ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΒΒΑ:«εάν συνεχίσετε να παρανομείτε, διαχωρίζω τη θέση μου εγγράφως προς το Δ.Σ. και  προς την Γενική Συνέλευση με ότι στοιχεία διαθέτω  και καλώ ορκωτό λογιστή να κάνει έλεγχο   όπως ορίζει το καταστατικό σε αντίστοιχες περιπτώσεις διαφωνίας μεταξύ των μελών της επιτροπής. Έχετε κάνει πολλές παρανομίες(σ.σ. οι Βεκιαρέλης και Τζουμάκα).  Κάνατε επιλεκτικό και αποσπασματικό πρόχειρο και στο πόδι έλεγχο. Δεν με καλούσατε σχεδόν ποτέ ούτε εμένα ούτε τους αναπληρωματικούς! Ποιοι είστε και από που αντελείται αυτό το δικαίωμα;  Ποιος σας έδωσε τέτοια εντολή";   Σημεία και τέρατα αποκαλύπτονται σήμερα μετά από όσα έγιναν  και όσα ελέχθησαν στην  θυελλώδη ολονύκτια   συνεδριάση της  «εξελεκτικής επιτροπής» της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  την Τρίτη 13 Μαϊου. Η συνεδριάση  τελικά συνεκλήθη ατύπως και ανεπίσημα με την συμετοχή και του προέδρου Ανδρέα Σάββα οποίος αναγκαστηκά τροποιείσε το προσωπικό του πρόγραμμα προκειμένου να παρεβρεθεί στην συνεδριάση για να καταστήσει με σαφήνεια τα παρακάτω  τα οποία και αποκαλύτπουμε στη συνέχεια. Από τα όσα ελέχθησαν -πίσω από τις ερμητικά  κλειστές πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ η οποία βουλιάζει στα σκάνδαλα του Νικόλαου Διαμαντίδη και των συν αυτώ- στο Σταθάκειο  την Τρίτη 13 Μαϊου 2008 μεταξύ των μελών της εκτελεστικής γραμματείας  προκύπτουν μια σειρά καυτά ερωτηματικά όχι πια για το ρόλο των Δημήτρη Βεκιαρέλη και Ελισάβετ Τζουμάκα οι οποίοι παράνομα και κυρφά με σκοπιμότητα συνέταξαν την περιβόητη και διάτρητη από παντού αναφορά της εξελεκτικής επιτροπής  άλλά και για τον πρόεδρο της πολιτιστικής επιτροπής Τάκη Παύλου. Ο κ. Παύλου ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλεται ότι εδώ και μήνες  με την τακτική της γνωστής  της ανεύθυνης κωλυσιεργίας   δεν έχει δώσει τα παραστατικά στην εξελεκτική επιτροπή  με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένει έκθετος στα μάτια όχι των μελών της εξελεκτικής επιτροπής αλλά και της Ομογένειας! Αυτά και πολλά άλλα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ που ακολουθεί. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ GREEK NEWS ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ*  

  

Ο πρόεδρος της εξελεκτικής επιτροπής Ανδρέας Σάββα κατά τη  θυελώδη συνεδριάση της 13ης Μαίου απευθυνόμενος προς του Βεκιαρέλη και Τζουμάκα   και  ενώπιον του απερχόμενου ταμία της Ομοσπονδίας  Χρήστου Βουρνά μεταξύ των άλλων είπε σε έντονο ύφος: "Δεν έχω καμία όρεξη ούτε να μπλέξω ούτε να συμετέχω στα δικά σας παιχνίδια. Ξέρω τι κάνετε και τι προσπαθείτε να πετύχετε.  Εδώ δεν είμαστε ούτε δικαστές  ούτε πειθαρχικό! Είμαστε για να κάνουμε έλεγχο και όπου έχουν γίνει  λάθη ή  παρατυπίες να τα αναφέρουμε και η γενική συνέλευση είναι αυτή που  ως ανώτατο σώμα του οργανισμού  θα κρίνει ή θα επικρίνει και θα λάβει τις αποφάσεις της. Όχι εμείς ή εσείς οι δυο μόνο! Εμείς έχουμε έργο κάνουμε σωστό και νόμιμο έλεγχο στα οικονομικά της ομοσπονδίας. Να γράψουμε τις παρατηρήσεις μας με στοιχεία, αριθμό παραστατικών, αποδείξεων, αναλυτικά νούμερα εσόδων και εξόδων  αριθμό checks και τραπεζικούς λογαριαμσούς  και όχι με αοριστίες! Είδατε εσείς πουθενά τέτοια στοιχεία στην ψευτοαναφορά που μοιράσατε;  Τι θα πει «μια εκδήλωση»; Δεν έχει όνομα αυτή η εκδήλωση;  Δεν έχει εισπάρξεις; Δεν έχει υπεύθυνο; Δεν ξέρουμε ποια επιτροπή την οργάνωσε να ζητείσουμε παραστατικά;  Όλα αυτά μας κάνουν περίγελους στον κόσμο. Ο πραγματικός κόλαφος θα είναι όταν γίνει νόμιμος και αντικειμενικός έλεγχος!».

