"Η  ΑΛΛΗ  ΟΨΗ  ΤΗΣ  ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ"

 ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ : ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ, ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. 

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "DUKE", Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,  Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΗΣ. 

ΟΙ ΜΙΖΕΣ, Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ VISES ΤΟ 1994,  ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ 2000 KAI O ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. 

O "DEΑLER"  ΚΑΙ ΤΑ F16 ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΙ "ΑΚΡΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ   "ΣΤΗΒ",  Ο "ΧΟΡΗΓΟΣ" ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ  ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ DEΑL…  

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ &  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

το γύρο της Ελλάδας στα ΜΜΕ κάνει η αποκάλυψη μέσω του PRESS.GR

ΕΝΑ  ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ…   

Σήμερα μετά από 7 χρόνια δημοσιογραφική έρευνας,   ανοίγουμε για πρώτη φορά στα Ελληνικά και ομογενειακά ΜΜΕ  το φάκελο «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ». Μια έρευνα που κατά τη διάρκεια της- η οποία θα δημοσιεύεται κατά περιόδους, και αφού ολοκληρώνονται επί μέρους κεφάλαια και στοιχεία της- θα δούμε να παρελαύνουν γνωστά πρόσωπα της Ομογένειας που όμως έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα. Σε  σκοτεινές, και ύποπτες υποθέσεις. Σε παράνομες και έκνομες πράξεις. Πράξεις για τις οποίες διώκονται. Πρόσωπα που έχουν διωχθεί ή και καταδικαστεί από τις Αμερικανικές αρχές. Πρόσωπα υπέρ άνω υποψίας… Πρόσωπα που στην Ελλάδα θεωρούνται πετυχημένα. Διακεκριμένα και με μεγάλες περγαμηνές. Πρόσωπα με υψηλές πολιτικές και κοινωνικές  διασυνδέσεις στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Πρόσωπα που  σχετίζονται κατά μείζονα λόγο με τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας.  

Η δημοσιογραφική έρευνα ξεκινά σήμερα με την παρουσίαση μιας ξεχωριστής υπόθεσης πολιτικής διαφθοράς, που μήνες τώρα συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη. Μια υπόθεση όμως με έντονα ελληνικό χρώμα. Εμείς ανοίγουμε το φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης πολιτικής διαφθοράς και προσεγγίσουμε μια ιδιαίτερη πτυχή της… μιας και ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του  μεγάλου σκανδάλου πολιτικής διαφθοράς που συγκλονίζει τις ΗΠΑ, είναι ένας πολύ γνωστός Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας.  Αρκετά ευκατάστατος όπως ο ίδιος εμφανίζει εαυτόν με περισσότερες από 15 εταιρίες στις ΗΠΑ και με δηλωμένη περιουσία που φαίνεται να ξεπερνά  τα 300.000.000$.

Εισαγωγικά στην υπόθεση αυτή, και πριν αρχίσουμε να δίνουνε τα στοιχεία και τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου αυτού που αφορά άμεσα στον Ελληνισμό της Αμερικής και τη διαφθορά στην οποία είναι βουτηγμένα πολλά και  φαινομενικά επιφανή στελέχη του,  εκείνο που μπορούμε να πούμε, με έμφαση ως βασικό στοιχείο του ρεπορτάζ αλλά και ως κοινωνική προσέγγιση ενός βαθύτερου προβληματισμού για τα δρώμενα του Ελληνοαμερικανικού κοινωνικού γίγνεσθαι, είναι ότι Ελληνισμός της Αμερικής περνά ίσως τη βαθύτερη, ηθική, πνευματική και οντολογική κρίση  ταυτότητας και αυτοπροσδιορισμού. Μια κρίση  που θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη μετά τα Βενιζελικά(1924)  στα 150 και πλέον χρόνια  ενεργούς και ανοδικής και  δημιουργικής παρουσίας του Ελληνισμού της Αμερικής  στη Νέα Γη ( της επαγγελίας ). Κρίση που αφορά κυρίως τις τελευταίες γενιές που ήρθαν εδώ οραματιζόμενοι το American dream.  Κρίση που άρχισε να βαθαίνει τις δυο τελευταίες δεκαετίες με τα καραβάνια των Ελλήνων που κατέφθαναν ως οικονομικοί μετανάστες στη ΝΥ τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Αναζητώντας  μια καλύτερη ζωή. 

Αρκετοί όμως από αυτή τη φουρνιά όπως θα δούμε στην έρευνα που θα ακολουθήσει, ακολούθησαν τον δρόμο του εύκολου χρήματος. Ειδικά όσοι έτυχε να συμπέσουν τα χρυσά χρόνια της δράσης της ιταλικής Mafias με την οποία δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες – φαίνεται να έκαναν  καλές δουλειές και χρυσές business.  Business και κέρδη που στη συνέχεια τους οδήγησαν ψηλά. Πολύ ψηλά επαγγελματικά και εν συνεχεία επιχειρηματικά αφού έκαναν δικές τους δουλειές. Βασική διευκρίνιση: αυτή η επισήμανση μας δεν  αφορά τον απλό και αγνό πατριώτη Ομογενή, ο οποίος μάλιστα έχοντας ζήσει και βιώσει πολλά φαινόμενα ο ίδιος στο πετσί του, καταδικάζει και συνειδητά απέχει αηδιασμένος από αυτή την δύσοσμη και αρρωστημένη  πραγματικότητα που θα δούμε αν τραβήξουμε την βαριά κουρτίνα που φαίνεται να καλύπτει πολύ καλά βρόμικες υποθέσεις.   Υποθέσεις για πρόσωπα που καθημερινά φωτίζονται από τα φώτα και τους προβολείς της δημοσιότητας στο μικρόκοσμο του Ελληνοαμερικανικού δημόσιου  γίγνεσθαι. Πρόσωπα που ζουν το glamour της ΝΥ αλλά πίσω τους υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα.  Όταν όμως  σβήνουν τα φώτα των προβολέων  και των φλας, οι γκρίζες  σκιές τους βαδίζουν τρομαγμένες   μέσα στο σκοτάδι που απλώνεται γύρω τους…   Όταν πέφτουν οι μάσκες τότε βλέπεις το αληθινό πρόσωπο τους. Τις πραγματικές σκοτεινές και παράνομες δραστηριότητες τους που τους εξασφαλίζουν όμως μια άνετη και προκλητικά  δημόσια και κοινωνική  ζωή σε Ελλάδα και Αμερική. Μέσα από αυτή τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα θα δούμε πολλά τέτοια πρόσωπα από όλους τους χώρους. Πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει κ διαδραματίζουν ρόλο στα κοινά της Ομογένειας όλα αυτά τα χρόνια.    

