ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Στην αποκάλυψη 33 βαρύτατων καταγγελιών εναντίον του κ. Μανόλη Βεληβασάκη(στενού φίλου της Οικογένειας Μητσοτάκη) διορισμένο από τον κ.  Θεόδωρο Σπυρόπουλο, Συντονιστή ΣΑΕ Αμερικής τον Δεκέμβριο του 2006 ως αντικαταστάστη του,   και πραξικοπηματικά "εκλεγμένου"  "προέδρου" στο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, προβαίνουν οι Μιχάλης Σέρβος, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Φλόριδας και της Πανηπειρωτικής  και Δημήτριος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σικάγου, με ένα βαρυσήμαντο υπογεγραμμένο κείμενο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  που απέστειλαν  στις 15 Απριλίου 2008 προς τους : 1) Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη   2) Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Θεόδ. Κασσίμη  3) Γεν. Διευθυντή Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάν. Κυπαρισσίδη  4)Ελληνική Πρεσβεία Ουάσιγκτον, Πρέσβη κ.  Αλέξ.Μαλλιά 5)Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Δημήτριο  6) Γενική Πρόξενο Ν. Υόρκης, κ. Αγλαΐα  Μπαλτά   7)Συντονιστή ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδ. Σπυρόπουλο  8)Ελληνικά Μ. Μ. Ενημέρωσης Ελλάδας  9)Ελληνικά Ομογενειακά Μ. Μ. Ενημέρωσης 10) Ομοσπονδίες 11) π.Προέδρους Ομοσπονδιών. Η καταγγελίες αφορούν στα όσα διαδραματίστηκαν στο διήμερο συνέδριο από 29 μέχρι και 2 Μαρτίου στη Φιλαδέλφεια. Συνέδριο που εξελίχτηκε σε φιάσκο όπως καταγγέλεται και τελικώς ματαιώθηκε όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το Greek American News Agency με ρεπορτάζ και αναλύσεις του ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου 2008 αλλά και κατά την  διάρκεια του 2007 όπου συνέβαιναν κλιμακωτά επεισόδια με δημόσιες καταγγελίες. Αποκορύφωμα των παράνομων διεργασιών που σημειώνονταν στους κόλπους του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου μετά τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν από το 2006 με την παράνομη εκλογή Σπυρόπουλου στο ΣΑΕ Αμερικής  η πλήρης διάλυση του ιστορικού θεσμού  του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου που ίδρυσε ο γιατρός κ. Νάθενας το 1995.    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ π. Β! ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

6616 N. Kenton Ave. Lincolnwood IL. 60712, U.S.A.

Tel: (1847)677-3185 * Fax: (1847) 677-3184

E-Mail:ahtenaschools@hotmail.com

ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΡΒΟΥ π. ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1020 Spruce DR,  Belleair  FL.  33786

(1727) 517-3675 * Fax: (1727) 593-1880

 

                                                                                            10 Απριλίου 2008

κ. Μανώλη Βεληβασάκη

Νέα Υόρκη

κ. Βεληβασάκη,

   Καταγγέλουμε, όλους εσάς (Πρόεδρο Μαν. Βεληβασάκη,Γεν. Γραμματέα κ. Κοτρώτσιο,  Ταμία κ.Μπεμπόνη και όλους τους συνεργούς) για τις κατάφορες παραβιάσεις του καταστατικού και τις παρατυπίες που έγιναν στο Συνέδριο της Φιλαδέλφειας, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου 2008, το οποίο θεωρούμε ΑΚΥΡΟ

   Αποτέλεσμα αυτών των αυθαίρετων παραβιάσεων του καταστατικού, της έννομης και ηθικής τάξης, ήταν η απαγοήτευση που γευθήκαμε από τις 'στημένες' διαδικασίες, και χωρίς ίχνος σεβασμού προχωρήσατε σε ανεπίτρεπτες ενέργειες, οι οποίες δεν σας τιμούν, αλλά αντίθετα πληγώνουν το γόητρο του Εθνικού Συμβουλίου, το αποδυναμώνουν και το υποτιμούν.

