Α ν ο ι χ τ ή  ε π ι σ τ ο λ ή – Μ ή ν υ μ α

Γράφει ο Απόδημος* Πολίτης Βάιος Φασούλας

Αν είχαμε Πόλεμο στην Ελλάδα θα είχαμε να λέμε και κάποια επιχειρήματα των αιτιών που μας οδήγησαν σ' αυτόν, τον Πόλεμο. Αν τον χάναμε για τα θύματά μας θα νιώθαμε υπερήφανοι και για τις υλικές καταστροφές θα λέγαμε: Πόλεμος ήταν είχε και καταστροφικές συνέπειες…

Μα αυτό που ζει η Ελλάδα αυτές τις μέρες με τις πυρκαγιές του τρόμου, του θανάτου -ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος-, της ερήμωσης των τόπων και τη φυγή ξεκληρισμένων ανθρώπων προς την εσωτερική μετανάστευση, έχει ξεπεράσει κάθε μορφής Πολέμου και αγριότητας.

Η Ελλάδα καίγεται, την Ελλάδα την κάψανε οι ίδιοι οι… Έλληνες, δούλοι-ανδράποδα και προσκυνητές σε ξένα συμφέροντα, τους οποίους πολύ σύντομα η Ιστορία θα τους κατονομάσει δεόντως. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτήν την εθνική τραγωδία η οποία έδωσε πολλά δείγματα τόσο για τον μεθοδευμένο τρόπο «έναρξης» των πυρκαγιών!!! την κομματική «αντιπαράθεση» που βρήκαν τόπο και χρόνο να ασκήσουν «κριτική» ο ένας στον άλλον (τελικά στο τέλος θα βγει το συμπέρασμα πως κανείς δεν φταίει!!) όσο και της ξεχαρβαλωμένης κρατικής μηχανής, η οποία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επίγειων και εναερίων δυνάμεων και Πολιτών της κάθε φλεγόμενης Πολιτείας, η κρατική μηχανή που είναι δημιούργημα των ΑΝΙΚΑΝΩΝ Ελληνικών κυβερνήσεων, λειτούργησε αναπηρικά, ατέρμονα, ασυντόνιστα.

Παρεμπιπτόντως εύλογα μπορεί να σκεφτεί κανείς τι γίνεται σε μια άλλη περίπτωση, όχι φωτιάς, αλλά σε μια άλλη εθνική «εκδοχή» τι είδους αποτελέσματα θα έχουμε.

Από το χώρο της Ομογένειας, όπως πληροφορούμαστε, ήδη χτύπησε συναγερμός για αλληλεγγύη προς τους πληγέντες συμπατριώτες μας που χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πύρινη-ανθρώπινη  λαίλαπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνισμός της Διασποράς ενεργοποιείται με όλες του τις δυνάμεις προσφέροντας ποικιλόμορφη στήριξη στους συμπατριώτες τής γενέτειράς τους. Με τη στήριξη-βοήθεια που δίνεται απλόχερα, παράλληλα θα πρέπει οι Απόδημοι Έλληνες μέσω των φορέων που τους εκπροσωπούν, όπως παράδειγμα το ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) να ενημερώνονται διεξοδικά από το ΣΑΕ και στη συνέχεια οι Απόδημοι Παγκόσμιοι Πολίτες του Σωκράτη να ενημερώνουν τα μέλη των οικογενειών, φίλων και γνωστών που βρίσκονται στην καμένη Ελλάδα για το τι μέλει γενέσθαι.

Οι φωτιές κάποια στιγμή θα σβήσουν. Και θα σβήσουν γιατί δε θα έχουν τίποτε άλλο να κάψουν, παρά μόνο πέτρες και χώμα που θα έχουν πάρει τη μορφή του χάρου και το θανάτου. Παραυτά οι συμπατριώτες μας θα πρέπει να αγωνιστούν με υπομονή και πείσμα και με τη βοήθεια των Ομογενών και την Απαίτηση της ολοκληρωτικής αποζημίωσης από το «κράτος» των τζακιών, θα δώσουν και πάλι ζωή, διότι δεν υπάρχει καλλίτερο αγαθό να φτιάχνεις και να κρατάς την Ελλάδα στα χέρια σου. Οι χαλεποί καιροί καραδοκούν γύρα μας και η ντόπια μετανάστευση και προσφυγιά προσφέρονται σαν «δώρο»,όχι μόνο στους χαλεπούς καιρούς που κρατούν τα σύννεφα στο «γκρίζο» αλλά και σε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν να κάψουν την Ελλάδα.

Αυτό είναι το μήνυμά μας και περιμένουμε από το ΣΑΕ να το μεταφέρει σε όλους τους αρμόδιους κωφάλαλους της Μητρόπολης, εκεί που εδράζονται τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, κόμματα της υπεροψίας, της υποκρισίας, του βερμπαλισμού, κόμματα-γκρουπούσκουλα της δήωσης, κόμματα εξωμοτών, ικανά να φέρουν τον τίτλο της εθνικής καταισχύνης και του μερκαντιλισμού, όπως φάνηκε και φαίνεται περίτρανα στο μένος των πυρκαγιών.

Εύχομαι το ΣΑΕ να αφουγκραστεί το μήνυμά μας που γράφτηκε με πόνο καρδιάς, να στηριχτεί στις δυνάμεις τής Ομογένειας και όχι στις μητροπολιτικές φανφάρες και να στείλει το μήνυμά του στους γηγενείς «υποψήφιους» πρόσφυγες ή μετανάστες.

Ας μας συγχωρούν οι αναγνώστες αν κάπου μας ξέφυγε η γλώσσα, αλλά πώς κι αυτή να είναι ήσυχη όταν στα τοιχώματά της υπάρχει φωτιά…

 

* Απόδημος: οι 14 περίπου μήνες επανεγκατάστασής μου στη γενέτειρά μου, Τρίκαλα, μετά από 36 χρόνια παραμονής μου στη Γερμανία, δε μου δόθηκε η αίσθηση ότι είμαι… συμπολίτης. Με εξαίρεση τους συγγενείς και με μετρημένους φίλους, για την υπόλοιπη Τρικαλινή κοινωνία μετά των Αρχών της, παραμένω «μετανάστης» στον τόπο μου. Εξού και ο αναφαίρετος τίτλος μου: «Απόδημος».

 

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Αύγουστος 26 2007  pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de