ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ                              

ώρες απόδοσης ευθυνών ή ώρα μηδέν για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων; Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν από σήμερα τα μέλη και τα σωματεία, σύλλογοι που ανήκουν στον ιστορικό οργανισμό ο οποίος περνά την μεγαλύτερη κρίση από ιδρύσεως του.

στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που ακουλουθεί διαβάστε για :

-τον ύποπτο ρόλο του Νικόλαου Διαμαντίδη

-την παγίδα στον Υφυπουργό  Θεόδωρο Κασσίμη

-τους μηχανισμούς και τις ίντριγκες των Σπυρόπουλου – Βεληβασάκη

-την θυελλώδη νύχτα της 17ης Ιουλίου, και το μυστικό ντοκουμέντο που κάποιοι επιμελώς εξαφάνισαν αλλά  σήμερα αποκαλύπτεται!

την επιστολή – ντοκουμέντο  προς τον Θ. Κασσίμη της 22ας Ιουλίου     

ΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ  ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ…

ΜΕΡΟΣ Α  

Μίση  και πάθη.  Ίντριγκες και δολοπλοκίες. Εκβιασμοί και δημόσιοι ευτελισμοί. Ξύλο και μπαλοθιές. Μαφιόζικες μέθοδοι. Ξυλοδαρμοί.  Απειλές και  πόλεμος μέχρις εσχάτων. Δικαστήρια και  Αγωγές. Μηνύσεις  σε μεγάλες Ελληνικές εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία.  Συγκάλυψη και  αποκαλύψεις που έρχονται…  Δημόσια ανταλλαγή ύβρεων και χυδαίων εκφράσεων.  Πόλεμος νεύρων. Μυστικές συναντήσεις και συναθροίσεις. Συγκεντρώσεις και  ανώνυμες επιστολές.  Παρεμβάσεις και έξωθεν επεμβάσεις σε αυτόνομους Non profit οργανισμούς (ΜΚΟ).  «Δημοσιογράφοι» με πείρα 30 ετών που όμως είναι  υπόδικοι και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε πλαστες διαθήκες και με υπόνοιες που φτάνουν ακόμη και σε συμμετοχή σε  εγκληματικές πράξεις( sic).

Ανθρώπους που   έχουν εκτίσει σωρεία ποινών στις φυλακές της Φλόριδας και  που σήμερα  εκβιάζουν και λασπολογούν δημοσίως εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους και των εντεταλμένων ελληνικών  αρχών. Contractδόροι που απέκτησαν  πρόσκαιρη επιφανειακή οικονομική δύναμη και μπήκαν στα λιγοστά  Ομογενειακά media -με τα μισά από αυτά και παραπάνω να είναι  παράνομα(!)- αναζητώντας δύναμη, αναγνώριση και καταξίωση.  Μπογιανζτήδες οι οποίοι  ανεβάζοντας μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (αυτό)χρίσθηκαν «δημοσιογράφοι και εκδότες»  ξαφνικά  έγιναν «παράγοντες»  και «αρθρογραφούν» εκτοξεύοντας ύβρεις, και   λάσπη αναζητώντας τι άλλο; Δύναμη και χρήμα που έρχεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ομογενών.  Πράσινοι και γαλάζιοι ένα συνονθύλευμα μικρών ή μεγάλων συμφερόντων όλοι μαζί.

Οικονομικά σκάνδαλα, εξεταστικές επιτροπές  και πορίσματα που έμειναν στα χαρτιά. Πειθαρχικές διώξεις και βαριές ποινές με εξοστρακισμούς από τα δημόσια πράγματα της Ομογένειας.  Σφαγή  και αλληλοσπαραγμός των γαλάζιων παιδιών στις τοπικές της Νέας Δημοκρατίας για τη νομή της εξουσίας. Η πολεμική ιαχή που ακούγεται παντού είναι  «Οι αυτοί ή εμείς»! και  οι ανταποκριτές των ελληνικών ΜΜΕ  δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα!  Δημόσιες  αντιπαραθέσεις και βαριές κατηγορίες που ανταλλάσσουν δημοσίως.    Και  οι «ταγοί» της Ομογένειας παρακολουθούν  ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.  Όλα τα όσα θα διαβάστε τις προσεχείς ημέρες περιγράφονται με μια λέξη μόνο.  Διχασμός … και στο βάθος οι εκλογές…  του 2012! 

Πριν από χρόνια  οποιαδήποτε ανταπόκριση, ρεπορτάζ ή αφιέρωμα από τη ΝΥ θα άρχιζε κάπως έτσι:

«Manhattan. New York.  Η πρωτεύουσα του κόσμου όπου κυριαρχεί λάμψη και δόξα. Glamour. Εδώ ζει το 1/3 της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Οι πετυχημένοι. Αυτοί που διακρίθηκαν και διακρίνονται στην Οικονομία. Στην πολιτική. Στη Κοινωνία.  Αυτοί που σήμερα αποτελούν την δεύτερη εν δυνάμει πανίσχυρη οικονομική εθνότητα στις ΗΠΑ. Αυτοί που στο forbs καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις μεταξύ των 150 πλουσιοτέρων στον κόσμο.  Οι έλληνες. Αυτοί που κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι την πόρτα του Λευκού Οίκου. Δυο ονόματα αρκούν: Π. Τσόγκας και  Μ. Δουκάκης»

Αυτή όμως  είναι η μια όψη του νομίσματος.  Η λαμπερή.  Η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού…    Το νόμισμα περιστρέφεται…  Ταξιδεύουμε με το μετρό και κατεβαίνουμε στο τέρμα. Στάση Ditmars. Εδώ χτυπά η καρδιά της Ομογένειας.  Τα πράγματα αλλάζουν.   Είναι η άλλη  όψη του νομίσματος. Μοιάζει  σκοτεινή. Γκρίζα. Θολή. Η άλλη πλευρά του φεγγαριού… Ένας άλλος διαφορετικός κόσμος. Σκληρός. Με νοοτροπία γκέτου.  

Με πολλές σκιές για πρόσωπα και καταστάσεις. Ωστόσο όταν πρόκειται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας αλήθειες  τα στόματα κλείνουν.  Κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής.  Οι νόμοι του ghetto.   Η «εξουσία» πηγαινοέρχεται μεταξύ 29 δρόμων και 23ης λεωφόρου. Λευκός Πύργος και Neptune Diner. Είναι τα στέκια που συχνάζει η τοπική «εξουσία». Εδώ  η  «γερουσία» και  το συμβούλιο γίνονται ένα σώμα.  Εδώ αποφασίζονται όλα τη νύχτα μεταξύ πασατέμπου και  άλλων εδεσμάτων  που κερνά κάθε τόσο ο Γιώργος και Πέτρος. Δυο τετράγωνα πιο πέρα στους 29 δρόμους είναι και  η έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Το Σταθάκειο κέντρο.   

Ο μεγαλύτερος ομογενειακός  οργανισμός εκτός Ελλάδος. Με μια λέξη η οργανωμένη  Ομογένεια.  Η Ομογένεια που δρα.  Που αγωνίζεται για τα εθνικά θέματα. Που κατεβαίνει στην Ουάσιγκτον και βροντοφωνάζει για τα δίκαια της Κύπρου και το λεγόμενο Μακεδονικό.  Που οργανώνει. Που αγωνιά για το μέλλον της . Που αντιστέκεται στην αφομοίωση. Η οργανωμένη ομογένεια που σήμερα διχάζεται. 

Οι εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006

Επισήμως όλα ξεκίνησαν την Κυριακή της 4ης Ιουνίου 2006 με τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Αντίπαλοι στη προεκλογική μάχη -που εν τω μεταξύ  έμελλε να εξελιχθεί σε μεγάλο  διχασμό- δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Από τη μια ο 55χρονος Πέτρος Γαλάτουλας, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας αλλά  ενεργό και δραστήριο μέλος της ΝΔ στη ΝΥ όπου επί χρόνια -οι τοπικές του ΠΑΣΟΚ και οι αντίπαλοι του τον κατηγορούσαν ότι- είχε μετατρέψει τα γραφεία της Ομοσπονδίας  σε Τ.Ο της ΝΔ.  Σήμερα είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΥ για τις Ανατολικές  Πολιτείες των ΗΠΑ με τις ευλογίες της Ριγίλης.   

Από την άλλη μεγάλος αντίπαλος στην πλέον σκληρή εκλογική αντιπαράθεση  ο 80χρονος  Νίκος Διαμαντίδης πρόεδρος για δυο θητείες (2004- 2006 / 2006 -2008) στην Ομοσπονδία και  επίσης καταγραμμένο ανενεργό και χωρίς ιδιαίτερες προσβάσεις  «στέλεχος» της  κυβερνητικής παράταξης. Μάλιστα στις εκλογές  που πέρασαν αναζητούσε εναγωνίως θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενώ στις δημοτικές εκλογές προσπάθησε να πάρει το χρίσμα για το δήμο Βουλιαγμένης.   

Οι εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006 στην Αστόρια της ΝΥ διεξήχθησαν σε κλίμα εντονότατης αντιπαράθεσης. Εκβιασμών, απειλών , δημόσιων εγκλήσεων και αντεγκλήσεων,  ευτελισμού και  δημόσιας ανταλλαγής ύβρεων με ανακοινώσεις και καταχωρίσεις στον Ομογενειακό Τύπο. Ανακοινώσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των δυο αλληλοσπαρασσόμενων ομάδων της ΝΔ που η κάθε μια διεκδικεί για τον εαυτό της την ηγεσία του πλέον ιστορικού – φαινομενικά ισχυρού – ομογενειακού  οργανισμού. Κατά τη διετία 2004-2006 οι δυο,  Γαλάτουλας και Διαμαντίδης κρατούν τα σκήπτρα της διοίκησης της Ομοσπονδίας ως καλοί φίλοι.  Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας -θέση κλειδί – και ο δεύτερος πρόεδρος.  Όλα βαίνουν καλώς μεταξύ τους μέχρι που παραμονές της προκήρυξης των εκλογών  -τον Μάιο του 2006- ο Π. Γαλάτουλας εκφράζει την επιθυμία να κατέλθει με δικό του συνδυασμό στις εκλογές της 4ης Ιουνίου.

Τα μαχαίρια βγαίνουν και οι ισορροπίες στους κόλπους της Ομοσπονδίας αλλάζουν διαρκώς. Οι φήμες αναφέρουν ότι ο Π. Γαλάτουλας με τη θέση που κατείχε ως Γ.Γ της Ομοσπονδίας  είχε νοθεύσει το εκλογικό σώμα με συλλόγους σφραγίδες που έβαζε σωρηδόν εν όψει των επικείμενων εκλογών της 4ης Ιουνίου 2006.  Τελικά μετά από ένα έντονο παρασκήνιο ζυμώσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών, των ομάδων και των παραμάγαζων που έχουν στηθεί στο όνομα του κόμματος -και ερήμην αυτού – στη ΝΥ στη τελευταία  Γενική Συνέλευση του Μαϊου του 2006 και εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων, ύβρεων και αντεγκλήσεων προκηρύσσονται εκλογές για τις 4 Ιουνίου(2006).   Οι εκλογές διεξάγονται σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης με φράσεις πεζοδρομίου που καθημερινά ακούγονται από τα λιγοστά  τοπικά ηλεκτρονικά media.  