  Περιμέναμε ότι μετά το παράτυποσυνέδριο θα βασίλευε η σύνεση, η φρόνιση και η αρετή  για την αναθεώρηση των παρατυπιών. Δυστυχώς διαψευστήκαμε.

   Γι' αυτό το λόγο, σας καλούμε πάραυτα να συγκαλέσετε το ταχύτερον δυνατόν Γεν. Συνέλευση για να περισωθεί, ο επιζήσας επί μακρόν χρονικόν διάστημα, αυτός οργανισμός, που τον φέρατε στο χείλος της ανυποληψίας και του χλευασμού.

  Είσθε συνυπεύθυνοι εσείς μαζί με τον Γραμματέα κ. Κοτρώτσιο και τον Ταμία κ. Μπεμπόνη, γιατί μας καλέσατε σε ένα φιάσκο συνέδριο, στο οποίο ξοδέψαμε τον χρόνο μας και επιβαρυνθήκαμε οικονομικά και επί πλέον πληγώσατε την υπερηφάνειά μας, ως Ελλήνων και ως ανθρώπων.

   Θα θέλαμε να σας φέρουμε προ των ευθυνών σας, για να αφυπνιστείτε μήπως περισωθεί την τελευταία στιγμή αυτός ο οργανισμός, τον οποίον οδηγείτε σε διάλυση.

   Ιδού οι σημαντικότερες παραβιάσεις του καταστατικού και της ηθικής τάξης:

  1. Δεν συνεστήθη επιτροπή Διαπιστευτηρίων για τον έλεγχο και την νομιμότητα   των  αντιπροσώπων και των Ομοσπονδιών.

 2. Δεν έγινε εκλογή προεδρείου για το συνέδριο.

3.Δεν έγινε ούτε καν ανάγνωση και έλεγχος των ονομάτων των αντιπροσώπων και των μελών Ομοσπονδιών.

4.Δεν υπήρχαν για να αναγνωστούν και να επικυρωθούν τα πρακτικά των τελευταίων εκλογών του Ιανουαρίου του 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Κλήαρ Γουότερ  της Φλόριδας.

5.Δεν αναγνώστηκαν επίσης, γιατί δεν υπήρχαν, τα πρακτικά του συνεδρίου του Σαν Φραντζίσκο της  Καλιφόρνιας.

6.Δεν συστάθηκε εξελεγχτική επιτροπή όπως ορίζει το καταστατικό για τον έλεγχο  των οικονομικών.

7.   Υπάρχει ψευδής οικονομική αναφορά από τον ταμία κ. Βασ. Μπεμπόνη.

8. Δεν δόθηκε ούτε χρόνος, αλλά ούτε και το δικαίωμα για ερωτήσεις των χρημάτων που ξοδεύτηκαν από τον ταμία, και χρήζει έρευνας και ελέγχου το συντομότερο.

9.Δεν εγκρίθηκαν οι οικονομικές δαπάνες του ταμία κ. Βασ. Μπεμπόνη.

10.Δεν εγκρίθηκε ο Διοικητικός απολογισμός γιατί δεν έγινε.

11. Δεν επετράπη στον Β! Γραμματέα να πάρει το λόγογια να κάνει τον Διοικητικό

     απολογισμό.

12. Δεν επετράπη στα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου να κάνουν Διοικητικό

     απολογισμό.    

     13. Εξαπάτηση των Ομοσπονδιών ή εσκεμμένη πράξη; Το ανώτερο όριο της αντιπροσώπευσης των Ομοσπονδιών μέχρι 4 αντιπροσώπους. Άρθρο ΧΙV #3.        (Με 5 αντιπροσώπους συμμετείχαν στο συνέδριο: Η Παγκρητική, η Παμμακεδονική,  η Νέα Υόρκη, οι Ευρυτάνες, η Φιλαδέλφεια, οι Παν-γρηγόριαν, η Βοστώνη).       

