Το Greek American News Agency παρόλο που επισταμένως και κατ' επανάληψη έχει τονίσει με έμφαση  ότι τα θέματα και τα ζητήματα που διαπραγματεύεται και  δημοσιεύει με ρεπορτάζ, αναλύσεις, αφιερώματα κ.τ.λ. (ή αναδημοσιεύει) κυρίως εστιάζονται στα ζητήματα που αφορούν πρωτίστως  στο μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού της Αμερικής -όπου η βάση και η αφετερία του- και δευτερευόντως τα εθνικά ή τα διεθνή ζητήματα της παγκόσμιας ειδησεογραφίας που είναι δυνατόν να επιρεάζουν και την ελληνική πραγματικότητα.  Ωστόσο δεν κλείνει τα μάτια και δεν κωφεύει προς άλλα σημεία του πλανήτη που μας διαβάζουν και μας εμπιστεύονται (και για αυτό τους ευχαριστούμε) οι απανταχού Έλληνες ιδίως όταν δεν υπάρχει διέξοδος έκφρασης.  Αυτές τις μέρες λοιπόν φαίνεται -και μάλιστα μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας και των Αγίων ημερών του Πάσχα – πως έχει ξεσπάσει μια κρίση μεταξύ του Γενικού Προξενείου της Μασσαλίας και της εκεί Ελληνικής Κοινότητας.

Σήμερα το Γενικό Προξενείο Μασσαλίας μας έστειλε την επιστολή του Γενικού προξένου Μασσαλίας, κ.Πέτρου Παναγιωτόπουλου προς τον Πρόεδρο της ελληνικής Κοινότητας  την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια χωρίς σχόλια. Ωστόσο από το ύφος που χρησιμοποιείται  φαίνεται πως η ένταση μάλλον συνεχίζεται.  Δείτε εδώ τι έχει προηγηθεί  από προηγούμενο ρεπορτάζ, και πως περιγράφει η τοπική ιστοσελίδα της Ελλληνικής Κοινότητας στη Γαλλία τα γεγονότα με την προειγηθείσα αλληλογραφία η οποία είναι ενδεικτική του κλίματος και της έντασης που επικρατεί αυτές τις ώρες, παραμονές της Ανάστασης και μεσούσης της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. 

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ποια θέση λαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και ο εκεί επιχώρειος Επίσκοπος σε αυτή την διαμάχη αλλά κυρίως  τι έχει κάνει για να ισχύσει το "ειρήνη υμίν αδελφοί';  Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ότι οι δυο πλευρές  θα ρίξουν τους τόνους και θα επικρατήσει ειρήνη και γαλλήνη στην εκεί ελληνική κοινότητα. Οψόμεθα.