ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  

Με προσωπική  εντολή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος αποδεικνύει ότι και σθένος έχει και πολιτικό ανάστημα διαθέτει(!), διαβιβάστηκε ήδη στον Υπουργό παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη η έκθεση για το Συμπόσιο της επιτροπής παιδείας επί του συνεδρίου με θέμα "ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα". Το μείζον με την συγκεριμένη έκθεση είναι ότι το περιεχόμενο της συν τοις άλλοις  περιέχει  και την σχετική αναφορά για τα θλιβερά και τραγικά  γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Σταθάκειο Κέντρο το Σάββατο 5 Απιρλίου 2008.

 Το διαβιβαστικό με ημερομηνία 14 Απριλίου  αποδεικνύει ότι η υπόσχεση που έδωσε προσωπικά ο Πρόεδρος της Βουλής μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό και πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ομογένειας  συμβάν με την  ενέργεια Διαμαντίδη να καλέσει την αστυνομία, να συλλάβει έλληνα πολίτη και δημοσιογράφο την ώρα του καθήκοντος, εξέθεσε όχι απλά την Ομοσπονδία και την γνωστή πεντάδα των ανεύθυνων, όχι απλά τηρήθηκε  στο έπακρο αλλά  ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας κινούνται και άλλες διαδικασίες έρευνας -με βάση τα όσα του καταγγέλθηκαν προφορικά  από τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν την Κυριακή 6 Απριλίου- τα οποία και επιβεβαιώνονται από τα όσα περιγράφει  η έκθεση για το συμπόσιο. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό που έχει το ιδιαίτερο νόημα του ειδικά για τους ιθύνοντες και "ηγέτες" της Ομοσπονδίας, οι οποίοι σήμερα 17 Απριλίου καλούνται να ψηφίσουν πειθαρχικές διώξεις εναντίον του καθηγητή Νικόλαου Γεωργαντζά  με υπόδειξη των Μιχαλέα – Διαμαντίδη – Δημητρίου επειδή εκδόθηκε η σχετική έκθεση-ανακοίνωση! Ανάκοινωση η οποία θα αποδειχθεί καταλύτης για πολλές από τις προσεχείς εξελίξεις σε πολλά μέτωπα…  

Μια ανακοίνωση την οποία πλέον δεν προσυπογράφουν μόνο τα μέλη της επιτροπής παιδείας αλλά και όσοι ήταν παρόντες στα θλιβερά περιστατικά με σχετικό υπόμνημα που ετοιμάζεται και κατευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς σε Ελλάδα και Αμερική. Ωστόσο  η ίδια έκθεση επιδόθηκε και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Πλατή κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την παρασκευή  11 Απριλίου στο Σταθάκειο Κέντρο με τους εκπαιδευτικούς. Στο περιθώρειο της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς στο Σταθάκειο {βλ. σχετικό ρεπορτάζ σε επόμενες συνδέσεις} οι καθηγητές του Fordham  κ. Νικόλαος  Γεωργαζντάς και Ευάγγελος  Κατσαμάκας,  αφού δεν κατέστει δυνατόν να συναντήσουν τον Υπουργό όπως είχαν ζητήσει με σχετικό επίσημο γραπτό και προφορικό αίτημα τους προς το Γενικό Προεξενείο της ΝΥ αρκετές μέρες πριν την άφιξη Στυλιανίδη στη ΝΥ, παρέδωσαν τελικά  στον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου την επίμαχη  έκθεση. Μια έκθεση που έχει δυο όψεις. Η πρώτη και θετική τα όσα κατατέθηκαν επισήμως από αρμόδιους και ειδκούς για τα μεγάλα ζητήματα{ Παιδεία, Εθνικά Θέματα, Οργάνωση του Ελληνισμού, ΜΜΕ κτλ} κατά τη δριάρκεια του Συμποσίου το οποίο αν και πολλοί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να τορπιλιστεί με πρώτους τους Διαμαντίδη, ΡΡάλλη και Μιχαλέα,   η δεύτερη όμως που είναι και η πλέον σκοτεινή για τα δραματικά γεγονότα που καταγράφονται στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας στην Μείζονα περιοχή της ΝΥ με επίκεντρο την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ είναι αυτή που καίει.   Γεγονότα θλιβερά  που αν μη τι άλλο εκθέτουν όχι τον ιστορικό θεσμό της Ομοσπονδίας ( ή τους αγνούς πατριώτες εθελοντές που προσφέρουν με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια αφανώς και χωρίς να επιζητούν δάφνες, καταξίωση, θέσεις, αξιώματα και καρέκλες) αλλά  την γνωστή  "ηγεσία" των: Νικόλαου Διαμαντίδη, Δημήτριου Καλαμαρά, Δημήτριο Δημητρίου, Παναγιώτη Μιχαλέα, Χ. Βουρνά (και  Ντίνο Ράλλη).

Οι άνθρωποι που  με οδηγό την εμπάθεια καταβαράθρωσαν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ προστατεύοντας τον Νικόλαο Διαμαντίδη εις βάρος του οποίου στις 17 Ιουλίου είχαν καταθέσει πρόταση μομφής! Επ αυτού όμως θα επανέλθουμε σε άλλο αναλυτικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε προσεχείς συνδέσεις σας.

Υπάρχει όμως και άλλο θέμα το οποίο σύμφωνα με πληρροφορίες μας ερευνάται αρμοδίως από τους εμπλεκόμενους. Όπως είχαμε πληροφορηθεί η επιτροπή παιδείας μια εβδομάδα νωρίτερα πριν την άφιξη του κ. Στυλιανίδη στη ΝΥ είχε ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό επισήμως μέσω του Γενικού Προξενείου αλλά και με προσωπική τηλεφωνική  επαφή με τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Πλατή από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας καθηγητή Νικόλαο Γεωργαντζά. Η συνάντηση ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ με διάφορες δικαιολογίες και  προσχήματα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε πως ουδέποτε έλαβε αίτημα!

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες μας παρά το γεγονός ότι η έκθεση επιδόθηκε προσωπικά στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας  κ. Δ. Πλατή στις 11 Απριλίου, εν τούτοις ακόμα δεν έχει φτάσει στο γραφείο του κ. Στυλιανίδη. Επομένως γίνεται σαφές ότι κάποιοι προσπάθησαν αφενός να μη γίνει η συνάντηση των καθηγητών της επιτροπής παιδείας και εδώ έχει ευθύνη του Γενικό Προξένείο και αφετέρου να μη φτάσει ποτέ η επίμαχη  έκθεση στον καθύλην αρμόδιο και κυρίως να μην επισημοποιηθεί διότι το περιεχόμενο της καίει όχι μόνο την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων και προσωπικά τον Νικόλαο Διαμαντίδη αλλά και άλλους οι οποίοι προσπάθησαν να την θάψουν. 

Τονίζεται ότι η επίμαχη έκθεση της επιτροπής παιδείας  συμπεριλαμάβεται σε ειδικό υπόμνημα με μια σειρά στοιχείων και επίσημη καταγγελία που θα επιδοθεί  στην Γενική Πρόξενο κ. Αγη Μπαλτά με κοινοποίηση στους ενδιαφερόμενους φορείς, στο γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, την Ιερά Αρχιεπισκοπή, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Βουλή των Ελλήνων,  τα ελληνικά ΜΜΕ και αμερικανικούς οργανισμούς όπως η πολιτεία της ΝΥ, ο κυβερνήτης της ΝΥ και άλλοι φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογραφικές ενώσεις.