Η εφορευτική επιτροπή, η οποία πρόσκεινται στην ομάδα Δημητρίου και της οποίας προεδρεύει ο Α. Ζουπανιώτης – αριστερών καταβολών,  ανταποκριτής του Alpha και πρόεδρος του Συλλόγου «Αργοναύτες» στη ΝΥ  με πλούσιο παρελθόν και νωπή την εμπλοκή του  στο σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ που οδήγησε  στη σύλληψη του στις 21 Ιουνίου 1989-   με μια κίνηση ματ   βγάζει  nock out τον συνδυασμό  του Πέτρου Γαλάτουλα.  Οι ενστάσεις, και  οι καταγγελίες  διαδέχονται η μια  την άλλη ως καταιγίδα και θύελλα που τελικά οδηγεί στη απομόνωση του συνδυασμού «Ελληνοαμερικανική Κίνηση». Στις 2 Ιουνίου ανακοινώνεται ο αποκλεισμός του συνδυασμού Γαλάτουλα. Το παρασκήνιο μέχρι την απόφαση για τον αποκλεισμό Γαλάτουλα μεγάλο, σκοτεινό και βρόμικο.  Η ρήξη είχε επέλθει. Από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι και τις αρχές του 2007 ο τοπικός τύπος κατακλύζεται από δημόσιες καταγγελίες που υπογράφουν ο Απόστολος Τομόπουλος και η ομάδα του. Πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και σφοδρός πολέμιος του Διαμαντίδη μέχρις εσχάτων. Προηγούμενα ο Διαμαντίδης, το διάστημα μεταξύ Απρίλιου και Μαϊου -επίσης ταραγμένη περίοδος – είχαν προηγηθεί εξελίξεις που οδήγησαν στην πειθαρχική δίωξη του Απόστολου Τομόπουλου και του Γεώργιου Γεωργόπουλου είχε φροντίσει να βγάλει of κάποιους ενοχλητικούς στην κούρσα και την μεγάλη κόντρα που είχε ξεκινήσει.

Η ποινή που τους επεβλήθη για μια σειρά διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες  αποβολή για μια 5αετια την Ομοσπονδία! Απόφαση που πυροδότησε το κλίμα. Οι εκλογές και το αποτέλεσμα της «εκλογικής διαδικασίας» οδηγεί σε σκληρή σύγκρουση.   Τελικά η ρήξη οδηγεί στα δικαστήρια. Ένας σύλλογος  με αμφισβητούμενη νομιμότητα με βάση το καταστατικό ο  “El Greco” με πρόεδρο το Κωσταντή Λαμπράκη  προσφεύγει στην Αμερικανική δικαιοσύνη. Εκ τότε η Ομογένεια της ΝΥ ζει μέσα ένταση. Δημόσιους διαπληκτισμούς, εγκλήσεις και αντεγκλήσεις.

Τελικά η Αμερικανική δικαιοσύνη απορρίπτει την ένσταση ακύρωσης των εκλογών της 4ης Ιουνίου και με δυο ακόμα διαδοχικές αποφάσεις της επί διαδικαστικών θεμάτων τυπικά θεωρεί νόμιμο το παρόν συμβούλιο-που εξελέγη στις 4 Ιουνίου 2006- οπότε  η συνέχεια μέλει να εκδικαστεί και μετά από συνεχείς αναβολές κατ’ έφεση στο ανώτερο δικαστήριο της Πολιτείας της ΝΥ το 2008.    Και αν εν τω μεταξύ, αφενός θα  έχουν υπάρξει πολλές  αναβολές.  Αναβολές που θα οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2008.  Μόνο που ως τότε θα έχουν διεξαχθεί πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.       

Τι προηγήθηκε

Η διετία 2004-2006 η πλέον κρίσιμη που χαρακτηρίστηκε από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της ομάδας  Γιώργου Γεωργόπουλου, και του δίδυμου Γαλάτουλα -Διαμαντίδη επίσης εκ των φερομένων υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ στη ΝΥ.  Μέχρι πρότινος ήταν και πρόεδρος μιας εκ των τριών τοπικών της ΝΔ στη ΝΥ. Η αντιπαράθεση πολλές φορές  έφτασε στα άκρα όπως τότε  αποκαλύπτει  το έγκυρο  ομογενειακό πρακτορείο TGANews, η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ και το  blogspot – site Greek American News Agency με συνεχή αποκαλυπτικά  ρεπορτάζ του από τον Οκτώβριο του 2005.  Τα επεισόδια, οι εγκλήσεις,  και οι  δημόσιες ύβρεις κράτησαν  για δυο χρόνια το ένα διαδέχονταν το άλλο. Οι αντιπαραθέσεις πολλές φορές οδηγούν στα άκρα με απειλές  και εκβιασμούς. «Άμα δε παίρνετε από λόγια τότε θα μιλήσουν οι γροθιές και τα τουφέκια» φέρεται να είπε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Δεκέμβριο  του 2005 ο Κωσταντής Λαμπράκης, άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η φράση πυροδότησε ένταση και η ένταση έφερε την αστυνομία έξω από το κτήριο της Ομοσπονδίας.  Το επεισόδιο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων  έληξε.  Νωρίτερα, στις 20  Οκτωβρίου 2005 άλλο επεισόδιο-αυτή τη φορά εναντίον δημοσιογράφου – αμαυρώνει τις εργασίες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Στο επεισόδιο παρεμβαίνει η Foreign Press Association υπέρ του έλληνα δημοσιογράφου με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία ουσιαστικά να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά μέλους της που επιτέθηκε σε δημοσιογράφο.  Οι καταγγελίες μέχρι τις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006  ένθεν κακείθεν  για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες στον οργανισμό οδηγούν για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια  στη σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής.

Η εξεταστική επιτροπή

Τελικά  στις 21 Δεκεμβρίου 2005 και μετά από πάροδο πολλών μηνών η εξεταστική επιτροπή που αποτελείται από τους κ. Μιχάλη Τραχανή, Γιάννη Χελιώτη και Γιάννη Σερέτη, άτομα καθόλα ευυπόληπτα στη συνείδηση των Ομογενών γι’ αυτό και επελέγησαν,   καταθέτει το πόρισμα της για τις διετίες 2000-2002 και 2002-2004. Στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνοδεύεται και από σχετικά ντοκουμέντα και αλληλογραφία αποδίδονται ευθύνες για διαχειριστικές και οικονομικές ατασθαλίες στους:  Απόστολο Τομόπουλο πρόεδρο την περίοδο 2002-2004, στον Γεώργιο Γεωργόπουλο πρόεδρο την περίοδο 2000-2002 και τον Νικόλαο Διαμαντίδη πρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως το 2004 το πόρισμα του αποδίδει ευθύνες για την απώλεια 2500 λαχνών αξίας αρκετών χιλιάδων δολαρίων.   Και οι τρεις θεωρούνται υπόλογοι για σειρά διαδικαστικών και διαχειριστικών παρατυπιών που διεπράχθησαν από το 2000 μέχρι και το 2004.

Η Ελληνική Βουλή εκείνη την περίοδο κατακλύζεται από καταγγελίες οι οποίες φθάνουν καθημερινά το διάστημα 2005 -2006 επί υφυπουργίας  Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Από τη μεριά του Υφυπουργού αλλά και του Βουλευτή Γρηγόρη Νιώτη που επίσης έχει γίνει δέκτης και παραλήπτης καταγγελιών όπως αυτή του Κλεάνθη Μεϊμάρογλου πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου τη διετία 2004-2006.  Το πόρισμα των κ. Τραχανή Χελιώτη και Γιάννη Σερρέτη ρίχνει λάδι στη φωτιά και οδηγεί σε πειθαρχικές διώξεις. Αποτέλεσμα. Με απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου εξοστρακίζονται για μια 5ετια ο Γιώργος Γεωργόπουλος και διαγράφεται από τα μητρώα της Ομοσπονδίας το ίδιο και ο Απόστολος Τομόπουλος τιμωρείται με την ίδια ποινή.

Ο μόνος που περιέργως μένει αλώβητος είναι ο Νικόλαος Διαμαντίδης. Πρόεδρος τη διετία 2004 – 2006 και επανεκλεγείς πρόεδρος τη διετία 2006- 2008 με την «ομάδα Δημητρίου».  Σημειωτέον ότι  στη σύνθεση του πειθαρχικού συμμετέχει και ο κ. Δαμαντίδης! Και παρά το ηθικό θέμα που γεννάται,  παρά τις αντιδράσεις και τη δυσφορία των μελών του πειθαρχικού αλλά και της εξεταστικής επιτροπής για τη συμμετοχή του στο πειθαρχικό, εν τούτοις   προκειμένου να κατευθύνει τις διαδικασίες αποφασίζει να συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο!  Η αλήθεια είναι βέβαια ότι προβλέπεται η συμμετοχή των πρώην και νυν  προέδρων σε τέτοιες διαδικασίες μόνο που το καταστατικό που βρίθει από αντιφάσεις και αλληλοεπικαλύψεις με συγκρουόμενα άρθρα δεν μπορούσε συν τοις άλλοις να προβλέψει και την περίπτωση αυτή:  Δηλαδή κατηγορούμενος, δικαστής και εισαγγελέας μαζί! Γιάννης πίνει Γιάννης  κερνάει .   

Ποιος είναι όμως ο κ. Νικόλαος Διαμαντίδης;

Στέλεχος της ΝΔ στη ΝΥ που μάλιστα νοίκιαζε και γραφεία στην 23η λεωφόρο στην Astoria  σε κάποια εκ των τοπικών της ΝΥ( της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Γεωργόπουλος) με πολλές όμως θολές και   γκρίζες σκιές στο παρελθόν του.  Με φήμες που μιλάνε για τοκογλυφίες,  ύποπτες συναλλαγές  με τον διαβόητο αρχιμαφιόζο  Σακαφλιά (κατά κόσμο Σπύρο Βενέτη), που σήμερα εκτίει πολυετή σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, περίεργες υποθέσεις με γραφεία του ΕΟΤ στη ΝΥ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε ότι αφορά το Σπύρο Βενέτη πρόκειται για άνθρωπο που στη συνείδηση της Ομογένειας είναι ο πλέον αγαπητός γιατί βοηθούσε. Ήταν κάτι σαν Ρομπέν των φτωχών! Η δε σύλληψη του είναι και αυτή θολή και γκρίζα και μάλλον οφείλεται σε εσωτερικό ξεκαθάρισμα ιταλών αρχιμαφιόζων που τον πούλησαν στο FBI και έτσι κατέληξε στις φυλακές. Ωστόσο δεν έπαυε να λειτουργεί με τους νόμους και τις αρχές της ιταλικής μαφίας ως αρχηγός της Ελληνικής Μαφίας τις δεκαετίες ’70 – 80. σε αυτόν τον άνθρωπο δίπλα κάπου στα σκοτεινά σοκάκια της Αστόριας  δούλευε και κ. Διαμαντίδης.

Κλείνουμε τη σημαντική παρένθεση και επανερχόμαστε στη τελευταίες εξελίξεις. Και κάτι ακόμα σημαντικότερο: στο πόρισμα που κατέθεσε η εξεταστική επιτροπή των κ. Μιχάλη Τραχανή Γιάννη  Χελιώτη και Γιάννη Σερέτη στις 21 Δεκεμβρίου 2005 ο κ. Διαμαντίδης  ελέγχεται για σειρά διοικητικών παραλείψεων και οικονομικών ατασθαλιών ως πρόεδρος της Επιτροπής παρελάσεως του 2005. Το αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας το οποίο- όπως προείπαμε- βρίθει αντιθέσεων και αντιφάσεων συμμετείχε στην σύνθεση του πειθαρχικού που «εξωστράκισε» τους αντιπάλους Γιώργο Γεωργόπουλο και Απόστολο Τομόπουλο αλλά ο ίδιος έμεινε αλώβητος αν και το πόρισμα του επιρρίπτει ξεκάθαρες και σαφείς  ευθύνες ενοχής για 2500  λαχεία αξίας κάποιων χιλιάδων δολαρίων  της παρελάσεως του 2005  που χάθηκαν… και  τα χρήματα ποτέ δεν μπήκαν στο ταμείο της Οργάνωσης. 

