Σάββατο, 3 Μάϊος 2008

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ και ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ


Τρανό παράδειγμα του πόσο το ιερατείο της Εκκλησίας ευρίσκεται εκτός αποστολής, αποτελεί το σημερινό αυτόφωρο που έγινε στην Τρίπολη, μεταξύ του Δήμαρχου της Μαντινείας ως μηνυτή και του παπά που κατ' εντολήν του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρου έπραξε απίστευτα πράγματα. Θα σας τα διηγηθώ από την αρχή να τα παρακολουθείτε, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με χαρακτηριστικές νοοτροπίες..

Η ΝΕΣΤΑΝΗ, έδρα του Δήμου Μαντινείας, έχει την τιμή και την χάρη να διαθέτει στον πανέμορφο Γουλά της (βράχος που δεσπόζει πάνω από το χωριό, βλ. ΦΩΤΟ), το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. Χρονολογείται από το 1100μ.Χ περίπου και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας είναι περ. 700 ετών. Στην αυλή του μοναστηριού, υπάρχει μια βρύση που συνεχώς τρέχει. Η πηγή της βρίσκεται στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Νεστάνης χωρίς ούτε καν να διανοηθούν ότι θα στερήσουν το τρεχούμενο νερό από το μοναστήρι, αποφάσισαν ομόφωνα σε Δημοτικό συμβούλιο πριν από μήνες να χρησιμοποιήσουν ένα μέρος από το νερό της πηγής για την υδροδότηση του χωριού που είναι διακοπτόμενη, χρόνια τώρα. Στη ουσία αναγκάστηκαν να το πράξουν διότι εκτός από τη λειψυδρία, τους πρόλαβε ο Αγιος Μαντινείας Αλέξανδρος, στα σχέδια του οποίου είναι να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ την ΠΗΓΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ το νερό ΓΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ! Ξάδελφος λοιπόν ενός επενδυτή είναι και ο παπάς που λειτουργεί στο Μοναστήρι, τυφλό όργανο απ' ότι φαίνεται του Μητροπολίτη.

Μόλις λοιπόν εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη και εκταμιεύτηκαν τα λεφτά για το έργο από τη Νομαρχία, ο δήμαρχος Τσαγγούρης ξεκίνησε και έφτιαξε τους 2 αγωγούς που οδηγούν το νερό από την πηγή: ο ένας καταλήγει στη δεξαμενή του χωριού και ο άλλος στο μοναστήρι για να εξασφαλιστεί το νερό της ιστορικής βρύσης. Ταυτόχρονα θα βοηθηθούν οι ταλαίπωροι αγρότες του χωριού και των κτημάτων τους στη γειτονική Μηλιά (εκεί έχουν οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού τα χωράφια τους και μαστίζονται από την έλλειψη νερού).

Ομως, η Μητρόπολη έχει διαφορετική άποψη. Κραδαίνοντας (ανύπαρκτα μάλλον και άνευ αντικρύσματος) χαρτιά, που δεν τα αποκαλύπτει, ισχυρίζεται ότι το Μοναστήρι ανήκει σε αυτήν και ότι ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!! Με λίγα λόγια αγαπητοί φίλοι, ο Μητροπολίτης σε καιρούς δύσκολους, θέλει να ΕΜΠΟΡΕΥΤΕΙ το πολύτιμο νερό, αγνοώντας το πόσο αυτό θα ανακούφιζε το ποίμνιό του!!!

Σήμερα το πρωΐ λοιπόν στις 7 η ώρα ο παπάς του, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (!), συνοδευόμενος από υδραυλικό και 2 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ (!), πήγε στον τόπο του έργου και βανδάλισε στην κυριολεξία τους αγωγούς, θέλοντας να καταστρέψει το έργο!!!

Ο ρόλος των περιπολικών διερευνάται.. Τι δουλειά είχε η αστυνομία να συνοδεύσει τον παληκαρά και προκλητικό παπά εκεί;

Τον παίρνουν που λέτε χαμπάρι οι κάτοικοι και γίνεται το σώσε. Μόνο που δεν τον λυντσάρησαν. Η συνέχεια στο αυτόφωρο με εκατέρωθαν μηνύσεις. Τώρα τι μήνυση έκανε και γιατί ο παπάς στον δήμαρχο, μόνο αυτός ξέρει.

Ωραίος Μητροπολίτης!! Παράδειγμα για την εκκλησία! Αν ζούσε σε άλλη εποχή θα ήταν μεταξύ των εμπόρων που ο Κύριος έδιωξε με το φραγγέλιο από τον περίβολο του ναού!

Και για τους ντόπιους, και ένα άλλο "περίεργο": Στο δικαστήριο στα πηγαδάκια, εμφανίστηκε γνωστός "παράγοντας" του ΠΑΣΟΚ που είχε διατελέσει στο παρελθόν Κοινοτάρχης στη Νεστάνη, έφαγε απίστευτο χρήμα, έκανε λαμογιές που έχουν μείνει στην ιστορία αναγκάστηκε τελικά να πουλήσει το σπίτι του και να φύγει από το χωριό και τώρα εμφανίζεται παρα τω πλευρώ των κατοίκων υποσχόμενος ποιός ξέρει τι και ελπίζοντας προφανώς να "καρπωθεί" τυχόν θετική έκβαση της υπόθεσης για το χωριό.

Για τους μη Αρκάδες, αρκούν τα συμπεράσματα από τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη. Εγώ προσωπικά και το ιστολόγιό μου, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους κατοίκους της Νεστάνης και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις ενέργειες της Μητρόπολης.

Ταυτόχρονα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και τα λαμόγια που πάνε να καρπωθούν τους αγνούς αγώνες των κατοίκων της Νεστάνης, που μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, προσπαθούν να επιβιώσουν μαχόμενοι τα μεγάλα συμφέροντα.

Ακούστηκε επίσης ότι υπουργός της ΝΔ που το παίζει Αρκάς (χωρίς να είναι), "παρενέβη" στο σημερινό δικαστήριο προκειμένου να επηρεάσει υπέρ της Μητρόπολης την απόφαση!!

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ την υποστήριξή τους στο λαό της Νεστάνης και να ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ στα πλουτοκρατικά σχέδια της παμφάγου Μητρόπολης!

ΥΓ. Προσεχώς και ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που αφορά εξελισσόμενη προσπάθεια να καταχραστεί η επίσημη τοπική ηγεσία της εκκλησίας λεφτά διαθήκης ομογενούς. Αναμείνατε!