Σήμερα το Γ΄μέρος της έρευνας για τις παρανομίες του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο,  τις μεθοδεύσεις και τις ίντριγκες που προηγήθηκαν με αφορμή το πολυζητημένο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.   Αλλά και μια είδηση βόμβα στα θεμέλια του ΣΑΕ Αμερικής!  

 

Παράνομη η λειτουργία του ΣΑΕ Αμερικής!

Επί πλέον το κυριότερο το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency  αν και αποτελεί κοινό μυστικό σε παναμερικανικό επίπεδο, είναι το εξής εκπληκτικό! Το  περιφερειακό συμβούλιο του ΣΑΕ Αμερικής είναι παράνομο στην Αμερική!  Αποκάλυψη η οποία κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλο το οικοδόμημα του περιφερειακού Συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής.  Το περιφερειακό συντονιστικό ΣΑΕ Αμερικής   δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο στην Αμερική! Δεν μπορεί να υφίσταται!  Δεν είναι καν νόμιμος  Αμερικάνικος οργανισμός!  Δεν είναι ούτε non profit organization! Δεν υπάρχει πουθενά ως νομικό πρόσωπο στην Αμερικανική επικράτεια! Δεν έχει καταστατικό και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας! Δεν έχει ειδικό αριθμό μητρώου ως non profit οργανισμός! Ο λόγος ; Είναι απλός.  Απαγορεύεται να λειτουργεί οποιοσδήποτε εθνικός οργανισμός που δρα εκ μέρους ή για λογαριασμό άλλης κυβερνήσεως με βάση τη νομοθετική ρύθμιση Foreign Agents Act  που έγινε μετά το A΄ παγκόσμιο πόλεμο! Διαβάστε με προσοχή όλα τα σχετικά κεφάλαια {22 – 36 & 38 } που αφορούν στους όρους και τις προϋποθέσεις  για τους  κανονισμούς λειτουργίας εθνικών οργανισμών αλλά και τις σχετικές απαγορεύσεις και θα καταλάβετε πολύ καλά πόσο σοβαρός και άμεσα ορατός είναι ο κίνδυνος, να τιναχτούν όλα στον αέρα και που μπορεί να οδηγήσει η  άφρονος  λογική Σπυρόπουλου.

Μια κίνηση αρκεί για  να μπουν σε περιπέτειες ανά πάσα ώρα και στιγμή! Περιπέτειες που είναι δυνατόν να εμπλέξουν και την Ελληνική κυβέρνηση η οποία όταν νομοθετούσε μάλλον κάποιοι δεν τις εισηγήθηκαν ειδικά για την Αμερική την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και τους τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή αφού το όλο οικοδόμημα είναι στο αέρα!     Ο κίνδυνος να κατηγορηθούν τα μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΑΕ  με οποιαδήποτε αφορμή  για την εσωτερική  δράση, τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους εντός Αμερικανικής επικράτειας  είναι άμεσος και ορατός!  

Ο οποιοσδήποτε(έστω κακόπιστος) δηλαδή με  μια  απλή επώνυμη καταγγελία  μπορεί να προσβάλει σε  ομοσπονδιακό επίπεδο  και πολιτειακό(σε οποιαδήποτε πολιτεία) ως  παράνομη τη  δράση του ΣΑΕ Αμερικής! Θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις διμερείς σχέσεις!  Οι συνέπειες θα είναι  ολέθριες  και καταστροφικές για την  ίδια την ύπαρξη του οργανισμού στις ΗΠΑ!  Δεν φρόντισαν δηλαδή εδώ και χρόνια να βρουν την νομική φόρμουλα ώστε να τον  νομιμοποιήσουν  ούτε ως non profit οργανισμό! Δεν υπάρχει νόμιμο καταστατικό εσωτερικών κανονισμών  λειτουργίας!  Αλλά ούτε και φαίνεται να μπορούν να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια  με βάση την ισχύουσα ομοσπονδιακή νομοθεσία!      Και προσέξετε ακόμα και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του -όταν και όποτε ολοκληρωθεί- πρέπει να εγκριθεί και να επικυρωθεί από την Ελληνική κυβέρνηση!

