά μια Λερναία Ύδρα.

Εκλογές λοιπόν στις 16 Σεπτέμβρη του 2007 στηριγμένες στον τρίποδα των σκανδάλων, των πυρκαγιών, των ρυθμιστών-ΜΜΕ και, όπως προαναφέραμε, στην κομματική χειραφέτηση, που κάνει ζοφερή την κατάντια των Πολιτών.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία των πρόωρων εκλογών την περίμεναν οι πάντες, εμπλεκόμενοι σε όλες τις «βρωμιές» που κάνει η γάτα με το ποντίκι και, απ' όσα είδαμε τούτες τις μέρες στην περιφέρεια, ο δεκαπενταύγουστος με τα πανηγύρια του προσφέρθηκε για όλους σαν το καλλίτερο προεκλογικό χαρτί. Κεράσματα, χοροί, λόγοι αβρότητας και υποσχέσεις ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά βουλευτών και πολιτευτών των κομμάτων, ενώ ξεχωριστή διάσταση έδωσε η αλχημεία του κ. Κ. Καραμανλή (μερικοί τη λένε καραμανλική «μαγκιά») να «παγώσει» τις δεσμεύσεις του σε ολόκληρο τον δημοσιοϋπαλληλικό κλάδο που αποτελεί για τον νυν Πρωθυπουργό τον «άσσο» του μανικιού του και όχι μόνο.

Ένας «άσσος» που μεταφράζεται: θέλετε αυξήσεις, επιδόματα κ.α., ορίστε ψηφίστε μας να τα πάρετε… Με άλλα λόγια, μπράβο σε αυτούς που τα «δίνουν»(ΝΔ) και επίσης μπράβο σε αυτούς που τα «κόβουν» (Πασόκ). Αντιπαραθέσεις -γέλωτας! Εσείς, Πολίτες, τι λέτε;