Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ ΠΡΟς ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Fordham της ΝΥ Νικόλαος Γεωργαντζάς εξελίσεται καθημερινά σε μια δυναμική παρουσία στα δρώμενα της Ομογένειας και του Ελληνισμού της Αμερικής  με την αποφασιστική τίμια και καθαρή  δράση του προς κάθε κατεύθηνση, όταν και όπου κριθεί. Αυτό διαπιστώνεται μετά και την νέα επεξηγηματική, προνοητική, προληπτική  και ερμηνευτικού χαρακτήρα επιστολή του προς την Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών που απέστειλε σήμερα 3 Ιουνίου 2008, πέντε μέρες πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Στην επιστολή του προς την εφορευτική επιτροπή ο διακεκριμένος καθηγητής η οποία δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώρειο παρερμηνείας αφενός για την αποφαστικότητα του αλλά και μέχρι που και γιατί είναι   αναφέρει επί λέξη τα εξής: 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Νέα Υόρκη 03 Ιουνίου 2008
                                                                                                                       
Σε συνέχεια της από 2 Ιουνίου 2008 ενυπόγραφης ένστασης -καταγγελίας μου θα ήθελα επιπροσθέτως  προς ενημέρωση σας να τονίσω τα εξής:

Παρακαλώ αρμοδίως να μου κοινοποιηθεί η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής  και το  πλήρες  σκεπτικό  με βάση: α) τα By Laws περί Nonprofit  Organization   και  β)  το ισχύον καταστατικό της Ομοσπονδίας, με βάση το οποίο διενεργείται η παρούσα η εκλογική διαδικασία.

Ζητώ την απόφαση  διατυπωμένη και στην αγγλική ώστε, αναλόγως, αν και εφ’όσον  τούτο  απαιτηθεί,  να προσφύγω στην Πολιτεία της ΝΥ.

Την παρούσα επιστολή καταθέτω επισημαίνοντας  την βαθιά πεποίθηση μου ότι τα μέλη της παρούσας επιτροπής έχουν  τα εχέγγυα που διασφαλίζουν  την νομιμότητα και την δημοκρατική διαδικασία. Κυρίως όμως  πως  θα ισχύσουν στο  έπακρο  όσα  με έμφαση και νόημα,  δήλωσε την 1η Ιουνίου κατά την εκλογή της  εφορευτικής επιτροπής, ο κ. Ιωάννης Σερέτης,  περί  τιμίων, σωστών, και καθαρών εκλογών.  Ωστόσο  θέλω και εγγράφως, ως ισότιμο και ισόκυρο μέλος του οργανισμού, δια της παρούσης ενέργειας μου να καλέσω, προνοητικά και χωρίς ουδεμία  διάθεση μείωσης, έκαστον μέλος της παρούσας επιτροπής, όπως διαφυλάξει την δημοκρατική διαδικασία, το υψηλό κύρος  διεξαγωγής των εκλογών και την (καταστατική) νομιμότητα (by-laws), η οποία συστηματικά, κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή παραβιάζεται, εκούσια ή ακούσια.  Τούτη η επισήμανσή μου καθίσταται αναγκαία, περισσότερο ως ενισχυτική του έργου σας, παρά ως παραίνεση, ακριβώς διότι  με όσα κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν προηγηθεί, δικαίως στη συνείδηση των Ομογενών έχει αμβλυθεί το κύρος και υπόσταση κάθε διαδικασίας στο πλαίσιο των δράσεων του οργανσιμού, πόσο μάλλον της εκλογικής διαδικασίας. Της πλέον κορυφαίας  και ύψιστης έκφρασης του δημοκρατικού δικαιώματους μας:  του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  

Σε κάθε περίπτωση δηλώνω πως  είμαι αποφασιμένος να ασκήσω στον ανώτατο δυνατό βαθμό κάθε νόμιμο δικαίωμα που μου παρέχει η Πολιτεία της ΝΥ και η  χώρα της οποίας είμαι πολίτης.  Στόχος μου είναι επιτέλους να ισχύσει η νομιμότητα και η διαφάνεια.    

Με σεβασμό και εμπιστοσύνη στο έργο σας,

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς

Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484, USA

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ ΠΡΟς ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