Επί πλέον:     Πρόκειται  για έναν περιφερειακό  οργανισμό παράρτημα  που εξαρτάται πλήρως από την Ελλάδα και το κεντρικό συμβούλιο του ΣΑΕ χωρίς τη δυνατότητα  θεσμικών ενεργειών και  αποφάσεων! Διαβάστε το νόμο ο οποίος είναι σαφέστατος και ξεκάθαρος!   Πολύ δε περισσότερο δεν δικαιούται να προβαίνει σε διοικητικές πράξεις και αποφάσεις παρά μόνο να εισηγείται στο κέντρο.  Δηλαδή προς τον εκάστοτε  πρόεδρο του ΣΑΕ και εκείνος με τη σειρά του  συμβουλευτικά και γνωμοδοτικά προς την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.  Η παρανομία είναι κραυγαλέα!  Καμία διοίκηση δεν φρόντισε να διορθώσει, ούτε και  ο κ. Σπυρόπουλος ο οποίος το μόνο που επιδιώκει είναι μια κλειστού τύπου ελεγχόμενη και πλήρως εξαρτώμενη καθοδήγηση της Ομογένειας. Όπου δεν το κατορθώνει προχωρά  με την γνωστή  αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του! Συμπεριφορά που τον οδηγούν οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του…  Συν τοις άλλοις διχάζει τον Ελληνισμό με τις παράνομες «πράξεις» και «αποφάσεις» του!

«Αποφάσεις» που δυστυχώς  λαμβάνει και ερήμην της διοίκησης και της Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΕ! Χωρίς να ρωτά κανέναν απολύτως! Και σαν να μην έφτανε αυτό αντί να λειτουργεί έστω ως συνεκτικός κρίκος, προωθώντας την ενότητα, την σύμπνοια και την ομόνοια στους κόλπους της Ομογένειας στην Αμερική-  ο μόνος ρόλος και δικαίωμα  που τους παρέχεται  από τον εκτελεστικό νόμο του ΣΑΕ  και αυτός σε επίπεδο συμβουλευτικό και εισηγητικό, ως αρωγοί και υποστηριχτές κάθε προσπάθειας που προάγει την ενότητα, την ομόνοια και την σύμπνοια της Ομογένειας-   εν τούτοις ούτε και αυτό αδυνατεί να κάνει ο κ. Σπυρόπουλος και το στενό επιτελείο των  συνεργατών του!

Αντιθέτως όπως αποκαλύπτουμε σήμερα  με τις τελευταίες  ενέργειες και τις «αποφάσεις» του διχάζει τον Ελληνισμό! Από την έρευνα την οποία κάναμε, πάνω σε ένα πολυσυζητημένο θέμα, αυτό  της υπόθεσης της διοργάνωσης του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  διαπιστώσαμε τα εξής εκπληκτικά!  

Οι παρανομίες Θεόδωρου  Σπυρόπουλου

1.Ποτέ δεν ενημέρωσε τα μέλη του περιφερειακού  συμβουλίου για τις ενέργειες και τις αποφάσεις του!

2.  Ποτέ δεν ρώτησε κανέναν για τις «αποφάσεις» που ανακοίνωσε μέσω επιστολών στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

3. Δεν είχε εξουσιοδότηση από κανέναν για όσα έκανε ούτε για όσα έγραφε στα δελτία κοινά δελτία  τύπου  με το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου!

4. Ποτέ του δεν συγκάλεσε το περιφερειακό  συμβούλιο για αυτό το θέμα.

5. Ποτέ δεν ρώτησε  τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΕ Αμερικής(μέλος  της οποίας είναι και μάλιστα εκ των ιδρυτικών είναι και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ)   για τις αυθαίρετες  ενέργειες του οι οποίες τραυματίζουν την ενότητα και την πολυπόθητη σύμπνοια που έχει ανάγκη η οργανωμένη ομογένεια!