Με αυτή την επισήμανση και την -απειλή της παραίτησης  ως τελευταίο λόγο  στο ήδη τεταμένο κλίμα  που επικρατεί  εδώ και  μέρες  στους κόλπους της 3μελους «εξελεκτικής επιτροπής» , ο πρόεδρος  κ. Ανδρέας Σάββα  τερμάτισε τη  συνεδριάση της 13ης Μαϊου(08). Η επισήμανση του Α. Σάββα  ότι θα καλέσει ορκωτό λογιστή ήταν αυτή   που πάγωσε τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής  την κ. Ελισάβετ  Τζουμάκα και τον Δημήτρη Βεκιαρέλη οι οποίοι  έκαναν πίσω σε όσα ισχυρίζονταν μέχρι σήμερα αποδεχόμενοι εμέσως πλην σαφώς ότι το κείμενο που μοιράστηκε δεν έχει καμία ισχύ και θα επανακαθορισθεί  το νόμιμο και έγκυρο κείμενο που θα προσυπογράψουν όλα τα μέλη της εξελεκτικής επιτροπής και οι αναπληρωματικοί. Η «απειλή» του κ. Σάββα ότι θα παραιτηθεί και θα κληθεί ορκωτός λογιστής  θορύβησε όμως και τον ταμία της Ομοσπονδίας Χρήστο Βουρνά που επίσης ήταν παρών στη συνεδριάση  και  επανηλειμένα  κατήγγειλε  ότι «αυτή η «αναφορά» είναι στημένη με πρόθεση να τον πλήξει προσωπικά  και με συγκεριμένη σκοπιμότητα».

Κάτι σημαντικό που δείχνει πολλά… αλλά κυρίως τις μεθοδεύσεις και  που ίσως δεν θα πρέπει να  διαφεύγει της προσοχής μας  και χρειάζεται να τονιστεί  είναι ότι σύμφωνα με όσα ακούγονται και λέγονται η κ. Τζουμάκα και ο κ. Βεκιαρέλης είναι από τα άτομα που ήδη έχει συμπεριλάβει στον σχεδιαζόμενο συνδυασμό του ο υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα Ντίνος Ράλλης,  άρα εκ των πραγμάτων υπάρχει μείζον  ουσιαστικό και ηθικό   θέμα ακύρωσης της υπάρχουσας σύνθεσης της εξελεκτικής  και ένστασης κατά των δυο προσώπων( Τζουμάκα και Βεκιαρέλη) που συμμετέχουν  στην  εξελεκτική  επιτροπή  από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι συνδυασμοί και σε αυτή θα μετέχουν και επίσημα οι δυο προαναφερόμενοι.    

Η εξελεκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ   όπως ήδη  γράψαμε συνεδρίασε ξαφνικά και χωρίς προηγούμενο  προγραμματισμό   στις 13 Μαϊου 2008 σε κλίμα   έντασης, εγκλήσεων, αντεγκλήσεων, καταγγελιών, και  απειλών που εκτοξεύονταν κυρίως από την πλευρά του Δημήτρη Βεκιαρέλη. Η επιτροπή μετά από αρκετές ώρες συνεδριάσης ενώπιον του ταμία της Ομοσπονδίας Χρήστου Βουρνά  και αφού  νωρίτερα έτσι  συμφωνήθηκε -διότι δεν κρατήθηκαν πρακτικά- να θεωρηθεί άτυπη και ανεπίσημη συνεδριάση.  

