υπέρ της εκπομπής "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙς ΣΥΝΟΡΑ" 

Διογκώνεται καθημερινά το κύμα αντιδράσεων προσλαμβάνοντας πολιτικές διαστάσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η απόφαση της ΕΡΤ για την διακοπή της εκπομπής του Στέλιου Κούλογλου "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ". Στο ελληνικό  διαδίκτυο κάθε λεπτό αναρτώνται σχόλια και διαμαρτυρίες σε blog και ιστοσελίδες υπέρ των συντελεστών της εκπομπής χωρίς να λείπουν και οι ελάχιστες  φωνές, με φανερά τα προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα που εκτοξεύουν αδικαιολόγητες επιθέσεις εις βάρος του δημοσιογράφου για παλιούς και ανοιχτούς λογαρισμούς…  Ωστόσο,  οι επικεφαλείς, η συντακτική ομάδα του Greek American News Agency,  οι συνεργάτες αρθρογράφοι,  οι αναγνώστες και οι φίλοι αναγνώστες μας από την Ομογένεια των ΗΠΑ αλλά και  σε ολόκληρο τον κόσμο (του διαδικτύου)  εκφράζουμε την αμέριστη  συμπαράσταση και υποστήριξη μας  προς τον συνάδελφο δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου και την  δημοσιογραφική ομάδα  της εκπομπής "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ". Ενώνουμε την φωνή μας  μαζί με τους χιλιάδες που διαμαρτύρονται στο πλευρό των συναδέλφων και των συντελεστών της  ποιοτικά αναγνωρισμένης δουλειάς και διεθνώς διακεκριμένης εκπομπής. Καλούμε  επίσης τους αναγνώστες μας να συμετάσχουν εμπράκτως σε κάθε μορφής νόμιμη διαμαρτυρία(παρακάτω παραθέτουμε σχετικά link)  γιατί για πιστεύουμε ακράδαντα πως  "Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" κάθε άλλη ενέργεια εις βάρος των αναγνωρισμένων λειτουργών του Τύπου αποτελεί αφενός σοβαρή εκτροπή από τις διεθνείς συμβάσεις για την παγκοσμίως κατοχυρωμένη ελευθερία του Λόγου και του Τύπου και αφετέρου αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα εναντίον των  Συνταγματικά κατοχυρωμένων  με αγώνες  και θυσίες του Ελληνικού Λαού δικαιωμάτων για  Ελευθερία και Δημοκρατία.  Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά σε κάθε πτυχή του, και καταγράφουμε κάθε εξέλιξη.   

Κάνει τον γύρο του κόσμου…

Ο Στέλιος Κούλογλου στο Press – gr!

Η απόφαση της ΕΡΤ να απομακρύνει από το δυναμικό της τον Στέλιο Κούλογλου και τις εκπομπές Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και η Θεματική Βραδιά, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στους τηλεθεατές.

Για το ζήτημα έχουν κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις από τους βουλευτές Φώτη Κουβέλη και Άννα Φιλίνη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και Τηλέμαχο Χυτήρη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προς τον Υπ. Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν αύριο Παρασκευή, 16/5 στη Βουλή των Ελλήνων.

Το θέμα γνωστοποίησαν και ζήτησαν να τεθεί προς συζήτησιν στο Ευρωκοινοβούλιο με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Πέτερινγκ, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Άννυ Ποδηματά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Mαριλένα Kοππά και Kώστα Mποτόπουλου, και του ΣΥN, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Οι φίλοι της εκπομπής έχουν κατακλύσει την ιστοσελίδα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο – κυρίως χιουμοριστικό (όπως αποδεικνύεται και από τις εικόνες που έστειλαν στην εκπομπή) – τη δυσαρέσκειά τους στην απόφαση της ΕΡΤ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τη Δευτέρα η ιστοσελίδα της εκπομπής έχει δεχτεί τουλάχιστον 20 χιλιάδες επισκέπτες, παρουσιάζοντας δεκαπλάσια αύξηση στην καθημερινή κίνησή της, γεγονός που έχει δημιουργήσει και πρόβλημα στη λειτουργία της. Τα εκατοντάδες e-mail που εστάλησαν στην εκπομπή, δημοσιεύονται στο site.

Η είδηση της διακοπής της συνεργασίας της ΕΡΤ με τον Στέλιο Κούλογλου αποτελεί τις τελευταίες ημέρες και κεντρικό πεδίο συζήτησης στην ελληνική blogόσφαιρα, όπου -δίχως κριτική- οι Έλληνες blogger αναδημοσιεύουν την είδηση και παίρνουν θέση. Κάποιοι μάλιστα ξεκίνησαν και ηλεκτρονική διαμαρτυρία, η οποία φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, καθώς μόλις μέσα σε 2 ημέρες έχουν συγκεντρωθεί στα διάγορα petitions περισσότερες από 5 χιλιάδες υπογραφές στήριξης στον Στέλιο Κούλογλου και τις εκπομπές του, όσα μέλη έχει αποκτήσει και κάποιο από τα σχετικά
γκρουπ που έκαναν την εμφάνισή τους στο Facebook.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τους συνδέσμους:

-Μπορείτε να στείλετε mail στην ΕΡΤ στο: keep@ert.gr
http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?rwf00001
http://www.facebook.com/group.php?gid=17332386155
http://www.facebook.com/group.php?gid=16363907622

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα σκοπεύει να συνεχίσει κανονικά με τον προγραμματισμό του και την προσπάθεια ενημέρωσης των τηλεθεατών της δημόσιας τηλεόρασης. Έτσι απόψε θα προβληθούν κανονικά σε επανάληψη τα τρία ντοκιμαντέρ της εκπομπής "Τα Δικά μας 60's", ενώ την επόμενη Πέμπτη 22 Μαϊου στις 22:00 θα προβληθεί στα πλαίσια της Θεματικής Βραδιάς για την ακρίβεια και τη γενιά των 700 ευρώ, το νέο ντοκιμαντέρ του ΡΧΣ "Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ".

ΑΠΟΨΕ – Πέμπτη 15/5 – "ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ 60's"

Tο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα παρουσιάζει τρία ωριαία ντοκιμαντέρ (σε επανάληψη) για τη δική μας δεκαετία του '60. Πάνω από 40 συνεντεύξεις, συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σπάνιο αρχειακό υλικό.

1ο επεισόδιο – ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ – 22:00

2ο επεισόδιο – ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ – 24:00

3ο επεισόδιο – ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ – 01:00

—————————————————————————-

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται και στο site της εκπομπής:

Reportage Without Frontiers – http://www.rwf.gr/info@rwf.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγέλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ…

Ολόκληρη η δήλωση της Φ. Πιπιλή…