6. Ποτέ δεν μίλησε και δεν συνεννοήθηκε με το  περιφερειακό συντονιστικό συμβούλιο ΣΑΕ Αμερικής σε κάποια ειδική συνεδρίαση! Η πλειοψηφία δηλώνει παντελή άγνοια!

7. Όλοι έλαβαν εκ των υστέρων μόνο τα δελτία τύπου και τις κοινές ανακοινώσεις.

8. Παρά τις εκκλήσεις για συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα  από μέλη του συντονιστικού συμβουλίου  ΣΑΕ Αμερικής όπως ο κ. Καραλέκας, ο οποίος και τον καταγγέλλει αλλά  και από  άλλα μέλη που επιφυλάσσονται να του τα «ψάλουν» στο επικείμενο συμβούλιο, το οποίο αρνείται να συγκαλέσει. Τους αγνόησε όλους προκλητικότατα   και ενέργησε αυτοβούλως ή όπως του υπέδειξε το στενό περιβάλλον του οδηγώντας τον σε περιπέτειες με απρόβλεπτες εξελίξεις.

9. Παρά την έκκληση του Υφυπουργού Θεόδωρου Κασσίμη στις 13 Ιουνίου στην εκδήλωση του AHI  στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια (σ.σ. απευθυνόμενος προς τους κ. Σπυρόπουλο και Διαμαντίδη)με την γνωστή φράση «γυρίστε πίσω στη Αμερική και βρείτε και εγώ είμαι μαζί σας»  εκείνος αγνόησε και αυτή την έκκληση του Υφυπουργού.

10. Νωρίτερα,   ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τον υφυπουργό να μεσολαβήσει και για την αναβολή των προσυνεδριακών εκδηλώσεων ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος συνεννόησης! Αίτημα που εμμέσως πλην σαφώς ετέθη  όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency από κοινού  με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νικόλαο Διαμαντίδη! Αυτό προκύπτει από καλά διασταυρωμένες πηγές από το αρμόδιο υφυπουργείο αλλά και από τα όσα διέρρευσαν  συνεργάτες του κ. Κασσίμη σχετικά με την επιστολή της 18ης Ιουνίου οι οποίοι παράλληλα  διευκρίνιζαν πως επρόκειτο όχι για παρέμβαση στα εσωτερικά ενός ΕλληνοΑμερικάνικου οργανισμού όπως εξέλαβε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ αλλά για φιλική σύσταση που μπορούσε και να μην ακολουθηθεί!

11. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Ομοσπονδίας για συνεργασία και διάλογο και συνεργασία με σειρά σχετικής αλληλογραφίας την οποία και αποκαλύπτουμε, εκείνος κώφευε και επέμενε στην σκληρή τακτική της άρνησης ειρωνευόμενος και προφασιζόμενος την επιστολή Κασσίμη και τις επιφυλάξεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής η οποία όμως ουδέποτε ευθέως αναμίχθηκε ή ζήτησε την αναβολή ή πολύ περισσότερο την ματαίωση του συγκεκριμένου συνεδρίου και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο!

Αντιθέτως εκείνο που εξ αρχής ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Οργάνωση και ενότητα!  Ακριβώς διότι άλλα έβλεπε να του διαμηνύει εν κρυπτώ  το δίδυμο Ράλλη – Διαμαντίδη και άλλες ήταν οι επίσημες αποφάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Εξ ου,  και εξέφρασε τις ζωηρές επιφυλάξεις του για την όλη διοργάνωση έχοντας και  την πρότερη γνώση για το ποιοι τελικά  αποτελούν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αφενός, και αφετέρου καρφώνοντας τον κ. Διαμαντίδη με τις δηλώσεις του στη Greek News παραμονές των Πανομογενειακών Συνδιασκέψεων.

Ως γνωστόν  ο κ. Διαμαντίδης ενώ στις 14/5 συναντήθηκε με τον αρχ. Δημήτριο για το θέμα του συνεδρίου χωρίς έγκριση του Δ.Σ. εκείνος εν συνεχεία προφασίστηκε ιδιωτικό ραντεβού! Περισσότερα για αυτό σε  επόμενο σχετικό ρεπορτάζ με μια σειρά στοιχείων που θα επιφέρουν πολλές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ομοπσονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.       