Ο «πρωταγωνιστής» της έρευνας μας φαίνεται να  είναι ένας από αυτούς που πράγματι έφτασαν πολύ ψηλά. Ελληνοαμερικανός «πετυχημένος»  επιχειρηματίας, πρώτης γενιάς ο οποίος ήρθε στην Αμερική τη δεκαετία του 1980 μαζί με το μεγάλο κύμα μεταναστών.  Η υπόθεση του  μάλιστα  – γι αυτό και στην έρευνα μας ενυπάρχουν πολλές άλλες διαστάσεις και προσεγγίσεις{κοινωνιολογική, πολιτική, ιστορική κτλ} – είναι αν θέλετε,  μια χαρακτηριστική πανομοιότυπη  περίπτωση από τις δεκάδες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δυο δεκαετίες  στον Αμερικανικό Τύπο αλλά για τον Ελληνικό Τύπο* ήταν και εξακολουθούν να είναι ανύπαρκτες!  

Περιπτώσεις,  όπως αυτή την οποία σήμερα αποκλειστικά αποκαλύπτουμε η συνήθης πρακτική είναι να μην γράφεται και να μην ακούγεται ποτέ και τίποτα στην Ελλάδα… Με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι και εύκολα θύματα οι έλληνες πολιτικοί και διαβάζοντας τα στοιχεία θα καταλάβετε το γιατί… Όχι ότι είναι άμοιροι ευθυνών αλλά έχουν το ορθό αιτιολογικό «δεν ήξερα…από που να μάθω…στην άλλη άκρη του ατλαντικού…»  Στην αλυσίδα  αυτή των διαδοχικών ευθυνών που προκύπτουν τα ερωτήματα για το ποιοι ευθύνονται  και γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι πολλά και καυτά. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα που κάποτε πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως  την συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, η οποία και εντεταλμένα όργανα έχει και ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους έχει, αλλά άγνωστο αν και κατά πόσο κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους…     

Αποκαλύπτουμε,  την πολύ ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη,  ιστορία ενός  ανθρώπου  που όπως δείχνουν τα στοιχεία του ρεπορτάζ  φαίνεται αποδεδειγμένα να είχε «πλούσια» και έντονη παράνομη και έκνομη  δράση όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα όπως θα δούμε παρακάτω… Με επαφές και διασυνδέσεις πολιτικές που φτάνουν ακόμα σε Αραβικές χώρες κάνοντας το FBI σκιά της ζωής του τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον.   Ακολουθώντας όμως  τα «ίχνη», τις «επαφές» και τις ισχυρές πολιτικές και οικονομικές  «διασυνδέσεις» του «ανθρώπου» {σε Ελλάδα και Αμερική} μας  φτάνουμε σε άλλες, εξίσου μεγάλες υποθέσεις με πρωταγωνιστές  επίσης πολύ γνωστούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες… Υποθέσεις που συνθέτουν ένα πολυπρόσωπο παζλ με πρόσωπα που στην Ελλάδα διατηρούν τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε. Πετυχημένοι. Ξεχωριστοί. Διακεκριμένοι. Αναμεμιγμένοι στα κοινά της Ομογένειας.  Υποθέσεις και αποκαλύψεις οι οποίες  ενώ  κάποιες από αυτές έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ομογένεια με «πρωταγωνιστές» άτομα «υπέρ άνω υποψίας» και πετυχημένα αλλά με ανοιχτές υποθέσεις την Αμερικανική δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές{ FBI, IRS, }  εντούτοις στην Ελλάδα (και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους) φαντάζουν ως προσωπικότητες υπέρ άνω υποψίας. Πετυχημένα πρόσωπα που μάλιστα καλούν και τους  Έλληνες πολιτικούς να τους τιμήσουν με πλακέτες για την προσφορά τους στην Ομογένεια.  Έτσι τουλάχιστον προβάλλονται από τα λιγοστά και πλήρως εξαρτημένα ομογενειακά ΜΜΕ αφού πληρώνουν και μάλιστα πλουσιοπάροχα όχι μόνο για την «δημοσιογραφική»  κάλυψη και αυτό-προβολή τους σε καταχωρίσεις και άλλες ανακοινώσεις  διασφαλίζοντας παράλληλα  την (ένοχη) σιωπή και την συγκάλυψη που τους παρέχουν τα πλήρως εξαρτημένα -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- ΜΜΕ που έχουν απομείνει μετά το κλείσιμο της ΠΡΩΙΝΗΣ.    

Από τέτοια περιστατικά (προβολής από τα ΟΜΜΕ και αυτοπροβολής ατόμων του δημοσίου βίου της υψηλής Ελληνοαμερικανικής Κοινωνίας ) εκατοντάδες τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Οι τιμώμενοι πάντα Έλληνες  πολιτικοί. Οργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων άτομα και πρόσωπα με αντίστοιχη δράση όπως ο άνθρωπος η δράση, ο βίος και η «πολιτεία» του οποίου σήμερα αποκαλύπτεται στην Ελληνική Κοινή γνώμη για πρώτη φορά. Άτομα  που ωστόσο στο ενεργητικό τους καταγράφεται πλούσια (έστω και εικονική) κοινωνική και ομογενειακή δράση, ίσως όχι μόνο γιατί κάποιοι εξ αυτών αναζητούν απεγνωσμένα την κοινωνική καταξίωση (σύνηθες φαινόμενο) αλλά και διότι κάποιοι εξ αυτών χρησιμοποιούν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία -με τους έλληνες πολιτικούς-  ως «εργαλείο» και «πειστήριο» για  τις business τους με τους Αμερικανούς… και το αντίθετο όπως θα δούμε παρακάτω.

