ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟ «ΒΕΤΟ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ

ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

 

 

   Σε δήλωσή του στο Σκοπιανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι, περιγελά ευθέως τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή για ΒΕΤΟ στα Σκόπια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αποδίδοντάς τη σε καθαρά προεκλογικούς λόγους, ενώ τονίζει ότι η Αθήνα δεσμεύεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία, την οποία δεν έχει ανακαλέσει μέχρι τώρα, γεγονός που μεταφράζεται στα Σκόπια πως η Ελλάδα θα τηρήσει τους εντελώς ετεροβαρείς όρους της καταπατημένης από τα Σκόπια Συμφωνίας, βάζοντας τα σαν FYRO"M" στο ΝΑΤΟ, εγκαταλείποντας οριστικά το ισχυρό όπλο του ΒΕΤΟ!

   «Βλέπω τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω του πρίσματος της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας της Ελλάδας, δήλωσε.

   Η διαδικασία ιδιότητας μέλους της "Μακεδονίας" στους Οργανισμούς όπου η Ελλάδα είναι ήδη μέλος, είναι ρυθμισμένη με την προσωρινή Συμφωνία του 1995.

   Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από το ότι και οι δύο χώρες έχουν μέχρι τώρα μείνει στους κανόνες της Συμφωνίας και από το ότι η Αθήνα δεν έχει ανακαλέσει τη σημασία αυτής της βασικής διμερούς Συμφωνίας…

   …Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την πρόθεση του ΝΑΤΟ να επεκτείνει τη ζώνη ασφάλειας και της επιρροής στη νοτιοανατολική Ευρώπη μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες της, όπως η Αλβανία, η Κροατία και η "Μακεδονία". Θα είναι μια απόδειξη ότι οι φιλικές σχέσεις και τα αμοιβαία συμφέροντα είναι προτεραιότητα και για τη "Μακεδονία" και για την Ελλάδα», κατέληξε ο Μιλοσόσκι.

   Μήπως τελικά τα Σκόπια έχουν ισχυρότερες, παράλληλες ή «μυστικές» διαβεβαιώσεις για τη στάση της Ελλάδας, άγνωστο από ποιον/ποια/ποιους και σε ποιο επίπεδο, τόσο που να αδιαφορούν, να περιγελούν και να ειρωνεύονται ευθέως τη δήλωση ΒΕΤΟ του Έλληνα Πρωθυπουργού, στην Τηλεμαχία της 6-9-2007, ενώπιον όλων των Πολιτικών Αρχηγών και του ελληνικού λαού;