Νέες αυξήσεις ανακοίνωσε η διοίκηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ! Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο Τύπου της εταιρίας και δείτε τι μας περιμένει. Την αύξηση γλιτώνουν μόνο τα νήπια εως 2 ετών που δεν πληρώνουν εισητήριο. Ως αιτία και για αυτή την αύξηση αναφέρουν την ραγδαία άυξηση των καυσίμων.   Αναφέρουν λοιπόν τα εξής:  "Λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή, από τις 2 Ιουνίου 2008, του επίναυλου καυσίμου.

 

Ο επίναυλος καυσίμου για τις πτήσεις εσωτερικού αυξάνεται κατά 2 ευρώ ανά σκέλος διαδρομής. Για όλους τους προορισμούς εξωτερικού πλην του διηπειρωτικού δικτύου ο επίναυλος καυσίμου αυξάνεται κατά 5 ευρώ ανά σκέλος διαδρομής, ενώ για τις πτήσεις του διηπειρωτικού δικτύου αυξάνεται κατά 25 ευρώ ανά σκέλος διαδρομής, παραμένοντας πάντως από τους φθηνότερους της αγοράς. 

Η αναθεώρηση του επίναυλου καυσίμου καθίσταται απαραίτητη, καθώς από τις αρχές του έτους η διεθνής τιμή του καυσίμου jet που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη έχει αυξηθεί κατά 58,8%, περισσότερο ακόμη και από την τιμή του αργού πετρελαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, το κόστος των καυσίμων για την Εταιρία θα αυξηθεί το 2008 κατά 64% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Με αυτά τα δεδομένα, και καθώς οι τιμές δεν δείχνουν ενδείξεις υποχώρησης, αλλά αντίθετα σταθεροποιούνται σε συνεχώς υψηλότερα επίπεδα, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές υποχρεούνται πλέον να ακολουθήσουν τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες και να αναπροσαρμόσουν τον επίναυλο καυσίμου, ώστε να αντισταθμίσουν μέρος της σημαντικής αύξησης των δαπανών που προκαλούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων.

Σημειώνεται ότι ο επίναυλος καυσίμου δεν επιβαρύνει τα νήπια έως δύο ετών που ταξιδεύουν με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.