Ο «πρωταγωνιστής» της έρευνας μας σύμφωνα με  δημοσιογραφικές έρευνες των μεγαλυτέρων αμερικανικών εντύπων τις οποίες και παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιες ώστε να έχετε ιδία αντίληψη, ήταν και είναι συχνός «πελάτης» των αμερικανικών δικαστηρίων και με δεκάδες ανοιχτές υποθέσεις στην  αμερικανική δικαιοσύνη. Στο στόχαστρο του FBI {Federal Bureau Investigation}  και του IRS{Internal Revenue Service}.  Άτομο με καταδίκες και συμμετοχή σε  οικονομικά σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Πολιτείας της ΝΥ αλλά και άλλων πολιτειών των ΗΠΑ  όπως θα δούμε στα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία που  έρχονται στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά  στην ελληνική και ομογενειακή κοινή γνώμη.  Γράφουμε για έναν άνθρωπο με πολλές και υψηλές επαφές που φτάνουν ως τον αμερικανό πρόεδρο Bush με τον οποίο  είχε φωτογραφηθεί. Φωτογραφία την οποία ο «άνθρωπος» μας δεν έχανε ευκαιρία να επιδεικνύει όπως λένε πολλές μαρτυρίες για τον «πρωταγωνιστή» μας. Φωτογραφίες τις οποίες μάλιστα επαίρονταν και υπερηφανευόταν ως στοιχείο της  μεγάλης καταξίωσης του.  Συχνό  το φαινόμενο στους νεόπλουτους  Ελληνοαμερικανούς που έχουν κάνει με πολύ εύκολο αλλά καθόλα ύποπτο- τρόπο χρήμα αναζητώντας δόξα και αναγνώριση. Σύνηθες φαινόμενο και  στους Ελληνοαμερικανούς αρκεί μια προσεχτική ματιά στο γραφείο τέτοιων  υψηλών επιχειρηματικών προσωπικοτήτων και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. Αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται να βλέπουν οι δικοί μας πολιτικοί -άπειροι οι περισσότεροι για το γίγνεσθαι και την βαθύτερη νοοτροπία  της Ελληνοαμερικανικής πραγματικότητας- και ευθείς θαμπώνονται. Θολώνουν…  Δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι ο τρόπος για να αποκτήσεις μια τέτοια φωτογραφία η διαδικασία είναι πολύ απλούστερη από αυτή που αφήνουν να εννοηθεί οι κάτοχοι τέτοιων πολύτιμων φωτογραφιών που δε χάνουν  την ευκαιρία να επιδεικνύουν είτε στα προσωπικά τους άλμπουμ είτε σε μεγαλοπρεπή και χρυσοποίκιλτα  κάδρα.  Αρκεί να πληρώσεις 10.000$ και έχεις μια φωτογραφία με τον εκάστοτε πρόεδρο! Βασική προϋπόθεση  όμως για μια τέτοια ανεκτίμητης αξίας φωτογραφία είναι να έχεις τις κατάλληλες  «άκρες» για να βρεθείς στο κατάλληλο event, την κατάλληλη στιγμή με τον  κατάλληλο άνθρωπο,  την κατάλληλη ώρα και έχεις την πολυπόθητη φωτογραφία με τον πρόεδρο!

Αυτά,  για την φωτογραφία που  πολύ έξυπνα ο άνθρωπος μας φαίνεται να χρησιμοποιούσε  και στις επαφές του  με πολιτικά  πρόσωπα  των δυο μεγάλων κομμάτων  εξουσίας και στην Ελλάδα την οποία επισκέπτονταν πολύ συχνά και μάλιστα παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο! Όπως συνέβη με την  τελευταία επίσκεψη του στην Αθήνα{Μάιο και Αύγουστο} και με διαμονή στα πλέον πολυτελή κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί στον Αμερικανικό τύπο της τελευταίες ημέρες σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα.   Είχε όμως όπως  φαίνεται  ο «άνθρωπος» μας τις κατάλληλες «άκρες» και «διασυνδέσεις» του στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αλλά  και σε άλλες υπηρεσίες σε  Ελλάδα και Αμερική ώστε να μπορέσει να πάει Ελλάδα όντας υπό περιοριστικούς όρους και χωρίς διαβατήριο αφού του είχε αφαιρεθεί! «Άκρες» και «διασυνδέσεις» από το κύκλωμα που είχε φέρεται να είχε συστήσει(μαζί με άλλους) το 1994 στην καρδιά της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα! Διευκολύνοντας με το αζημίωτο «φίλους» και «άλλους συνεργάτες» στην  έκδοσης visas χωρίς να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες όπως αποκάλυψε η έρευνα του FBI. Πράξη για την οποία καταδικάστηκε από τις αρχές της πολιτείας της ΝΥ το 1994  με 5αετη περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τις ΗΠΑ.  

Ένα άτομο με «άκρες» στο κόσμο της  νύχτας  στην Ελλάδα και τη ΝΥ… Με  μακροχρόνιες φιλίες ανθρώπων της νύχτας  όπως ο γνωστός  Σ.Κ. που έζησε κι αυτός στη ΝΥ τη δεκαετία του 1970 και εν συνεχεία επιστρέφοντας στην Ελλάδα μπήκε  δυναμικά στο κόσμο της νύχτας φέροντας στην Ελλάδα του 1990 νέα ήθη φτιάχνοντας το γνωστό κέντρο στην παραλιακή το οποίο  διατηρούσε για πολλά χρόνια. 

Ένας άνθρωπος με αρκετές εταιρίες σε Αμερική και Ελλάδα προσπαθώντας μάλιστα να πάρει μερίδιο από την κατασκευαστική αγορά φέρεται να έκανε δουλειές και με  πολύ γνωστή εταιρία σκυροδέματος στην Κόρινθο. Εταιρία  την οποία διατηρούν δυο πολύ γνωστοί οικονομικοί παράγοντες της Κορίνθου οι οποίοι αυτή την περίοδο «χτυπούν» το έργο της Ιωνίας οδού. Παράγοντες με πολλές και υψηλές  πολιτικές  διασυνδέσεις στο χώρο της συντηρητικής  παράταξης αλλά τα έχουν καλά και με το ΠΑΣΟΚ.    