Σε άλλο σημείο της έντονης  συζήτησης μεταξύ των μελών της εξελεκτικής επιτροπής ο πρόεδρος Α. Σάββας  τόνισε  τα εξής: «Για ποιον έλεγχο μιλάτε και γιατί κρύβετε κ. Βεκιαρέλη και κ. Τζουμάκα ότι όσες φορές  ζητείσαμε παραστατικά από την πολιτιστική επιτροπή και τον κ. Παύλου ποτέ δεν μας δόθηκαν! Για ποιον έλεγχο μιλάμε όταν δεν έχει γίνει νόμιμα η διαδικασία;  Νομίζετε ότι  με ένα πρόχειρο χαρτί που μοιράσατε πως  θα παγιδέψετε ή θα κοροϊδέψετε τη γενική συνέλευση;  Για ποιον έλεγχο μιλάτε όταν δεν έχουμε δει ποτέ και τίποτα  -όπως ομολογείτε και εσείς οι ίδιοι- σχεδόν για καμία επιτροπή; Είπα και επαναλαμβάνω ότι η μοναδική επιτροπή που μας έδωσε όλα τα παραστατικά είναι η επιτροπή συνεδρίου για τα 70 χρόνια της ομοσπονδίας. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό! Ότι ζητείσαμε μας το έδωσαν! Γιατί γράφετε ψέματα;  Γιατί πουθενά δεν αναφέρετε όλα τα στοιχεία, και τα παραστατικά ή τις υπόλοιπες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Οκτωβρίου και του Ιανουαρίου που επικύρωσαν επίσης όλα τα επί πλέον  έξοδα που νόμιμα έγιναν; Πονηρά και  ύποπτα γράφετε ότι  όλα τα παραστατικά συμφωνούν με τις αποδείξεις  αλλά παράλληλα  προσπαθείτε ρίξετε λάσπη και να πείσετε ότι έγινε κάποια παρανομία!  Ποια ; γιατί δεν την γράφετε καθαρά ;  γιατί αποκρύπτεται ότι  αντί για έλλειμα που γράφετε 9.000$ η επιτροπή συνεδρίου άφησε και πλεόνασμα 6.000$ περίπου; Γιατί πουθενά δεν αναφέρετε ότι πράγματι καλύφθηκαν τα έξοδα από δωρεές που δώσαμε;(σ.σ ο σύλλογος του κ. Σάββα ήταν ένας εκ των δωρητών για την διοργάνωση του συνεδρίου με το ποσό των 1000$).  Γιατί δεν αναφέρετε πουθενά τα ονόματα των δωρητών; Τους αριθμούς των    check που δόθηκαν από τους Β.  Σταθάκο και τον Μ. Αγγελιάδη; Και όλα τα υπόλοιπα  χρήματα που δόθηκαν για αυτή την διοργάνωση ενώ υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά ; μας δόθηκαν και τα ελέγξαμε με την κ. Ζηκοπούλου. Τα ελέγξατε και εσείς οι δυο(σ.σ. Βεκιαρέλης και Τζουμάκα) και δε βρήκατε τίποτα!    Αυτά όλα είναι παράνομα ή δεν είναι;  Δουλειά της επιτροπής είναι να αναφέρει και να γράφει σωστά και όχι με ύφος δικαστή  όπου θέλει,  και όπου θέλει να δίνει και συχαρητήρια! Συχαρητήρια σε παρανομίες! Και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ…  Τι είμαστε εδώ; Για ποιον έλεγχο γράφετε όταν η επιτροπή που έχει κάνει τα παρισσότερα αδικαιόλγητα έξοδα και έβαλε την ομοσπονδία μέσα  χιλιάδες δολάρια είναι η πολιτιστική επιτροπή; Και το ξέρουμε όλοι μας!  Επαναλμβάνω ότι αν δεν έρθει ο κ. Παύλου να μας δώσει όλα τα στοιχεία υπάρχει σοβαρό  πρόβλημα!»

