ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ    ΑΦΙΕΡΩΜΑ 

Η ΔΡΑΣΗ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΛΗΓΙΑΝΝΗ 

Το γύρω του κόσμου κάνει η είδηση για την "σύλληψη" του διεθνώς καταζητούμενου Ελληνοαμερικανού  Άγγελου Χαληγιάννη για απάτες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε μέσω εταιρείας επενδύσεων που είχε στήσει. Δείτε την είδηση όπω μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο από τα διεθνή πρακτορεία. Το  CNN και το  Reuters  μεταδίδουν εκτενή ρεπορτάζ  αντίστοιχο ρεπορτάζ μεταδίδει η Herald Tribune   και η New York Post η οποία με τίτλο GREEK DRAMA   αναφέρεται στην υπόθεση ενώ παρόμοιες και εκτενείς αναφορές κάνει ολόκληρος ο διεθνείς τύπος με σειρά άρθρων που ήδη έχουν καταγραφεί. 

Στη Νέα Υόρκη η ομογενειακή εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ με πρωτοσέλιδη αναφορά αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ με μαρτυρίες ελληνοαμερικανών που δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα του διεθνώς καταζητούμενου

 

 

Ποιός είναι οόμως ο Ελληνοαμερικανός που το όνομα του "κοσμεί" σήμερα το διεθνή τύπο; Αξίζει να διαβάσετε το φιέρωμα του New York Magazine το οποίο ήδη από το 2004 όταν τα ομογενειακά ΜΜΕ σιωπούδαν (sic) με παραστατικό τρόπο και σημειολογικά  σκίτσα δίνει το "στίγμα" για τη ζωή, τη δράση, τα έργα και τις ημέρες του Ελληνοαμερικανού που έχει απασχολήσει τις Ομοσπονδικές αρχές με σειρά από "ανδραγαθήματα" του.   Αντίστοιχα είναι και άλλα σχετικά αφιερώματα  που έχει κάνει ο αμερικάνικος τύπος εδώ και χρόνια όταν τα ομογενειακά ΜΜΕ σιωπούσαν… Πάγια τακτική των ελάχιστων σοβαρών και έγκυρων  ομογενειακών ΜΜΕ τα οποία σχεδόν ποτέ δεν μεταδίδουν  "ειδήσεις"  που αφορούν Ελληνοαμερικανούς πέρα από εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού πια η όποια υπόθεση παρει διαστάσεις στην τηλεόραση.  Η περίπτωση Χαλιγιάννη δεν είναι η μοναδική που τα λιγοστά ομογενειακά ΜΜΕ τηρούσαν  σιγή ιχθύος όταν ολόκληρος ο αμερικάνιος Τύπος βοούσε για τη δράση και τα κατορθώματα του εν λόγω επιτίδειου. Διαβάστε κάποια από αυτά για να πάρτε μια εικόνα.

Το Greek American News Agency αποκαλύπτει αποκλειστικά ένα ντοκουμέντο με   ολόκληρο το "φάκελο" που περιλαμβάνει αναλυτικά τις απάτες,  τα αδικήματα, και   τις κατηγορίες που τον φέρεται να τον βαρύνουν από το 2004! Εξίσου περιγραφικό και αναλυτικό είναι και το ένταλμα που είχε εκδοθεί για την αναζήτηση και σύλληψη του από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.