Κι όμως στις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006 προ του κινδύνου να πέσει η Ομοσπονδία «στα χέρια του Γαλάτουλα»  η ομάδα Δημητρίου που μέχρι πρότινος εθεωρείτο ο θεματοφύλακας του Θεσμού και της ηθικής με κυριότερο εκπρόσωπο της τον κ. Παναγιώτη Μιχαλέα -πρώην αξιωματικό του ελληνικού στρατού –  παίρνει τη βαριά απόφαση μπρος στην άρνηση του γνωστού δικηγόρου Δημήτρη Καλαμαρά(νυν Α Αντιπροέδρου )  που ως τότε  έχει και τη έξωθεν καλή μαρτυρία να τεθεί επικεφαλής επιλέγεται ο Ν. Διαμαντίδης και επανεκλέγεται! Έτσι περιέργως παρά τις φήμες για το γκρίζο  παρελθόν του Διαμαντίδη που όλοι γνωρίζουν  ετέθη ως επικεφαλής του Συνδυασμού  της «ομάδας Δημητρίου» και έτσι επανεξελέγη πρόεδρος για δεύτερη θητεία.  Στον κύριο Διαμαντίδη όμως θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα γιατί βαρύνεται με τόσα πολλά που ειλικρινά θα εκπλαγούν πολλοί με τη συνέχεια των αποκαλύψεων…

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Η σπίθα που άναψε όμως για τα καλά  το φιτίλι του διχασμού στους κόλπους της Ομογένειας ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα, με οξύτερες εντάσεις,   η απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  να οργανώσει,  με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 ετών από ιδρύσεως της, του Α΄ Συνεδρίου με θέμα  «ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα». Η  αρχική απόφαση ελήφθη από τις 5 Ιανουαρίου 2007. Εκ τότε για το ίδιο θέμα λόγω των συνεχών εξελίξεων το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι θα τελικώς θα διεξάγει το συνέδριο περισσότερες από 15 φορές!

Το συνέδριο οργανώνονταν για το διάστημα από 28 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  και πάντα εκτός  απρόοπτου  με το παράγοντα αβεβαιότητα να πηγαινοέρχεται διαρκώς στην αίθουσα συνεδριάσεων  στο Σταθάκειο Κέντρο στο κέντρο της Αστόριας.  Οι θεματικές του Συνεδρίου{παιδεία, εθνικά θέματα, Εκκλησία, πολιτισμός, οικονομική συνεργασία, ΜΜΕ στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι και η αυτο-οργάνωση του Ελληνισμού}  φαίνεται πως έθιξε  πολλά και σκοτεινά συμφέροντα…  Και αυτό αποδεικνύεται από τα όσα επακολούθησαν  με την επίσημη ανακοίνωση του στις 15/ 05/ 07 στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα το παρασκήνιο μέχρι να υιοθετηθεί, η πρόταση, να επικυρωθεί και να προχωρήσει αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης και έντονης διαμάχης. 

Να σημειωθεί ότι θεωρήθηκε -και είναι- ως μεγαλύτερη διοργάνωση αφού επίσημα ξεκίνησε από τη ΝΥ στις 23, 24 , 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου με τις Πανομογενειακές διασκέψεις για  να συνεχισθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου με το προσυνεδριακό Διάλογο(που όμως δεν έγινε) των φορέων που έχουν κληθεί να μετάσχουν και να εισηγηθούν ενώ το σημαντικότερο όλων και αυτό που έχει ξεσηκώσει τη μήνη όλων είναι πως είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται κάτι χωρίς να  καπελώνεται από κάποιο άλλο φορέα. 

Οι σκοποί του Συνεδρίου που φαίνεται να προκάλεσε τόσες  εντάσεις και περιέπλεξαν  τη κατάσταση στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης περιγράφονται στον επίσημο φάκελο που απεστάλη προς όλη την Πολιτική ηγεσία της Ελλάδος και της Κύπρου η οποία το αγκάλιασε όμως  με θέρμη  ως όφειλε.   Προφανώς διότι το βρήκε ως μια ουσιώδη κίνηση των ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ και διότι ο φάκελος του Συνεδρίου περιγράφει ξεκάθαρα και εμπεριστατωμένα τους στόχους, τη σκοπιμότητα αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.  

Το συνέδριο έχει υποστηρίξει με μήνυμα του ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος ενώ στο ίδιο μήκος κύματος με ένθερμους χαιρετισμούς έχει κινηθεί και όλο το κυβερνητικό επιτελείο με πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Βύρων Πολύδωρας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δημήτρης Σιούφας και πληθώρα άλλων υπουργών και υφυπουργών οι οποίοι υποστήριξαν ως όφειλαν και χωρίς σκοπιμότητα την προσπάθεια στην Ομοσπονδίας αφού όλα περιγράφονται στην επίσημη πρόσκληση που έλαβαν.   

Όλοι στην Αμερική όπως φαίνεται και από το επίσημο site του συνεδρίου  από την πρόεδρο της Βουλής τη Δημοκρατική  Nancy Pelosi τους Κυβερνήτες των Πολιτειών της ΝΥ του NJ & του Connecticut, τον Μ. Δουκάκη και τον John Brademas αλλά και πληθώρα γερουσιαστών και πολιτευτών στο κογκρέσο και τη πολιτειακή βουλή των τριών πολιτειών φαίνεται να υποστηρίζουν με σθένος  την οργάνωση του συνεδρίου αυτού. 

Όλοι σε Ελλάδα και Αμερική πλην αυτών που έπρεπε πρωτίστως να το υποστηρίξουν.  Το συνέδριο αυτό όμως φαίνεται πως ενόχλησε   όχι μόνο τοπικά συμφέροντα αλλά και την πτέρυγα Μητσοτάκη που ελέγχεται και κατευθύνεται πλήρως από τον εκδότη του Εθνικού Κήρυκα Αντώνη Διαματάρη και τους ανθρώπους  του στη ΝΥ.


Το χρονικό της Μεγάλης  Κρίσης

Έτσι από τις 15 Μαϊου που ανακοινώθηκε επίσημα η διεξαγωγή του στη ΝΥ σε συνέντευξη τύπου ξέσπασε ένας άγριος και αδυσώπητος πόλεμος χαρακωμάτων. Ανακοινώσεων. Μυστικές συναντήσεις. Οικονομικό πόλεμο. Λάσπη και παραπληροφόρηση λες και πρόκειται για κάποιο έγκλημα. Όλοι – ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους – ξεσηκώθηκε και εναντιώθηκε στο αυτονόητο δικαίώμα  οποιοδήποτε πολίτη να οργανώνει ένα ανοιχτό και δημόσιο διάλογο ή πολύ περισσότερο ένα συνέδριο προβληματισμού και αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων  που έχει να αντιμετωπίσει  ο Ελληνισμός τους 21ο αιώνα και οι επόμενες γενιές. Από το φάκελο του Συνεδρίου το μόνο που διαφαίνεται είναι η αγωνία για την επιβίωση της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ.

Η πρώτη κρυάδα ήρθε από τα τοπικά Ομογενειακά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές στη ΝΥ οι οποίοι δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα μεταξύ τους ενώ κάποιοι βρίσκονται μεταξύ τους και στα δικαστήρια! Η συνέντευξη τύπου στις 15/5 σαμποταρίστηκε συνειδητά  και τελικά προσήλθαν μόνο σποραδικά τρεις – τέσσερις  όπου ο ένας κοιτούσε τον άλλο με καχυποψία. Αμέσως μετά άρχισε να σπέρνεται η αμφιβολία «δεν το θέλει η Αρχιεπισκοπή» ήταν ο μόνιμος ψίθυρος αν και η πρώτος που του ζητήθηκε να ενημερωθεί από το διοικητικό συμβούλιο  και να προσκληθεί είναι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος από τις 30.04 αλλά ουδέποτε  απάντησε στην επίσημη πρόσκληση και τις διαδοχικές προσκλήσεις τηλεφωνικές κλήσεις και παρακλήσεις για συνάντηση μαζί του και εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης.


Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής που  το τελευταίο διάστημα πλήττεται από σωρεία αποκαλύψεων για σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα τα οποία  πλήττουν το κύρος της αντί να αγκαλιάσει την προσπάθεια ο από Βρεσθένης  Αρχ. Αμερικής  Δημήτριος( Τρακατέλης και αδελφός του ευρωβουλευτή της ΝΔ)    δυστυχώς προτίμησε την τακτική του διαίρει και βασίλευε.  Έτσι στις 14 .05  και ενώ έχουν προηγηθεί επιστολή από τις 30.04 με αίτημα για συνάντηση μαζί του προσκάλεσε μόνο τον πρόεδρο Νικόλαο Διμαντίδη ο οποίος νωρίτερα είχε φροντίσει να διαρρεύσει προς τον Αρχ. ότι και ο ίδιος ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι  αντίθετος -για να είναι αρεστός -όχι τόσο  με τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο με τη συμμετοχή συγκεκριμένου προσώπου  που πρότεινε τη διεξαγωγή του συνεδρίου και έχει αναλάβει και την κεντρική ευθύνη της όλης διοργάνωσης.

Το παράδοξο σε όλη την υπόθεση αυτή είναι ότι όλοι θέλουν το συνέδριο αυτό αλλά ουδείς εκ των ισχυρών ήθελε αυτόν που το οργανώνει και μάλιστα εργάζεται εθελοντικά -χαλώντας τη πιάτσα – και δωρεάν!  Παραμονές της συνάντησης με τον κ. Δημήτριο το εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο διαμηνύει στον Διαμαντίδη πως  « αν πας μόνος  στον Αρχ. αύριο δε θα είσαι πρόεδρος… παρανομείς και εκθέτεις ανεπανάληπτα τον οργανισμό  αν πας μόνος σου» φώναζε το μέλος του Δ.Σ Χρήστος Βουρνάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Δημητρίου.

Τελικά ο κ. Διαμαντίδης πήγε στη συνάντηση η οποία  προ του κινδύνου να υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις εις βάρος του εκ μέρους του Δ.Σ. – που ως τότε παραμένει ενωμένο και συμπαγές  στις αποφάσεις του.  Η συνάντηση  Αρχιεπισκόπου – Διαμαντίδη  την επομένη είχε μετατραπεί σε ιδιωτική συνάντηση…

Τελικά μερικές εβδομάδες αργότερα ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος κ.Δημήτριος σε τοπική ομογενειακή εφημερίδα -που επίσης ο εκδότης της οποίας φαίνεται να  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην όλη υπόθεση με παρασκηνιακές ενέργειες-   αποκάλυψε ότι είχε εκφράσει στον κ. Διαμαντίδη «τις ζωηρές επιφυλάξεις του για τη σκοπιμότητα,  και τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου αυτού»  αλλά ωστόσο «δεν τίθεται θέμα ευλογίας ή μη εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής»   Δηλαδή  κατά τον Αρχ. «ναι μεν κάνετε το συνέδριο σας. Δικαίωμα σας…» αλλά  ευθέως αμφισβητεί το δικαίωμα αυτό  σε κάποιους πολίτες!  Και διερωτάται δημοσίως με τη δήλωση του αυτή   «γιατί να το κάνετε» (;) 

Επιφυλάξεις και ερωτηματικά που επανέλαβε και στις 13 Ιουνίου στον Αντιπρόεδρο Δημήτριο Καλαμαρά-  όταν αναγκαστικά και αφού έχει προηγηθεί μια ακόμα επιστολή προς τον Αρχ. από το Διοικητικό Συμβούλιο που του ζητείται συνάντηση προκειμένου να δώσει την «ευχή και την ευλογία του» – τελικά ζήτησε και συνάντησε μόνο έναν και όχι ολόκληρο το εκτελεστικό συμβούλιο όπως επίμονα του έχει ζητηθεί τουλάχιστον έξι φορές με απανωτές επιστολές και fax.  

