Αθήνα, 30 Αυγούστου 2007

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΕΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

κ. ΠΕΤΡΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: Ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο μόλις συναντηθήκαμε τα μέλη του Δ.Σ κι' εγώ, μας διαβεβαίωσε ότι έχουμε την πλήρη υποστήριξή του στο έργο και στην αποστολή του Ταμείου μας, του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο σκοπός αυτού του Ταμείου, το οποίο μόλις προ ολίγων ημερών ιδρύθηκε, είναι, όπως σας είπα, να χρηματοδοτήσει προγράμματα για τη στήριξη και  την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από αυτή τη συμφορά και αυτό θα γίνει. Αυτό θα κάνουμε, με τρόπο ουσιαστικό, αποτελεσματικό και με πλήρη διαφάνεια.

 

Οι πόροι αυτού του Ταμείου είναι ο κρατικός προϋπολογισμός και οι εισφορές ιδιωτών, Οργανισμών, Τραπεζών κ.λπ. Και ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι τόσο   γενναιόδωρα κατέθεσαν ήδη τις δωρεές τους για να ανακουφιστούν οι συνάνθρωποί μας που υποφέρουν.

Θα ήθελα – πέραν των ευχαριστιών μου – να διαβεβαιώσω τους δωρητές για δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι το κάθε ευρώ που κατέθεσαν θα πάει αποκλειστικά και μόνο στον σκοπό για τον οποίο κατετέθη. Και το δεύτερο είναι ότι θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για το πού διατίθεται και το τελευταίο ευρώ. Για να ξέρουν οι άνθρωποι που μας δωρίζουν χρήματα, πού πάνε τα λεφτά τους. Ένα πρώτο πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να είναι η αποκατάσταση του χώρου γύρω από την Ολυμπία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάποιο μηχανισμό προκειμένου να αποτραπούν κάποιοι -να τους χαρακτηρίσω αλήτες -οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να βγάλουν και αυτοί χρήματα, χωρίς να τα δικαιούνται;

Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει ήδη. Δεν είναι δουλειά του Ταμείου, το κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι Τράπεζες και τα αρμόδια Υπουργεία. Γίνεται ήδη αυτό.