Η εξαπάτηση του Θεόδωρου Κασσίμη

Επί πλέον ο κ. Σπυρόπουλος φαίνεται να  εξαπάτησε τον Υφυπουργό Θεόδωρο Κασσίμη  ο οποίος ζήτησε από τους κ. Διαμαντίδη και Σπυρόπουλο στις 13 Ιουνίου σε εκδήλωση του AHI στο Μ. Βρετάνια  επιστρέφοντας στην Αμερική  «να τα βρουν και εγώ είμαι εδώ» όπως χαρακτηριστικά τους είπε και το αυτό  επιβεβαιώνουν  όλες οι πλευρές.  

Αντί αυτού σε όλες τις εκκλήσεις και τις επιστολές που του έστειλε η Ομοσπονδία από τις 18 Ιουνίου μέχρι  τις 27 Ιουνίου  ο κ. Σπυρόπουλος επέμενε να αρνείται συνεργασία προφασιζόμενος  την επιστολή Κασσίμη της 18ης Ιουνίου και τις επιφυλάξεις της Αρχιεπισκοπής.   Πρόκειται για την γνωστή   επιστολή της 18ης Ιουνίου 2007 που έστειλε ο Υφυπουργός  ζητώντας να υπάρξει αναβολή των προσυνεδριακών εκδηλώσεων   η οποία εστάλη  προκειμένου να δοθεί χρόνος για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ομοσπονδίας και ΣΑΕ Αμερικής.  Από τις 13 μέχρι και τις 23 Ιουνίου ήταν δέκα ολόκληρες ημέρες. Χρόνος ικανός και αρκετός για συνεννόηση. Αρκούσε μια επιστολή εκ μέρους της Ομοσπονδίας και άλλη μια εκ μέρους του ΣΑΕ Αμερικής με τις ανάλογες προηγούμενες συνεννοήσεις αντίστοιχα στα δυο διοικητικά σώματα του ΣΑΕ και της Ομοσπονδίας.   

Τι έκανε όμως ο κ. Σπυρόπουλος; Εξαπάτησε τον Υφυπουργό! Τον άφησε να πιστεύει ότι με την επιστολή που θα έστελνε ζητώντας κάποια ολιγοήμερη αναβολή του προσυνεδριακού διαλόγου θα υπήρχαν οι κατάλληλες συνεννοήσεις μεταξύ των δυο φορέων.   Ώστε στο διάστημα αυτό-των δέκα ημερών- ο κ. Σπυρόπουλος όταν  θα επέστρεφε Αμερική θα είχε επικοινωνία με την Ομοσπονδία όπως του ζήτησε ο Θ. Κασσίμης προκειμένου  να υπάρξει σύγκληση και συνεργασία .  Αντί αυτού ο κ. Σπυρόπουλος   εξαφανίστηκε λες και τον κατάπιε η γη. Δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και τις κλήσεις που του έκαναν ο κ. Δημητρίου και άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας και εμφανίστηκε στις 22 Ιουνίου με το κοινό δελτίο τύπου ΣΑΕ – Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

Την  πάτησε όμως γιατί ενώ ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει επίσημη  γνώση για τις προθέσεις της Ομοσπονδίας να διοργανώσει το Συνέδριο αυτό, εν τούτοις απαντά δημοσίως με το κοινό δελτίο τύπου  σε κάτι που δεν έχει λάβει γνώση όπως ψευδώς  ισχυρίζεται! Ιδού και η σχετική πρόσκληση προς του κ. Σπυρόπουλο- Βεληβασάκη (έλαβαν και οι δυο την ίδια μέρα αυτή τη πρόσκληση.

Την ίδια μέρα που ο κ. Κασσίμης στέλνει επιστολή και ζητά αναβολή των προσυνεδριακών εκδηλώσεων την ίδια μέρα η Ομοσπονδία δια του προέδρου κ. Διαμαντίδη στέλνει επιστολή στον κ. Σπυρόπουλο και του ζητά συνεργασία όπως είχε συμφωνηθεί στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου ενώπιον του κ. Κασσίμη.