Ο «πρωταγωνιστής» μας  είχε άκρες και διασυνδέσεις και από το κόσμο της    showbiz αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας φέρεται να ήταν χορηγός γνωστής και πετυχημένης  εκπομπής μεγάλου ελληνικού καναλιού που έχει δικό του team στη NY,  ενώ το Μάϊο που πέρασε προσπάθησε να αγοράσει την εφημερίδα Press Time{και όχι μόνο} ζητώντας από τον Παύλο Δημητριάδη  να κάνει deal μαζί του. Μια συμφωνία που ευτυχώς για τον έλληνα εκδότη δεν έκλεισε ποτέ γιατί λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του.   Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο «άνθρωπος» μας το 2004 -εν όψει Ολυμπιακών αγώνων- προσπαθούσε  να αγοράσει όπλα για λογαριασμό της Ελλάδας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε step by step όλα τα στοιχεία της έρευνας μας με τα αντίστοιχα ντοκουμέντα που αφορούν στον «πρωταγωνιστής» της έρευνας μας που σήμερα αποκαλύπτουμε κατά αποκλειστικότητα το βιο, τη δράση και την πολιτεία του σε Ελλάδα και Αμερική.  Ο λόγος για τον Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία  Θωμά  (ή tom) Κοντογιάννη.

ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ : Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 

Έναν άνθρωπο που  όπως προαναφέραμε φαίνεται να έχει και να διατηρεί πολλές «άκρες» και ισχυρές «διασυνδέσεις» σε Ελλάδα και Αμερική.     

Criminal convictions

Το ποινικό παρελθόν του Κοντογιάννη στην Αμερική εμφανίζεται να ξεκινά  από  το 1994. Μετά την σύλληψη του, και ενός ακόμα υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας από το FBI στην Αθήνα, όταν  καταδικάστηκαν με το αιτιολογικό ότι έπαιρναν μίζες για την παροχή βίζας  χωρίς να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες. Αργότερα ο Κοντογιάννης καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια περιορισμό, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας New York Post το 2000.

Τότε, το 2000, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία ο Κοντογιάννης μαζί έναν σχολικό επιθεωρητή της περιοχής του Queens της Νέας Υόρκης και τρία ακόμη συγκατηγορούμενους-στελέχη  πέντε επιχειρήσεων, τρεις από τις οποίες ανήκαν στον Κοντογιάννη, καταδικάστηκαν  για στημένες προσφορές,  δωροδοκία, και αμοιβή από αθέμιτες συναλλαγές. Η υπόθεση αφορούσε συμβόλαια για έργα  της πολιτείας που αφορούσαν  στον εξοπλισμό σχολείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συμβόλαια αξίας ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στον Αμερικανικό Τύπο.

Ο Κοντογιάννης κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που είχε πάρει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαια. Τα δικαστικά αρχεία δείχνουν ότι το 2002 η ποινή του Κοντογιάννη μειώθηκε και αυτός και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του  τελικά συμφώνησαν να πληρώσουν το ποσό των 5 περίπου εκατομμυρίων ως αποζημίωση  για την  αποκατάσταση του έργου  στην σχολική περιοχή για την οποία προοριζόταν ο μειοδοτικός διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν και λάδωσαν για να κλείσουν τη δουλειά. Ο Κοντογιάννης τελικά πλήρωσε μέρος του δικαστικού  διακανονισμού με χρήματα από δάνειο σε ένα κτήριο εμπορικής χρήσης, ιδιοκτησίας της γυναίκας του.

Τότε ο εισαγγελέας Richard A. Brown σε δηλώσεις του  είχε αναφέρει  ότι οι πράξεις των κατηγορούμενων, ως αποτέλεσμα της απληστίας και την διαφθοράς τους, ταλαιπώρησαν σημαντικά τους μαθητές του νοτιοανατολικού Queens, που χρειάζονταν τον εξοπλισμό των σχολίων τους. Για μια ακόμη φορά, ο Κοντογιάννης δεν πήγε στην φυλακή, όντας σε πενταετή περιορισμό από την υπόθεση με την έκδοση visas από την οποία και καταδικάστηκε το 1994 και τέθηκε σε περιορισμό. Περιορισμό που ωστόσο δεν φαίνεται να τήρησε γι αυτό και από εκεί την περίοδο βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση των Αμερικανικών αρχών.  

Μια παράλληλη εκδίκαση  αστικής αγωγής την περίοδο αυτή  που ενοχοποιεί τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της κομπίνας με  τις μίζες για τον εξοπλισμό των σχολείων της περιοχής του Queens αλλά και για άλλες κομπίνες σε άλλες παράλληλες  υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη προ ημερών   έγινε ως μέρος του δικαστικού  διακανονισμού ώστε ο Κοντογιάννης να μη καταλήξει στην φυλακή. Την προηγούμενη  Παρασκευή σε τηλεφωνική συνέντευξη ένας από τους δικηγόρους στην αστική αγωγή είπε ότι δεν εκπλήσσεται που η απόφαση για τον Κοντογιάννη δεν περιελάμβανε ποινή στην φυλακή.

«Το γεγονός ότι υπήρχαν 5 εκατομμύρια για αποκατάσταση της ζημιάς  ήταν αυτό τους έκανε όλους ευτυχισμένους», είχε πει τότε ο Eric Proshansky  ένας από τους βοηθούς συμβούλων της Νέας Υόρκης. «Είμαστε περισσότερο χαρούμενοι να πάρουμε τα χρήματα πίσω,  παρά να τον δούμε στην φυλακή».

 Την ώρα όμως που γινόταν ο δικαστικός διακανονισμός για τις μίζες και την εξαγορά συμβολαίων για τον εξοπλισμό των σχολείων του Queens την ίδια στιγμή βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση με την έκδοση παράνομης visas στην Αμερικανική Πρεσβεία. Μια υπόθεση που εξακολουθεί να είναι ανοιχτή. Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα New York Post, η δημόσιος  κατήγορος(εισαγγελέας) της περιοχής του Queens για την υπόθεση δωροδοκίας είπε ότι την στιγμή του διακανονισμού, το γραφείο της γνώριζε ότι ο Κοντογιάννης είχε καταδικαστεί για την ομοσπονδιακή υπόθεση με τις βίζες. Ωστόσο, -συνέχισε- παρά την προηγούμενη καταδίκη και την εμπλοκή του σε στημένες προσφορές, θεωρεί ότι η ποινή που του επεβλήθη για την δωροδοκία ήταν σωστή. «Πάντα υπάρχει κάποιος που θα σχολιάζει υπέρ ή κατά μιας απόφασης» είπε η δημόσια κατήγορος Carmencita N. Gutierrez. «Με βάση την έρευνα και τη φύση της υπόθεσης και τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, πιστεύουμε ότι η απόφαση ήταν σωστή».

