Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας στο τελευταίο συμβούλιο της απεφάσισε και υπέβαλε στην Γενική Συνέλευση προς έγκριση τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της μέχρι το Μάιο 2008.

            Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις.

 

            Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821, με ομιλία για τό ιστορικό της ημέρας από ειδικούς ομιλητές, Καθηγητές πανεπιστημίου στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Επίσης στην ίδια εκδήλωση μαθητές των Ελληνικών σχολείων και των σχολείων Τσάρτερ θα απαγγείλουν ποιήματα.

            Το πρώτο δεκαήμερο του μηνός θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων με θέμα ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με την ευγενή προσφορά του Νομάρχη Ημαθίας, ο οποίος θα παρευρεθεί συνοδευόμενος από πέντε οργανοπαίκτες λαϊκών οργάνων (Λαούτο, Λίρα ποντιακή, Κλαρίνο, Λίρα κρητική, κ.α.) οι οποίοι θα παρουσιάσουν την ιστορία των διαφόρων οργάνων σε όλα τα σχολεία (Εκκλησιαστικά και Τσάρτερ) όπως και στο Πανεπιστήμιο Τάμπας, με παράλληλη προβολή της ιστορίας της Ελλάδας με διαφάνειες και ειδικές προβολές. Επίσης θα δοθεί μία μουσικό χορευτική βραδιά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα Τσαρτερς Σχολεία.

            Το Μάιο  θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας το οποίο θα είναι τριήμερο 16/17 και 18. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και την Αμερική. Τα θέματα που προγραμματίζονται μέχρι αυτή την στιγμή είναι

            Η εξωτερική Πολιτική της Ελλάδας στα Εθνικά Θέματα

            Πολιτισμός – παράδοση και Ελληνικά Γράμματα

            Ελλάδα – Εσωτερικός τουρισμός και Παράδοση

            Η σημασία της προσφοράς οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις.

            Το μέλλον των Τσάρτερ σχολείων στην Αμερική.

            Επίσης θα γίνουν αναλυτικές ενημερωτικές ομιλίες για θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την Ομογένεια σε Φορολογικά, Κληρονομικά, Στρατολογικά, Ασφαλιστικά Θέματα κ.α.

            Το πλήρες πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων θα δημοσιευθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο.