Χτες  17 Απιρλίου γράφαμε για την περιβόητη έκθεση του ΣΑΕ που παραδόθηκε στη Βουλή μετά βαϊων και κλάδων εν χορδαίες και οργάνοις. Μετά ακολούθησε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παράδοση της ετήσιας έκθεσης  και ειδική συζήτηση στην Βουλή στην ειδική διακομματική επιτροπή απόδημου Ελληνισμού. Εν τω μεταξύ ο καιρός περνούσε και η έκθεση έμενε επτασφράφγιστο μυστικό μέχρι που άρχισε να διαρρέει.. Οπότε αμέσως μετά το όντως καυστικό σχόλιο  πράγματι μετά από λίγο η έκθεση  όπως μας πληροφορούν από το γραφείο του Προέδρου Στέφανου Ταμβάκη αναρτήθηκε επιτέλους  και στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ.  Τα αντανακλαστικά του προέδρου Στέφανου Ταμβάκη ευτυχώς λειτούρηγαν άμεσα αποδεικνύοντας ότι και θέλει και πιστεύει στην διαφάνεια. Τώρα το θέμα είναι τι περιλαμβάνει η περιβόητη έκθεση η οποία συντάσσεται ανά περιφέρεια με ευθύνη των περιφεριαρχών. Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας. Τώρα σε ότι αφορά την ουσία και τα επί μέρους κεφάλαια της έκθεσης αυτά θέλουν μελέτη και ανάλυση. Έχουμε καιρό να αναλύσουμε την έκθεση δόξα τω Θεώ είναι 373 σελίδες. Το θετικό και αυτό οφείλουμε να το πούμε και να το τονίσουμε είναι ότι στα 13 και πλέον χρόνια του ΣΑΕ -και εδώ αρχίζουν να φαίνονται οι μεγάλες διαφορές και αυτονόητες τις συγκρίσεις  με το παρελθόν και την γνωστή νοοτροπία των "ηγετών" της Αμερικής που σώνει και καλά ήθελαν πάση θυσία Ελληνοαμερικανό πρόεδρο και πολέμησαν λυσαλλέα την εκλογή Ταμβάκη, και συνεχίσουν ειδικά ο ο Σπυρόπουλος και η ομάδα του-  ότι  ένα από τα πολλά θετικά που κάνουν και τη μεγάλη διαφορά είναι και η διαφάνεια των δράσεων και των ενεργειών.

Η πράξη και τα έργα. Ακόμα είναι νωρίς για αποτιμήσεις και απολογισμούς αλλά ένα είναι βέβαιο. Γίνονται αργά και σταθερά θετικά βήματα να κινηθεί μια σκουρασμένη και πεπαλαιομένη αργοκίνητη μηχανή. Οσο για την περιφέρεια της Αμερικής δεν έχετε παρά να δείτε και μόνοι σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ και  βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα εσείς που ζείτε στις ΗΠΑ και βλέπτε… και ξέρετε…και αντίληψη…έχετε…και γνώση της αλήθειας.  Και κάτι ακόμα για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι θολά και ψεύτικα: Όσοι  Ομογενειακοί και Αμερικανικοί ή Ελληνοαμερικανικοί οργανισμοί ή όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζονται τέλος πάντων -και είναι πολλοί και διάσπαρτοι σε όλη την Αμερική με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες  όλοι ηγέτες, αρχηγοί και πρόεδροι εκλεγμένοι ή αυτοανακυρήσονται (είναι της μοδός και αυτό)- που λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια ποτέ και από κανένα  δεν είδαμε μια τέτοια καθαρή ενέργεια!  Ενέργεια που αν μη τι άλλο δείχνει τουλάχιστον οργάνωση. Το αποτέλεσμα των δράσεων είναι άλλη υπόθεση…