Ο Κοντογιάννης και το σκάνδαλο Cunningham

Πηγές που παρακολουθούν τις έρευνες, επιβεβαίωσαν ότι ο γνωστός Ελληνοαμερικανός  επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης Τ. Κοντογιάννης βρίσκεται υπό παρακολούθηση , ως ένας εκ των τεσσάρων από τους οποίους ο Cunningham πήρε μίζες. Τα έγγραφα του δικαστηρίου δεν αναφέρονται στα ονόματα των 4, αλλά τους ονομάζουν «συνωμότες».

Ο Cunningham, πρώην μέλος του Κογκρέσου στις 28 Νοεμβρίου 2007  καταδικάστηκε ότι παρέλαβε πάνω από $2.4 εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, ως αντάλλαγμα να κατευθύνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από κυβερνητικά συμβόλαια σε δυο  εταιρίες αναδόχους άμυνας και πολεμικού εξοπλισμού .

Κοντογιάννης σύμφωνα με τα στοιχεία  εμφανίζεται να είναι παλιός φίλος του Cunningham, ως ένας άνθρωπος καλός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και  ένας άνθρωπος που του άρεσε η καλή ζωή. 

Μια πιο προσεκτική ματιά στη ζωή, τη δράση και το βίο του Κοντογιάννη  δείχνει ότι ο γεννημένος στην Ελλάδα Κοντογιάννης, γλύτωσε την φυλακή παρά τα όσα οικονομικά εγκλήματα που έκανε, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του στην  δωροδοκία στελέχους σχολείου της Νέας Υόρκης ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση  συμβολαίων ύψους 6.000.000$.  Μετά από  την υπόθεση με την συμμετοχή σε κύκλωμα έκδοσης παράνομης visas και το σκάνδαλο των Σχολείων στην περιοχή του Queens  ήρθε το σκάνδαλο με τον Cunningham, στο οποίο ο Κοντογιάννης θεωρείται  ύποπτος ότι  δωροδόκησε το τότε μέλος του Κογκρέσου με  εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μίζες για την απόκτηση συμβολαίων σε κρατικά έργα στην Αμερική.  

Οι μίζες αυτές υποτίθεται ότι περιελάμβαναν και την πληρωμή ενός σκάφους 65 ποδιών που ανήκε στον Cunningham, καθώς και συμφωνίες για ακίνητα, που καταγράφονται ως μίζες στο κατηγορητήριο εναντίον του Cunningham.

Ο συνδετικός κρίκος στην υπόθεση του Cunningham είναι η εταιρία υποθηκών Coastal Capital Corp.

Η υπηρεσία των οικονομικών εγκλημάτων  της Βιρτζίνια κατατάσσει τον T. Michael, ως τον επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρίας με έδρα το Greenville της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο Michael είναι ο ανηψιός της συζύγου του Κοντογιάννη. Σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο Κοντογιάννης δήλωσε στην εφημερίδα North County Times ότι η κόρη του είναι διευθύντρια στην εταιρία. Πηγή που βρίσκεται κοντά στις ανακρίσεις, επιβεβαιώνει ότι ο Michael θεωρείται ο «συνωμότης» νούμερο 4 (co-conspirator No. 4).

Αρχεία ιδιοκτησίας από την αρμόδια υπηρεσία του San Diego δείχνουν ότι η εν λόγω εταιρία του Michael είχε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε υποθήκη για την κατοικία του Cunningham. Τα δάνεια φαίνεται ότι αποπληρώθηκαν από τους 2 εμπλεκομένους στην υπόθεση (co-conspirators).

Επίσης τα αρχεία ιδιοκτησίας από την αρμόδια υπηρεσία της Βιρτζίνια δείχνουν ότι η Coastal Capital ήταν επίσης η εταιρία δανεισμού με το ποσό των 350,000 δολαρίων  στον Cunningham για την αγορά ενός διαμερίσματος στο Άρλικτον (της Βιρτζίνια) το 2002. Τα δικαστικά αρχεία δείχνουν ότι ο co-conspirator No.3, τον οποίο πηγές κοντά στις έρευνες λένε ότι είναι ο Κοντογιάννης, έδωσε στον Cunningham $200,000 δολάρια για την αγορά του διαμερίσματος. Η εταιρία Coastal δάνεισε τα υπόλοιπα $150,000 δολάρια στον Cunningham προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά.

Reached by phone last week, Kontogiannis' New York attorney, Gregory J. O'Connell, would not talk about any alleged involvement in the bribery of Cunningham.

"Mr. Kontogiannis has not been accused (of) or charged (with) any wrongdoing in connection with this Cunningham affair, and I have no comment beyond that," he said.

Πράκτορες του FBI και του IRS (υπηρεσία οικονομικών εγκλημάτων) και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες έκαναν έφοδο στο σπίτι του Κοντογιάννη στην Νέα Υόρκη και στα γραφεία του τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να βρουν στοιχεία για την υπόθεση του Cunningham.

Επιπρόσθετα στις συναλλαγές αυτές, έγγραφα του δικαστηρίου επίσης υποστηρίζουν  ότι ο εμπλεκόμενος Νο3, όπως αναφέρεται στις εκθέσεις του FBI  ο Κοντογιάννης, διοχέτευσε πάνω από 300,000 δολάρια σε εταιρία ιδιοκτησίας του Cunningham.

Η έρευνα για την υπόθεση του Cunningham δεν είναι ωστόσο η πρώτη που αφορά στην σχέση του Κοντογιάννη με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ο Κοντογιάννης καταδικάστηκε για απάτη και συνωμοσία από το ομοσπονδιακό δικαστήριο το 1994 σε υπόθεση για απάτη με παροχή βίζας, καθώς και το 2002 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για υπόθεση δωροδοκίας ύψους πολλών εκατομμυρίων  δολαρίων.