Ο κ. Σπυρόπουλος όμως είναι ακόμα "εξαφανισμένος" και αντί να απαντήσει πρώτα ως όφειλε στον Διαμαντίδη επειδή ο χρόνος πιέζει προδίδεται και αντί να απαντήσει πρώτα στην επιστολή Διαμαντίδη  εκδίδει στις 22 Ιουνίου  με τον κ. Βεληβασάκη το πρώτο στην νεότερη  ιστορία της Ομογένειας κοινό ανακοινωθέν ΣΑΕ Αμερικης και Ε.Ε.Σ.

Η Ομογένεια παγώνει αλλά και θλίβεται γιατί θυμάται τα προηγούμενα χρόνια τα βέλη  Σπυρόπουλου εναντίον του ΣΑΕ. Επί πλέον δεν έχει καμία άδεια να πράξει κάτι τέτοιο από τα μέλη του  ΣΑΕ  Αμερικής τα οποία όπως είδατε αγνοούν παντελώς τις δράσεις και τις ενέργειες Σπυρόπουλου!

Επιπροσθέτως ενώ ο πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης ήθελε να υποστηριχτεί το συγκεκριμένο συνέδριο ο Σπυρόπουλος  ζητά και από τον κ. Ταμβάκη να μην αναμιχθεί διότι αφορά την δική του περιφέρεια ενώ πρόσκληση υπήρχε και προς το κεντρικό  ΣΑΕ, αφήνοντας και αυτόν να καταλάβει ότι με τις κατάλληλες συνεννοήσεις στο διάστημα των δέκα ημερών (από 13 μέχρι 23 Ιουνίου) θα υπήρχε σύγκληση και συνεργασία. Παράλληλα όμως ο ίδιος μηχανισμός κινήθηκε  σε πλήρη και αγαστή συνεννόηση με τον κ. Βεληβασάκη. Το ίδιο διάστημα, τέλη Μαϊου ο ίδιος μηχανισμός Σπυρόπουλου Βεληβασάκη  στέλνει  την γνωστή επιστολή ως Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο στις 30/5 στον διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου κ. Ι. Κυπαρισσίδη. Επιστολή η οποία επίσης δεν είχε την έγκριση ούτε  του Δ.Σ. ούτε και της γενικής Συνέλευσης του Ε.Ε.Σ !     

Επί πλέον,  την επομένη της δημόσιας κοινής ανακοίνωσης, στις   22 Ιουνίου-για την οποία έσπευσαν να πανηγυρίσουν τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα – στέλνει και απάντηση στον κ. Διαμαντίδη απαντώντας στην από 18 Ιουνίου επιστολή που του έστειλε η Ομοσπονδία. Ιδού και  το ντοκουμέντο!  Από τις 18 μέχρι και τις 23 Ιουνίου έγιναν πολλές κλήσεις στο κινητό του κ. Σπυρόπουλου εκ μέρους στελεχών της Ομοσπονδίας  αλλά ουδέποτε απάντησε!  Τον αναζητούσαν αλλά εις μάτην. Έλειπε σκανδαλωδώς!   

Στην επιστολή του ο Σπυρόπουλος καρφώνει απροκάλυπτα τον Διαμαντίδη και τον αποκαλεί ψεύτη! Διαβάστε και κρίνετε το κατάντημα Διαμαντίδη! Από τα όσα λέει στην επιστολή του κ. Σπυρόπουλος είναι ξεκάθαρη η δοσοληψία και το παρασκήνιο ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.  Είναι φανερό  όπως αποκαλύπτεται  ότι είχε πουλήσει για άλλη μια φορά αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και τον έθεσαν επικεφαλή του συνδυασμού του. η προηγούμενη που εξαπάτησε και πούλησε ήταν όταν πούλησε την ομάδα Γεωργόπουλου Τομόπουλου και πήγε με την ομάδα Μιχαλέα -Δημητρίου τη διετία 2004-2006.  

