Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος  έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου (22.9.07) στην Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Πρέσβη Τάσο Τζιωνή, όπου την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στην Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τις Κλιματικές Αλλαγές και στις 26 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει την 62η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στις 27 Σεπτεμβρίου το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη θα έχει συναντήσεις και επαφές με ομολόγους του καθώς επίσης και με τα Πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αύριο Κυριακή (25.9.04) ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ενώ νωρίτερα το πρωί θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει τα εγκαίνια της Κυπριακής Έδρας Σπουδών στην Ιστορία και Θεωρία του Δικαίου  (History and Theory of Justice) στο Πανεπιστήμιο NYU ( New York University).