Το Greek American News Agency ως γνωστόν συνεργάζεται με μια πληθώρα αξιόλογων  και επιλεγμένων συνεργατών, μεταξύ των οποίων  πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, αθρογράφοι, ειδικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι, Blog και ιστοσελίδες που μας συνδέουν κοινά οράματα, αξίες, ιδανικά, αγωνίες, αντιλήψεις, κτλ. Μια ξεχωριστή και αξιόλογη προσπάθεια είναι αυτή που κάνει το ΑΝΤΙΒΑΡΟ το οποίο όχι μόνο  αφυπνίζει και προβληματίζει αλλά παρεμβαίνει όταν και όπου χρειάζεται καταθέτωντας απόψεις και προτάσεις.   Για αυτό και όχι απλά το συνιστούμε για την ειδική ενημέρωση σας αλλά το προτείνουμε και ως βάση δεδομένων που θα βρείτε αξιόλγα  άρθρα και αναλύσεις πάνω στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον απανταχού Ελληνισμό. Προτείνουμε λοιπόν στους ανά τον κόσμο αναγνώστες μας και ειδικά στον Ελληνισμό της Αμερικής που επιμένει να αντιστέκεται και να  κρατά ακόμα γερά αξίες, ιδανικά και παραδόσεις χωρίς να  έχει ταυτιστεί και συσχηματιστεί με τη γνωστή νοοτροπία που κατατρώει τα σωθικά της φυλής, πολύ δε περισσότερο που επιμένει Ελληνικά! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!         

 

Δελτίο Ενημέρωσης 3 Μαΐου 2008

Χαίρετε

Αντί για δικές μας ευχές για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, σας μεταφέρουμε ένα ποίημα του Διονύσιου Σολωμού:

Η Ημέρα της Λαμπρής
Διονύσιος Σολωμός

Καθαρότατον ήλιο επρομηνούσε
της αυγής το δροσάτο ύστερο αστέρι,
σύγνεφο, καταχνιά δεν απερνούσε
τ' ουρανού σε κανένα από τα μέρη.
Και από κει κινημένο αργοφυσούσε
τόσο γλυκό στο πρόσωπο τ' αγέρι,
που λες και λέει μες στης καρδιάς τα φύλλα:
Γλυκειά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα.

Χριστός Ανέστη! Νέοι, γέροι, και κόρες,
όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστείτε.
Μέσα στες εκκλησιές τες δαφνοφόρες
με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.
Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες
ομπροστά στους Αγίους, και φιληθείτε.
Φιληθείτε γλυκά χείλη με χείλη,
πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

Δάφνες εις κάθε πλάκα έχουν οι τάφοι,
και βρέφη ωραία στην αγκαλιά οι μαννάδες.
Γλυκόφωνα, κοιτώντας τες ζωγραφι-
σμένες εικόνες, ψάλλουνε οι ψαλτάδες.
Λάμπει το ασήμι, λάμπει το χρυσάφι,
από το φως που χύνουνε οι λαμπάδες.
Κάθε πρόσωπο λάμπει απ' το αγιοκέρι,
οπού κρατούνε οι Χριστιανοί στο χέρι.

Το ποίημα μας το θύμισε το τελευταίο τεύχος του Περιοδικού Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης Ρεσάλτο

Ακολουθούν τα νέα άρθρα στο Αντίβαρο, στο ιστολόγιό του και ένα μεγάλο τμήμα του αφιερώματος του περιοδικού Monthly Review για τις ιδιαίτερες ελληνικές αξίες.

Νέα άρθρα στο Αντίβαρο

Επιλογή από αναρτήσεις στο ιστολόγιο του Αντίβαρου τον τελευταίο μήνα

Το Περιοδικό MONTHLY REVIEW έκανε ένα αφιέρωμα στο τεύχος Μαρτίου 2008 με θέμα τις ιδιαίτερες ελληνικές αξίες. Μας έκανε τη μεγάλη τιμή να συμπεριλάβει και τον διαχειριστή του Αντίβαρου στους ερωτώμενους.

Βρήκαμε συνολικά 21 απαντήσεις και τις παρουσιάζουμε όλες στη σελίδα αυτή. Η σειρά παρουσίασης είναι η σειρά με την οποία βρήκαμε τις απαντήσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Στο τέλος της σελίδας θα βρείτε και το εξώφυλλο του περιοδικού.

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής:

«Πολλοί αναλυτές κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες θεωρούν ότι αξίες όπως η δημοκρατία, η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν γίνει πλέον παγκόσμιες. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ιδιαίτερες ελληνικές αξίες και πώς αυτές επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον της ταυτότητας των Ελλήνων;»

Δημοσιεύουμε απαντήσεις που δημοσιεύθηκαν στις ιστοσελίδες των ερωτώμενων (Φαίδων Μαλιγκούδης, Παναγιώτης Βήχος, Χριστόφορος Δ. Βερνεδάκης, Στέλιος Παπαθεμελής, Δημήτρης Πατέλης και Γιάννης Κουριαννίδης)
Απαντήσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του περιοδικού (Στάθης Σταυρόπυλος, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ζουράρις, Πέτρος Τατούλης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Παπαμιχαήλ και Ειρήνη Παγώνη),
και απαντήσεις που δημοσιεύουμε με την άδεια του περιοδικού (Δημήτρης Γιαννόπουλος, Νεοκλής Σαρρής, Βασίλης Καραποστόλης, 'δωνις Α. Γεωργιάδης, Θεόδωρος Ι. Ζιάκας, Γιώργος Κοντογεώργης και Σαράντος Ι. Καργάκος)

Οι απαντήσεις όλες μαζί!

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα ηχητικά ντοκουμέντα ραδιοφωνικών εκπομπών του Χρήστου Γιανναρά, αποκαταστάθηκε και οι εκπομπές επανήλθαν σε μορφή mp3 στη διεύθυνση http://www.antibaro.gr/references/radio_giannaras.php

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με σκοπό να αναδείξει τους "ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" όλων των εποχών, όπου μπορούν οι χρήστες να επιλέξουν μέχρι πέντε ονόματα της προτίμησής τους, με έμφαση και εκπροσώπηση, ει δυνατόν, σε όλες της εποχές του Ελληνισμού ανά την ιστορία. Η ψηφοφορία λήγει στις 7 Μαΐου.

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε στο διάστημα μεταξύ δύο μηνιαίων δελτίων του Αντίβαρο, από το ιστολόγιό του.