Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Μπορεί ο Εθνικός Αερομεταφορέας να πάψει να πετάει το 2008 και ο-η αντικαταστάτης της να είναι μια ξένη εταιρία, όμως βέβαιο είναι ότι θα «πετάξει» και το Ελληνικό FIR, ενώ αντίστοιχα θα «προσγειωθεί» για τα καλά το Τουρκικό FIR στο Αιγαίο. Έτσι για μια ακόμη φορά οι υποτελείς κομματικές πολιτικές της Ελλάδας δείχνουν την υποταγή και την ανικανότητά τους στα ξένα συμφέροντα, όπως δείχνουν και την ικανότητά τους να πουλήσουν τη μάνα τους στο διάολο.

 

Πετάει λοιπόν η Ελλάδα, μια Ελλάδα κατεστραμμένη από κομματικά σόγια, προς άγνωστες κατευθύνσεις, μια Ελλάδα διεφθαρμένη σε όλους τους τομείς, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Αυτό που σήμερα συντελείτε στην Ελλάδα επί κυβέρνησης της ΝΔ. σήμερα και χτες του Πασόκ, δεν συντελείτε πουθενά.

Παρεμπιπτόντως μια και αναφέραμε τη διαφθορά, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Deutsche Wele (http://www.dw-world.de/dw/0,,625,00.html θα παραθέσουμε μερικές αράδες. «Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς για το 2007 που έδωσε το πρωί στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Transparency International. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς που γιορτάζεται στις 9 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις στη Ε.Ε. σύμφωνα με την οργάνωση Transparenecy International». Και αλλού αναφέρει. «Το λεγόμενο «γρηγορόσιμο» ως τακτική στις συναλλαγές του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα με αποτέλεσμα  η Ελλάδα να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στα 22 κράτη -μέλη της Ένωσης, που έγινε η έρευνα με τελευταίες τη Λιθουανία και τη Ρουμανία. Σε σχέση με τη διαφθορά στις εφορίες και στα ΜΜΕ η χώρα μας καταλαμβάνει τη τελευταία θέση, την 19η για τη διαφθορά στα κόμματα και στο εκπαιδευτικό σύστημα και την 18η στο στρατό και στους νομοθετικούς θεσμούς. Στην ερώτηση εάν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαφθορά είναι αποτελεσματικές μόλις το 26% των ερωτηθέντων ειδικών απαντά θετικά, ένα 15% υποστηρίζει ότι δεν είναι ούτε αποτελεσματικές αλλά ούτε και αναποτελεσματικές ενώ το 59% πιστεύει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά…»

Βέβαια δεν χρειάζεται κανείς Έλληνας Πολίτης να διαβάσει διεθνείς αναλύσεις προκειμένου να πεισθεί, όσο τη διαφθορά τη ζει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Κι ούτε χρειάζεται κάποιο «ειδικό» γκάλοπ να του «μετρήσει» ότι η διαφθορά στην Ελλάδα προέκυψε από τα ελληνικά κόμματα, τα οποία απαρτίζονται από ψεύτες, αλαζόνες, υπερόπτες, μεγαλόστομους, υποτελείς – δούλοι ιδιαίτερα στα εθνικά μας προβλήματα. Το ότι ζούμε στο επιθετικό πλέον πεδίο του καπιταλισμού είναι, δυστυχώς, μια πραγματικότητα. Επίσης το ξεπούλημα συνειδήσεων των «πολιτικών» της Ελλάδας είναι επίσης μια πραγματικότητα. Κι όταν έχει ένας λαός πολιτικούς-αχυράνθρωπους λογικά κι αυτός, ο λαός έχει την ίδια τύχη. Και δε φταίνε μόνο οι ευρωάτλαντες ή οι μεγάλες αρπαχτικές εταιρίες-κεφάλαιο, φταίνε ΚΑΙ οι αχυροταϊσμένοι Πολίτες και είναι άξιοι της μοίρα τους.