Οι φήμες λένε ότι στις συζητήσεις με τον κ. Σπυρόπουλο ο κ. Διαμαντίδης παζάρεψε και την υποψηφιότητα του στο Εθνικό Συμβούλιο. Ο Σπυρόπουλος δεν είχε να χάσει τίποτα, άλλώστε παλιά μου τέχνη κόσκινο τις ίδιες συμφωνίες έκανε και με τον Μ. Σέρβο τη νύχτα προ της εκλογής του για το περιφερειακό συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2006, έτσι φέρεται να υποσχέθηκε και τον κ. Διαμαντίδη θέση στο Εθνικό Συμβούλιο!  Για τον κ. Διαμαντίδη επακολουθεί καυτό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες. Αποκαλύψεις που οδηγούν κατευθείαν στην δικαιοσύνη για σωρεία  διοικητικών παραβάσεων και οικονομική  κακοδιαχείρηση…  

 

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ…

Προσέξτε μια λεπτομέρεια από την οποία φαίνεται η εξαπάτηση του Υφυπουργού από τον κ. Σπυρόπουλο με συνένοχο τους Βεληβασάκη και Διαμαντίδη εις βάρος της Ομοσπονδίας!  Όπως είδαμε  η Ομοσπονδία από τις 27 / 5 έστειλε επίσημη πρόσκληση, όπως σε όλους τους ομογενειακούς οργανισμούς, ειδικά προς τους κ. Βεληβασάκη και Σπυρόπουλο να μετέχουν του Προσυνεδριακού διαλόγου. Όχι απλά να μετέχουν αλλά να προτείνουν και  εισηγητές! Συνεργασία δηλαδή!   Ο μεν Βεληβασάκης ταχύτατα αντί να απαντήσει στην Ομοσπονδία, τους αγνοεί πλήρως σαν να μην υπάρχουν επειδή δεν τους αναγνωρίζει ως διοίκηση(!) και στέλνει  την γνωστή επιστολή στον διευθυντή της Γενικής Γραμματείας κ. Γιάννη Κυπαρισσίδη. Ιδού και η σχετική επιστολή, για την οποία είπαμε πανηγύρισαν τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας.  

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Βεληβασάκης προφανώς υποκινούμενος πρωτίστως από άλλα συμφέροντα και δευτερευόντως  από τους γνωστούς δυσαρεστημένους που κατέφυγαν στην Αμερικανική δικαιοσύνη,   ευθέως αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Ιουνίου  2006 χαρακτηρίζοντας «αμφισβητούμενο τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών».  Παρεμβαίνει δηλαδή  ωμά και απροκάλυπτα  στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας! Ο κ. Βεληβασάκης όμως παρόλο που γνωρίζει τις δικαστικές εξελίξεις   εξαπατά εν γνώσει του  τον Υφυπουργό αλλά και την ελληνική πολιτεία στην οποία απευθύνεται  επίσης προκλητικά  και αποκρύπτει  την απόρριψη της ένστασης στο αίτημα ακύρωσης  των εκλογών από την Αμερικανική δικαιοσύνη(!) εμφανίζοντας ως παράνομη την υπάρχουσα διοίκηση.

Δικαστική  εξέλιξη που όφειλε να γνωρίζει ως υπεύθυνος «ηγέτης» και «ταγός»! Εν τούτοις ενώ γνωρίζει την δικαστική εξέλιξη το αποκρύπτει και εξαπατά για να μπορέσει να στηρίξει την  παράνομη επιχειρηματολογία του ενώπιον της Ελληνικής πολιτείας και έτσι να παρεμποδίσει την διεξαγωγή του συνεδρίου! Επιστολή πάνω στην οποία εγκλωβίστηκε ο Υφυπουργός νομίζοντας ότι υπάρχει εσωτερική κρίση στην Ομογένεια  και έτσι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής της 18ης Ιουνίου! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογείται  η επιστολή Κασσίμη. Το αντίθετο και αυτή είναι ωμή παρέμβαση.   Αν η πράξη αυτή του Βεληβασάκη  δεν είναι εξαπάτηση με ποινικές ευθύνες τότε τι είναι;

Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Δικαιοσύνη προς το παρόν, και μέχρι νεοτέρας εξέλιξης  θεωρεί σύννομο το παρόν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  και νόμιμες τις εκλογές  της 4ης Ιουνίου 2006!  Και κάτι ακόμα που δείχνει τις μεθοδεύσεις και τον μηχανισμό που αναπτύχθηκε και θα τον δούμε να ξετυλίγεται με στοιχεία ενώπιον μας στη συνέχεια της έρευνας.  Ο κ. Σπυρόπουλος που επίσης  έλαβε την πρόσκληση εκ μέρους της Ομοσπονδίας -και που φυσικά κάθε μέρα πίνουν καφέ τηλεφωνικά με τον κ. Βεληβασάκη- όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ αλλά συν τοις άλλοις στην ανακοίνωση της 22ας Ιουνίου ψεύδεται ασύστολα λέγοντας ότι ουδέποτε ενημερώθηκε το ΣΑΕ Αμερικής για την διοργάνωση του Συνεδρίου! Τη στιγμή μάλιστα  που όλα τα μέλη του ΣΑΕ Αμερικής (παλαιά και νέα)  είχαν επίσης  λάβει επίσημη επιστολή πρόσκληση συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο!

Μάλιστα ο πρώην  πρόεδρος του ΣΑΕ Αμερικής κ. Χ. Τομαράς όχι μόνο απάντησε αλλά και ενεθάρρυνε ως θετική την πρωτοβουλία! Το ίδιο και όλες οι τοπικές ομοσπονδίες!  Όπως αυτή του Σικάγου!  

 Ο λύκος την τρίχα αλλάζει….

Την ίδια πρακτική όμως  ακολούθησε ο κ. Σπυρόπουλος και στο θέμα της ψήφου των Ομογενών. Και τότε πάλι-πριν από λίγους μήνες δηλαδή-  είχε σπεύσει να παρουσιάσει ως συλλογικές τις απόψεις που είχε -έστω και εκπρόθεσμα -καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα της ψήφου των Ομογενών. Και τότε δεν είχε ρωτήσει ποτέ και κανέναν για τίποτα! Και για να είμαστε δίκαιοι  ιδού και η σχετική απόδειξη! Δείτε τι έγραφε ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ  μόλις πριν από λίγους μήνες όταν πανηγυρικά μας ενημέρωνε για τις παράνομες και σκοτεινές  δραστηριότητες του κ. Σπυρόπουλου!  Μια απόδειξη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αφού προέρχεται από κάποιον με 30 χρόνια πείρας και γνώσης στα Ομογενειακά ΜΜΕ. 

Μόνο που ο «κύριος» αυτός όπως και πολλοί άλλοι ξέχασαν τι έσουραν στον κ. Σπυρόπουλο… έτσι για να δείτε το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς; Της υποκρισίας και της αναλήθειας των συμφερόντων του ψεύδους και τις σκοτεινές υπόγειες διαδρομές. Τώρα αν ρωτάτε πότε λέει αλήθεια ο κ. Λυκομήτρος τότε που ειρωνευόταν τον κ. Σπυρόπουλο με τις μαϊμού σατυρικές  συνεντεύξεις προς τον Σπυρόπουλο και  αποκάλυπτε όλο αυτό το ζοφερό παρασκήνιο  ή τώρα που αναγνώριζε  ούτε λίγο ούτε πολύ στο πρόσωπο των κ. Βεληβασάκη και Σπυρόπουλο τους ηγέτες της Ομογένειας;   Αλλά αυτή είναι επίσης μια άλλη ανοιχτή υπόθεση που θα δούμε step by step και εν καιρό το προσεχές διάστημα…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ;

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Σπυρόπουλος μπορεί να δημιουργεί νέα δεδομένα και προηγούμενα ως τετελεσμένα γεγονότα όπως η ειδική και ξεχωριστή συνεργασία του με επίσης τριτοβάθμιο οργανισμό όπως το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο με το συνεργάζεται ειδικά, επιλεκτικά  και ξεχωριστά κατά των  παρέκκλιση νόμων και κανονισμών. Με τις ενέργειες Σπυρόπουλου – Βεληβασάκη που φαινομενικά υπάρχει καλή και άψογη συνεργασία εκείνο που ευθέως προκύπτει είναι ότι στο βάθος υποκρύπτονται άλλες σκοτεινές  σκοπιμότητες. Σκοπιμότητες και διαπλοκές πέρα και πάνω από τα συμφέροντα της Ομογένειας.