Το συνήγορο του κ. Παύλου ανέλαβαν οι κ. Τζουμάκα και Βεκιαρέλης όπου ανέφεραν πως «τα παραστατικά είναι μέσα στην κούτα γιατί δεν πάς να τα πάρεις να κάνεις έλεγχο;»  Α.Σάββας: «εγώ δεν συνηθίζω να κάνω μόνος μου έλεγχο και να τον υπογράφω  μόνος μου! Όλοι μαζί θα κάνουμε τον έλεγχο για να δούμε τι υπάρχει. Ακόμα και οι αναπληρωματικοί πρέπει να ξέρουν τι γίνεται εδώ μέσα. Για ποιον έλεγχο μιλάτε ; που είναι οι άλλες επιτροπές που κάναμε έλεγχο; Γιατί δεν λέμε τίποτα για τα στοιχεία που υπάρχουν για τα ηλεκτρικά; Μόνο αόριστα μιλά το «κείμενο». Ποιον καλύπτει; Ποιος είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους εργάτες; Ή μήπως δεν ξέρετε ; γιατί τον καλύπτετε όμως; Για ποιον έλεγγχο μιλάτε όταν το μόνο που ψάχνατε εσείς ήταν το συνέδριο και τίποτα άλλο λες και η Ομοσπονδία το μοναδικό έξοδο που είχε ήταν το συνέδριο! Ψάχνατε να βρείτε παρανομίες στην διοργάνωση του συνεδρίου αλλά δεν βρήκατε τίποτα! Κι όμως δεν το λέτε καθαρά! Το θάβετε! Είναι αυτό τίμιο; Είναι ηθικό; Σας ενοχλούσαν τα check της κοπέλας και ψάχνατε να βρείτε παρανομίες σε μια εργαζόμενη(σ.σ. της Δ. Συριοπούλου που εργάστηκε επί δυο χρόνια ως εκτελεστική γραμματέας); Αν είναι δυνατόν!»   

Τα πνεύματα και οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές ιδιαίτερα όταν   ο πρόεδρος της εξελεκτικής επιτροπής Ανδρέας Σάββας  κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις πως είναι δυνατόν ένα ΜΜΕ(το Greek American News Agency) να ξέρει τι συζητείται εδώ μέσα αυτή την ώρα;  Ο κ. Σάββας απάντεισε πως «κ. Τζουμάκα και κ. Βεκιαρέλη ρωτήστε τον δημοσιογράφο κι όχι εμένα η δουλειά του είναι να μαθαίνει και να γράφει. Αν γράφει ψέματα βγείτε να το πείτε. Εμένα με αναγκάσατε να βγώ να μιλήσω διότι μέρες πριν δώσετε στη δημοσιότητα την παράνομη και άκυρη νομικά  αναφορά σας! Σας είχα προειδοποιήσε να μην το κάνετε κι όμως  εσείς για δικούς σας λόγους βγάλατε ένα παράνομο φιρμάνι το μοιράσατε  για να θίξετε συγκεκριμένους ανθρώπους και όταν είδατε ότι δε σας βγαίνει μαγειράψατε μόνοι σας το κείμενο το οποίο ενώ σας είπα δεν το υπογράφω πάνω – πάνω βάλατε το όνομα μου για να το νομιμοποιείσετε! Αυτό με εξόργησε. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει όλην την αλήθεια και όχι τα δικά σας «κατασκευάσματα»!

Με θύμωσε όλη αυτή η κατάσταση και οι παρανομίες σας  και έδωσα την συνέντευξη για να ξέρουν οι αντιπρόσωποι και η ομογένεια! Κάνατε παρανομίες πολλές εσείς οι δυο! Το είπα και θα το λέω:  κάνατε επιλεκτικό και αποσπασματικό  έλεγχο μόνο στην επιτροπή συνεδρίου κι όταν είδατε ότι δεν υπάρχει κάποια παρανομία φτιάξατε το κείμενο κομμένο και ραμένο στο μέτρα σας και γράψατε ανεύθυνα ένα σωρό πράγματα με υπονούμενα και όχι με στοιχεία! Θα το πω πολλές φορές κανονικός και νόμιμος έλεγχος εδώ μέσα ποτέ  δεν έγινε! Πόσες φορές ζητείσαμε από τον κ. Παύλου, και σας παραπέμπω στα πρακτικά της επιτροπής και στον πρωτόκολο της Ομοσπονδίας,  όπου γραπτώς   όσες φορές και αν ζητείσαμε  τα στοιχεία ποτέ δεν εφανίστηκε   να μας τα δώσει ο κ Παύλου!  Το ίδιο κάνατε  και για τις άλλες επιτροπές που έχουν επίσης  έξοδα. Πως τολμάτε και μιλάτε  για οικονομικό έλεγχο»;