          Ανεπίτρεπτη και δόλια καταπάτηση του καταστατικού.

 14. Η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών Αμερικής, ενώ έχει μόλις 10-12 συλλόγους, (έτσι ανέφερε η πρόεδρος κ. Κοκόλη στην εισήγησή της) και ενώ τον Ιανουάριο στη Φλόριδα είχε  δύο  αντιπροσώπους  και  είχε πληρώσει, σύμφωνα  με την  κατάσταση του Ταμία κ. Μπεμπόνη 200 δολ. το 2006 και 200 δολ. το 2007 σύνολο 400 δολλάρια, ο ταμίας  κ.  Μπεμπόνης ψευδώς αναφέρει, ότι πλήρωσε η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών 400 δολ. για το 2006 και 400 δολ. για το 2007 και παραποίησε τις νέες καταστάσεις που μοίρασε στο συνέδριο. Όπως και να έχει το θέμα, σύμφωνα με το καταστατικό,  Άρθρο ΧΙV #3 ηΟμοσπονδία δεν δύναται να έχει πάνω από δύο αντιπροσώπους.

     15. Δεν έγινε συνεδρίαση τουΔ. Σ. ούτε καμιά συνεννόηση των  μελών του για τον  καταρτισμό των θεμάτων του συνεδρίου, αλλά και της ιεράρχησης αυτών. 

16. Τον Γεν. Γραμματέα κ. Παύλο Κοτρώτσιο που ήταν στο βήμα από την αρχή μέχρι το τέλος του Συνεδρίου δεν τον εξέλεξε η ολομέλεια για να διεξάγει τη συζήτηση.

17. Η πολυλογία του κ. Κοτρώτσιου κάλυψε το μεγαλύτερο χρόνο του συνεδρίου.

18. Δεν τηρήθηκαν οι προτεραιότητες για τιςΟμοσπονδίες που τους απασχολούν Εθνικά θέματα-Εθνικά δίκαια. Αντίθετα, για να γίνει αρεστός ο κ. Κοτρώτσιος, έφερε στο βήμα αυτούς που ήθελε. Για ποιούς λόγους άραγε;

19. Αυταρχισμός του προέδρου κ. Μαν.Βεληβασάκη που με σκαιό τρόπο είπε στο Β!  Γραμματέα «δεν θα μιλήσεις εσύ»!  Προκλητική φίμωση με δικτατορική μέθοδο.

20. Το ίδιο έπραξε και ο Γεν. Γραμματέας κ.Κοτρώτσιος και μάλιστα αγνόησε κραυγαλέα τις επίμονες επικλήσεις του Β! Γραμματέα, να πάρει το λόγο.

21. Η εφορευτική επιτροπή θα έπρεπε να είχε εκλεγεί και όχι να διορισθεί από τον κ. Μαν. Βεληβασάκη.

22. Με πλήρη αυταρχισμό ο κ. Μαν. Βεληβασάκης παρέμεινε στο βήμα και καθοδηγούσε τον κ. Κοτρώτσιο, ενώ δεν είχε δικαίωμα, επειδή είχε παραιτηθεί το Δ. Σ.

23. Το Συνέδριο ήταν ένα φιάσκο και οι διαδικασίες δικτατορικές και φασιστικές.

24. Οι εκλογές είναι άκυρες και το Ε. Σ.αντιπροσωπεύει το 0,0001% της Ομογένειας.

25. Επτά (7) ισχυρές και καταξιωμένες Ομοσπονδίες αποχώρησαν, ενώ ένας σημαντικός αριθμός Ομοσπονδιών δεν συμμετείχε στο Συνέδριο.

26. Αρκετοί πρώην πρόεδροι αποχώρησαν από τοΣυνέδριο και άλλοι δεν ήρθαν.

27. Ουδείς επίσημος παρουσιάστηκε στο συνέδριο φιάσκο.

28. Κανένα ψήφισμα δεν συντάχτηκε για κανένα εθνικό θέμα.