Μενόλης Βεληβασάκης

Το κουβάρι της διαπλοκής   των συμφερόντων και των ανθρώπων  της Οικογένειας Μητσοτάκη -ίσως ερήμην και εν αγνοία του επιτίμου – που εναντιώθηκαν άνευ λόγου και αιτίας στο αυτονόητο δικαίωμα των Ομογενών και μάλιστα ενός ζωντανού οργανισμού όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείωων επισήμως ξεκινά στις 30 Μαίου με επιστολή που στέλνει ο διορισμένος  πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου  και άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη τον οποίο στηρίζει αναφανδόν και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ επίσης συμφερόντων της Οικογένειας  Μανόλης Βεληβασάκης στον γενικό διευθυντής της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού με την οποία του ζητά άκουσον –  άκουσον!  «να μην ενθαρρύνει  ή υποστηρίξει «ενέργειες  οι οποίες δεν συμβάλλουν στην ενότητα και εύρυθμη λειτουργία της οργανωμένης  Ομογένειας (Εκκλησία – ΣΑΕ – ΕΣΕ)»! Να σημειωθεί ότι επιστολή Βεληβασάκη  ήρθε ως «απάντηση» στην επίσημη πρόσκληση που έλαβε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από τις 27 Μαίου(!!) να μετάσχει των εργασιών του προσυνεδριακού διαλόγου καθώς και του συνεδρίου στο Πάντειο! 

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός ότι έστειλε την επιστολή προς τον Κυπαρισσίδη παρουσιάζοντας τις απόψεις και τις θέσεις  εναντίον του συνεδρίου ως απόψεις της Ομογένειας που εκπροσωπείται στο ΕλληνοΑμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει καν τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης ή να έχει επικοινωνήσει με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η οποία τον προσκαλεί αλλά την αγνοεί πλήρως και παρανομεί συστηματικά! Και προχωρά στην διατύπωση της  επιστολής χωρίς καν προηγούμενης γνώσης του δικού του διοικητικού Συμβουλίου ερήμην του οποίου φαίνεται να λειτουργεί συστηματικά όπως καταγγελθεί και δημοσίως σε τοπικά προγράμματα. Η επιστολή Βεληβασάκη τελικά βλέπει το φως της δημοσιότητας  στην Ομογένεια στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΗΚΑ στις 18 Ιουνίου! Μεγάλη και φοβερή σύμπτωση γεγονότων…      


Θεόδωρος Σπυρόπουλος

Βέλη και πυρά  όμως εναντίον του συνεδρίου της Ομοσπονδίας  εκτόξευσε και ο συντονιστής περιφέρειας ΣΑΕ Θεόδωρος Σπυρόπουλος,  μέχρι πρότινος ισόβιος  Πρόεδρος και χωρίς εκλογές  του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου αλλά  και   σφοδρός  πολέμιος του ΣΑΕ με δημόσιες  διακηρύξεις.  Εμπρηστικές  δηλώσεις και συνεντεύξεις του επί δέκα πλέον χρόνια που  μάχονταν λυσσαλέα και μανιωδώς το ΣΑΕ ζητώντας τις παραιτήσεις συλλήβδην όλου του Δ.Σ. του ΣΑΕ ξεπερνώντας και αυτά τα όρια του γραφικού.  Τελικά όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 12.11.2006  μετά από εκλογές παρωδία το περασμένο Νοέμβριο του 2006 εξελέγη συντονιστής στον οργανισμό που επί μια  δεκαετία και πλέον απαξίωνε! Το ΣΑΕ Αμερικής!  

Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος  ο οποίος φαίνεται να  διψά για προβολή ανακοινώνοντας πολλές φορές και πρωτοβουλίες χάριν εντυπωσιασμού{δεντροφυτεύσεις – συνέδρια για την παιδεία στα οποία προεδρεύει ο ίδιος, και είναι πρόεδρος σε μια σειρά ιδρυμάτων αμφιβόλου υπάρξεως και αποτελεσματικότητας κτλ}    ενώ έλαβε επίσης πρόσκληση συμμετοχής στο προσυνεδριακό διάλογο και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας  εν τούτοις  δεν απαντά. Τι κάνει; Έρχεται σε απόλυτη και αγαστή συνεννόηση  με τον άνθρωπο της οικογένειας Μητσοτάκη και διορισμένο από τον ίδιο στη θέση του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και στέλνουν την περιβόητη επιστολή προς τον Κυπαρισσίδη.

Σε μια συνάντηση στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα  παγιδεύει τον Θεόδωρο Κασσίμη σε εκδήλωση του American Hellenic institute παρουσιάζοντας  στον Υφυπουργό τεχνητή κρίση και όξυνση με την επιστολή Βεληβασάκη προς Κυπαρισσίδη στη συνάντηση μεταξύ τυρού αχλαδιού βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νικόλαος Διαμαντίδης ο οποίος αντί να βρίσκεται στη ΝΥ για το προσυνέδριο κατεβαίνει στην Ελλάδα προς αναζήτηση εκλογικής στέγης σε κυβερνητικό ψηφοδέλτιο εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, παρά τα 80 του χρόνια…

Στη συνάντηση που έγινε στο Μ. Βρετανία και στο πόδι  ο Κασσίμης φαίνεται να προσπαθεί να βρεί λύση αφού από τις 27.04.2007 σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Δημητρίου  του εκφράζει την θετική του γνώμη για την πρωτοβουλία  διοργάνωσης του συγκεκριμένου συνεδρίου. Τελικά ο Σπυρόπουλος παραμένει άκαμπτος στις απόψεις του ότι υπάρχει κρίση -λόγο της επιστολής Βεληβασάκη –  και τελικά ο Κασσίμης  τους λέει «πηγαίνετε πίσω βρείτε τα και εγώ είμαι εδώ».  Ο Σπυρόπουλος όμως αντί να δεχτεί τη πρόταση που του κάνει η Ομοσπονδία στις 18 Ιουνίου αλλά και νωρίτερα προφορικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να τεθεί υπό την αιγίδα του το συνέδριο εκείνος  «εξαφανίζεται»! έτσι οι μέρες περνούν και στην Αθήνα στο υφυπουργείο επικρατεί αναβρασμός. Παρά την αναζήτηση του Σπυρόπουλου  από την Ομοσπονδία για διευθέτηση του ζητήματος  εκείνος διατείνεται προς τον Υφυπουργό και την Αρχιεπισκοπή ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επικοινωνία με την Ομοσπονδία  παρά τις καλές προθέσεις και ταυτόχρονα  εξαφανίζεται… ο Σπυρόπουλος  ροκανίζει το χρόνο προς την προτροπή Κασσίμη  «βρείτε τα και εγώ είμαι εδώ»  και ταυτόχρονα διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το  Βεληβασάκη. Παραμονές της έναρξης του προσυνεδριακού  διαλόγου στις 23, 24 Ιουνίου  σύμβουλοι του που έχουν λάθος πληροφόρηση για πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις  πείθοντας τον Κασσίμη ότι το συνέδριο αυτό δεν πρέπει να γίνει διότι είναι αντίθετοι   Αρχιεπισκοπή, Σπυρόπουλος και Βεληβασάκης τον ωθούν στην επιστολή παρέμβασης για την αναβολή της προσυνεδριακής διαδικασίας της 18ης Ιουνίου. Ο κύβος ερρίφθη. 

Ο διχασμός επί θύρες. Στην Νέα Υόρκη οι πολέμιοι πανηγυρίζουν ότι τελικά η Ομοσπονδία θα κάνει πίσω. Η πραγματικότητα και η συνέχεια δυο μήνες αργότερα  τους επιβεβαίωσε. Η Ομοσπονδία εκάμφθει. Στις 7 Αυγούστου, εν μέσω εγκλήσεων και αντεγκλήσεων για του τι θέλει και τι δεν θέλει ο κ. Κασσίμης   συγκαλείται  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο Σταθάκειο  και  λαμβάνεται μια περίεργη όσο και ύποπτη απόφαση που έμελλε όμως να ξεκαθαρίσει λίγες ημέρες αργότερα.

εδώ το σχετικό ρεπορτάζ με την απόφαση που είχε ληφθεί  εκείνη την ημέρα.

εδώ το ρεπορτάζ και η αλήθεια για τη συνεδρίαση της 7ης Αυγούστου

Έτσι  στις 23 Αυγούστου το πρωί ο πρόεδρος Ν. Διαμαντίδης που είναι στην Αθήνα και κάνει διακοπές ανακοινώνει μέσω του ραδιοφωνικού προγράμματος της κ. Αικατερίνης Λιβάνη  ότι το Δ.Σ. το βράδυ αποφασίζει πως  το συνέδριο θα αναβληθεί! Αν δεχθούμε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο απολύτως προκαταλαμβάνει τη βούληση και τη θέληση του Δ.Σ. ή ανακοινώνει τα ήδη συμπεφωνημένα εν αγνοία του Δημητρίου όπως ο τελευταίος δηλώνεις διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του! Ο ίδιος άνθρωπος όμως, ο Νικόλαος Διαμαντίδης που πολεμά εξ αρχή την διοργάνωση αυτή υπόγεια και ύπουλα, στις 14 Αυγούστου δήλωνε στην ιστοσελίδα του κ. Σάκη Σερέτη ότι στηρίζει το συνέδριο ιδού και το σχετικό κείμενο με τις δηλώσεις του κ. Διαμαντίδη. Το ίδιο έχει κάνει νωρίτερα τον Ιούνιο  με δηλώσεις του και στην εφημερίδα  ΤΟ ΠΑΡΟΝ!   Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Ομοσπονδία προχωρά και συνεχίζει προς την διοργάνωση του Συνεδρίου.

Εν τω μεταξύ ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται και εντείνεται. Τελικά στις 23, 24, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου αντί του προσυνεδριακού διαλόγου γίνεται πανομογενειακή διάσκεψη απουσία επισήμων!  Προσβάλλοντας  για πρώτη φορά στα χρονικά δυο κορυφαίους θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της πλειοψηφίας της Ελληνικής ηγεσίας η οποία όντας  μακριά από ίντριγκες υποστήριξε το συνέδριο. Προηγήθηκε άγριο  παρασκήνιο και βρόμικος πόλεμος προς όσους υποστήριξαν  την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας  για την διεξαγωγή του Συνεδρίου στο Πάντειο.         

