ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1η

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Για το  Greek American News Agency, όπως κατ επανάληψη έχουμε τονίσει και  γράψει πρωτίστως προέχει η είδηση.  Το ντοκουμέντο. Το official text όπως λέμε ακριβώς γιατί τα γραπτά μένουν κατά το “SCRIPTA MANEΝT” ενώ τα λόγια χάνονται  “VERBA VOLENT” ως έπεα πτερόεντα… Κάπως έτσι αναμένεται να εξελιχθεί η περιβόητη ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ την οποία σήμερα αποκλειστικά σας δίνουμε σε όλες τις μορφές της(official & Word text)  όπου χτες, κάποιοι(…) προσβλέποντας προφανώς σε άλλα  εκλογικά οφέλη (…) κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης φρόντισαν να δοθεί στην δημοσιότητα παρόλο που δεν  ήταν  η γνωστή  2ημερη Γενική Συνέλευση όπου εκεί γίνοται κατά το καταστατικό οι επίσημες  και τελικές αναφορές  των επιτροπών(…) Το δίνουμε  λοιπόν σε ελεύθερη κυκλοφορία αφενός, για να το έχετε όλοι σας και να μην μπορεί να χαθεί… πάλι όπως συνέβη με την άρση εμπιστοσύνης και καταγγελία εναντίον του Νικόλαου Διαμαντίδη στις 17 Ιουλίου,  και αφετέρου γιατί -όπως θα δείτε από την συνέχεια των εξελίξεων- το συγκεκριμένο κείμενο θα αποδειχθεί η λυδία λίθος για πολλά από τα επερχόμενα γεγονότα… Μάλιστα για να (σας) διευκολύνουμε -και για τεχνικούς λόγους όσοι μας “τιμούν” κάθε φορά που εδώ και δυο χρόνια παίρνουν κείμενα με τη γνωστή και πετυχημένη μέθοδο του copy paste- εκτός από official text  το παραθέτουμε αυτούσιο  και ως   word κείμενο  έτοιμο προς κάθε νόμιμη  χρήση(…) και για κάθε ενδιαφερόμενο… Προς το παρόν διαβάστε το. Σχολιάστε το. Διαδώστε από email  σε  email  για να υπάρχει παντού…Άνθρωποι είμαστε…  Ηλεκτρονικοί “υιοί” και “μικρόβια” κάθε είδους κυκλοφορούν παντού  και κυρίως στο διαδίκτυο… και  μπορεί ξαφνικά  να πέσει ηλεκτρονική επιδημία  όταν θα το αναζητούν οι  πραγματικοί αρμόδιοι ελεγκτικοί και οι εισαγγελικές αρχές  {εμείς πάντως έχουμε και το original με τις υπογραφές των κ. Δ. Βεκιαρέλη και Ε. Τζουμάκα} να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, να το έχουν τουλάχιστον δεκάδες αν όχι εκατοντάδες μάρτυρες…       

 

Για την ακρίβεια  ο κ. Δημήτριος Βεκιαρέλης και η κ. Ελισάβετ Τζουμάκα (υποψήφια μέλη του συνδυασμού του κ. Ντίνου Ράλλη)  κυκλοφόρησαν ως φέιβολαν-ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ του προέδρου της  εξελεκτικής επιτροπής Ανδρέα Σάββα. Εμείς σήμερα σε πρώτη φάση, παραθέτουμε προς όλη την Ομογένεια και τον Ελληνισμό της Αμερικής -επειδή θα επακλουθήσουν πολλά(…) αυτούσιο το κείμενο για κάθε(νόμιμη) χρήση και αυτό επειδή σε λίγο, μετά τις επερχόμενες αποκαλύψεις-συγκλονιστικές ή όχι θα αποδειχθεί στη συνέχεια-  με κάθε τρόπο κάποιοι  θα φροντίζουν  πάση θυσία, αντιθέτως με την χτεσινή πρακτική και  πρεμούρα που επεδείκνυαν για την διάδοση και κυκλοφορία του κειμένου,  να το εξαφανίζουν -κατά την γνωστή  προσφιλή τακτική…