29. Το θέμα της Παιδείας – σχολεία τσάρτερ,ελληνόγλωσση εκπαίδευση -, αγνοήθηκαν  παντελώς.

30. Οι εισηγητές που υπήρχαν στο πρόγραμμα ναμιλήσουν, παραμερίστηκαν στο βωμό  της εξασφάλισης της επανεκλογής των ίδιων ανθρώπων σε διαφορετικές θέσεις που για μια 12ετία έχουν γαντζωθεί στο άρμα του Ε. Σ.  κ. Κοτρώτσιος και κ. Μπεμπόνης.

31. Μοιράστηκε ένα νέο καταστατικό, χωρίς να γίνει συζήτηση, που κυριολεκτικά καταργεί τις αρμοδιότητες του Δ. Σ. και τιςμεταφέρει σε άλλα όργανα.

      Ένα καταστατικό για το οποίο δεν συζητήθηκε στο Δ. Σ. με πολλά ερωτηματικά;;;

32. Θέλοντας να θέσω υποψηφιότητα για την  Προεδρία (Μιχάλης Σέρβος) ζήτησα από τον Πρόεδρο κ. Βεληβασάκη, τον Γεν.Γραμματέα κ. Κοτρώτσιο και τον Ταμία κ. Μπεμπόνη με πληρωμένη ταχυδρομική απάντηση να μου δοθεί ο κατάλογος των αντιπροσώπων και των ομοσπονδιών, σύμφωναμε το καταστατικό, χωρίς καμία ανταπόκριση.

33. Θέλοντας να προσφέρω τις εθελοντικές μου υπηρεσίες (Μιχάλης Σέρβος) και από αγάπη για το Ε. Σ. έθεσα υποψηφιότητα. Βλέποντας αυτή την κατάσταση διάλυσης του Ε. Σ. απέσυρα την υποψηφιότητά μου καταγγέλοντας το φιάσκο συνέδριο.

  Ύστερα από όλες αυτές τις ανώμαλες καταστάσεις και κατάφορες παραβιάσεις και κάθε είδους συμπαιγνίες, ερωτούμε κάθε εχέφρονα συμπατριώτη, και εσάς κ. Βεληβασάκη και όλους εσάς που συμπράξατε στο φιάσκο-συνέδριο, αν μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτός ο οργανισμός,τον Ελληνισμό, έτσι όπως τον καταντήσατε κύριοι ταφοπατέρες;

  Τέλος, για ότι συμβεί στο μέλλον, σε αυτόν τον οργανισμό, φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη.

Ζητάμε το συντομότερο την παραίτηση του νόθου συμβουλίου και να ορισθεί 5μελής προσωρινή επιτροπή για την διεξαγωγή εκλογών ήθους και διαφάνειας,σύμφωνα με το καταστατικό.

Αυτή η καταγγελία, σκοπό έχει, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και από αγάπη για την ευόδωση των οραμάτων του Ελληνισμού και μόνον.

Μετά τιμής

Δημήτριος Ν. Γεωργακόπουλος                            Μιχάλης Σέρβος

π. Β! Γραμματέας Ε.Σ.                                       Υποψήφιος για την Προεδρεία το Ε.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη

                        2) Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Θεόδ. Κασσίμη

                        3) Γεν. Διευθυντή Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάν. Κυπαρισσίδη

                        4)Ελληνική Πρεσβεία Ουάσιγκτον, Πρέσβη κ.  Αλέξ.Μαλλιά

                        5)Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Δημήτριο

                        6) Γενική Πρόξενο Ν. Υόρκης, κ. Αγλαΐα  Μπαλτά

                        7)Συντονιστή ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδ. Σπυρόπουλο

                        8)Ελληνικά Μ. Μ. Ενημέρωσης Ελλάδας

                        9)Ελληνικά Ομογενειακά Μ. Μ. Ενημέρωσης

                        10) Ομοσπονδίες

                        11) π.Προέδρους Ομοσπονδιών