Building relationships

Η σχέση μεταξύ του Cunningham και του Κοντογιάννη ξεκίνησε στις αρχές του 1990, σύμφωνα την Washington Post. Ο Κοντογιάννης ανέφερε ότι πριν τον ερχομό του στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε υπηρετήσει στο ναυτικό. Όπως επεσήμανε, τον Cunningham τον συνάντησε στην Ουάσιγκτον 15 χρόνια πριν, και βρίσκονταν 2 φορές τον χρόνο.

Το 2000, κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση των σχολείων, ο Cunningham απέστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Queens, κ. Brown, προτείνοντας ότι ο Κοντογιάννης μπορεί να ήταν το θύμα μιας πολιτικής βεντέτας, εναντίον του σχολικού επιθεωρητή Celestine Miller.

«Υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι έχει δημιουργηθεί κατηγορητήριο εναντίον του Τ. Κοντογιάννη στην 29 περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Ενδεχομένως οι κατηγορίες εναντίον του σχολικού επιθεωρητή να αποτελούν μέρος μιας πολιτικής ατζέντας από μια εταιρία που δεν είναι σε θέση να συνάψει κάποιο συμβόλαιο. Ως εκ τούτου ο κ. Κοντογιάννης ενδεχομένως να αποτελεί θύμα αυτής υπόθεσης". Έτσι είχε γράψει στην επιστολή ο Cunningham.

Δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Κοντογιάννης βοηθήθηκε από το μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου.

Μετά την καταδίκη, ο Κοντογιάννης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, ακολούθησε την συμβουλή του Cunningham να ζητήσει χάρη από τον πρόεδρο Μπους. Είπε μάλιστα ότι ο  Cunningham του υπέδειξε μια δικηγορική εταιρία στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη υπόθεση, η πρώτη ένδειξη της σύνδεσης ανάμεσα στον Κοντογιάννη και τον Cunningham, ήρθε στην επιφάνεια, όταν ο Κοντογιάννης δήλωσε στην εφημερίδα North County Times ότι είχε αγοράσει ένα σκάφος μήκους 65 ποδιών το 2002 από το Cunningham για το ποσό των 627,000 δολαρίων. Ο Cunningham είχε αγοράσει το σκάφος από ένα άλλο μέλος του Κογκρέσου 5 χρόνια νωρίτερα για το ποσό των 200,000 δολαρίων.

Όταν η ιστορία ήρθε στην επιφάνεια για την συμφωνία μεταξύ του Κοντογιάννη και τον Cunningham, ένας ειδικός στα σκάφη από το Σαν Ντιέγκο υπολόγιζε ότι η ανώτερη τιμή που θα μπορούσε να πουληθεί το συγκεκριμένο σκάφος ήταν 200,000 δολάρια, «εκτός αν είχε έναν πίνακα του Πικάσο μέσα». 

Ένα άλλο σημάδι της αναπτυσσόμενης αυτής σχέσης, την επόμενη χρονιά, ο Κοντογιάννης συνόδευσε τον Cunningham  με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Σαουσική Αραβία.  

Το 2003 ο Κοντογιάννης έκανε δυο ταξίδια στην Σαουδική Αραβία, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το επιχειρηματία του Σαν Ντιέγκο, Ziyad Abduljawad, σύμφωνα με τα αρχεία του Κογκρέσου. Ο Calvert ανέφερε ότι συνόδεψε τον Cunningham σε ένα από τα ταξίδια. Όπως δήλωσε, στο ταξίδι προς την Σαουδική Αραβία, σταμάτησαν στην Ελλάδα και πήραν τον Κοντογιάννη.

Ο Calvert συμπλήρωσε ότι δεν ήξερε από πριν ότι θα έπαιρναν και τον Κοντογιάννη μαζί, τον οποίο δεν γνώριζε, αλλά σύμφωνα με τα όσα του είχε πει ο Cunningham ήταν φίλος και επιτυχημένος επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης.

Και καθώς ο Κοντογιάννης συμμετείχε σε πολλές από τις συναντήσεις που είχε ο Cunningham με τους σαουδάραβες υπουργούς, ο Calvert συμπλήρωσε ότι ο Κοντογιάννης δεν γνώριζε απόρρητες πληροφορίες, καταλήγοντας ωστόσο ο Calvert ότι αν γνώριζε το παρελθόν του, δεν θα ένιωθε άνετα…αλλά δεν ήξερε…

Οι άλλοι δυο co-conspirators φαίνεται ότι είναι ο Mitchell Wade, ο ιδρυτής της εταιρίας MZM Inc, ένας από τους υποψήφιους αναδόχων συμβολαίων για εταιρίες  άμυνας, και ο Brent Wilkes, ιδρυτής της ADCS Inc.

Όπως αναφέρει η San Diego Union-Tribune στις 28 Νοεμβρίου 2007, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση για τον Κοντογιάννη δήλωσαν ότι είναι βαριά άρρωστος, ώστε να πάει στην φυλακή. Το πρόσωπο κλειδί για την υπόθεση του πρώην βουλευτή Randy "Duke" Cunningham που εκτίει ποινή στις ομοσπονδιακές φυλακές, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης το ανώτερο 10 χρόνια, καθώς και πρόστιμο της τάξεως των 250,000 δολαρίων. Ο Κοντογιάννης που έχει κατηγορηθεί για δωροδοκία 3 φορές τα τελευταία 14 χρόνια, όπως κατέθεσε ο δικηγόρος του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, ζητώντας από το δικαστήριο να καθυστερήσει την ανακοίνωση της ποινής εώς ότου ξεπεράσει το πρόβλημα. 

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι αν ο πελάτης δεν υποβληθεί σε εγχείρηση, έχει λίγους μήνες ζωής, ενώ ακόμα και με την εγχείρηση οι γιατροί του δίνουν 5 με 7 χρόνια ζωής. 

Και για τον πρώην βουλευτή, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης που τον αφορούσε οι δικηγόροι του κατέθεσαν οτι υποφέρει από προστάτη και καρκίνο του δέρματος, με την σημείωση ότι χρειαζόταν ιατρική παρακολούθηση. Αυτό όμως δεν στάθηκε ικανό να αφήσει τον Cunningham έξω από την φυλακή. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια και 4 μήνες.