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ η «πολιτιστική επιτροπή» πρόεδρος της οποίας είναι ο κ.Παύλου βαρύνεται με χιλλιάδες δολάρια ζημία εις βάρος της Ομοσπονδίας είτε για τα έξοδα επέκτασης της θεατρικής εξέδρας που ξεπέρασαν τις 28.000$ και με συνεχείς οικονομικές επιβαρύνσεις, είτε αφορούν τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν χωρίς σχέδιο, και  budget, με αποτέλεσμα να αφήνουν επί πλέον  ζημιά στην ομοσπονδία αρκετές χιλλιάδες δολάρια.  Αποκρύπτεται επίσης ότι  όλες οι επί πλέον εγκρίσεις εξόδων(πέραν των 5000 που έχει δικαίωμα το Δ.Σ.να εγκρίνει ανά επιτροπη) ειδικά   της πολιτιστικής επιτροπής  έγιναν εκ των  υστέρων στην Γενική Συνέλευση που ακολοθούσε κάθε φορά. Πάγια και συνήθης τακτική εδώ και χρόνια στους κόλπους της ομοσπονδίας –  όπως ακριβώς έγινε και στην επιτροπή συνεδρίου στη γενική συνέλευση της 31ης Μαϊου 2007, η οποία ενέκρινε επί πλέον 10.000$ με την σαφή δέσμευση του κ. Δημητρίου ότι  τα υπόλοιπα έξοδα θα καλυφθούν από σπόνσορες και δωρητές όπως και εγινε κάτι που σκοπίμως αποκρύπτεται από το κείμενο της εξελεκτικής επιτροπής που μοιράστηκε στις 7/5/2008.    Με τη διαφορά ότι η επιτροπή συνεδρίου  κάλυψε όλα της τα έξοδα και είχε και δωρητές που υπερ κάλυψαν τις ανάγκες της συνεδριακής διαδικασίας(23,24, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλιου 2007).  Όπως  αποκάλυψε ο κ. Σάββας η επιτροπή άφησε και πλεόνασμα 6000$ (!) αφού πολλά από τα έξοδα που έγιναν ήταν για τον καλοπισμό του κτηρίου και της αίθουσας άρα υπάγονται σε άλλο κονδύλι και συγκεκριμένα στην επιτροπή κτηρίου!  

Τονίζεται πως η «επίσημη» δικαιολογία που δόθηκε από τους  Δ.Βεκιαρέλη και Ε. Τζουμάκα για τον μη έλεγχο των οικονομικών της πολτιστικής επιτροπής που έκανε και τις περισσότερες εκδηλώσεις  είναι  ότι τα βιβλία  «είναι στο υπόγειο της Ομοσπονδίας»! (σ.σ.Και φοβούνται να καταίβουν να τα πάρουν μη τους δακγώσουν οι αρουραίοι!) Αν είναι δυνατόν να προβάλλεται μια τέτοια φαιδρή δικαιολογία! Ρωτάμε λοιπόν  που είναι οι έγγραφοι απολογισμοί του κ. Παύλου για τα  χιλιάδες δολάρια που είχε  ως έξοδα και τα μηδέν έσοδα; Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο που θέλουν να συγκαλύψουν οι κ. Βεκιαρέλης και Τζουμάκα τότε τι είναι; Ποιος έλεγξε τα οικονομικά της πολιτιστικής επιτροπής που κατασπαταλήθηκαν χιλιάδες δολάρια παράνομα και σε μόνιμη βάση; Ποιος ήλεγξε αν και  πότε έγινε  διαγωνισμός ή κατατέθηκαν προσφορές για τα έργα που έγιναν -και αυτά χωρίς σχέδιο-  όπως ορίζουν τα By Lows για έξοδα πέραν των 3000$ ανά επιτροπή;  Συνολικά τα  αδικαιολόγητα  έξοδα της πολιτιστικής επιτροπής  ξεπερνούν τις  28.000$, ενώ άλλοι υπολογισμοί τα ανεβάζουν στις 32.000$ και χωρίς να υπολογίζονται και τα διαφύγοντα κέρδη από τις κακοσχεδιασμένες εκδηλώσεις που αντί  τουλάχιστον να καλύπτουν τα έξοδα έβαζαν σε μόνιμη βάση της Ομοσπονδία μέσα χιλιάδες δολάρια! 