Ταυτόχρονα όμως  στην Αθήνα ένα άλλο  παρασκήνιο φαίνεται να έχει αρχίσει μαζί με έναν άλλο  πόλεμο που μαίνεται μεταξύ του  Κώστα Καραμανλή και του επιτελείου του και εκείνου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη  υποψήφιας διαδόχου του στο κόμμα και την πρωθυπουργία.  Ο πόλεμος εντός της κυβερνητικής παράταξης μαίνεται εδώ και χρόνια. Υπόγεια. Αυτή τη φορά τα πράγματα  στη κυβερνητική παράταξη, με αφορμή το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικά και αυτό εν όψει της παροχής του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Μια εξέλιξη που ναι μεν ευνοεί την κυβερνητική παράταξη αλλά την πτέρυγα Μητσοτάκη. Άλλώστε δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι Πρωθυπουργός της Ελλάδας για τον κ. Βεληβασάκη και τη παρέα του είναι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αφού έτσι την προσφώνησε  πέρσι τέτοιο καιρό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βενιζέλιων βραβείων της Παγκρητικής προς τον επίτιμο κ. Κώστα Μητσοτάκη.

Ωστόσο το συνέδριο της Ομοσπονδίας  στο σύνολο φαίνεται να στήριζε η μεγάλη πλειοψηφία της κυβέρνησης πλην Κασσίμη…  Οι μόνοι που αποστασιοποιούνταν  είναι η   πτέρυγα Μητσοτάκη και οι συνεπικουρούμενοι  των μικρών  ή μεγάλων συμφερόντων που κατατρώνε την ομογένεια.   Μάλιστα το πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης φαίνεται να αρχίζει να γίνεται σοβαρό αφού άνθρωποι από το περιβάλλον της Ντόρας διαμηνύουν προς κατεύθυνση και πως αν κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν θα υπάρξει σοβαρότερο πρόβλημα. Είναι εμφανές πάντως  ότι όλοι οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν μακριά από τις ίντριγκες, τα συμφέροντα, τις διαμάχες και τις έριδες που έχουν φωλιάσει στους κόλπους της Ομογένειας – η οποία φαίνεται να ελέγχεται πλήρως από την Οικογένεια Μητσοτάκη, τον Εθνικό Κήρυκα και τους ανθρώπους του στην Αμερική- στήριξαν την προσπάθεια όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.  Γεγονός που τρομάζει κάποιους στη Ριγήλης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά είναι μόνο το ένα δέκατο των όσων αποκάλυψε σήμερα το Greek American News Agency.  

Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο σοβαρή που  το καλοκαίρι (τον Ιούνιο) εκλήθη στη Ριγήλης εσπευσμένα  από τη ΝΥ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ Πέτρος Γαλάτουλας προκειμένου να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι στη ΝΥ δεν κινούνται εναντίον της Υπουργού  Ντόρα Μπακογάννη και του αρμόδιου υφυπουργού Θεόδωρου Κασσίμη ο οποίος κρατά τη λύση στα χέρια του. Αν επιμένει στην άποψη του περί αναβολής ή ματαίωσης τότε η κατάσταση μάλλον θα εκτραχυνθεί με απρόοπτες εξελίξεις αφού  ως πράξη εκδίκησης οι χαμένοι των εκλογών της 4ης Ιουνίου του 2006  θα στήσουν  νέες «δίκες» και «καταδίκες» εναντίον όσων «εξαπάτησαν» τον πολιτικό κόσμο για ένα συνέδριο που τελικά δεν έγινε!  Τα «κατηγορητήρια» είναι ήδη έτοιμα και καλοχρωματισμένα από καλούς μπογιατζήδες…    

Όλα αυτά και άλλα πολλά τραγελαφικά – όπως αποκαλύπτει σήμερα Greek American News Agency –   περιγράφονται στην  πολυσέλιδη έκθεση που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  με ημερομηνία 22 Ιουλίου μαζί με την σχετική επιστολή  προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Θεόδωρο Κασσίμη.  Ο οποίος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και πέντε μόλις μέρες πριν ξεκινήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα  ο προσυνεδριακός διάλογος{ 23 , 24,  30/06 & 1η/7 }   στις 18 Ιουνίου  με επείγουσα επιστολή του και χωρίς να υπολογίζει τα έξοδα που ως τότε ήδη έχουν ξεπεράσει τις 35.000$ παρεμβαίνει στα εσωτερικά Ελληνοαμερικανικού οργανισμού,  με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις διμερείς σχέσεις και  ζητά την αναβολή του προσυνεδριακού διαλόγου!  Ο λόγος που αναφέρεται στην λιτή επιστολή είναι ότι  «παρίσταται ανάγκη αναβολής»  κατά τον κ. Κασσίμη και τους συμβούλους του είναι προς το παρόν διότι   «δεν υφίσταται τα απαραίτητα εχέγγυα που θα αναδείξουν  το συνέδριο αυτό σε εκδήλωση ενότητας».

Το αξιοσημείωτο  είναι ότι την επιστολή Κασσίμη της 18ης  Ιουνίου  πολύ πριν τη λάβει η Ομοσπονδία την είχε λάβει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ (sic)  και μάλιστα συντάκτης της εφημερίδας ζητούσε δηλώσεις επί της επιστολής χωρίς καν να έχει παραληφθεί η επιστολή από τους υπευθύνους της Ομοσπονδίας! Την επιστολή Κασσίμη αποκάλυψαν τα ΝΕΑ στις 20 Ιουνίου


Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Δυο μέρες μετά στις 22 Ιουνίου εμφανίζεται ένα δημοσίευμα λίβελος.  Αστήρικτο δημοσιογραφικά, αδιασταύρωτο και ατεκμηρίωτο με βαρείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου  εναντίον των οργανωτών  και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ,  στην δημοκρατική και γεμάτη ευαισθησίες για της δημοκρατικές διαδικασίες και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Το δημοσίευμα καλύπτει πλήρως την παρέμβαση Κασσίμη που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την ματαίωση του συνεδρίου! Δηλαδή τη φίμωση και την καταπάτηση του δημοκρατικού δικαιώματος του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα και αβίαστα και όλα αυτά σε φόντο προεκλογικών υποσχέσεων και παροχών προς τους Ομογενείς  για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με την παροχή παροχής ψήφου για τις επόμενες εκλογές. 

Η υπόθεση του δημοσιεύματος τελικά όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency  οδηγείται στα Ελληνικά δικαστήρια με μήνυση και αγωγή που  αρχικά κατέθεσαν τα μέλη       του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτριος Δημητρίου, Νικόλαος Γεωργαντζάς, Μιχάλης Τραχανής, Γεώργιος Ρουσάκης και Απόστολος Σκοτίδας ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθούν και άλλες μηνύσεις και αγωγές εις βάρος της Ελευθεροτυπίας  από άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέλη της Ομοσπονδίας. 

Το χρονικό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Οι « Πρωταγωνιστές» και ο δημόσιος  διασυρμός

Εν τω μεταξύ όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα από τις 19 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί τόσα πολλά μα τόσα πολλά που αν γράφονταν σήμερα θα χρειάζονται μια ολόκληρη έκδοση! Μια ματιά μόνο να ρίξει κανείς στο διαδίκτυο σε ομογενειακές ιστοσελίδες θα αντιληφθεί το μέγεθος των τραγικών προβλημάτων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ομογένειας και άρχισε να τα  αποκαλύπτει η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου που θέλησε να οργανώσει ο μεγαλύτερος Ομογενειακός οργανισμός άλλα όπως φαίνεται ορθώθηκαν πολλά και μεγάλα συμφέροντα.  Η λάσπη. Το  ψεύδος. Οι διαμάχες και οι ίντριγκες τελειωμό δεν έχουν.


και  Επίτιμος… Βασίλειος Σταθάκος 

Και  μέσα σε όλα αυτά η μόνη λαμπερή ακτίνα φαίνεται να είναι η πρόταση του επιτίμου  της Ομοσπονδίας Βασίλειου Σταθάκου ο οποίος παρόλο που ήταν εξ εκείνων που είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο εν τούτοις τα παραμέρισε όλα και στάθηκε δίπλα τους υποστηρίζοντας την όλη προσπάθεια. Επί πλέον έκανε μια μεγάλη δωρεά 15.000$ για την κάλυψη των βασικών εξόδων του συνεδρίου στην Νέα Υόρκη. Είναι ο άνθρωπος που κατέβηκε στην Ελλάδα προ ημερών  και συνάντησε πρόσωπο με πρόσωπο τον Κασσίμη και αφού του τα έψαλε αφού φάνηκε άκαμπτος στην άποψη του περί ματαίωσης του Συνεδρίου  πρότεινε προς  στην Ομοσπονδία να γυρίσουμε στην Ελλάδα αφού μας γυρνά την πλάτη ο αρμόδιος υφυπουργός και ας κάνουμε το συνέδριο μόνο στη Νέα Υόρκη!  «Ας κηρύξουμε persona non grata τον Κασσίμη αφού φέρεται έτσι μη λαμβάνοντας υπόψη την αλήθεια και  τα γεγονότα αλλά

Υποκύπτει στα συμφέροντα»  φέρονται να λένε πολλοί ομογενείς οι οποίοι μιλώντας στο Π.Θ. απευθύνουν τις πιο θερμές ευχαριστίες προς  τον πρόεδρο Κάρολο  Παπούλια, τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο αλλά και σύσσωμη την ελληνική πολιτική  ηγεσία η οποία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στάθηκε στο ύψος της. «Τους περιμένουμε στα  Ζάππειο που γιορτάζουμε και στο Πάντειο για να μιλήσουμε για το μέλλον της Κοινότητας μας. Δεν κάναμε έγκλημα. Το αυτονόητο δικαίωμα  μας εξασκούμε στο διάλογο και το προβληματισμό. Γιορτάζουμε και τους καλέσαμε όλους και κάποιοι μας γυρνούν την πλάτη. Ένα θα πούμε. Σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε όλους» αυτά μας είπε κάποιο μέλος δραστήριο μέλος της Ομογένειας που τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του συνεδρίου.  


Το παράδοξο με αυτό το συνέδριο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι οργανισμοί έχουν δικαίωμα να οργανώσουν συνέδριο αλλά όχι η μεγαλύτερη  Ομοσπονδία εκτός Ελλάδος! Μάλιστα ο κ. Κασσίμης τις ημέρες εκείνες του καλοκαιριού  περιόδευσε σε παρόμοια συνέδρια από τη Λακωνία  μέχρι τη Χίο. Από την άλλη η ένταση που έχει  δημιουργηθεί  έχει οδηγήσει ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις.  Όπως ολοσέλιδες καταχωρίσεις γνωστών και  επωνύμων που διαβιούν στην ΝΥ να δηλώνουν ότι  δεν συμμετέχουν στο συνέδριο όπως ο Δημήτρης Καστανάς ιδιοκτήτης του NGTV  ο οποίος ενώ στις 13 Ιουνίου δήλωνε πως στηρίζει τη προσπάθεια της διοργάνωσης του Συνεδρίου εν τούτοις και μάλλον όπως λένε οι κακές γλώσσες επειδή δεν προπληρώθηκε τη διαφημιστική καμπάνια που είχε συμφωνηθεί ένιωσε την ανάγκη την Δευτέρα 2 Ιουλίου να πληρώσει ολόκληρη ολοσέλιδη καταχώριση στον Εθνικό Κήρυκα  με την οποία κάνει γνωστό στην Ομογένεια ότι δεν συμμετέχει στο συνέδριο με το τίτλο και τη φωτογραφία του.  Και να ήταν το μοναδικό ευτράπελο; Είναι τόσα που έχουν συμβεί μόνο αυτούς τους επτά μήνες που ειλικρινά για να περιγραφούν μόνο σε τίτλους θα χρειάζονταν μια ολόκληρη έκδοση της εφημερίδας.


