Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ και οι αναλύσεις του Greek American News Agency που εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυθερεσίες και την καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας αλλά και των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων από το δίδυμο Σπυρόπουλου – Βέληβασάκη!

Η ένταση που σωβεί στους κόλπους της Ομογένειας στις ΗΠΑ,  απ΄άκρη σ΄άκρη  καταδείχθηκε  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και με τα όσα προηγήθηκαν (και συνεχίζονται) με τα της διοργάνωσης του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.  Πρωταγωνιστής και αυτή τη φορά ο άνθρωπος του Θεόδωρου Σπυρόπουλου διορισμένος πρόεδρος ελέω  Θεόδωρου Σπυρόπουλου, Μανόλης Βεληβασάκης.  Ο άνθρωπος  που δίχασε την Ομογένεια της ΝΥ στέλνοντας την γνωστή ψευδεπίγραφη επιστολή προς τον διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Κυπαρισσίδη στις 31.05.2007 εις βάρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ ο οποίος καταγγέλει ακουσον -άκουσον, την οργάνωση και ιδρυτικό μέλος του Ε.Ε.Σ γιατί αποφάσισε να κάνει Συνέδριο με θέμα τον Ελληνισμό της Αμερικής! Ιδού και το ντοκουμέντο της ντροπής!

Επικαλούμενος και εισερχόμενος (με πλαστά και χαλκευμένα στοιχεία) στα εσωτερικά της Οργάνωσης  αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Ιουνίου με σαφή και ανοιχτή μομφή εναντίον του νεοεκλγέντος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, αποκρύπτοντας από τον παραλήπτη της επιστολής κ. Κυπαρισσίδη -αλλά και όλους τους λοιπούς αποδέκτες-   το γεγονός ότι η Αμερικανική δικαιοσύνη προς το παρόν θεωρεί σύννομο του συμβούλιο που εξελέγη στις εκλογές της 4ης Ιουνίου!

Επιστολή που αποδείχθηκε βόμβα στα θεμέλια της ενότητας της Ομογένειας αφού : πρώτον όπως εν συνεχεία αποδείχθηκε δεν ρώτησε ποτέ και κανένα μέλος όχι απλά του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ αλλά ούτε καν  τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης τους οποίους επικαλείται στην επιστολή του προς τον διευθυντή της  Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για ένα τόσο σοβαρό θέμα  και δεύτερον  ως γνωστόν σε αυτή την επιστολή "πάτησε"  και οδηγήθηκε στο γνωστό  ολίσθημα ο Υφυπουργός Θεόδωρος Κασσίμης με την ιδιότυπη όσο και ύποπτη  επιστολή της 18ης Ιουνίου που απέστειλε προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ η οποία τίναξε στον αέρα το όλο ενχείρημα της διοργάνωης αφού εν συνεχεία όχι μόνο δίχασε και το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας στην Αμερική αλλά και τα ίδια τα μέλη και τους Συλλόογους.  

Στην ίδια επιστολή "πάτησε" και ο κύριος Σπύροπουλος, βαθύς γνώστης του περιεχομένου της εξ αρχής αφού κατ΄ εντολή του επιτελείου και των γνωστών ανθρώπων  του εγράφη και εστάλει προς τον κ. Κυπαρισσίδη- η ψευδεπίγραφη επιστολή της 31ης Μαϊου όπου κατείγγειλε την Ομοσπονδία για την πρόθεση της να διεξάγει συνέδριο.  Για να πάρει εν συνεχεία στις 22 Ιουνίου, τη σκυτάλη  και να  εκφράσει και αυτός με τη σειρά του την αντίθεση του στην διεξαγωγή του συνεδρίου  δεχόμενος και αυτός ως αληθή τα "στοιχεία" που  οι ίδιοι κατασκεύασαν και αναφέρει ο κ. Βεληβασάκης και οι συντάκτες της επιστολής πάνω στην οποία βασίστηκε και ο κ. Κασσίμης  για να έρθει με τη σειρά του ο πονηρός Σπυρόπουλος να επικαλεστεί την επιστολή Κασσίμη.