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Στις 3 Δεκεμβρίου 2007, το ομοσπονδιακό δικαστήριο ανακάλεσε την χρηματική εγγύηση και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης  για τον Κοντογιάννη. Ο επιχειρηματίας βρισκόταν ελεύθερος με συμφωνία μέχρι που κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο. Στις 3 Δεκεμβρίου αναμενόταν να ανακοινωθεί η ποινή του δικαστηρίου, αλλά η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε διότι ο Κοντογιάννης υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς (μια εβδομάδα πριν την έκδοση της ποινής).

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αυτό δεν σήμαινε ότι λειτούργησε και μονωτικά από τον δικαστή Larry Burns, ο οποίος δήλωσε ότι ο Κοντογιάννης συνεχίζει να παραβιάζει το νόμο, από την ώρα που κρίθηκε ένοχος.

Ομοσπονδιακοί κατήγοροι ανέφεραν ότι ο Κοντογιάννης από τότε που κρίθηκε ένοχος συνέχισε να γράφει (;) και να πουλά (δόλια) δάνεια, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.   Οι κατήγοροι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τι έκανε ο Κοντογιάννης. Αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ο βοηθός του εισαγγελέα Jason Forge είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποκτήσει ξεκάθαρες ενδείξεις πρόσφατα για τις «δουλειές» του Κοντογιάννη.

Ο δικαστής Larry Burns είπε ότι μόλις οι γιατροί κρίνουν ότι ο Κοντογιάννης μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο, θα πρέπει να  πάει στις ομοσπονδιακές φυλακές, περιμένοντας την ανακοίνωση της ποινής του. Μάλιστα ο δικαστής, θεωρώντας τον Κοντογιάννη ύποπτο φυγής, εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, χωρίς να είναι εξαγοράσιμο, μέχρι να διαβαστεί η ποινή. Ο δικηγόρος του Κοντογιάννη δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να πάει στο δικαστήριο για την απόφαση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν επικίνδυνο για τον πελάτη του να πάει στην φυλακή αμέσως μετά την εγχείρηση.

Ο Κοντογιάννης καταδικάστηκε για ξέπλημα 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων σε δωροδοκίες για τον Cunningham και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Cunningham, ο πρώην ρεπουμπλικάνος βουλευτής παραδέχτηκε ότι είχε πάρει 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες από ανάδοχους συμβολαίων σε θέματα άμυνας. Ως αντάλλαγμα, ο βουλευτής θα χρησιμοποιούσε την επιρροή του για να πάρουν τα ομοσπονδιακά συμβόλαια.

Μέχρι την ανακοίνωση της ποινής, ο Κοντογιάννης ήταν ελεύθερος.

Ο δικαστής δήλωσε ότι βρίσκει κάτι περισσότερο από σύμπτωση ότι ο γιατρός του Κοντογιάννη τον συμβούλεψε να κάνει την εγχείρηση λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης, όταν εδώ και χρόνια έπρεπε να υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση. Και όπως καταγράφεται σε δημοσίευμα της North County Times ο δικαστής θέλει τον Κοντογιάννη στην φυλακή.

Οι κατήγοροι της Πολιτείας και των διωκτικών Αρχών ασφαλείας  λένε ότι η περιουσία του είναι πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια.

Στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση της απόφασης, ζήτησαν από τον δικαστή Burns να εκδόσει απόφαση, που να μην προβλέπει την φυλάκιση του Κοντογιάννη για την υπόθεση του Cunningham.

Abc 14/9/2007

Το Abc στις 14 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι οι πολιτελείς διακοπές του Κοντογιάννη στην Ελλάδα μπορεί του κοστίσουν με φυλάκιση. Ήταν ελεύθερος, με εγγύηση 1, 5 εκατομμύριο δολάρια, παραδίδοντας το διαβατήριο του, εφόσον δεν μπορούσε να βγει από την χώρα.

Στις 30 Αυγούστου 2007 η εφημερίδα North County Times της Καλιφόρνια ανέφερε ότι ο Κοντογιάννης έκανε διακοπές στην Ελλάδα σε 5 αστέρων ξενοδοχείο, παρά την εντολή να μην βγει από την χώρα, γεγονός για το οποίο και ενημερώθηκε και ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το 2004 -παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στο στόχαστρο για το θέμα της ασφάλειας των αγώνων ο Κοντογιάννης- σύμφωνα με πολλές διαρροές και αναφορές στον Αμερικανικό τύπο ο Θωμάς Κοντογιάννης  εμφανίζεται να ζητά από τον Cunningham και πρωταγωνιστή του ομώνυμου σκανδάλου  να του κανονίσει «Del» με την Αμερικάνικη General Dynamics Corp.  Εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος  εκ μέρους της Ελλάδας διεκδικώντας συμβόλαια για την αγορά F16 και άλλου  πολεμικού εξοπλισμού σύμφωνα με όσα γράφει η έγκυρη USATODAY. Ένα del που ωστόσο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.   Το ερώτημα που τίθεται είναι άραγε  με τις πλάτες ποιων  στην Αθήνα  ενεργούσε ; ποιους γνώριζε από το ΠΑΣΟΚ και ποιους από τη ΝΔ; 

Ο μίτος της Αριάδνης… οδηγεί  στο μεγαλύτερο  σκάνδαλο πολιτικής διαφθοράς

Ο λόγος για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς του  Αμερικανού Βουλευτή Cunningham ο οποίος στον Αμερικανικό Τύπο είναι πιο γνωστός με το προσωνύμιο "Duke". Ένα άνθρωπο με ισχυρές πλάτες και προσωπική γνωριμία με τον πρόεδρο Bush ο οποίος πλέον βρίσκεται στην φυλακή για την μεγαλύτερη υπόθεση  διαφθοράς των τελευταίων ετών. Μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται γνωστοί  Γερουσιαστές και πολιτικοί παράγοντες της αμερικανικής σκηνής οι οποίοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο του FBI και άλλων διωκτικών αρχών των ΗΠΑ. Το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης αλλά και της διαδρομής του μαύρου πολιτικού χρήματος  δίνει με ένα συνοπτικό αλλά έντονα περιγραφικό γράφημα που έκανε η εφημερίδα North County Times.  Δείτε το.

