Στις 6 Νοεμβρίου 2007,  ο δημοφιλής τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την πραγματοποίηση συναυλίας με τη Χορωδία των μαθητών του Καθεδρικού Σχολείου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης (55 East, 59 Street, μεταξύ Madison και Park Avenues).

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εξέφρασε το αίσθημα χαράς και αναμονής που τον διακατέχει ενόψει της συνάντησης και της συνεργασίας του με τα παιδιά. Τόνισε ότι για πρώτη φορά συνεργάζεται με παιδιά που ζουν στη Αμερική και τα οποία – είτε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα είτε όχι – έμαθαν τους στίχους και θα τραγουδήσουν μαζί του.

 

Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο και τον απόηχο της ελληνικής μουσικής εκεί, για να επισημάνει ότι είναι σε θέση να καταλάβει τι σημαίνει για τα ελληνόπουλα και ιδιαίτερα εκείνα που αγαπούν η μουσική και την τέχνη να βρίσκονται μακριά από το εθνικό κέντρο δημιουργίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δύναμη του ελληνικού τραγουδιού, που εμπεριέχει τον τόπο και τον πολιτισμό της Ελλάδας, μια δύναμη που διατηρείται συμπαγής μέσα στο χρόνο.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η συναυλία αυτή πραγματοποιείται χάρη στη υπομονή και την επιμονή των ανθρώπων του Καθεδρικού Σχολείου, και συμπλήρωσε ότι έκαναν τα παιδιά να αγαπήσουν τα τραγούδια, και ότι ελπίζει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσπαθειών όλων όσων έδωσαν τον εαυτό τους για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του Καθεδρικού Σχολείου κα Σόνια Celestin, η Διευθύντρια Ανάπτυξης του Σχολείου κα Λένα Πατούρη, καθώς και η δασκάλα μουσικής των παιδιών κα Αλεξάνδρα Σκιένδρου. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στη χαρά με την οποία τα παιδιά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία  αυτή. Επιπλέον, τόνισαν ότι σκοπός του Καθεδρικού Σχολείου είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στην ποιοτική ελληνική μουσική αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να συνεργαστούν με αναγνωρισμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες με τέτοιο επίπεδο έργου, όπως ο κ. Ιωαννίδης. Ειδικότερα,  υπογράμμισαν με έμφαση τη χαρά και το ζωηρό ενδιαφέρον των παιδιών που τα ελληνικά δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα, και τόνισαν τις  διευρυμένες δυνατότητες που προσφέρει η επαφή με το ελληνικό τραγούδι στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, κάτι που αποτυπώθηκε πολύ καθαρά στη διαδικασία των δοκιμών.

Τέλος, η Διευθύντρια Ανάπτυξης του Σχολείου κα Λένα Πατούρη υπογράμμισε τη μεγάλη ανταπόκριση από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που εκφράζουν την αγάπη τους για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, όχι μόνον ως καλλιτέχνη αλλά και ως άνθρωπο, κάτι όχι συνηθισμένο όταν επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη καλλιτέχνες αυτού του κύρους.

 Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα παραστάσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, The Jack H. Skirball Center for the Performing Arts, NYU (566 LaGuardia Place, Washington Square Park South) την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 08:00 μ.μ.