ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ 

Βαρύ, γεμάτο ένταση, αγωνία, διαπληκτισμούς, εγκλήσεις και αντεγκλήσεις διαμορφώνεται  το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΑΕ Αμερικής του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβολίου αλλά και της Ιερά Αρχιεισκοπής Αμερικής  μετά τις αποκαλύψεις του Greek American News Agency για την τηλεφωνική συνδιάσκεψη της 30ης Αυγούστου και τα συνεπώμενα αποτελέσματα της γενικής διαπίστωσης περί γενικού μπάχαλου και ασυνεννοήσιας. Έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού και συντονισμού δράσης της "συντεταγμένης και οργανωμένης" ομογένειας.   Παρασκήνιο το οποίο αποκαλύψαμε με στοιχεία και ντοκουμέντα από τα οποία προκύπτει όλη αυτή η κατάσταση. Η ασυνεννοησία και η ανοργανωσιά της κατά τ' άλλα  οργανωμένης και συντεταγμένης "ηγεσίας"  της Ομογένειας που είναι πλήρως αποστασιοποιημένη από την κατάσταση αυτή. Μια αρωστημένη κατάσταση γεμάτη "ηγέτες", "παράγοτες", "συντονιστές", "προέδρους" κάθε είδους αρμοδίο-αναρμόδιους τους οποίους παρακολουθούν με έκπληξη αλλά και οργή  οι απλοί ομογενείς να παίζουν στο όνομα της Ομογένειας διάφορα παιχνίδια εξουσίας και αυτοπροβολής.  

Ομογένειας όπως την εννοούν οι κ. Βεληβασάκης και Σπυρόπουλος! Ομογένεια η οποία όμως  δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το γνήσιο και αυθόρμητο ειλικρινές ενδιαφέρον των απλών χιλιάδων ομογενών οι οποίοι πλήρως αποστασιοποιημένοι από τους δήθεν ηγέτες προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν και το κάνουν με κάθε μέσο και τρόπο -για να μη παρεξηγούμαστε – ασχέτως αν χρειάζεται συντονισμός. Πρόγραμμα και σχέδιο ώστε η όποια βοήθεια να κατευθυνθεί προς τις σωστές κατευθύνσεις.

Οι απλοί «ανώνυμοι» ομογενείς όπως πάντα θα κάνουν το χρέος τους και θα βγάλουν ασπροπρόσωπη την γεμάτη πατριωτισμό Ομογένεια. Με μια διαφορά: ουδείς από τους «κυρίους» αυτούς έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται τον πόνο,  και τη θλίψη  όλων αυτών που θρηνούν για τους χαμένους ανθρώπους τους αλλά και για τις περιουσίες τους.   Όπως έκανε το  άλλο "δίδυμο"  οι κ. Διαμαντίδης και Ράλλης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων!  

Η αγωνία και η νευρικότητα  για τις επικείμενες αποκαλύψεις μας φάνηκε αμέσως από την πρεμούρα που έδειξαν οι κ. Σπυρόπουλος και Βεληβασάκης οι οποίοι αμέσως έδωσαν «συνεντεύξεις» στον Εθνικό Κήρυκα ο οποίος έσπευσε με τη σειρά να εκμεταλλευτεί το γεγονός αφενός για να δοθούν οι συνεντεύξεις οι οποίες δίδονται πάντα με το αζημίωτο φυσικά στην ημερησία η οποία εργολαβικά έχει αναλάβει να προβάλει και να προωθεί το δίδυμο Σπυρόπουλου – Βεληβασάκη ως ηγεσία της οργανωμένης και συντεταγμένης ομογένειας, και αφετέρου να σχηματισθεί  ένα οργανωμένο και συντεταγμένο «μέτωπο» εναντίον του Greek American News Agency που σπάει με τις αποκαλύψεις και την σκληρή  κριτική του τη δομή της δήθεν οργανωμένης και συντεταγμένης Ομογένειας.

Ομογένεια  την οποία κάποιοι φαίνεται να  θέλουν πλήρως και απόλυτα ελεγχόμενη από συγκεκριμένα συμφέροντα.  Χωρίς να υπολογίζουν ότι η ομογένεια δεν εκφράζεται πλέον μέσα από αυτούς και τα διορισμένα και δοτά επιτελεία τους εδώ και χρόνια. Η Ομογένεια, δηλ. ο απλός σκεπτόμενος Ομογενής δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς που εμφανίζονται ως δήθεν ηγέτες του.  Έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως εδώ και χρόνια -ειδικά στη ΝΥ- και το μόνο που κάνει είναι να συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στην οργάνωση της Εθνικής Παρέλασης στη 5η Λεωφόρο.

Συμμετοχή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δήθεν οργανωμένη ομογένεια αυτών όλων των ηγετίσκων που ικανοποιούν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους εδώ και 30 χρόνια όπου οι ίδιοι και ίδιοι εναλλάσσονται στις ίδιες θέσεις και κάθονται στις ίδιες παλιομοδίτικες καρέκλες. Η ομογένεια δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς ούτε με  όλους εκείνους που εμφανίζονται στις πληρωμένες συνεντεύξεις και τις καταχωρίσεις τους στον Εθνικό Κήρυκα ή σε άλλες μικρότερης κυκλοφορίας τοπικές ή εβδομαδιαίες εφημερίδες. Η Ομογένεια -και το ξέρουν πολύ καλά αυτό όλοι όσοι δήθεν συναποτελούν την οργανωμένη και συντεταγμένη ομογένεια- δεν εκφράζεται πια μέσα από όλους αυτούς. Ο απλός ομογενής έχει αντίληψη και κρίση διαθέτει ώστε να κρίνει και να συγκρίνει. 