Η λύση στα χέρια Κασσίμη 


«Αγαπητέ κ. Κασσίμη

Σας καλούμε να αναλάβετε την Πρωτοβουλία εκείνη  που θα συνενώσει όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού κάτω από την σκέπη του Υφυπουργείου    δεδομένου ότι εξ αρχής  ζητήσαμε και προστρέξαμε στη βοήθεια και υποστήριξη σας όταν σας ενημερώσαμε στις 27.04 για την πρόθεση μας να οργανώσουμε το εν λόγω Συνέδριο,  όπως αντίστοιχα ενημερώσαμε και άλλους φορείς της ελληνικής πολιτείας. Ωστόσο ουδέποτε μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα ξεσηκωθεί τόσος αδικαιολόγητος θόρυβος φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητείται και αυτό ακόμα το δικαίωμα μας στην Ελεύθερη Βούληση και έκφραση εξέλιξη που αν τυχόν επιβεβαιώνεται από πράξεις και έργα τρίτων έναντι της Ομοσπονδίας που είναι βέβαιο πως σας βρίσκει αντίθετο  όπως και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο και ενεργό πολίτη του σύγχρονου κόσμου. Ειδικώς δε επικαλούμεθα την δική σας προσωπική ευαισθησία ως παλαίμαχου δημοσιογράφου που έχει αγωνιστεί για το δικαίωμα στην Ελεύθερη έκφραση πέρα και πάνω από κάθε είδους συμφέροντα. Πολύ δε περισσότερο όταν η προσπάθεια μας με την διοργάνωση του Συνεδρίου εκπροσωπεί κυρίως και πρώτιστα την Κοινότητα της περιοχής μας πάνω σε ένα δημόσιο και διαρκή διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Κοινότητας της περιοχής ευθύνης μας.  Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αύριο και τη συνέχεια της Φυλής και του Έθνους μας στις ΗΠΑ. 

Επί πλέον ασφαλώς  και θα κατανοείτε  ότι μια τόσο μεγάλη διοργάνωση η οποία προετοιμάζεται εδώ και καιρό έχει ένα τεράστιο κόστος  με έξοδα που ήδη έχουν καταβληθεί και  επομένως είναι αδύνατο να μιλάμε έστω και για προσωρινή αναβολή. Ακριβώς διότι η Ομοσπονδία έχει καταβάλει μόνο για τα έξοδα του Προσυνεδριακού Διαλόγου ο οποίος ναι μεν αναβλήθηκε αλλά τα έξοδα έγιναν και  μέχρι στιγμής αγγίζουν  το ποσό των 35.000.000$ και χωρίς να υπολογίζονται τα λοιπά έξοδα που απομένουν  μέχρι το πέρας διοργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της τελετής στο Ζάππειο Μέγαρο.  Έξοδα  τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους  έχουν καλυφθεί από δωρεές που προέρχονται όπως πάντα από  το υστέρημα και το περίσσευμα των Ομογενών που ενέκριναν  και υιοθέτησαν την διεξαγωγή του εν λόγω συνεδρίου    στην Γενική Συνέλευση -που αποτελεί και το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας – στις 31 .05. 2007.

       

Δια της παρούσης επιστολής μας σας προσκαλούμε και σας καλούμε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία απευθύνοντας κάλεσμα,   καλώντας και προσκαλώντας  όλους εκείνους τους φορείς που θα διασφαλίζουν όλες τις δυνατότητες συνεργασίας και θα παρέχουν  εχέγγυα  ενότητας, σύμπνοιας και συνεργασίας αναδεικνύοντας την εορτή της Ομοσπονδίας συγκυριακά σε εκδήλωση ενότητας του Ελληνισμού της Αμερικής εφόσον το θέμα είναι πράγματι τόσο σημαντικό αν και ουδέποτε η Ομοσπονδία εξεδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον να εκπροσωπήσει σύσσωμη την Ομογένεια και τον Ελληνισμό της Αμερικής κάτι που ουδείς δικαιούται να πράξει άνευ σύμφωνης γνώμης όλων των φορέων σε παναμερικανικό επίπεδο. Προσπάθεια που αν αποτολμούσε κάποιος μόνο  για την ευόδωση της θα απαιτούνταν όχι μήνες αλλά  χρόνια προκειμένου να συμφωνήσουν όλοι οι εν Αμερική φορείς και ειδικά οι έλληνες οι οποίοι συμφωνούν μόνο όταν διαφωνούν. 

Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε κάθε καλόπιστη πρόταση και κάτω από οποιαδήποτε σχηματισμό με δεδομένο το γεγονός ότι το Συνέδριο δεν μπορεί να αναβληθεί όχι μόνο γιατί έχουν γίνει τεράστια έξοδα αλλά και διότι η ιστορία του οργανισμού του οποίου ηγούμεθα δεν μας επιτρέπει να παραπαίουμε με πισωγυρίσματα στις αποφάσεις  της Οργανωμένης Ομογένειας.»  Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την επίμαχη επιστολή προς τον Θεόδωρο κασσίμη που εστάλη στις 22 Ιουλίου, ένα μήνα αργότερα ως απάντηση στην προτροπή του με την από 18/6 επιστολή του  για αναβολή των προσυνεδριακών εκδηλώσεων!    

 Ιδού ολόκληρη επιστολή ντοκουμέντο προς τον Υφυπουργό Θεόδωρο Κασσίμη.


Το καυτό ερώτημα που άμεσα και εύλογα τίθεται είναι πως μετά από μια τέτοια επιστολή που είναι σαφής και ξεκάθαρη οι οκτώ λαμβάνουν μια τέτοια απόφαση που το λιγότερο αν μη τι άλλο τους εκθέτει  πια όχι ως πρόσωπα -γιατί η συνέχεια έδειξε ότι πρόκειται για φαιδρά και ανεύθυνα  άτομα – αλλά τον ίδιο τον  Οργανισμό. Εδώ ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του;  τα ερωτηματικά που εν συνεχεία πολλά και σημαντικά για το μέλλον  αυτού του οργανισμού. Τα πρόσωπα έτσι κι αλλιώς. Ο οργανισμός όμως; Πως θα πορευτεί όταν τον κατευθύνουν το λιγότερο   ανεύθυνοι ;

Και να ήταν μόνο αυτό;  Τις επόμενες ημέρες θα δείτε πόσο έχει εκτεθεί η Ομοσπονδία. Ένα θα  καταγράψουμε και θα καταθέσουμε: υποτίθεται ότι στις 29 Σεπτεμβρίου είχε ορισθεί δείπνο προς τιμή του Πρωθυπουργού. Ουδείς όμως εκ τν επίσημων προσεκηλμένων  έλαβε έστω μια επιστολή που να αναφέρει ότι το συνέδριο για τον Α ή Β λόγο αναβάλετε! Τώρα βγάλετε τα συμπεράσματα σας! Αλλά ακόμα και όταν προσπαθούσαμε να τους προειδοποιήσουμε ειδικά ο κ. Καλαμαράς είχε σκοπίμως το κινητό κλειστό! Το ίδιο και ο κ. Δημητρίου!

Ουδείς όμως εκ των υπευθύνων που έλαβαν ελαφρά τη καρδία την απόφαση της αναβολής  ενημέρωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού. Το ίδιο συνέβη και με τους άλλους πολιτικούς που στις 6, 7, και 8 Αυγούστου έλαβαν και νέα ειδοποίηση πρόσκληση επιβεβαίωσης για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και το δείπνο! Και αυτό οφείλονταν στην πολύ καλά οργανωμένη και συντονισμένη δράση όσων μετείχαμε σε αυτή τη προσπάθεια με μεράκι και αυταπάρνηση. Ούτε που πέρασε από το μυαλό κανενός ότι κάποιοι θα έκαναν πίσω τη στιγμή μάλιστα που μετά την επιστολή Κασσίμη στις 18 Ιουνίου αλλά και την  σαφή και ξεκάθαρη επιστολή της 22ας Ιουλίου που υπογράφουν οι κύριοι Καλαμαράς και Δημητρίου ότι θα έκαναν πίσω ενδίδοντας στις όποιες φανερές και σκοτεινές πιέσεις.

 Όσο για το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε καν ενημερώθηκε για τις αποφάσεις  του Διαμαντίδη και των οκτώ ανεύθυνων που έλαβαν αυτή την απόφαση χωρίς να πράξουν τα αυτονόητα και  εξέθεσαν την Ομοσπονδία στο χειρότερο βαθμό. Αποδεικνύοντας ότι πράγματι δεν έχουν τα εχέγγυα!

Πως φτάσαμε όμως εδώ; Αναγκαστικά ο μίτος της Αριάδνης οδηγεί και πάλι στον Νικόλαο Διαμαντίδη     

Από την εκλογή του μέχρι σήμερα λέγεται ότι έχει μετατρέψει την οργάνωση σε τσιφλίκι και προσωπικό του μαγαζάκι… με επιστολές που στέλνει σε υψηλά πρόσωπα στην Ελλάδα  εν αγνοία του Δ.Σ. όπως αυτή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,  βεβαιώσεις  όπως αυτή προς τον οργανισμό ΑΚΤΙΝΑ της κ. Μαρουλέτη  στις 30.01.07 η οποία χάρη στις  «διαβεβαιώσεις» Διαμαντίδη εξασφάλισε οικονομική επιχορήγηση από τον Ελληνικό ΥΠΕΞ πολλών χιλιάδων ευρώ για συναυλία του Κώστα Μακεδόνα  που έγινε στη ΝΥ τον περασμένο Μάϊο! Προσφιλής του τακτική οι συστατικές επιστολές…  Παρέχει και επιστολές για ρουσφέτια όπως αυτή προς τον Υπουργό Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη στις 26.09.2006 για την πρόσληψη στην κρατική ορχήστρα Αθηνών του κ. Τσιαλή. Το Greek American News Agency έχει στη διάθεση του όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και πολύ σύντομα θα τα καταθέσει  εκεί που πρέπει ώστε να ξεκαθαρίζει το έδαφος.

Η «δράση» όμως του κ. Διαμαντίδη δε σταματά εδώ. Αφού πούλησε την ομάδα Γεωργόπουλου που τον εξέλεξε πρόεδρο στις εκλογές του 2004 με το πρόσχημα της κάθαρσης της Οργάνωσης μετά πουλά και την ομάδα Δημητρίου που τον επανεξέλεξε. Ενώ το Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις αποφασίζει την διεξαγωγή συνεδρίου στην ΝΥ και την Ελλάδα στο οποίο όμως αντιτίθενται τα άλλα μεγάλα «κεφάλια» της Ομογένειας Σπυρόπουλος – Βεληβασάκης και σιγοντάρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή που βλέπει με καχυποψία την διοργάνωση αυτή τι κάνει;  Αφού διαρκώς φέρνει εμπόδια για την διεξαγωγή του συνεδρίου με διάφορες αιτίες και προσχήματα και κυρίως γιατί η ιδέα του συνεδρίου δεν ελέγχεται από τον ίδιο και το περιβάλλον του και ενώ έχει ξεσπάσει μέγας θόρυβος για το συνέδριο ο ίδιος κατεβαίνει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου συναντάται στις 13 Ιουνίου  με τον Θ.  Σπυρόπουλο στο Μ. Βρετάνια και τον Θ. Κασσίμη.