Σε επόμενο άκρως αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ –  ανάλυση μας  θα υπάρξει ανάλυση σημείο προς σημείο ακόμα με στοιχεία που τα μέλη της Εξελεκτικής επιτροπής κ. Δ. Βεκιαρέλης και Ε. Τζουμάκα ξέχασαν(…) ή τους διέφυγαν(…) -σκοπίμως να αναφέρουν -ή όχι θα αποδειχθεί-  σε αυτή την … πρόχειρη και πρώιμη αναφορά τους… Διαβάστε λοιπόν την περιβόητη  κια περιλάλητη αναφορά της εξελεκτικής επιτροπής και κρατείστε δυο βασικά γεγονότα:

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟ: ο κ. Ανδρέας Σάββα αρνήθηκε να την υπογράψει (και εδώ υπάρχει έντονο και αποκαλυπτικό συγκλονιστικό παρασκήνιο)  νομικοί κύκλοι μας έλεγαν με τα στοιχεία που τους παραθέσαμε πως   η επώνυμη αποκάλυψη που ακολουθεί {σε επόμενες συνδέσεις σας} οδηγεί κατευθείαν στον εισαγγελέα…   

ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ:  Η κυρία Ελισάβετ  Τζουμάκα (η ανηψιά του γνωστού πρωτοκλασσάτου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέφανου  Τζουμάκα) καταγγέλθηκε επώνυμα για την παράνομη και καταχρηστική  συμμετοχή της στην συγκεκριμένη εξελεκτική επιτροπή…

Και τώρα διάβστε με προσοχή την όντως ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ την οποία υπογράφουν ΜΟΝΟ Η κ. ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΖΟΥΜΑΚΑ και ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΚΙΑΡΕΛΗΣ!    

όλα τα γιατί και τα πως σε επόμενες συνδέσεις σας…

μείνετε εδώ…ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ       

7 Mαϊου 2008

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Εξελεκτική Επιτροπή απαρτιζόμενη από τους Ανδρέα Σάββα, Δημήτρη Βεκιαρέλη και Ελισάβετ Τζουμάκα από την 29η Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα  συνέχυσε τον έλεγχο στα οικονομικά βιβλία της Ομοσπονδίας που είχε αρχίσει πριν την παραίτηση του τέως μέλους τις επιτροπής Κας Χρυσούλας Ζηκοπούλου.  .

Αναλυτικά μέχρι στιγμής oλοκληρώθηκε ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της Παρέλασης του 2007 και θα θέλαμε να συγχαρούμε τον ταμία της Παρελάσεως Γιώργο Παράλαιμο για την εξαιρετική εργασία. Στην επιτροπή κατατέθηκαν το βιβλίο επιταγών του ειδικού λογαριασμού της Παρελάσεως , οι τραπεζικές καταστάσεις από τις 2 Φεβρουαρίου 2007 που ανοίχτηκε ο λογαριασμός μέχρι και την 7η Δεκεμβρίου του 2007 όπου μεταφέρθηκαν όλα τα χρήματα στον τρέχοντα λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Μετά από προσεκτικό έλεγχο διαπιστώσαμε ότι όλες οι εισπράξεις και οι καταθέσεις συμφωνούν με τις καταστάσεις λογαριασμών της τράπεζας καθώς επίσης οι επιταγές πληρωμών με τα υπάρχοντα τιμολόγια. Να σημειώσουμε ότι για κάθε επιταγή που κατατέθηκε και για κάθε επιταγή που πληρώθηκε υπάρχουν φωτοαντίγραφα και αποδείξεις.

Στην επιτροπή κατατέθηκαν η απόδειξη εκτύπωσης των βιβλίων αποδείξεων της παρέλασης που ανέρχονται στα 20  και  όλα τα βιβλία εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν δεκατέσσερα (14) και κενά είναι έξι (6).

Επίσης παραδώθηκαν αναλυτικοί απολογισμοί και  τα αποκόμματα και όσα εισητήρια δεν χρησιμοποιήθηκαν όλων των εκδηλώσεων της παρέλασης, τα αποκόμματα των λαχείων και τα υπόλοιπα λαχεία που δεν διατέθησαν.

Από τα 10.000 λαχεία που τυπώθηκαν τα αποκόμματα που ήταν στην κλήρωση ήταν 3,068 τα οποία και ανταποκρίνονται στα χρήματα που εισέπραξε η επιτροπή λαχείου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εισπράχθηκαν όλα τα χρήματα (δεν υπήρχαν receivables).

