Τουρκία-Σκόπια συμμαχία..και αερομαχίες!
από το  http://greece-salonika.blogspot.com/2007/12/blog-post_568.html

 O πρωθυπουργός της Τουρκίας-και κουμπάρος του Κ.Καραμανλή-Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ονομασία των Σκοπίων, μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απάντησε..

«Το να διατυπώνει κάποιος ένα τέτοιο αίτημα δεν είναι σωστό, όπως, επίσης, και το να ζητήσουμε από τη "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της , δίνοντας την υπόσχεση ότι στη συνέχεια θα υποστηρίξουμε το αίτημα για ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Θεωρώ την προσέγγισή αυτή λανθασμένη και άσχημη. Η "Μακεδονία" έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία της και το όνομά της το έχει επιλέξει το ίδιο το έθνος της. Κάθε χώρα που έχει αναγνωρίσει τη χώρα αυτή ως "Μακεδονία", πρέπει να δείξει σεβασμό σε αυτήν».


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων,εμφανώς ικανοποιημένος,ανταπάντησε πως  ''Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρών μας. Απευθύνω πρόσκληση στους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Μακεδονία. Είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι στη χώρα μας'' .

* Σήμ ερα επίσης,την ίδια ώρα που γινόταν οι παραπάνω δηλώσεις -σύμφωνα με πληροφορίες απ΄το ΓΕΑ– είχαμε σκληρές αερομαχίες πάνω απ΄τους Φούρνους της Ικαρίας καθώς 2 Τουρκικά αεροσκάφη τα οποία συμμετείχαν σε άσκηση και πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω απ΄το Ελληνικό νησί αρνήθηκαν να αποχωρήσουν απ΄το Ελληνικό FIR..
Ελληνικά F-16 απ΄τη βάση της Αγχιάλου έσπευσαν στην περιοχή και αναχαίτησαν μετά από σκληρές αερομαχίες μισής ώρας (!) τα αντίστοιχα Τουρκικά..