Πετάει λοιπόν η Ελλάδα, εκεί που δεν κατάφερε να πετάξει ο Εθνικός μας Αερομεταφορέας· στην αφάνεια. Παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό, ακρίβεια, ανεργία, φτώχεια, (μερικοί παίρνουν συντάξεις πείνας και κάποιοι παίρνουν συντάξεις μερικών χιλιάδων Ευρώ-κάποιοι ξεπερνούν και τη δεκάδα…) ναρκωτικά, πορνεία και μαστροπεία, κλέφτες ανάμεσά μας και ληστές μεγάλων μεγεθών, ανασφάλεια των Πολιτών, διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες κι ένα «μαχαίρι» της ΝΔ που αιωρείται στον αέρα «ακονισμένο» για τη διαφθορά και χίλια δυο άλλα μασκαραλίκια προερχόμενα απ' τους κοματάδες που μας κυβερνούν. Απορούμε πραγματικά που βρίσκουν το θάρρος και το θράσος οι «πολιτικοί» μας να δουλεύουν τον ελληνικό λαό έτσι ξεδιάντροπα; Και όχι μόνο. Με τις σαχλοπολιτικές τους, όπως τώρα αυτή που …διεξάγει ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης και φωνάζουν τα αριστερά κόμματα και τρέχουν οι συνδικαλιστές να διαπραγματευτούν μαζί του τι;

Διαβάζουμε σε διάφορες ιστοσελίδες μεταξύ άλλων ότι: «Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να απεργήσουν στη διάρκεια των εορτών, ενώ σε ερώτηση αν θα πάνε μαζί με τον κ. Χατζηδάκη στις Βρυξέλλες, ο κ. Πατέστος απάντησε ότι η ΟΣΠΑ θα πάει στις Βρυξέλλες χωρίς τον υπουργό. Σημείωσε, τέλος, ότι ο ίδιος ο κοινοτικός επίτροπος Ζακ Μπαρό τους έχει διαβεβαιώσει ότι δεν κλείνει αυτός την Ολυμπιακή, ούτε την ιδιωτικοποιεί, αλλά το θέμα είναι αρμοδιότητας της εθνικής κυβέρνησης της Ελλάδος. (Η υπογράμμιση δική μας). Άκαρπη απέβη και η δεύτερη συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Μεταφορών με την Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ). Μετά τη συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο πρόεδρος της ΕΧΠΑ Γρηγόρης Σινέκογλου δήλωσε ότι από τη σημερινή συζήτηση «αποδείχθηκε πως ο υπουργός και η κυβέρνηση πορεύονται χωρίς πυξίδα» και δεν μπορούν να δώσουν ούτε τις βασικές εγγυήσεις για το μέλλον της εταιρίας και των πιλότων. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στο κλείσιμο της εταιρίας και να εκθέτουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς», τόνισε ο κ. Σινέκογλου, ο οποίος επανέλαβε ότι ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ολυμπιακή Αεροπορία».

Επίσης διαβάζουμε για τον αποτυχημένο υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη και τούτα:  

«Από την πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ο Κωστής Χατζηδάκης, οι παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ των Αθηνών έλαβαν το μήνυμα: ο Καραμανλής τον έβαλε εκεί για να κλείσουν την Ολυμπιακή. Ακραίος νεοφιλελεύθερος του μητσοτακικού κυκλώματος, ο Κ. Χατζηδάκης είχε και ως ευρωβουλευτής αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα «καρφώματος» στην Κομισιόν κάθε, περισσότερο ή λιγότερο, καλυμμένης επιδότησης των ελληνικών κυβερνήσεων προς την Ολυμπιακή μέσω των ερωτήσεών του, ώστε να εκτίθενται και έτσι να υπονομεύονται ακόμη και ενδεχόμενες σιωπηρές συμφωνίες ή διευθετήσεις Αθήνας – Βρυξελλών γύρω από το θέμα αυτό. Γιώργος Δελαστίκhttp://www.politikokafeneio.com/neo/index.php

Η Ολυμπιακή Αεροπορία επειγόντως χρειάζεται εξυγίανση. Δεν χρειάζεται ξεπούλημα. Ο κύριος υπουργός, -άσσος του πρωθυπουργικού μανικιού- δυστυχώς, δεν είναι μόνο ανεπιθύμητος, αλλά και η πολιτική του προς την Ο.Α. είναι αποκρουστική. Επιμένει σε εθνικά δικαιώματα που δε του ανήκουν. Νοικοκύρεμα θέλει η Ολυμπιακή Αεροπορία κ. υπουργέ και όχι ξεπούλημα. Το κόμμα σας και το κόμμα του Πασόκ τη φτάσατε εκεί που τη φτάσατε. Εξιλεωθείτε έναντι του Ελληνικού λαού και της Ο.Α. και πάψτε να λέτε «ως πότε θα πληρώνει ο ελληνικός λαός με τους φόρους την Ολυμπιακή Αεροπορία». Κι αυτό είναι αλήθεια. Δε λέτε όμως ότι αυτή η χρεοκοπία είναι δικό σας δημιούργημα. Εξιλεωθείτε. Φύγετε ή κρυφτείτε. Είναι το μόνο που έχετε να κάνετε.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Δεκέμβρης 09 2007 pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de