Όλο αυτό όμως το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο έχει άμμεση και ενεργό  συμμετοχή και η κ. Τζουμάκα καλύπτεται και αποσιωπάτε! Γιατί; Μήπως μπορούν να απαντείσουν οι κ. Τζουμάκα και Βεκιαρέλης γιατί δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για οικονομικό  έλεγχο και για την πολιτιστική επιτροπή; Τι θέλουν συγκαλύψουν;  Ποιον  ζητούν να καλύψουν;  Μήπως μπορεί να μας πει ο κ. Παύλου για τα περίεργα και ύποπτα  έξοδα και  τις πολύεξοδες  εκτυπώσεις των διαφημιστικών  flyers  και των  post cart  που στο τέλος όλα κατέληγαν στα σκουπίδια;  Μήπως μπορεί ο κ. Παύλου και η Τζουμάκα να απαντείσουν αν και από που και πότε πήραν προσφορές για όλες τις εκτυπώσεις που γίνοταν για κάθε εκδήλωση; Και ήταν πολλές οι εκδηλώσεις…  Μήπως μπορούν να απαντείσουν οι κ. Βεκιαρέλης και Τζουμάκα πως είναι δυνατόν να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά της παρέλασης του 2007 και όχι του 2006 που ακόμα εκκρεμεί ο οικονομικός έλεγχος;  Μήπως μπορεί να απαντείσουν οι Τζουμάκα και Βεκιαρέλης πως είναι δυνατόν και βάση ποιου άρθρου του καταστατικού έκανε έλεγχο στα οικονομικά της παρέλασης του 2007 τη στιγμή που ήταν μισθοδοτούμενη η εταιρία της κ. Τζουμάκα; Θα σηκωθούν και  οι πέτρες να φωνάξουν(!) αφού ουδείς μιλά πάλι από τα γνωστά λαμόγια της περιφερόμενης  λασπολογίας ενώ όλοι  γνωρίζουν ότι η κ.  Τζουμάκα και οι διάφοροι συνεργάτες της έφαγαν χιλλιάδες δολάρια την διετία 2006-2008 με τις πλάτες των κ. Διαμαντίδη και Ράλλη!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι είναι κραυγαλέο σκάνδαλο για την κ. Τζουμάκα που είναι μισθοτούμενη επί δυο χρονιές 2007 -2008 στην επιτροπή παρελάσεως, εν τούτοις με ύπουλο και ύποπτο τρόπο  και ενώ η πρώτη Γενική Συνέλευση μετά τις εκλογές του 2006 εκλέγει αναπληρωματικούς για όλες τις επιτροπές τον Ιανουάριο του 2008 μετά την παραίτηση της κ.Ζηκοπούλου άνευ λόγου και αιτίας τι σκέπτονται τα λαμόγια και οι ανήθικοι; Προκειμένου  λοιπόν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο εναντίον της επιτροπής συνεδρίου και όσων εθελοντικά εργάστηκαν για το σκοπό αυτό,  αφηνιασμένοι προκειμένου να αποδείξουν τις υποψίες και τις εικασίες που επί ένα ολόκληρο χρόνο έγραφαν και διοχέτευαν στις διάφορες ιστοσελίδες( στο ΚΑΛΑΜΙ του Γ. Λυκομήτρου  – και   στο HELLENIC VOICE NEW YORK του Σ. Σερέτη) με αποκορύφωμα τα δημοσιεύματα στην Ελευθεροτυπία της 22ας και 25 Ιουνίου του Θανάση Τσίτσα στα οποία μιλούσαν για μίζες παρανομίες και ένα σωρό άλλα μυθεύματα. Αυτά τα μυθεύματα επιχείρησε να αποδείξει  η είσοδος στην εξελεκτική επιτροπή της κ. Τζουμάκα για αυτό  μόλις υπόπτα και χωρίς ουσιαστικό λόγο  παραιτήθηκε η κ. Ζηκοπούλου τον Ιανουάριο του 2008 βρέθηκε η χρυσή ευκαιρία. Για την είσοδο της κ. Τζουμάκα στην επιτροπή παρόλο που εξακολουθούσε να ήταν μισθοδοτούμενη στην επιτροπή παρελάσεως  του 2007! Επελέγει η κ Τζουμάκα ως εκλεκτή των κ. Διαμαντίδη και Ράλλη  προκειμένου να μπει στην εξελεκτική επιτροπή αφού ο κ. Βεκιαρέλης ως γνωστόν δεν είχει τις απαιτούμενες γνώσεις για να συντάξει ούτε μια απλή επιστολή.

