Α φ ι έ ρ ω μ α

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Άσχετα από το αποτέλεσμα, θετικό-αρνητικό, που θα προκύψει με τη «Μακεδονία» των Σκοπίων, το αμέσως επόμενο βήμα που οφείλουν να κάνουν οι Έλληνες είναι να καταδικάσουν τα κόμματα εξουσίας και να τα στείλουν… (μια και έχουμε αποκριές ας μας επιτραπεί να πούμε…) στα ευρωατλαντικά ταχυδρομεία να κολλάνε γραμματόσημα.

Αν αντιπαραθέσουμε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και των Σκοπίων με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, μας αρέσει δε μας αρέσει, τους αξίζουν έπαινοι και συγχαρητήρια. Απ' την πλευρά τής Ελλάδας, οι κομματάδες Έλληνες «πολιτικοί» έχουν προσβάλει και μειώσει αφάνταστα τον ελληνικό λαό και την ιστορία του. Ξέρουν μόνο να λένε «ναι», να λένε «ευχαριστώ» και ποτέ όχι. Οι εισπράκτορές τους, οι τυχοδιώκτες εγκληματίες της "Pax Americana" και οι εξανδραποδισμένες ηγεσίες των κρατών -μελλών της Ε.Ε., οι οποίες, εν ονόματι  της …τρομοκρατίας κατουρούν και το βρακί τους (κι αυτό αποκριάτικο), έχουν υποστεί αθεράπευτη αρτηριοσκλήρωση και νοητική αναπηρία και δεν καταλαβαίνουν τίποτα παρά μόνο από τρομοκρατία απ' την οποία  επιβιώνουν. Ένας «πομπός» που εκπέμπει τρομοκρατία είναι και ο Χαβιέρ Σολάνα, αρμόδιος και υπεύθυνος για θέματα εξωτ. Πολιτικής και ασφάλειας της Ε.Ε.  

 

Φτύσετε στους κόρφους, άνθρωποι, όπου του κυρίου, δολοφόνου των Βαλκανίων, δε του αρέσουν τα βέτο, και προφανώς δε θα του αρέσουν και τα συλλαλητήρια. Στην κόλαση των παθών και των αναμοχλεύσεων που έχουν περιέλθει όχι μόνο τα Βαλκάνια αλλά και ολόκληρος ο Πλανήτης, η ευρωατλαντική παρέα του μεσιέ Σολάνα δε θα ξεφύγει απ' το μαρτύριο της ανθρωπότητας, το οποίο, κάποια στιγμή, θα μεταβληθεί σε μπούμερανκ.

Μέρες τώρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με το Σκοπιανό, τις άκαρπες… διαπραγματεύσεις με ένα «λόμπυ» Σκοπιανό, «Made in USA», τα συλλαλητήρια, τις σημαίες, τα σύμβολα, τα αδιαπραγμάτευτα ονόματα, τους χάρτες, τους τραμπουκισμούς και άλλα πολλά και δυσάρεστα απ' το κράτος των Σκοπίων που, το άμοιρο, δεν έχει συμφέρον να χαλάσει τις σχέσεις του με την Ελλάδα. Ένα κράτος  με άλυτες εκκρεμότητες, ένας μικρός λαός που η ένταξή του στο ΝΑΤΟ περνάει μέσα από την Ελλάδα…(τρομάρα στους Έλληνες υπηρέτες… πολιτικούς!!) ένα κράτος που δεν έχει μέλλον, ακόμα και αν το πουν Μακεδονία.

Η ιστορία, φιμωμένη κι αυτή ή παγιδευμένη, θ' αργήσει πολύ ακόμα να γράψει για τα σημερινά δρώμενα. Δρώμενα που η κομματική Ελλάδα έχει δημιουργήσει ή έχει ανεχτή. Κι αυτό γιατί;  

«Ξενοπραματευτάδες, τους είπαμε εμείς κι ήταν,

για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, απ' όπου προερχόμαστε,

άρπαγες, κλέφτες, ανάξιοι και μικροπρεπείς.

Γιατί μοιράσανε τα κάλλη τους σε ξενικούς ανέμους

κι άνοιξαν δρόμους μισεμού.

Όταν οι ίδιοι, τότε, άνεμοι μας κάνανε να μείνουνε

έρημοι, μόνοι, απροστάτευτοι, έρμαια των πραγμάτων.

Μέσα από κείνο το κακό βγήκαν πολλοί άμυαλοι

και ξάλαφροι από ίσκιο.

Επηρεασμένοι απ' τις μεγάλες επιδρομές των σφοδρών ανέμων

όπου και σπάσανε.

Άλλοι λυγίσανε, άλλοι βογκήξανε, άλλοι χαθήκανε,

άλλοι χαλαστήκανε και άλλοι,

απ' τη μεγάλη ζαλάδα της φωτιάς,

λιποψυχήσανε και μας πουλήσανε…»

(Απόσπασμα απ' το: «ΕΙΜΑΣΤ' ΕΜΕΙΣ». 21.01.1998. Β. Φ.)

