Το γύρο του διαδικτύου σε  Blog, Site, εφημερίδες και ραδιόφωνα καθημερινά κάνουν τα όσα τραγικά  γεγονότα συμβαίνουν  στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Γεγονότα που αντικατοπτρίζουν μια μεγάλη και άνευ προηγουμένου κρίση.   Κρίση   η οποία βαθαίνει όλο και περισότερο αλλά όπως συνολικά αποκαλύπτεται από τα όσα το Greek American News Agency αποκαλύπτει με στοιχεία και ντοκουμέντα εδώ και μήνες, είτε πρόκειται για το ΣΑΕ Αμερικής και τον κ. Σπυρόπουλο, είτε για το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο του κ. Βεληβασάκη  φαίνεται πως   μαστίζει την υποτιθέμενη οργανωμένη Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ όπως αναφέρεται και σε σειρά ελληνικών δημοσιευμάτων που σταδικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Μια κρίση που ολοένα και περισσότερο βαθαίνει προσλαμβάνοντας πλέον χρακτηριστικά  της μεγαλύτερης κρίση όλων των εποχών που αντιμετώπισε ο Ελληνισμός της Αμερικής.  Κρίση που βαθαίνει με εσωτερικά  ρήγματα, διχασμούς, και αντιδράσεις  σε οργανώσεις, συλλόγους, ομοσπονδίες αλλά κυρίως  στους κόλπους  επώνυμων αξιωματούχων. Αντίδραση που πια δεν αφήνει ανέπαφη την λαϊκή βάση των  απλών   Ομογενών που αισθάνονται ντροπή και όνειδος -όπως χαρακτηριστικά μας γράφουν -για όσα διαδραματίζονται αι δεν τους αντιπροσωπεύουν ούτε ο Παναγιώτης Μιχαλέας, ούτε ο Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος κρύβεται πίσω από τον Διαμαντίδη, ούτε ο Δημήτρης Καλαμαράς στον οποίο κάποιοι προσέβλεπαν και κυρίως οι Ράλλης και Διαμαντίδης {σε επόμενα ρεπορτάζ θα διαβάσετε αναλυτικά} σε ότι αφορά την  Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων αλλά ούτε και εκείνοι που φέρονται ως οι επίσημοι ταγοί οι οποίοι δεν αντιδρούν στις ασχημονίες που διαπράτουν κάποιοι…  Δεν αντιδρούν στην ηθική και θεσμική κατάπτωση και καταβαράθρωση. Ομογενείς ανεξάρτητοι και ανένταχτοι, πέρα και πάνω από οργανώσεις,  σύμφωνα με πληρφορορίες μας ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση με κάθε δυνατό θεμιτό και νόμιμο μέσο. Αποκορύφωμα και σταγόνα που ξεχείλισε στο ποτήρι τα τραγικά γεγονότα στο Σταθάκειο Κέντρο στις 5 Απριλίου 2008. Γεγονότα που καθημερινά καταδικάζουν με ανακοινώσεις, επιστολές  και email δεκάδες επώνυμοι από Ελλάδα  και Αμερική και κυρίως εκατοντάδες απλοί επώνυμοι ομογενείς τους οποίους δημοσίως ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά που στεκονται δίπλα μας αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο πολυμέτωπο έργο μας.  Ενδεικτικά είναι τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στο Blog του ΑΝΤΙ αλλά σε μια σειρά άλλα ανεξάρτηα Blog και Site  τα οποία σταδικά και θα αναδημοσιεύουμε. Δημοσίως απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας και υποχόμαστε ότι θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε  ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

‘’Ελληνικό λόμπι'’ στις ΗΠΑ. Μύθοι και πραγματικότητες

By Factorx | April 12, 2008

Καθώς εντείνεται η πρωτοφανής κρίση στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ (δείτε εδώ: http://www.greekamericannewsagency.com) διαβάστε όσα γράφει γι αυτήν υπερατλαντικός αναγνώστης μας:

 

Εδώ Αθήναι…

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, 9 Απρίλιος 2008

Συμπόσιο… διχόνοιας στην Αστόρια

Διχόνοια έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ομογένειας των ΗΠΑ και πλέον δεν κρύβεται η κακή κατάσταση που επικρατεί στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης και τη «νύφη πληρώνουν» οι… δημοσιογράφοι!
Ένα ατυχές γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια ενός Συμποσίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, στάθηκε ικανό να διαπομπεύσει τους Ελληνοαμερικανούς. Συγκεκριμένα,, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κατά την διάρκεια των εργασιών του Συμποσίου, κάλεσε στην αίθουσα δύο ένοπλους αστυνομικούς για να συλλάβουν έναν δημοσιογράφο. Έτσι, με ένα νεύμα και δίχως να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο.
Την πράξη αυτή καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους οι συντονιστές του Συμποσίου «εκφράζουν τη θλίψη τους» για την «εξαιρετικά δυσάρεστη εντύπωση που προκάλεσε η απρόκλητη σύλληψη του Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος κάλυπτε με υποδειγματικό και επαγγελματικό τρόπο τις εργασίες του Συμποσίου». Και η Επιτροπή Παιδείας ζητά από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να καταδικάσει τις ατομικές ενέργειες του προέδρου της κατά τη διάρκεια του Συνεδριακού Συμποσίου της 5ης Απριλίου 2008.
Περισσότερα εδώ.

Wednesday, April 09, 2008

Τι συμβαίνει στην ομογένεια της Ν.Υόρκης;

Ένταση και αναταραχή έχει προκληθεί στους κόλπους της Ομογένειας, απ' άκρη σε άκρη, στην Νέα Υόρκη αλλά και στις ΗΠΑ όπου ενημερώνονται μετά την απαράδεκτη και χωρίς προηγούμενο στα χρονικά της Ομογένειας του Ελληνισμού, πρόεδρος Ομογενειακού οργανισμού να καλεί την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει έλληνα δημοσιογράφο την ώρα άσκησης του λειτουργήματος του!
Διαβάστε
εδώ