Συζητούν το θέμα του συνεδρίου στο οποίο καταρχήν ο Κασσίμης δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση,  μέχρι να πέσει γραμμή από Εθνικό Κήρυκα και το Μητσοτακική πτέρυγα σε Αθήνα και ΝΥ. Τα πρώτα εμπόδια εκ μέρους του κ. Κασσίμη έρχονται  με διάφορα  προσχήματα και κορυφώνονται με επιστολή του στις 18 Ιουνίου παραμονές της διεξαγωγής της πρώτης φάσης του Συνεδρίου στη ΝΥ που είχε προγραμματιστεί για τις δυο τελευταίες βδομάδες του Ιουνίου. Η επιστολή Κασσίμη την υπογράφει η κ. Σουρανή εκλαμβάνεται ως εσωτερική ωμή  παρέμβαση στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας και άκρως προσβλητική για την Ομογένεια αφού απευθυνόμενος προς την Ομοσπονδία  αναφέρει ότι    Ο Διαμαντίδης από την άλλη κινείται υπόγεια και εν αγνοία του Δ.Σ.   και ενώ έχει αποφασιστεί πολλές φορές στην Ομοσπονδία  η διεξαγωγή του συνεδρίου εκείνος έρχεται σε μυστική συμφωνία με Σπυρόπουλο -ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη μεγαλομανία Διαμαντίδη να προβληθεί  φαίνεται να του κλείνει πονηρά το μάτι υποσχόμενος και σε αυτόν  την προεδρεία στο Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο- υπόσχεση που ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να έχει δώσει και σε άλλους όπως οι κ. Σέρβος από τη Φλόριδα- και πείθει τον Διαμαντίδη  να γυρίσει πίσω στην ΝΥ να διαλύσει το συνέδριο! 

Για να φαίνεται αρεστός όμως ο κ. Διαμαντίδης  και στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο φέρεται να υποσχέθηκε και σε εκείνον ότι το συνέδριο θα διαλυθεί πάση θυσία! Έτσι επιστρέφει  στις 7 Ιουλίου στη ΝΥ  αποφασισμένος να προχωρήσει στη διάλυση του συνεδρίου.  Τις προθέσεις Διαμαντίδη  διαβλέπει πολύ γρήγορα η ομάδα Δημητρίου και έτσι ενώ συγκαλεί Δ.Σ. στις 8 Ιουλίου πέφτει σύρμα και δεν υπάρχει απαρτία.  Μάλιστα το  ίδιο βράδυ της 8ης Ιουλίου σημειώνεται σφοδρό επεισόδιο μεταξύ Διαμαντίδη και Γκόρου διότι ο τελευταίος ειδοποιούσε τα μέλη του Δ.Σ.  ότι δεν μπορεί να γίνει Δ.Σ. χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα.

Τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιείται στις 11 Ιουλίου όπου με 18 υπέρ και ένα κατά  ψηφίζεται η πρόταση Σταθάκου για την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Ο Διαμαντίδης αποφασισμένος όμως να διαλύσει πάση θυσία το συνέδριο  παραμένει στη ΝΥ  και προσπαθεί να εκδιώξει τον δημοσιογράφο  Αλέξανδρο Στεφανόπουλο από την οργανωτική ομάδα του Συνεδρίου καθ’ υπόδειξη και συμφωνία και με άλλους…   Αφού αυτός ήταν που το πρότεινε και με τη δική του ομάδα και υπό τις οδηγίες και κατευθύνσεις οργώνονταν  το συνέδριο.   Άρα αν φύγει-που είναι και απαίτηση «φίλων και εχθρών» ματαιώνεται και το συνέδριο και θα μπορεί να το «πουλήσει» ζητώντας και ανταλλάγματα…  κινούμενος βάση σχεδίου στην συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου θέτει θέμα για την απομάκρυνση Α.Σ. με πρόσχημα το επεισόδιο της 8ης Ιουλίου στο Λευκό Πύργο,  αλλά η «πρόταση» παγώνει και  τελικά  αποφασίζεται να συζητηθεί στις 17 Ιουλίου.  Νωρίτερα,  την Κυριακή 8 Ιουλίου σημειώνεται σφοδρότατο επεισόδιο με βιαιοπραγίες, προπηλακισμούς,    στο Λευκό Πύργο -στο κέντρο δηλ. της Astorias-  μεταξύ του Διαμαντίδη και του Α.Σ.  που διαμένει στη ΝΥ και εργάζεται εθελοντικά  για την διεξαγωγή  του Συνεδρίου.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Δημοσιογράφος αποκάλεσε το Διαμαντίδη ψεύτη γνωρίζοντας τις κινήσεις και τις  παράνομες ενέργειες του! Εκείνος όρμησε να τον χτυπήσει και τελικά μετά από ώρες λογομαχίας, και δημοσίων  αντεγκλήσεων  χάρη  στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο σταμάτησε. Η συνέχεια του επεισοδίου δόθηκε στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου στις 17 Ιουλίου  το οποίο μετατράπηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του συνεδρίου  σε λαϊκό δικαστήριο αρκετές φορές εναντίον  του Δημοσιογράφου Α.Σ.  Του ανθρώπου που συστηματικά υποστήριξε την Ομοσπονδία στην προσπάθεια της για την αυτοκάθαρση και ειδικά για την διοργάνωση του Συνεδρίου. Τελικά το συμβούλιο μετά από σκληρές πιέσεις του Διαμαντίδη  οδηγείται σε ψηφοφορία με το ερώτημα «αν παραμένει το Α.Σ. στην διοργάνωση του συνεδρίου» η ψηφοφορία επί 17 παρόντων  επικυρώνει για ακόμα μια φορά  την παρουσία του δημοσιογράφου Α.Σ. στο συνέδριο και την οργανωτική δομή  με 12 υπέρ 4 κατά και 1 λευκό.

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα το Δ. Σ. Είχε αποφανθεί πάλι με πρόταση Διαμαντίδη στις 10 Μαϊου και η ψηφοφορία τότε ήταν 7 υπέρ 4 κατά και 1 λευκό.  Στη συνέχεια στη συνεδρίασης της 17ης Ιουλίου επαναβεβαιώνεται και πάλι η απόφαση του Δ.Σ. για την διοργάνωση του Συνεδρίου.


Η νύχτα της 17ης Ιουλίου και οι μεγάλες παρανομίες του Νικόλαου Διαμαντίδη οδηγούν στην άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του…

Το ίδιο εκείνο βράδυ της 17ης Ιουλίου όμως  γίνεται συνάντηση στο γραφείο προέδρου μεταξύ των  Παναγιώτη Μιχαλέα, Δημήτρη Καλαμαρά, Δημήτρη Δημητρίου και Νικόλαου Διαμαντίδη με ερμητικά  κλειστές τις πόρτες. Ουδείς γνωρίζει τι συμφωνήθηκε εκεί μέσα παρά μόνο οι τέσσερις άνδρες. Τα πάντα βέβαια κρίθηκαν εν συνεχεία και εκ του αποτελέσματος…  Στην έντονη λογομαχία που ακολουθεί ο Δημητρίου φέρεται να  αποκαλύπτει ότι αν συνεχιστεί αυτή η τακτική  εναντίον του συνεδρίου «θα κατατεθεί  εις βάρος σου πρόταση μομφής και άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο σου» ο Διαμαντίδης αντιδρά έντονα. Ακολουθούν πολλές συζητήσεις και εν τω μεταξύ στην αίθουσα περιμένει το Δ.Σ. για άλλη μια φορά να συζητήσει το ίδιο θέμα. Διαμαντίδης και Δημητρίου αποσύρονται στο αμφιθέατρο και ο Δημητρίου του δείχνει την πρόταση μομφής που είναι έτοιμη ήδη. Ήταν όλα έτοιμα για τη μεγάλη ρήξη όπως είχαν συμφωνηθεί σε διαδοχικές μυστικές  συναντήσεις στο RAKS με την παρότρυνση και σύμφωνη γνώμη του Βασίλειου Σταθάκου…

Το τι περιελάμβαναν όμως αυτές οι μυστικές συναντήσεις είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που η δημοσιοποιήση του θα φέρει ανατροπές και καταιγιστικές εξελίξεις…

Οι δυο, Διαμαντίδης και Δημητρίου καταφέρνουν και έρχονται σε συμφωνία προφανώς γιατί οι καταγγελίες εναντίον του Διαμαντίδη  έχουν υπόσταση και έτσι επιστρέφουν στην αίθουσα.  Αποφασίζεται να κληθεί ενώπιον του Δ.Σ. ο δημοσιογράφος και να του ζητηθεί να μην ξαναγράψει ποτέ και για κανέναν του Δ.Σ. και ή δυνατόν να ζητήσει συγνώμη προς το Δ.Σ. και ειδικά το Διαμαντίδη για τα όσα έγιναν στο Λευκό Πύργο στις 8 Αυγούστου. Ο Δημητρίου στέλνει άνθρωπο και φέρνει το Α.Σ. στο Δ.Σ με τρόπο του ζητά να ζητήσει συγνώμη. Ο Α.Σ. αντιδρά αλλά τελικά μπαίνει στην αίθουσα. Γίνεται συζήτηση αλλά συγνώμη δεν ζητά. Το κλίμα οξύνεται και φορτίζεται επικίνδυνα. Σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. είναι υπέρ του Α.Σ.  ακολουθεί λογομαχία μεταξύ Α.Σ. και Δοαμαντίδη τελικά του ζητείται να αποχωρήσει της αίθουσας.

Γίνεται η συζήτηση και η ψηφοφορία για τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο που το αποτέλεσμα  βγάζει το 12  υπερ – 4 κατά  – 1 λευκό και το Διαμαντίδη να ψηφίζει υπερ της παραμονής Στεφανόπουλου στην Εκτελεστική Γραμματεία!   Τελικά την πρόταση μομφής ενώ  την υπογράφουν οι Δημήτριος Δημητρίου, Γιάννης Γκόρος, Μιχάλης Τραχανής, και Νικόλαος Γεωργανζτάς εν τούτοις δεν την καταθέτουν όπως νωρίτερα έχει συμφωνηθεί… Αρκετοί σύμβουλοι που γνωρίζουν αδημονούν…  Ο Δημητρίου όμως κάνει πίσω και  δεν την καταθέτει ενώπιον του σώματος του Διοικητικού Συμβουλίου όπως είχε συμφωνηθεί σε πολλές μυστικές συναντήσεις μεταξύ των Καλαμαρά – Δημητρίου- Μιχαλέα – Σταθάκου – Γκόρου. Ωστόσο,  αμέσως μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση την καταθέτει στο πρωτόκολλο για τα πρακτικά…  Ιδού και το σχετικό ντοκουμέντο που λίγες ώρες αργότερα κάποιοι έσπευσαν να  εξαφανίσουν ή και να καταστρέψουν…

Το ντοκουμέντο όμως αυτό υπάρχει τώρα πια στη διάθεση του Greek American News Agency. Το περιεχόμενο και τις καταγγελίες τις γνωρίζουν πολύ καλά οι κ. Μιχαλέας Καλαμαράς , Δημητρίου, Τραχανής,  Γεωργαντζάς, Γκόρος αφού αυτοί τις υπαγόρευαν…Τώρα πως τα γνώριζαν όλα αυτά και συνεχίζουν να τον καλύπουν και να τον συγκαλύπτουν αυτό είναι άλλο θέμα που μάλλον θα λυθεί στην  επόμενη Γενική Συνέλευση…

Πάντως  ο Διαμαντιδης την επομένη(18/7/2007) μαθαίνει την κατάθεση στο πρωτόκολλο της άρσης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του και έρχεται σε συμφωνία με τον Καλαμαρά,  και τον Δημητρίου. Μυστηριωδώς η άρση εμπιστοσύνης εξαφανίζεται από το αρχείο της Ομοσπονδίας…  Μετά από αυτή εξέλιξη ο Διαμαντίδης επιστρέφει Ελλάδα άπραγος προς αναζήτηση πολιτικής υποστήριξης προκειμένου να ενταχθεί σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια της ΝΥ εν όψει εκλογών.

