Με ένα αιχμηρό όσο και περιγραφικό σχόλιο  η εφημερίδα του Νίκου Κακουνάκη "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ" στην πιο δημοφιλή  στήλη  "αρενα" (στην 7η σελίδα) αναφέρεται στα θλιβερά γεγονότα  της 5ης Απριλίου 2008 στο Σταθάκειο Κέντρο,  με πρωταγωνιστή τον Νικόλαο Διαμαντίδη. Τον  άνθρωπο που η τραγικότητα της υπάρξεως του  πέρασε στην ιστορία της Ομογένειας ως ο εφιάλτης του Ελληνισμού, καταδότης συμπατριωτών(απλά με την πράξη του αυτή  επιβεβαίωσε την φήμη που τον ακολουθεί εδώ και 30 χρόνια πέρα από εκείνη του τοκογλύφου) και το χειρότερο ως  ο άνθρωπος που έφερε το μεγάλο διχασμό στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, βάζοντας ταφόπλακα στον ιστορικό ομογενειακό οργανισμό με τα έργα… το βίο…της ημέρες…και την πολιτεία του… Πράξεις,  που αμαύρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την  187η επέτειο από το ξεσκηκωμό των Ελλήνων κατά των Τούρκων, και εξέθεσαν την Ομογένεια και την Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ με την καταδικαστέα και αποτρόπαια πράξη του! Σε επόμενα αναλυτικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τις επόμενες ώρες σε επόμενες συνδέσεις σας, θα δούμε step by step όλες τις εξελίξεις στους κόλπους της Ομοσπονδίας με πρωταγωνιστή στο σκοτεινό παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο την θλιβερή ύπαρξη του Νικόλαου Διαμαντίδη.  Με τίτλο "οργή μετά τις αποκαλύψεις" γράφει λοιπόν η εφημερίδα τα εξής:   

"Όπου και αν ταξιδέψεις η Ελλάδα είναι ίδια…Άναψαν τα αίματα στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ Νικόλαος Διαμαντίδης, 83 ετών, κάλεσε την αστυνομία  να συλλάβει έλληνα δημοσιογράφο που παρακολουθούσε συμπόσιο. Η σύλληψη αποφεύχθηκε με την παρέμβαση πανεπιστημιακών αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Και ήταν τόσο θλιβερές ώστε η αποστολή Ελλήνων Βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα έδωσε το "παρών" μόνο στην παρέλαση και όχι σε άλλες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας (σ.σ. μετά το θλιβερό περιστατικό). Αιτία της οργής του γηραιού προέδρου οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες του Νικόλαου Διαμαντίδη."

Αυτά γράφει  η εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, ενώ ήδη πολλά ελληνικά ηλεκτρονικά και έντυπα  ΜΜΕ έχουν αρχίσει δημοσιογραφικές έρευνες για τα όσα εκπληκτικά  συμβαίνουν στην Ελληνική Κοινότητα σε όλα τα είπεδα  και ειδικότερα στην Ομοσπονδία ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Στη Νέα Υόρκη τώρα  ετοιμάζονται εκδηλώσεις όπου θα καταγράφεται η αντίθεση στις πράξεις και τις μεθοδεύσεις  Ν.Διαμαντίδη, Ν.  Ράλλη, Δ.Δημητρίου,  Δ. Καλαμαρά Π. Μιχαλέα σε ότι αφορά την Ομοσπονδία αφενός, και αφετέρου εκδηλώσεις αφύπνισης των Ελλήνων της Αμερικής ενάντια στην πολιτική απάθεια και την πολιτική αδιαφορία μπροστά  στην κατάφορη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παραβίαση των νόμων της πολιτείας και του αμερικανικού συντάγματος και πάνω από όλα την παραβίαση  των δημοκρατικών και συνταγματικών(καταστατικών) λειτουργιών των υπαρχόντων θεσμών.   

άλλες αναφορές σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ

ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑ γράφει …

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