Η σχεδιασμένη από χρόνια ανεξαρτησία του Κοσόβου, πυροδότησε, για μια ακόμη φορά, τα πόδια της Ευρώπης και όχι μόνο. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, που αποτελείται από παράφρονες, δολοφόνους και βαρβάρους, θα έρθει η στιγμή που την… ανεξαρτησία θα ζητήσουν και αλλού, μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως η Τσετσενία, η Ταϊβάν, άλλες ευρωπαϊκές Χώρες βεβαίως και οι Βαλκανικές όπου ήδη εισέρχονται (εισήλθαν) στο κατώφλι των παρανοϊκών της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Από τη μια η Ελλάδα των τζακιών(ανθρώπων υποτελών που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους, για την αρπαγή και τη διαφθορά) ζει στο δικό της κόσμο, κόσμο ανάξιο των περιστάσεων, υποχωρητικό, διαπραγματευτικό, μεγαλόψυχο προς τους …συμμάχους του και αποτελεί έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι των Αμερικάνων. Εμ βέβαια!  Στην περίπτωση που συζητάμε, αυτή η σημερινή κατάσταση Ελλάδας-Σκοπίων, εάν η κομματική Ελλάδα συζητούσε κατευθείαν με τα Σκόπια και όχι με τους Αμερικάνους, ίσως σήμερα να είχε βρεθεί λύση, να μην είχαμε πονοκεφάλους με τους γειτόνους μας  και να συζητούσαμε – ελληνικό κράτος και λαός – για θέματα της καθημερινότητας του Πολίτη, για το κατεστραμμένο περιβάλλον και για τα «αδέλφια» της Διασποράς.

Από την άλλη, ο απανταχού ελληνισμός, περίτρανα έχει αποδειχτεί λαός φίλος, φιλόξενος, απλοχέρης διαβλέποντας σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, ισότιμο, ειρηνικό με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, ιδιαίτερα προς τους γειτόνους του. Αυτό τουλάχιστον έπραξε τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο προς τους γειτόνους του, αλλά και προς κάθε άλλους Πολίτες των Πέντε Ηπείρων. Βέβαια υπήρξαν και θα υπάρχουν και ρατσιστικά φαινόμενα, άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε ομαδικά, τα οποία εντέχνως συντηρήθηκαν από την πολιτική υποκουλτούρα των κομμάτων με σκοπό την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων, τον κοινωνικό αναβρασμό και τον αποπροσανατολισμό των Πολιτών.

Σήμερα ο ελληνικός λαός, παγιδευμένος επί τριάντα τέσσερα χρόνια στις αλλοπρόσαλλες πολιτικές των κυβερνήσεων, καλείται όχι μόνο να πληρώσει το τίμημα αλλά και να κυριεύεται από διχασμό. Έρμαιο στα νύχια, προσέξτε, όχι των Σκοπιανών, Αλβανών, Τούρκων, Ευρωπαίων και Αμερικάνων, αλλά στα νύχια των…Ελλήνων που κυβέρνησαν τη Χώρα εγκληματικά, έχει φτάσει στο σημείο να ανεμίζει το μέλλον νοσταλγικά.

Παρεμπιπτόντως θα προσθέσουμε και μια άλλη «αύρα» που ξερνάει ο τρομακτικός εγκέλαδος των Βαλκανίων ή πυριτιδαποθήκη της Ε.Ε. Όσο αφορά την Ελλάδα και τους πολιτικούς της, θυμίζουμε ότι το σύνολο αυτών των σημερινών πολιτικών, ήταν η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου, γενιά από κάθε άποψη επιζήμια, επικίνδυνη, αποτυχημένη.

Όσο για τα συλλαλητήρια που το κομματικό κράτος δεν συμφωνεί, πολύ φοβούμαστε ότι αυτή η ασυμφωνία είναι ξένος δάκτυλος που δεν θέλει να διαταραχτεί το βρώμικο έργο των συμμάχων μας. Πάντως είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο ελληνισμός της Ομογένειας έχει άλλη άποψη. Και καλά ο εθνικισμός είναι καταδικαστέος, αλλά μήπως τελικά απαγορεύεται ο πατριωτισμός, να αγαπάς και να λατρεύεις τη Χώρα σου; Ας ελπίσουμε ότι το άμεσο μέλλον δε θα μας επιφυλάξει σαν δώρο τις βρόμικες διαπραγματεύσεις και παν απ' όλα ας μας φυλάξει η μοίρα μη γίνουμε νοσταλγοί…

«Αχ Ελλάδα, Ελλαδούλα, τριανταφυλλιά μ' και ρούσα, 

πέρδικα μ' θεών μανούλα, σε αδειάσανε απ' ούλα.

Και σ' αρμέγουνε τα στήθη και σου στύβουν την καρδιά

σε πουλάνε μύθους κι ήθη και σου πνίγουν τη λαλιά. 

Τη φωνή σου δεν ακούω, μήτε νιώθω τους παλμούς

ι ούλα τα κουδούνια κρούω, για να διώξω τους εχθρούς»

(Απ' το «Ιστορίες απ' το μαντρί του Μήτρου»-Έβδομο- ο Μήτρος, ο τράγος και ο Μπίλη -20.10.1999)

Καλό μήνα. 

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα – Μάρτιος  01  2008 pelasgos@fasoulas.de     http://www.fasoulas.de/.