Σ. Χατζάρας, Κ. Μπετινάκης, Γ. Τζώρτης, Κ. Βέρρος, Σ. Κομίνης, Δ. Τσαλαπάτης, Κ. Ντελέζος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  

 Δεκέμβριος 2007

 
  Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες Εκπρόσωποι του  Λαού και του Έθνους.
 
Επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία με την οποία παρακολουθούμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων  άλλων «διεθνών κύκλων», οι οποίοι με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο, θέλουν να επιβάλουν ουσιαστική μεταβολή του  STATUS QUO των Διεθνών Σχέσεων,που οικοδομήθηκε μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει εξασφαλίσει Ειρήνη Σταθερότητα και Ανάπτυξη.
 
  Η ανατροπή της σταθερότητας στα Βαλκάνια και όχι μόνο  και  η χάραξη  νέων συνόρων, μπορεί να εξυπηρετεί  το «απρόσωπο», διεθνές  στρατιωτικό – βιομηχανικό κατεστημένο, που θα επωφεληθεί από μια «νέα κούρσα εξοπλισμών, αλλά θα «προσφέρει»  νέες καταστροφές, φτώχεια, πείνα, δυστυχία και θάνατο, σε εκατομμύρια πρόσωπα, από όλους εμάς τους απλούς  πολίτες .

  Ζούμε  σιωπηροί, την επανάληψη της κατάρρευσης της Κοινωνίας των Εθνών.
 
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύρεται άβουλη  δειλή και μοιραία, πίσω από τις αμερικανικές επιδιώξεις, και είναι  έτοιμη  να αναλάβει (με ενθουσιασμό και επιπολαιότητα) τις «ευθύνες της στο Κοσσυφοπέδιο», και να επαναλάβει κατόπιν εισηγήσεων των γραφειοκρατών και των διπλωματών, που θέλουν να «παίξουν ρόλο», τα λάθη της δεκαετίας του ‘90. Ταυτόχρονα  όμως, η Ε.Ε «αναλαμβάνει την ευθύνη», για την μεγάλη ανατροπή  στο σύστημα Διεθνών Σχέσεων με την παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η σπουδή ορισμένων χωρών «να αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες», που θέλουν να της «αναθέσουν» οι ΗΠΑ,
έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 2 παρ.1 της Νέας Συνθήκης της Λισαβόνας που αναφέρει: «Η Ένωση έχει σκοπό να προάγει την ειρήνη,  και την ευημερία των λαών της».
 
  Η προσπάθεια να επιβληθεί  λύση στο Κοσσυφοπέδιο, που δεν θα έχει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, και η πολιτική των «μεμονωμένων  αναγνωρίσεων», ανατρέπουν τα θεμέλια του Διεθνούς Δικαίου, που προστατεύουν τα δικαιώματα των Λαών και των Κρατών. Η παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ανοίξει και το «κουτί της Πανδώρας» και τους «ασκούς του Αιόλου»,  όχι μόνο στα Βαλκάνια , αλλά στον Κόσμο.
 
  Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να αναλογισθούν πως:
 
  Οι μονομερείς, ενέργειες θα οδηγήσουν σε διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, αφού οι Σέρβοι δεν θα τις αποδεχθούν, και θα ακολουθήσει η κρίση στην Βοσνία. Μετά την  «αποδοχή» από τα Ευρωπαϊκά Όργανα της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου , οι Βάσκοι και οι Καταλανοί θα ζητήσουν (και με το δίκιο τους)  από την ΕΕ, να αναγνωρίσει και την δική τους ανεξαρτησία. Το ίδιο και οι Κορσικανοί. Δίνεται το δικαίωμα να  ξεσηκωθούν οι Ούγγροι στην Βοιβοντίνα, οι Ούγγροι της Σλοβακίας και στη Τομισοάρα να ζητήσει να αποσχισθεί από την Ρουμανία. Ακολουθεί το ενδεχόμενο να διχοτομηθεί οριστικά η Μολδαβία, και να διαμελιστεί η Γεωργία, αφού  η Μόσχα ,  εφόσον αναγνωριστεί  ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου θα προχωρήσει αμέσως στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Βόρειας Οσετίας.
 
