Βράζει η Ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη μετά τη δολοφονική επίθεση στο συνάδελφο Ανδρέα Ρομπόπουλο. Το θέμα συνεχίζει να απασχολεί τον Ελληνικό Τύπο με δεκάδες αναφορές, ρεπορτάζ και αναλύσεις ενώ το MEGA , όντας ανταποκριτής του καναλιού  ο κ. Ρομπόπουλος αναφέρετε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα  αλλά και με ρεπορτάζ του καναλιού στην υπόθεση. Ανακοίνωση  σε σκληρό υφος για το θέμα εξέδωσε  πριν από λίγο και η ένωση Κωνσταντινουπολιτών. Πάντως πολλοί παρατηρητές στην Ελλάδα σχολιάζουν με δυσμενή σχόλια και αναρωτιούνται για το κάτά πόο τυχαία είναι η σύμπτωση των θλιβερών γεγονότων της πτώσης του Ελληνικού μαχητικού και την απώλεια της ζωής ενός ακόμα πιλότου μας της Π.Α. {τον οποίο μάλιστα περισυνέλλεξε τουρκική σκάφος}, η επίθεση στον Α. Ρομπόπουλο με τις   προκλητικές δηλώσεις Αλί Μπαμπατζάν  στην Κομμοτινή…    

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απαιτεί την προστασία της Ελληνικής  Μειονότητας  της Κωνσταντινούπολης από την τουρκική κυβέρνηση.

Το τουρκικό παρακράτος με την ανοχή της τουρκικής κυβέρνησης
υπονομεύει την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο λαών.

Ο σοβαρός τραυματισμός του ομογενή δημοσιογράφου, εκδότη και
ανταποκριτή κ. Ανδρέα Ρομπόπουλου όπως και οι επιθέσεις, τον περασμένο  Νοέμβριο κατά ιστορικών ναών της Κωνσταντινούπολης είναι απτά δείγματα  τορπιλισμού της ομαλοποίησης των σχέσεων Ελλάδος- Τουρκίας.

Δυστυχώς όμως και η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού εξωτερικών  στην χώρα μας, ο οποίος με τις εθνικιστικές του δηλώσεις στην Θράκη,   αναμφίβολα δημιουργεί κλίμα που πυροδοτεί τέτοιες ενέργειες.

Ο αξιότιμος κ. Αλή Μπαμπατζάν, αντί να προτρέπει την μουσουλμανική  μειονότητα να προσφεύγει  στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για τα ανύπαρκτα καταπατημένα δικαιώματα της, ας εισηγηθεί  στην κυβέρνηση του μέτρα με τα οποία θα προστατέψει την  ολιγάριθμη  πλέον- λόγω πολυετών διωγμών και καταπιέσεων-ελληνική μειονότητα της  Κωνσταντινούπολης.