Στον οικονομικό έλεγχο των εσόδων από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο κτήριο της Ομοσπονδίας διαπιστώσαμε ότι εισπράχθηκαν χρήματα μετρητά χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες αποδείξεις όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό. Για οχτώ (8) εκδηλώσεις δεν έχουν εντοπιστεί αποδείξεις από τα σχετικά βιβλία και άρα η επιτροπή  αδυνατεί να ελέγξει αν τα στοιχεία που τις παραδόθηκαν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Από αυτές μία εκδήλωση έχει πληρωθεί με επιταγή και οι υπόλοιπες με μετρητά. Η είσπραξη μετρητών χωρίς την παροχή απόδειξης είναι κατά τη γνώμη της επιτροπής σοβαρή παράληψη και δημιουργεί ερωτηματικά  και δυσκολίες την λειτουργία του ταμείου της Ομοσπονδίας. Ακόμη περισσότερο μας ανησυχεί το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαρισμό της Ομοσπονδίας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που σε κάποια περίπτωση ξεπέρασε τους έξι (6) μήνες. Υπήρχαν χρήματα που εισπράχθησαν τον Αύγουστο και κατατέθηκαν 31 Ιανουαρίου. Θεωρούμε ότι η τακτική αυτή πρέπει να σταματήσει ώστε να μην παρουσιάζεται αυτή εικόνα και προτείνουμε ότι χρήματα πρέπει να δοιαχειρίζεται μόνο υπεύθυνο όπως ορίζουν οι κανονισμοί/καταστατατικό άτομο.

Υπήρξε απόδειξη για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, εισπράχθηκε η προκαταβολή σε μετρητά τον Αύγουστο του 2007, το υπόλοιπο του ποσού πάλι σε μετρητά  τον Νοέμβριο του 2007 αμέσως μετά την εκδήλωση και τα χρήματα κατατέθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2008.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να δίδονται την στιγμή που εισπράτονται τα χρήματα να αναγράφεται ο λόγος που δίδονται και αν είναι προκαταβολή ή το υπόλοιπο κάποιας οφειλής προς την Ομοσπονδία. Τα χρήματα πρέπει να κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας εντός λογικού χρονικού διαστήματος (προτείνουμε το ανώτερο 5 εργάσιμες μέρες) κυρίως όταν πρόκειται για μετρητά.

Προτείνουμε να υπάρχει ξεχωριστό βιβλίο εσόδων και εξόδων για το κτίριο όπου θα καταγράφονται αναλυτικά τα έσοδα από προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με ημερομηνία κατά εκδήλωση ξεχωριστά και με τα πλήρη στοιχεία αυτών που νοικιάζουν τις αίθουσες για οποιοδήποτε λόγο. Η υπογραφή και πρωτοκόλληση σχετικού συμβολαίου για κάθε εκδήλωση ίσος να βοηθούσε ακόμη περισσότερο.

Χρήματα για λογαριασμό της Ομοσπονδίας εισέπραταν και άλλοι εκτός του Ταμία και τις γραμματείας , θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτή την τακτική και να ζητήσουμε τον περιορισμό της καθώς όπως ορίζει το καταστατατικό ο Ταμίας εισπράττει όλα τα χρήματα που προορίζονται για την Ομοσπονδία.

Υπάρχει μάλιστα ανακολουθία σε μεγάλο αριθμό αποδείξεων από την ημέρα πραγματοποιήσης των εκδηλώσεων και την ημέρα έκδοσης της απόδειξης. Όταν ζητήσαμε διευκρινίσεις μας είπαν προφορικά ότι κατέστρεψαν τα παλαιά βιβλία αποδείξεων και αυτές είναι αποδείξεις που αντικαθιστούν τις παλιές.

Αρχικά ζητήσαμε να μας ενημερώσουν εγγράφως για την περίπτωση αυτή και να καταθέσουν στην επιτροπή όλα τα σχετικά έγγραφα: πρωτόκολο καταστροφής, φωτοτυπία πρακτικών διοικητικού συμβουλίου κ.τ.λ.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και προκύπτει πλέον το εξής παράλογο: άλλο αριθμό απόδειξης έχουν οι οργανισμοί που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις στην Ομοσπονδία από τις 8/18/2006 έως και την 12/18/2006 και άλλους το αρχείο της Ομοσπονδίας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και δυσχερένεται το έργο της επιτροπής ενώ όπως αντιλαμβάνεστε και για λόγους που έχουν να κάνουν με το IRS τα οικονομικά στοιχεία από τα βιβλία των αποδείξεων δεν μπορεί να καταστρέφονται ή να εξαφανίζονται ελαφρά την καρδία.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί .

Επίσης έχει χαθεί το 4ο βιβλίο αποδείξεων για την οικονομική εισφορά (membership dues) των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας με αύξοντα αριθμό αποδείξεων 151-200. Και για το θέμα αυτό έχουμε ζητήσει να ενημερωθούμε εγγράφως.

Τη μη εκλογική χρονιά συνεχίστηκε η τακτική από την πλευρά των συλλόγων μελών να παραβιάζεται το 5ο Άρθρο του καταστατικού και να καταβάλλουν την συνδρομή τους μετά το πέρας του πρώτου εξαμήνου εκάστου οικονομικού έτους, η έναρξη του οποίου καθορίζεται από την  1η Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά τον οικονομικό απολογισμό του συνεδρίου θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

Με βάση τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της 31ης Μαϊου 2007 είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό εξόδων ύψους $15,000 (δεκαπέντε χιλιάδες δολάρια) και την διαβεβαίωση του υπεύθυνου της επιτροπής συνεδρίου ότι θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες. 

Ο οικονομικός απολογισμός που κατατέθηκε στην επιτροπή δείχνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε έλλειμα $9,727.22 ενώ το συνολικό κόστος ανήλθε στις $37,827.22. Τα έσοδα από τις χορηγίες ήταν συνολικά $28,100.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά για όλες τις δαπάνες αλλά και τις εισπράξεις.

Εξετάζοντας τα οικονομικά στοιχεία της ομοσπονδίας διαπιστώσαμε ότι έχουν εκδοθεί επιταγές για εργασίες στο κτίριο οι οποίες συνοδεύονται από απαράδεκτα κατά την κρίση της επιτροπής παραστατικά. Όπως οι επιταγές που έχουν εκδοθεί στο όνομα Piotr Wiercioch για την βελτίωση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων  του κτιρίου.

Η επιτροπή συνεχίζει τον έλεγχο και περισσότερα στοιχεία θα συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προσκομισθεί στην επιτροπή τα ακόλουθα αν και τα έχουμε ζητήσει επανειλημμένως και εγγράφως την 29η Ιανουαρίου του 2008 που τα ζητήσαμε για τελευταία φορά.

Αναλυτικός κατάλογος εκδηλώσεων κάθε επιτροπής ξεχωριστά και με χρονολογική σειρά αρχίζοντας από την παλαιότερη. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι των επιτροπών να φροντίσουν να μας προσκομίσουν τα στοιχεία αυτά μαζί με έγγραφους, εγκεκριμένους από το Δ.Σ. και πρωτοκολημένους απολογισμούς κάθε εκδήλωσης που πραγματοποίησε η επιτροπή τους. Συμπεριλαμβανομένων και εκδηλώσεων που δεν είχαν έξοδα ή έσοδα. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα έγγραφα υπογεγραμμένα από τους υπεύθυνους των επιτροπών. Για όσες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν υπό κάποια συγκεκριμένη επιτροπή τότε τα απαραίτητα διακιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν από τον ταμία της Ομοσπονδίας.

Έλεγχος δεν έχει γίνει στις παρακάτω επιτροπές: Πολιτιστική, Παιδείας, Εθνικών Θεμάτων, Δημοσίων Σχέσεων, Οικονομικών, Νεολαίας.

Εκκρεμεί ο οικονομικός έλεγχος της παρέλασης του 2006 ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθυστερεί όμως καθώς δεν έχουν προσκομιστεί στην επιτροπή όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και ο οικονομικός έλεγχος των εξόδων της επιτροπής κτιρίου.*

Επίσης ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας και χρηματοδοτούνται από την πόλη και την πολιτεία της Νέας Υόρκης θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφη λεπτομερή αναφορά για τον τρόπο λειτουργία των προγραμμάτων και τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών από τρίτο πρόσωπο. Καθώς επίσης και τα διαδικαστικά πλαίσια με τα οποία προσλαμβάνεται το απαιτούμενο προσωπικό για το κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά.

Για την εξελεγκτική επιτροπή

Ανδρέας Σάββα              Δημήτρης Βεκιαρέλης               Ελισάβετ Τζουμάκα

ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ                 ΥΠΟΓΡΑΦΗ                               ΥΠΟΓΡΑΦΗ

*αυτή η αναφορά στο κείμενο που μοιράστηκε δεν υπάρχε όπως και πολλά άλλα…γιατί άραγε;