Το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή την περίεργη όσο και ύποπτη συναλλαγή επίσης μεγάλο και φυσικά θα παρουσιασθεί τις επόμενες ημέρες…

Οι παρανομίες Διαμαντίδη και οι ποινικές ευθύνες όσων των συγκαλύπτουν.

Οι «δραστηριότητες» Διαμαντίδη όμως  έχουν  και συνέχεια. Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες  παραβιάζει συστηματικά το καταστατικό της Ομοσπονδίας με πράξεις και αποφάσεις του όπως φαίνεται σε πρόταση για άρση της εμπιστοσύνης που κατατέθηκε τη νύχτα της 17ης Ιουλίου από τους κ. Δημήτριο Δημητρίου, Γιάννη Γκόρο, Μιχάλη Τραχανή, Νικόλαο Γεωργανζτά. Στην καταγγελία όπως θα διαπιστώσετε  περιγράφονται σωρεία παραβάσεων του καταστατικού αλλά και στοιχεία με αποχρώσεις ενδείξεις για οικονομικά σκάνδαλα και  απευθείας αναθέσεις έργων  χωρίς διαγωνισμούς σε ημέτερους  που φέρεται να έχουν ζημιώσει την Ομοσπονδία χιλιάδες δολάρια. 

Το χειρότερο όμως όλων που βάζει μάτι ως  μέγα οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο  είναι ότι ο κ. Διαμαντίδης,  και ενώ ρητώς αναφέρεται στο καταστατικό ότι ουδείς εκ των μελών μπορεί να έχει οποιαδήποτε οικονομική δοσοληψία με την οργάνωση η οποία είναι non profit οργανισμός, έχει καταφέρει   να έχει και έσοδα από την Ομοσπονδία αφού είναι ένας εκ των μετόχων της  τηλεφωνικής εταιρείας dialect που έχει συστήσει προς την Ομοσπονδία. 

Μια ματιά στο site http://www.godialect.com/ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές αφού η εταιρία μυστηριωδώς εμφανίζεται με ελλιπή στοιχεία και μόνο κάποια τηλέφωνα που αν ζητήσεις τον ιδιοκτήτη σε συνδέουν με εσωτερική σύνδεση  με τον κ. Διαμαντίδη ή κάνουν πως δεν άκουσαν!  Όλα αυτά όπως και πολλά άλλα εξελίσσονται πάλι ερήμην της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Με το πρόσχημα λοιπόν  τη  χαμηλή  χρονοχρέωση  ο κ. Διαμαντίδης   κατάφερε να αποσπάσει «απόφαση» με συνοπτικές διαδικασίες  του Δ.Σ.  αλλαγής τηλεφωνικής εταιρείας χωρίς το Δ.Σ. να έχει πλήρη ενημέρωση και στοιχεία για την εταιρία φάντασμα της οποία κύριος μέτοχος είναι ο κ. Διαμαντίδης! Με αυτά τα «κόλπα» και πολλά άλλα ο «κύριος» αυτός έχει καταφέρει να   εισπράττει  αρκετά χρήματα από τα ταμεία της Ομοσπονδίας! Αν αυτά δεν είναι σκάνδαλα τότε τι είναι;

Το ερώτημα είναι ενώ είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον τα υψηλά στελέχη του Δ.Σ. executive  board  τα γνωρίζουν γιατί έκαναν πίσω τη νύχτα της 17ης Ιουλίου και δεν κατέθεσαν  την καταγγελία – άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του;  τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε ιδίως  όταν υπό αυτή την βασική προϋπόθεση  μάλιστα  ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος απευθυνόμενος προς το Γενικό Γραμματέα έλεγε σε μυστική σύσκεψη στο γραφείο του στο Brooklyn στις «στην Αθήνα πρέπει η Ομοσπονδία να κατέβει πεντακάθαρη. Χωρίς κηλίδες.  Ξεμπερδέψετε μαζί του το συντομότερο. Το καταστατικό σας παρέχει όλες τις προϋποθέσεις. Είναι ντροπή για την Ομοσπονδία να διοικείται από αυτόν τον άνθρωπο». Επί πλέον ο επίτιμος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος εν όψει της διεξαγωγής του Συνεδρίου στην Αθήνα  έκανε δωρεά ύψους 15.000$.  Σύμφωνα με το περιβάλλον Σταθάκου είναι αδιανόητο να πληρώνει ο επίτιμος  για να προβάλλεται ο Διαμαντίδης οπότε το γοργόν και χάριν έχει… Έλα όμως που η ομάδα Δημητρίου έκανε πίσω τη νύχτα της 17ης Ιουλίου και έτσι ο κ. Διαμαντίδης παραμένει πρόεδρος -έστω και πλήρως αποδυναμωμένος-   της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.   Μετά από όλα όσα αποκαλύπτονται σήμερα οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ίδωμεν.   

Οι σφαγή στις τοπικές της ΝΔ

Το άλλο μέτωπο που μοιραία αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας -και θα δούμε σε επόμενα ρεπορτάζ – αφού πρωταγωνιστές του ιδίου δράματος είναι τα ίδια προαναφερόμενα πρόσωπα που αλληλοσπαράσσονται αλλά στο αυτή τη φορά στο γήπεδο της μεγάλης κυβερνητικής παράταξης. Της Νέας Δημοκρατίας.   Πότε με αφορμή την διεκδίκηση της εξουσίας στην Ομοσπονδία και πότε για την επίδειξη δύναμης,  υπεροχής αλλά  και υποταγής στη Ριγίλης. Οι ομάδες Μητσοτακικών και Καραμανλικών  αλλάζουν στρατόπεδο καθημερινά ανάλογα με τις φιλίες. Πολλές φορές έχει χρειαστεί η επέμβαση του Βασίλειου Πάππα υπεύθυνου τομεάρχη της ΝΔ για τις τοπικές του εξωτερικού ενώ αρκετές φορές με τα διαδραματιζόμενα στη ΝΥ είχαν  ασχοληθεί οι κ. Μεϊμαράκης και Ζαγορίτης είτε πυροσβεστικά και κατευναστικά είτε και με διαγραφές προς παραδειγματισμό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γιώργου Γεωργόπουλου ο οποίος εμφανίζεται με προσβάσεις στην Οικογένεια Μητσοτάκη.

Το πεδίο σε ότι αφορά τις τοπικές της ΝΔ άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά την εκλογή Γαλάτουλα τον περασμένο Δεκέμβριο ως προέδρου της Νομαρχιακής της ΝΔ στις δυτικές πολιτείες. Όσο για την τύχη της τοπικής που ως πρόεδρος της φέρονταν μέχρι πρότινος ο κ. Γεωργόπουλος με κτήριο που μάλιστα τους νοίκιαζε στην 23 λεωφόρο της Αστόριας  ο κ. Ν. Διαμαντίδης αυτή αγνοείται προς το παρόν…    Οι σφαγές μεταξύ στελεχών στις τοπικές της ΝΔ στη ΝΥ έχουν απασχολήσει ακόμα και το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά και το περιβάλλον της Ντόρας που είναι ο άλλος μεγάλος πόλος μέσα στο κόμμα.  Βασικός και καθοριστικός παράγοντας και ίσως ο μόνος που καθορίζει το όλο παιχνίδι ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης ο οποίος πράγματι διασταυρωμένα είναι ο άνθρωπος της Οικογένειας Μητσοτάκη στην Αμερική. 

Με τον Διαματάρη πράγματι φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις ο κ. Γεωργόπουλος ενώ στην υπόθεση των εκλογών στην Ομοσπονδία ο Εθνικός Κήρυκας φανερά έχει πάρει θέση υπέρ των  «αδικημένων» από τις εκλογές της 4ης Ιουνίου παρά τις δικαστικές αποφάσεις,  που ουσιαστικά νομιμοποιούν το αποτέλεσμα των εκλογών έστω και αν ηθικά και με βάσει τις δημοκρατικές ευαισθησίες  περί του  κοινού αισθήματος, είναι δυνατόν οι εκλογές με ένα μόνο συνδυασμό εκ πρώτης όψεως να φαίνονται ηθικά απαράδεκτο ως γεγονός. Άλλο όμως τι φαίνεται ηθικό και άλλο τι είναι ηθικό με βάση την Αμερικανική Δικαιοσύνη που ως τώρα έχει νομιμοποιήσει πλήρως το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Ιουνίου 2006/ 

Πέρα από μίση και πάθη, ίντριγκες και δολοπλοκίες οι απλοί Ομογενείς που παρακολουθούν αποστασιοποιημένοι και αηδιασμένοι  τα τεκταινόμενα έρχονται και συνδράμουν στο μεγάλο έργο. Παραμερίζουν τα πάντα και δουλεύουν όλοι για ένα σκοπό. Είναι όλοι εκείνοι που εδώ και δεκαετίες προσέρχονται εθελοντές όλοι και οργανώνουν τη μεγαλύτερη παρέλαση εκτός Ελλάδος την ημέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Την 25η μαρτίου η 5η λεωφόρος της ΝΥ μετατρέπεται σε ένα γαλανόλευκο ποτάμι χιλιάδων Ελλήνων 1ης , 2ης και 3ης γενιάς. Μια παρέλαση που κάνει κάθε έλληνα υπερήφανο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτοί είναι οι έλληνες της ΝΥ. αυτή είναι Ομογένεια. Με τις μεγάλες  αντιθέσεις της. Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλείο που κρύβει ο Ελληνισμός.   

Και αν  αναρωτιέστε που συμβαίνουν όλα αυτά;  Αυτά όλα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Manhattan. Στην   Astoria.  Στο ελληνικό χωριό. Για κάποιους από την Ελλάδα μεγαλόσχημους πολιτικούς  είναι το  Greek Village. Όλοι υποχρεωτικά περνούν από την Astoria. Όλοι ξέρουν. Γνωρίζουν. Έχουν ακούσει. Αλλά ουδείς μιλά. Απλά περνά για ψηφοθηρικούς λόγους και μετά  σιωπή… “Αυτοί ζουν στο δικό τους κόσμο” συνηθίζουν να λένε οι έλληνες Βουλευτές. Και μόλις προσγειωθούν στην Αθήνα ότι και να άκουσαν φροντίζουν να το ξεχάσουν. Δεν είδαν. Δεν άκουσαν. Δεν ξέρουν. Έχουν όμως όλοι ευθύνη…

Σε επόμενες συνδέσεις  σας μεταξύ άλλων διαβάστε :

Γεωργόπουλος Γιώργος : ο άνθρωπος passé-partout

Γαλάτουλας Πέτρος  : παντοκράτωρ της Νομαρχιακής  της ΝΔ ή ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας;

Δημητρίου Δημήτρης : ο ιδεολόγος  που έμεινε μόνος…

Λαμπράκης Κωσταντής :  ο κρητικός που μιλά με  γροθιές και μπαλωθιές

Ράλλης Ντίνος : ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη ή αλλιώς αυτός που θέλει να γίνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ

Μιχαλέας Παναγιώτης : ο θεματοφύλακας του καταστατικού….

Καλαμαράς Δημήτρης :   «δεν θέλω να γίνω πρόεδρος»!

Σκοτίδας Απόστολος:  αβέβαιο  το μέλλον

Σταθάκος Βασίλειος: ο επίτιμος της Ομογένειας 

Το σημερινό  Διοικητικό Συμβούλιο :   πατρίκιοι και πληβείοι