Για 3η εβδομάδα τα Ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να μεταδίδουν σε live συνδέσεις το νέο σήριαλ  με τον εμπορικό τίτλο “Ζωνιανά”. Ωστόσο το θέμα με τα όσα συμβαίνουν στην Κρήτη έχει και μια άλλη οπτική γωνία η οποία, αν ξυστεί λίγο ακόμα το όλο θέμα που έχει προκύψει, δεν αποκλείεται αν “ξεφύγει” λίγο περισσότερο, και να ανοίξει τους ασκούς του αιόλου με απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες  για την  ενότητα και τη συνοχή της χώρας μας σε εκείνη την “ευαίσθητη” περιοχή. Μια περιοχή όπου δεν είναι λίγοι εκείνοι που την οραματίζονται ως την Ελβετία της Μεσογείου έχοντας μάλιστα θέσει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα μέχρι το 2012(!) όπως θα δείτε στην έρευνα που ακολουθεί. Υπάρχουν δυνάμεις εντός και εκτός Κρήτης που χρηματοδοτούν κάθε ενέργεια που κατατείνει στην υποστήριξη της (παλιάς) ιδέας περί ενός ανεξάρτητου κράτους.  Και για να ακριβολογούμε με τα νέα σημερινά δεδομένα και όχι εκείνα που έμειναν ως κατάλοιπα από την ιστορία μετά τις μάχες για την ανεξαρτησία της μεγαλονήσου.  Ως ένα ανεξάρτητο επιχειρηματικό “ελεύθερο” και ανεξάρτητο κράτος δορυφόρο!  Ένα κρατίδιο που ευχαρίστως θα έβλεπαν με ιδιαιτερότητα όχι μόνο το Ισραήλ -για τους δικούς του ευνόητους λόγους- αλλά ακόμα και οι ΗΠΑ!   Μιλάμε για το γνωστό ζήτημα της αυτονομίας της Κρήτης! Εδώ ο επίσημος χάρτης που κυκλοφορεί ευραίως στο διαδίκτυο.  Και στο    Press.GR

Ζήτημα που έχει μείνει ανοιχτό από τα χρόνια που δίνονταν οι μάχες για την ανεξαρτησία της Κρήτης από τους Τούρκους.  Θέμα  που στη Κρήτη την τελευταία 20αετια τίθεται σε μόνιμη βάση αλλά ποτέ κανείς δεν αποτολμά να αγγίζει λίγο περισσότερο… Δεν είναι τυχαίο και ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός  ότι υπάρχει μέχρι και σημαία της ανεξάρτητης πολιτείας της Κρήτης. Τελευταίο επεισόδιο στο μεγάλο ζήτημα που σήμερα αναδεικνύει το Greek American News Agency το περιστατικό  που έγινε στην Ελληνική Βουλή τον περασμένο Απρίλιο όταν  μαθητές  από την Κρήτη επισκέφτηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχοντας στα μπλουζάκι τους τη σημαία της Κρήτης! Διαβάστε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ σχετικά με την επίσκεψη των μαθητών στη Βουλή.  Όλα αυτά και πολλά άλλα διαβάστε τα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα που έχει κάνει το γνωστό και έγκυρο site Greek Alert.  Παρακολοθείστε το θέμα μέσα από τα link που παρατίθενται και θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα αποδεικτικά στοιχεία και ντοκουμέντα! Ντοκουμέντα που μάλλον πρέπει να προβληματίσουν και να αφυπνίσουν αλλά και να θέσουν σε εγρήγορση το υπεύθυνο κράτος και την συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία.

Το πλέον ενδιαφέρον και άκρως ανησυχητικό  στοιχείο όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American Neas Agency είναι ότι στο κόσμο του διαδικτύου ήδη γίνονται ανοιχτές  συζητήσεις με θέμα την ανεξαρτησία της Κρήτης ή ακόμα χειρότερα σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται σχεδόν αυτονόητο ότι μιλάμε ήδη για ένα ανεξάρτητο κράτος! Με χάρτη και επίσημη σημαία! Δείτε εδώ για να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και αν τώρα δεν προσέξουν εκείνοι που πρέπει σε καμιά 20αρια χρόνια θα έχουμε από το πουθενά ένα νέο ζήτημα αφισβήτησης της εδαφικής μας κυριαρχίας και μάλιστα από “μέσα”!

Δεν είναι μακρία ο καιρός που, όλες εκείνες οι ύποπτες για τη δράση και τις σκοτείνες ενέργειες τους οργανώσεις που σήμερα  δρουν στο σκοτάδι (ακόμα), θα δρούν επίσημα διεκδικώντας δικαιώματα κάνοντας λόγο για μεινότητα και θα θέτουν ανοιχτά θέμα απόσχισης και αυτονομίας. Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και η ιστορία με τα Σκόπια από τις αρχές του 20ου αιώνα (και παλιότερα) αλλά για το επίσημο ελληνικό κράτος  δεν υπήρχε “μακεδονικό ζήτημα” ! 

Το Θέμα έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και ο τοπικός Τύπος έχει γράψει αρκετές φορές για το ζήτημα αυτό με εκτενή αποκαλυπτικό ρεπορτάζ όπως αυτό του ΚΡΗΤΗ TV στο οποίο είχε παραπέμπψει πρόσφατα και το Press.GR  

Και για να έχετε μια ολοκληρωμένη και  πληρέστερη εικόνα για του τι ακριβώς συμβαίνει στη μεγαλόνησο αξίζει όμως να διαβάσετε:

  αυτό  και αυτό