Έτσι  επελέγει η Τζουμάκα ως «ειδήμων» προκειμένου να βρουν τις «παρανομίες» για τις οποίες όλο το 2007 έγραφαν  αφινιασμένα  κάποιοι-θα τους δούμε αναλυτικά στη συνέχεια-  χωρίς στοιχεία κρίνοτας προφανώς  εξ ιδίων τα αλότρια. Πίστευαν δηλαδή ότι κατά την δική τους πρακτική θα εφορμούζαν στις χορηγίες  και όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την διοργάνωση του συνεδρίου  χωρίς ποτέ  να λάβουν ένα δολάριο. Τα μοναδικά νόμιμα έξοδα ήταν της  εργαζόμενης  στην εκτελεστική γραμματεία από το 2005 Δέσποινας Συριοπούλου για την οποία οι κ. Παύλου και Ράλλης περισσότερες από τέσσερις φορές είχαν φέρει θέμα άνευ  λόγου και αιτίας  να εκδιωχθεί από την γραμματεία(μια κοπέλα που σπουδάζει)  την στιγμή που προκλητικά, αναιδέστατα και ανερυθρίαστα είχαν βάλει την κ. Τζουμάκα στην εξελεκτική επιτροπή ενώ γνώριζαν ότι ήταν μισθοδοτούμενη και το 2007 με 10.000$ και άλλα 10.000$ από την επιτροπή παρελάσεως του 2008! Αν αυτό δεν είναι παρανομία και σκάνδαλο τότε τι είναι; 

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους τότε τι είναι;  Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Όλοι αυτοί,  Βεκιαρέλης και Τζουμάκα και οι περί αυτών εξαπάτησαν και την γενική Συνέλευση τον Ιανουάριο του 2008. Ενώ υπάρχαν αναπληρωματικοί που είχαν εκλεγεί από την γενική συνέλευση μετά τις εκλογές του 2006, εν τούτους ποτέ δεν κλήθηκαν να αναπληρώσουν την κ. Ζηκοπούλου που παραιτήθηκε χωρίς ποτέ να μάθουμε το γιατί  και προχώρησαν σε «εκλογή» της κ. Τζουμάκα.

Γιατί αυτό; Γιατί υπήρχε σχέδιο! Ποιο ήταν αυτό; Η κ. Τζουμάκα επελέγη να αναπληρώσει την κ. Ζηκοπούλου η οποία παρόλο που η ίδια έχει τις απαιτούμενες γνώσεις και λόγω ειδικότητας  ωστόσο παραιτήθηκε  προφανώς επειδή δεν υιοθετούσε την υπουλη τακτική του κ. Βεκιαρέλη διότι  ο εν λόγω κύριος  ενώ δεν πάταγε στην εξελεκτική επιτροπή  για να συνεργαστεί με την κ. Ζηκοπούλου και τον κ. Σάββα και έτσι ο έλεγχος ειδικά για τα έξοδα του συνεδρίου της ομοσπονδίας  γινόταν από τους κ. Ζηκοπούλου και Σάββα. Περιστασιακά στη χάση και στη φέξη  έρχονταν μια βόλτα και ο κ. Βεκιαρέλης ο οποίος εκείνο  τον καιρό είχε να ασχολείται με άλλα… Επελέγει λοιπόν η Τζουμάκα ως «επαϊων» του είδους  προκειμένου να εισέλθει στην εξελεκτική επιτροπή και αυτό που αρνήθηκε να κάνει η κ. Ζηκοπούλου με τον κ. Βεκιαρέλη να το κάνει εκείνη! Να   αποδείξει δηλαδή  τα αναπόδεικτα! Όμως άνθρακες ο θυσαυρός!  Σε όλη αυτή τη δυσωδία και την βρομιά  συμπρωταγωνιστής δυστυχώς φαίνεται πως  και είναι ο κ. Βεκιαρέλης ο οποίος εδώ και χρόνια άγεται και φέρεται από εδώ και από εκεί… Όλοι βεβαίως  του δίνουν «άφεση αμαρτιών» λόγω του χαρατήρος με το αιτιολογικό  ότι κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος απλά χάνεται στα προσωπικά του προβλήματα…