Το σύστημα πάσχει και το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι το στηρίζουν αφού αυτά λένε στις ιδιωτικές συζητήσεις τους και όλοι διαπιστώνουν πλήρη αποσυντονισμό δράσης σε όλα τα θέματα. Η εθνική τραγωδία απλά κατέδειξε ότι δεν υπάρχει οργανωμένη και συντεταγμένη ομογένεια. Υπάρχει μόνον ο απλός Ομογενής ο οποίος βγάζει πάντα το φίδι από την τρύπα και τα κάστανα από τη φωτιά με το δικό του δολάριο είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα. Αλλά δεν ανέχεται πλέον με τα δικά του χρήματα και το δικό του ιδρώτα, κόπο και μόχθο κάποιοι Σπυρόπουλοι και Βεληβασάκηδες να εμφανίζονται ως ηγέτες. Η Ομογένεια έχει πάψει προ πολλού να θέλει κοτσαμπάσηδες  ή λαϊκότερα όπως ακούγεται στους συλλόγους και τα καφενεία δεν θέλει νταβατζήδες!     

Στις «συνεντεύξεις» τους και οι δυο προσπάθησαν  αφενός  να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να  δείξουν ισχυροί και ενωμένοι και αφετέρου να απαντήσουν στις καυτές ερωτήσεις που θέσαμε. Όσο όμως και αν προσπάθησαν δεν απάντησαν σε τίποτα! Αντιθέτως και οι δυο εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσαν  τις αποκαλύψεις μας για ασυνεννοησία. Ανοργανωσιά και πλήρη σύγχυση στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί  με τους λογαριασμούς που έχουν ανοίξει. Με τις απόψεις τους και οι δυο επέτειναν την σύγχυση αφού έδειξαν ότι ακόμα, εδώ και μέρες  δεν έχει υπάρξει σχέδιο και συντονισμός για την δράση των Ομογενειακών Οργανώσεων οι οποίες όλες δρουν κατά βούληση και χωρίς σχεδιασμό και συντονισμό.

Γενικός συντονιστής στο μπάχαλο και την ασυνεννοησία  ο «συντονιστής» κ. Θεόδωρος  Σπυρόπουλος με βοηθό και assistant manager τον κ.  Μ. Βεληβασάκη.  Εκνευρισμός όμως επικρατεί και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής η οποία έσπευσε μετά την αυστηρότατη κριτική να επιστρατεύσει -κυρίως για να ευαισθητοποιήσει – μεγάλα ονόματα από τα οποία εμμέσως πλην σαφώς είναι φανερό ότι ζητάν συστρατευθούν στον αγώνα για τη βοήθεια προς τους πυροπαθείς στην Ελλάδα αλλά να ευαισθητοποιήσει και αυτούς που επικαλείται στην ολοσέλιδη καταχώριση που έδωσε στον ομογενειακό τύπο.  

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Ο κ. Δημήτριος μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε έσπευσε με δηλώσεις του στον Εθνικό Κήρυκα να καλέσει σε συστράτευση διαπιστώνοντας όμως και αυτός την ανάγκη συντονισμού δράσης.   Δεν είναι τυχαίο επίσης  το γεγονός ότι οι συνεντεύξεις δόθηκαν διαδοχικά  στον Εθνικό Κήρυκα με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει χωρίς περισσότερα στοιχεία υποσχέσεις για  δωρεές ενώ και εκείνος από την πλευρά του τόνισε ότι είναι ανάγκη συντονισμού και σχεδιασμού. Διαβάστε προσεχτικά τις δηλώσεις και θα διαπιστώσετε αυτό ακριβώς που γράψαμε και την τραγική ομολογία  αλλά και τον ενευρισμό του κ. Δημητρίου, ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή   δεν διαθέτει(!) ούτε ένα εκατομμύριο δολάρια ώστε συμβολικά να μπει μπροστά στον αγώνα για τη βοήθεια προς τους πυροπαθείς στην Ελλάδα. Το σημαντικότερο όλων δε, είναι είναι ότι επιβεβαιώνεται  πλήρως το ρεπορτάζ μας για τη διάσταση απόψεων μεταξύ Αρχιεπισκοπής και ΣΑΕ – Ε.Ε.Σ. σε ότι αφορά την συνεργασία και τον συντονισμό δράσης ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι σπασμωδικές ενέργειες. 

Χρήματα ωστόσο για την συγκάλυψη και τις δικαστικές αποζημιώσεις η  Ιερά Αρχιεπισκοπή διαθέτει! Για να δούμε πόσο θα κοστίσει το νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στον απλό ομογενή και πόσους δίσκους θα χρειασθεί να βγάλει για να πληρωθούν οι δικαστικές δαπάνες; Υπενθυμίζεται ότι για την κάλυψη δικαστικών δαπανών σεξουαλικών σκανδάλων το ποσό που έχει δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια επί των ημερών της Ποιμαντορίας του κ. Δημητρίου υπερβαίνει τα 10.000.000$!

Διαβάστε τις συνεντεύξεις του  κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου , του κ. Μ. Βεληβασάκη, και τις δηλώσεις  του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Εθνικό Κήρυκα   και μετά ξαναδιαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα μας και δείτε αν και κατά πόσο απάντησαν στις κρίσεις και τις επισημάνσεις μας.  Τώρα έχετε όλες τις πλευρές, γνώση και πληροφόρηση, κρίση και αντίληψη για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.  

Και μη ξεχνάτε τον τηλεμαραθώνιο του Δημήτρη Καστανά και του Θεόδωρου Σπυρόπουλου την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.