ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  

Ένα μακρύ και δριμύ κατηγορώ εναντίον συλλήβδην της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας εξαπέλυσε απόψε σε μια έκτακτη εκπομπή στην οποία εξήγγειλε  τηλεμαραθώνιο ενίσχυσης των πληγέντων στην Ελλάδα από τις πυρκαγιές    ο γνωστός καναλάρχης του  Ομογενειακού  Εθνικού Ελληνικού Καναλιού (National  Greek TV)  Δημήτρης Καστανάς.

 

«είμαι αηδιασμένος. Δεν θα κατέβω να ψηφίσω» με αυτή τη φράση και με άλλες  βαρύτατες και σαφείς  αιχμές εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης επιτέθηκε στο κυβερνών κόμμα ο κ. Καστανάς.  Το "κατηγορώ" περιείχε  αναφορές για  «κουμπάρους» και υποσχέσεις που δεν κράτησε η παρούσα κυβέρνηση. Ο κ. Καστανάς γνωστός και  για τις διασυνδέσεις του με το κυβερνών κόμμα αλλά και την ιδιαίτερη συγγένεια που διατηρεί με τον υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ( του έχει βαφτίσει το μικρό υιό) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση όχι μόνο στο κυβερνών κόμμα αλλά και σε όλους  τους πολιτικούς της Ελλάδας.

Ο ιδιοκτήτης του μοναδικού Ελληνικού καναλιού που έχει απομείνει να λειτουργεί με έδρα την πολιτεία της Νέας Υόρκης  προς το τέλος της έκτακτης εκπομπής του  δεν άφησε έξω από την κριτική του και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την οποία μίλησε με ειρωνεία και υπαινιγμούς  για τη δράση και την συνολική παρουσία της.  Ο τηλεμαραθώνιος που εξήγγειλε ο κ. Καστανάς οργανώνεται για την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007 από τις 14:00 μέχρι αργά τις πρώτες πρωινές ώρες οργανώνεται από κοινού με το ΣΑΕ Αμερικής και τον κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο συνέντευξη του οποίου φιλοξενεί στο περιοδικό ΕΣΕΙΣ που εκδίδει ο κ. Καστανάς. 

Η κριτική του κ. Καστανά, το περιοδικό του οποίου βραβεύτηκε και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παππούλια, εστιάστηκε και στην νοοτροπία των Ελλήνων, κατά του κράτους γενικά ενώ αναφορικά με την παροχή του δικαιώματος του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής  και σε αυτό το σημείο υπήρξε δεικτικός και σκληρός σε φρασεολογία.  Ισορροπία στην σκληρή κριτική προσπάθησε να κρατήσει η γνωστός  συνάδελφος διευθυντής του περιοδικού ΕΣΕΙΣ  και ανταποκριτής της εφημερίδας το  ΒΗΜΑ κ. Πανίκος Παναγιώτου.  

Εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα όσα ανέφερε στην έκτακτη εκπομπή του. Να σημειωθεί ότι το NGTV εκπέμπει καλωδιακά  μέσω της γνωστής πολυεθνικής Time Werner  και για να τον δεις πρέπει να πληρώνεις ειδική συνδρομή 10$ ανά μήνα.   Σε ότι αφορά τον τηλεμαραθώνιο που έχει προγραμματιστεί ο κ. Καστανάς δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες επιφυλασσόμενος να εημερώσει σχετικά τις προσεχείς ημέρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κ. Καστανά προβάλλει  συστηματικά τις κρατικές διαφημίσεις του ΕΟΤ για τον Ελληνικό τουρισμό δηλαδή ετησίως εισπράτει χιλιάδες δολάρια για να υπενθυμίζει στους Ελληνοαμερικανούς να επισκέπτονται την Ελλάδα!