Περισσότερα για την υπόθεση αυτή –που δεν αφορά άμεσα την ελληνική γνώμη  δε θα πούμε εδώ- για την πληρέστερη ενημέρωση σας όμως  αξίζει το κόπο να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω αφιέρωμα που έχει κάνει η εφημερίδα με «ανθολογία» από σχετικά  δημοσιεύματα για κάθε υποψιασμένο αναγνώστη που  θέλει να βλέπει και άλλες διαστάσεις μιας ιστορίας.  North County Times

Ωστόσο το κλειδί στην μεγάλη αυτή υπόθεση ήταν και παραμένει ο  Ελληνοαμερικανός  Θωμας Κοντογιάννης το όνομα του οποίου θα δείτε να αναφέρεται εκατοντάδες φορές στα σχετικά δημοσιεύματα  του σκανδάλου Cunningham.  Το δεξί χέρι για τις ύποπτες συναλλαγές του για τις μίζες ύψους 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων  που κατηγορείται ότι εισέπραξε για δωροδοκία σε υποθέσεις που αφορούν εταιρίες που διεκδικούσαν -ως  ανάδοχοι-  μερίδιο σε διαγωνισμούς για προμήθεια όπλων στον Αμερικανικό στρατό.          

Η έκθεση του FBI

Η μεγαλύτερη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται και άλλοι επίσης πρωταγωνιστές της αμερικανικής πολιτικής σκηνή βρίσκεται στο μικροσκόπιο του FBI εδώ και χρόνια όπως επίσης και Θωμάς Κοντογιάννης.  Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε στην απόρρητη έκθεση του FBI που αφορά στο σκάνδαλο Cunningham τις αναφορές που γίνονται στο πρόσωπο του Ελληνοαμερικανού Επιχειρηματία Θωμά Κοντογιάννη. Διαβάστε τη.   

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…  

ΜΕΡΟΣ Β'

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ  ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΜΕ, ΔΙΑΦΥΓΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ (ΠΡΩΗΝ) ΙΣΧΥΡΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ?

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ?

μέχρι τη δημοσίευση του επόμενου εξίσου αποκαλυπτικού Β' μέρους της έρευνας μας διαβάστε ένα πλήρη φάκελο με σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στον Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία Θωμά Κοντογιάννη. 

ΦΑΚΕΛΟΣ

http://tpmmuckraker.com/kontogiannis.php

http://www.tpmmuckraker.com/archives/cats/hookergate/

http://www.tpmmuckraker.com/archives/003970.php

http://www.tpmmuckraker.com/archives/004819.php

2002

Southeast Queens Press 25/10/2002 υπόθεση με τα σχολεία

http://www.queenspress.com/archives/coverstories/2002/1025/coverstory.htm

2005

CNN 28/11/2005

http://www.cnn.com/2005/POLITICS/11/28/cunningham/

26/7/2005

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/07/25/AR2005072501359.html

San Diego Union Tribune 28/11/2005

http://www.signonsandiego.com/news/politics/cunningham/20051128-1149-bn28duke6.html

2006

13.1.2006

http://www.prospect.org/cs/articles?articleId=10816

North County Times 8/1/2006

http://www.nctimes.com/articles/2006/01/08/news/top_stories/12_00_201_7_06.txt

6/3/2006

http://blogs.sun.com/DanX/entry/congressman_randy_duke_cunningham_in

San Diego Union Tribune 4/3/2006

http://www.signonsandiego.com/news/politics/20060304-9999-1n4duke.html

San Diego Union Tribune 4/3/2006

http://www.signonsandiego.com/news/politics/20060304-9999-1n4anatomy.html

North County Times 4/3/2006

http://www.nctimes.com/articles/2006/03/04/news/top_stories/20_32_463_2_01.txt

2007

San Diego Union-Tribune, 15/4/2007

http://www.signonsandiego.com/uniontrib/20060415/news_1n15tommyk.html

USATODAY

http://www.usatoday.com/news/topstories/2007-07-19-1660592618_x.htm

5/8/2007 San Diego Union-Tribune,

http://www.signonsandiego.com/news/state/20070805-9999-1m5secret.html

Democratic Underground, 6/8/2007

http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=389×1529067

San Diego News 9/8/2007

http://www.10news.com/news/13855740/detail.html?rss=sand&psp=news

abc news 14/9/2007

http://blogs.abcnews.com/theblotter/2007/09/bribers-greek-v.html

North County Times 29/11/2007

http://www.nctimes.com/articles/2007/11/29/news/sandiego/5_01_1711_28_07.txt

North County Times 3/12/2007

http://www.nctimes.com/articles/2007/12/03/news/top_stories/13_56_2112_3_07.txt

3/12/2007 KSBY

http://www.ksby.com/Global/story.asp?S=7442915

4/12/07 San Diego Union Tribune

http://www.signonsandiego.com/news/politics/20071204-9999-1m4tommyk.html

North County Times 4/12/2007

http://www.nctimes.com/articles/2007/12/04/news/top_stories/1_03_5012_3_07.txt

ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΕΡΕΥΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ  ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ   http://talkingpointsmemo.com/grandolddocket.php#Kontogiannis

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ  CUNNINGHAM  ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ SITE  ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ…

http://havenworks.com/people/a-z/c/cunningham-randy/

http://www.dogsofcorruption.com/mod/forum/discuss.php?d=282

http://dukecunningham.org/forum/read.php?f=1&i=1262&t=1262

 

* Περιπτώσεις που  στην Ελλάδα ωστόσο ουδείς ποτέ έμαθε κάτι…  Πλην κραυγαλέων περιπτώσεων οι οποίες όμως  τελικά έφτασαν στα Ελληνικά ΜΜΕ και επειδή σε αυτές υπήρχαν πολιτικές διαστάσεις όπως στην υπόθεση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ το 1989. Μια υπόθεση που   ποτέ δεν έφτασε σε βάθος και τελικά  οι περισσότεροι εκ των εμπλεκομένων (τότε) πρωταγωνιστών της σήμερα είναι έξω και απολαμβάνουν (και καλά κάνουν δηλαδή) εν δόξη και τιμή τη νέα ζωή τους. Με υψηλές κοινωνικές και πολιτικές επαφές.  Φτάνοντας, συμμετέχοντας μάλιστα στα κοινά με σημαντικό ρόλο και επιρροή μερικές φορές να ξεπερνούν με τις πράξεις και τις προκλητικές  ενέργειες τους και αυτά ακόμα τα όρια της ανοχής!