Άξια προς μίμηση σε επίπεδο οργάνωσης-και όχι μόνο- η Ομοσπονδία Φλόριδας η οποία κινητοποιήθηκε ουσιαστικά και αποτελεσματικά ανακοινώνοντας μια σειρά από ενέργειες που καταδεικνύουν, αν μη τι άλλο οργάνωση! Μια ματιά μόνο στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος το επίπεδο οργάνωσης, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισαν το όλο θέμα με την ανείπωτη τραγωδία που βρήκε την Ελλάδα. Μια σειρά από ενέργειες και αποφάσεις που έλαβαν στην Ομοσπονδία Φλόριδας  με  την  σοβαρότητα που απαιτεί η περίσταση, και όχι στα γρήγορα και στο πόδι όπως συνέβη  τις ημέρες αυτές με άλλους δήθεν μεγάλους και ιστορικούς οργανισμούς που "κινητοποιήθηκαν",  κυριολεκτικα  αποδεικνύουν ότι  ο Ελληνισμός όταν θέλει   έστω και τοπικά μπορεί να δράσει αποτελεσματικά δείχοντας το δρόμο και σε άλλους οργανσιμούς.

Διαβάστε το δελτίο τύπου και θα καταλάβετε πολλά.  Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα φαίνεται από λεπτομέρειες όπως από το πως, που, πότε, γιατί, ποιος, (τα πέντε βασικά που πρέπει να περιέχει ένα δελτίο τύπου) μέχρι τις ενέργειες και  τα μέτρα σε τοπικό επίπεδο αλλά και οι αποφάσεις δείχνουν το δρόμο για το πως πρέπει να δουλεύουν και  άλλοι οργανισμοί εδώ στη Νέα Υόρκη. Διαβάστε το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Φλόριδας  και κρίνετε.  

"Συγκλονισμένη η ομογένεια της Φλώριδας παρακολουθεί τις εξελίξεις των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Η ευαισθητοποίηση των ομογενών όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό, σε περιπτώσεις καταστροφών είναι γνώστη και πάντοτε βρίσκονται δίπλα στους πληγέντες.

Με βάση τα δεδομένα αυτά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλώριδας κάλεσε σε συγκέντρωση εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο, τους πρώην προέδρους και του προέδρους όλων των εθνικοτοπικών συλλόγων προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για τους τρόπους βοηθείας.

Στην συγκέντρωση αυτή παρευρέθηκαν περισσότεροι από είκοσι εκπρόσωποι οι οποίοι ενημερώθηκαν για την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα και τις ανάγκες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί. Πριν την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.

Στην διάρκεια της συζήτησης υποβλήθηκαν αρκετές προτάσεις για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να γίνει περισσ'οτερο ουσιαστική η βοήθεια και η ανακούφιση των πυροπαθών. Τελικά με ομόφωνη απόφαση όλων των συμμετεχόντων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλώριδας θα προβεί στις κατωτέρω ενέργειες.

  • 1. Εκφράσει με επιστολή προς τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τα συλλυπητήρια της για τα θύματα και την διαβεβαίωση ότι οι απόδημοι Έλληνες δεν ξεχνούν την μητέρα πατρίδα και ότι πάντα είναι κοντά της
  • 2. Δημόσια μέσω των ομογενειακών και Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωση να εκφράση την θλίψη της και την αμέριστη συμπαράσταση της προς τους δοκιμαζόμενους.
  • 3. Την δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την συγκέντρωση χρημάτων ο οποίος είναι Bank Of America No 2290480289 Panhellenic Federation of Florida με την ένδειξη Fire Relie For Greece
  • 4. Την πραγματοποίηση συναυλίας με γνωστούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα στο συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα για την συγκέντρωση ενός αξιόλογου χρηματικού ποσού. Για την πραγματοποίηση της συναλαυλίας αποφασίστηκε να ζητηθεί και η βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού.
  • 5. Επικοινωνία με την Δήμαρχο του Ελληνικού χωριού Τάρμπον Σπρίνγκς για πραγματοποίηση εκδήλωσης συμπαράστασης με την συμμετοχή αμερικανών καλλιτεχνών
  • 6. Κινητοποίηση των αμερικανών πολιτών προκειμένου να συμμετάσχει με την βοήθεια του στην προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας μέσω της εφημερίδας S.Petersburg και των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
  • 7. Ζητηθεί από όλους τους συλλόγους της Φλώριδας η οικονομική βοήθεια.
  • 8. Την έκδοση ειδικού ενημερωτικού εντύπου το οποίο θα διανεμηθεί σε όλους τους συλλόγους, εκκλησίες και ελληνικά καταστήματα.
  • 9. Σταλεί επιστολή προς όλες τις μεγάλες Αμερικανικές Εταιρείες της περιοχής προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ομοσπονδίας."

P.O.BOX 516  – PALM HARBOR FLORIDA USA 34682-0516

PHONE (727) 736-3704 / 244.6011 / 638-1120  FAX (727) 734-5962

E.Mail : koumares@aol.com  –  hellenicpress@hotmail.com

MEMBER HELLENIC AMERICAN NATIONAL CONSUL