Υπάρχει  λοιπόν το παράδοξο και παράλογο -αλλά με σκοπιμότητα ενεργούμενο- η διάτρητη, άκυρη και παράνομη  αναφορά της εξελεκτικής επιτροπής   να «κατηγορεί», με υπονούμενα και χωρίς  έστω το παραμικρό στοιχείο τον πρόεδρο της επιτροπής συνεδρίου, η οποία  παρέδωσε  όλα τα παραστατικά και   τις  αποδείξεις εσόδων και εξόδων  να είναι στη θέση τους όπως εξ απαλών ονύχων αναφέρεται ώστε να μην εκτεθεί η γράφουσα και υπογράφουσα την αναφορά της «εξελεκτικής επιτροπής» στο παράνομο και άκυρο κείμενο της εξελεκτικής επιτρποπής που κυκλοφόρεισε στοχεύοντας στις εντυπώσεις χωρίς στοιχεία!  Ενώ για την καραμπινάτη σκανδαλώδη υπόθεση της πολιτιστικής επιτροπής του κ. Παύλου -την οποία διαχείριζονταν αποκλειστικά μόνος του  δίνοντας μόνο εντολές χωρίς ποτέ να ρωτά τα  υπόλοιπα και μάλιστα εκλεκτά  μέλη της επιτροπής του- ούτε λέξη! Σιγή ιχθύος!  Απόλυτη  και ένοχη σιωπή για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο!

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΙΣΗ!

Μήπως μπορεί ο κ Παύλου να απαντείσει αν ποτέ η επιτροπή της οποίας ήταν πρόεδρος  έκανε ποτέ  διαγωνισμό ή πήρε προσφορές για τα έργα που έκανε στην παράνομη και χωρίς άδεια επέκταση της θεατρικής εξέδρας; Και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στις άλλες μεγάλες παρανομίες που έχουν γίνει…              

Στην συνεδρίαση επίσης  κλήθηκε και το πρώην μέλος κ. Χρυσούλα Ζηκοπούλου, που παραιτήθηκε ξαφνικά  για «προσωπικούς λόγους»  προκειμένου να επιβεβαιώσει τον έλεγχο που είχε διεξαχθεί στην επιτροπή του Συνεδρίου από τον Σεπτέμβριο 2007 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2008 οπότε και παραιτήθηκε για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής…

Η άτυπη και ανεπίσημη θυελλώδης  συνεδρίαση    έκλεισε με την συμφωνία ότι ο έλεγχος πλέον θα γίνεται από όλους -και τους δυο αναπληρωματικούς – και θα δωθεί στο διήμερο συνέδριο η σωστή και αληθινή αναφορά της επιτροπής την οποία θα συνυπογράφουν όλοι  μέχρι όποιου σημείου έχει φτάσει ως εκείνη την ημέρα ο έλεγχος.  Ο κ. Σάββα σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του  μας τόνισε ότι «όπως είπα  και στη συνέντευξη μου θεωρώ ότι νόμιμος και ουσιαστικός έλεγχος ποτέ δεν έγινε!   Τα υπόλοιπα σας τα είπα και ισχύουν όπως τα είπα.»

*Το γιατί δεν σχολιάζει ο εκδότης της γνωστής εβδομαδιαίας ομογενειακής εφημερίδας Απόστολος Ζουπανιώτης έμπειρος ων βαθύς γνώστης και παράγων στα δρώμενα της ομογένειας όπως και το γιατί  δεν σπεύδει να αναλύσει το "κείμενο" της  "εξελεκτικής επιτροπής" και κυρίως πουθενά δεν αναφέρει -αν και το γνωρίζει- ότι το κείμενο δεν υπογράφεται από τον πρόεδρο της εν λόγω επιτροπής Ανδρέα Σάββα, έχει και αυτό τη σημασία του  και το αντίστοιχο παρασκήνιο…και ως γνωστόν κάθε παρασκήνιο έχει και αυτό τις δικές του αμαρτίες…Α.Σ.