Είδαμε ότι δεν υπάρχει συντονισμός. Δεν υπάρχει οργάνωση. Δεν υπάρχει σχεδιασμός. Υπάρχει μόνο ένα μπάχαλο. Συμφέροντα και διαπλοκές. Συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι και μηδέν συλλογικότητα. Ανύπαρκτη πλήρως η συνεργασία.   Είναι σαφές από τις μέχρι τώρα ενέργειες και των δυο «ηγετών» ότι επιχειρείται με τρόπο απροκάλυπτο να ελεγχθεί πλήρως και κατά τρόπο απόλυτο η Ομογένεια. Να ποδηγετηθεί! Να κατευθυνθεί. Να ελεγχθεί από μια μειοψηφία που δεν έχει αντίκρισμα στην βάση της Ομογένειας.  Από την  «τάξη των ολίγων» που δεν έχει λαϊκό έρεισμα! Μια ολιγαρχική τάξη συμφερόντων και σκοτεινής διαπλοκής άνομων και σε  πολλές περιπτώσεις έκνομων συμφερόντων που εδράζονται στη γνωστή μανία αυτοπροβολής και αυτοκαταξίωσης κάποιων που σκορπάνε ιδιοτελώς κάποιες χιλιάδες δολάρια με μόνο στόχο και σκοπό την προσωπική προβολή!

Με τέτοιες ενέργειες είναι σαφές ότι δεν εκφράζεται η Ομογένεια έτσι η οποία ούτως ή άλλως έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και χρόνια.  Στην Ομογένεια εύλογα μετά από όλο αυτό το μπάχαλο  προκύπτει το ερώτημα ποιος ανήκει σε ποιον; Το ΣΑΕ στο Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο; ή το Ε.Ε.Σ στο ΣΑΕ;  Ποιος καλύπτει ποιον νομικά ;

Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι λειτουργούν παράλληλα «ερωτοτροπώντας» απροκάλυπτα και ξέχασαν τη παλιά αρρωστημένη κατάσταση που ο κύριος Σπυρόπουλος έβριζε χυδαία το ΣΑΕ και τους καλούσε να παραιτηθούν αφήνοντας στην άκρη μίση και πάθη του παρελθόντος   και συνεργάζονται αρμονικά, έστω και μετά από 13 χρόνια σφαγής, ύβρεων και αλληλοκατηγοριών που εκτόξευε ο κ. Σπυρόπουλος και πάλι το ερώτημα  τίθεται ευθέως και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.  

Το καυτό  ερώτημα μετά από όλες αυές τις αποκαλύψεις :

Ποιος ο ρόλος του ΣΑΕ και ποιος ο ρόλος του Ε.Ε.Σ; 

Την απάντηση δώστε τη εσείς μετά από όσα διαβάσατε σήμερα…

κρίνετε τους και δώστε τους τη θέση που τους αναλογεί στη συνείδηση σας… απαντήστε τους στα συντεταγμένα όργανα που υπάρχουν μέσα από την υπάρχουσα δομή. Μέσα από τους συλλόγους σας. Τις Ομοσπονδίες σας. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του Ε.Ε.Σ. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του ΣΑΕ Αμερικής. Απαντήστε τους μέσα από τα εκλεγμένα  όργανα και με σεβασμό στις δημοκρατικές λειτουργίες των ήδη υπαρχόντων θεσμών. Αν τώρα δεν προλάβετε όλο αυτό το συνονθύλευμα συμφερόντων που επιχειρεί να ελέγξει πλήρως και απόλυτα την Ομογένεια τότε μην απορήσετε αν κάποια στιγμή διαπιστώστε το που μπορεί να οδηγήσει αυτή όλη η κατάσταση…    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

ΤΟ ΠΡΩΤΟ    ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