Επιστολή που έκρυβε πίσω της ένα καλά προμελετημένο σχέδιο εναντίον της διοργάνωσης του συνεδρίου, στην υπηρεσία του οποίου  προσέτρεξαν και όλοι εκείνοι που αποτελούν τον μεγάλο βρόμικο μηχανισμό  της λάσπης και της παραπληροφόρησης που λειτουργεί εδώ και χρόνια και ενεργοποιήθηκε  αυτή τη φορά ειδικά   στην περίπτωση της διεξαγωγής του συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Μηχανισμός που συναποτελλούν κυρίως άνθρωποι των ανύπαρκτων και πλήρως εξαρτημένων  τοπικών ΜΜΕ που έσπευσαν να νομιμοποιήσουν και να πανηγυρίσουν για τη επιστολή Βεληβασάκη προς Κυπαρισσίδη!  Ενώ γνώριζαν ότι πρόκειται για χαλκευμένη και ψευδεπίγραφη επιστολή αφού  όχι απλά δεν είχε την έκγριση αλλά ούτε ήταν και σε γνώση κανενός εκ των ενδιαφερομένων μελών που υποτίθεται ότι εξέφραζε{διοικητικό συμβούλιο κα Γενική Συνέλευση του ΕΕΣ}!      

Αυτή ήταν η παγίδα που σας έστησαν  κύριε Υφυπουργέ  και στην οποία σας οδήγησαν! Και να το αποτέλεσμα τώρα. Νέα ένταση και διχασμός!  Αυτή τη φορά στους κόλπους του ίδιου του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου!   Πρωταγωνιστής και πάλι ο άνθρωπος που θα καταγραφεί στην ιστορία της Ομογένεια των ΗΠΑ ως εκείνος που δίχασε τον Ελληνισμό της Αμερικής! Άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη και που ο Εθνικός Κήρυκας προβάλλει ως αδιαμφισβήτητο πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου ελέω πάντα Σπυρόπουλου και ερήμμην της Ομογένειας.        

Μόλις χτες δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδία του Ιλινόις-την πλέον σοβαρή και δραστήρια οργάνωση μαζί με εκείνη της Φλόριδας- μεταξύ του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριου Γεωργαόπουλου και του "αξιότιμου" κ. Βεληβασάκη ο οποίος για ακόμα μια φορά καταστρατήγησε τις αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικό της έντασης είναι το ύφος της αλληλογραφίας ένθεν κακείθεν.  Διαβάστε τις βαρύτατες καταγγελίες που απευθύνει εις βάρος του κ. Βεληβασάκη ο πρόεδρος του Ιλινόις Δημήτριος Γεωργακόπουλος -και εξακολουθεί να μην ιδρώνει το αυτί κανενός- αλλά και τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί ο κ. Βεληβασάκης και οι άνθρωποι του στο παρασκήνιο όπως με σαφήνεια και αποκαλυπτικό τρόπο περιγράφονται στην επιστολή Γεωργακόπουλου προς βεληβασάκη. 

και εδώ διαβάστε την "απάντηση"  Βεληβασάκη.   

Τώρα τι έχετε να πείτε κύριε Υφυπουργέ; και η ομοσπονδία του Ιλινόις έχει πρόβλημα ή και αυτοί δεν έχουν τα εχέγγυα της ενότητας; Μήπως είναι συνολικό το πρόβλημα και γίνεται ακόμα χειρότερο με την αλλαζονεία που επιδεικνύουν άνθρωποι του παρασκηνίου που εκθρέφει η οικογένεια Μητσοτάκη εδώ και χρόνια;

όσο για εσάς κύριοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ δείτε και διδαχθείτε! Εσείς  που θέλατε και τις ευλογίες του κ. Σπυρόπουλου ο οποίος έβαλε τον Βεληβάση  να σας αμφισβητήσει! και όχι μόνο αυτό αλλά τον καλέσατε και στο σπίτι σας στο Σταθάκειο στις 29.8.2007 να σας κάνει και προπαγάνδα για τον κ. Σπυρόπουλο!  Δείτε τη συνέχεια και διδαχθείτε. 

Δεν έχετε καμία δικαιολογία στις παράνομες αποφάσεις σας. Απολύτως καμια!  Ζητάτε την έγκριση και τις ευλογίες για να ασκήσετε το αυτονόητο δικαιώμα σας στο διάλογο και την διοργάνωση ενός συνεδρίου! Υποθηκεύσατε το μέλλον και τη συνέχεια της οργάνωσης επειδή δυστυχώς είστε το λιγότερο ανεύθυνοι! Εξευτελίσατε το θεσμό! Τα πρόσωπα λίγη σημασία έχουν ιδιαίτερα όταν αποδεικνύονται φαιδρά και αναξιόπιστα όπως συμβαίνει με κάποιους μέσα στ διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης ομοσπονδίας που εσείς όμως πλέον συρικνώνετε με μαθηματική ακρίβεια με τα έργα και τις πράξεις σας.  Έπεται συνέχεια…