  Οι επιπτώσεις στο Κυπριακό, θα είναι άμεσες, και ποιος μπορεί να αποκλείσει αλυτρωτικές κινήσεις  στην Θράκη.
 
  Η αμερικανική άποψη , ότι «η περίπτωση του Κοσσόβου είναι νομικά μοναδική και δεν πρέπει να δημιουργήσει προηγούμενο», δεν διαμορφώνει Διεθνές Δίκαιο.
 
  Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 19 Δεκεμβρίου θα είναι η αποφασιστική καμπή για τις εξελίξεις.
 
  Η απόφαση 1244 του Ιουνίου 1999, που αναθέτει την διοίκηση του Κοσσόβου στον ΟΗΕ εν αναμονή του καθορισμού του τελικού καθεστώτος της περιοχής ,υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κι η ερμηνεία της δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον από το ΣΑ και όχι από τον ΓΓ του ΟΗΕ κ.Μπαν Γκι Μουν.
 
  Η βίαιη απόσπαση εδάφους, από ένα κυρίαρχο Κράτος, με την επιβολή της βούλησης της Υπερδύναμης και των φίλων της, μας γυρίζει στην εποχή του «Μονάχου».Τότε, ο πλανήτης είχε οδηγηθεί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
  Αξιότιμα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας
 
  Ήρθε η ώρα, ο ελληνικός λαός. να εκφράσει την αγωνία του,  για τις εξελίξεις και τη διαφωνία του  για τα τεκταινόμενα στα «σκοτεινά παρασκήνια» της διεθνούς διπλωματίας.
 
  Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ως θεατές, τους γραφειοκράτες της πολιτικής, τους «εμπειρογνώμονες», τις «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», να σχεδιάζουν το μέλλον μας,
ενώ τα  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ παραμένουν στο περιθώριο.
 
  Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να παρέμβουν. Η Σταθερότητα και οι Ασφάλεια στην περιοχή μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθείτε  στα χέρια παραδόπιστων «ΜΚΟ» και των φιλόδοξων  διπλωματών.
 
 
Η Βουλή των Ελλήνων, μπορεί και πρέπει να αντιδράσει, πέρα από  κομματικές γραμμές και   «σκοπιμότητες» , και να εκφράσει τον ελληνικό λαό στο σύνολό του.
 
 
Πιστεύουμε ότι έχετε το πολιτικό και ανθρώπινο δικαίωμα να αναλάβετε  πρωτοβουλία  για την  ΕΙΡΗΝΗ, την ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ στα  ΒΑΛΚΑΝΙΑ, που θα εκφραστεί με  ψήφισμα  που θα εκδώσει η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , με το οποίο θα καταδικάζεται κάθε απόπειρα παράκαμψης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
  Η Ελληνική Βουλή μπορεί και πρέπει να απευθυνθεί στα κοινοβούλια των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και στο ευρωπαϊκό  κοινοβούλιο ζητώντας τους να  αντιδράσουν στην ανάληψη της  διοίκησης του Κοσσυφοπεδίου από την Ε.Ε. χωρίς προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
  Η λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου μπορεί  και πρέπει να εξευρεθεί με δημοκρατικό διάλογο, και θα πρέπει να έχει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
  Αγαπητοί εκπρόσωποι του λαού και του έθνους

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Δώστε δύναμη στη φωνή του ελληνικού λαού.

 
Σπύρος Χατζάρας, Κώστας Μπετινάκης,
Γιάννης Τζώρτης, Κωστής Βέρρος, Σπύρος Κομίνης, Δημήτρης Τσαλαπάτης, Κώστας Ντελέζος

Δημοσιογράφοι