Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών το προεδρείο του American Hellenic Institute (AHI).

Κατά τη συνάντηση η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα ανταλλάχθηκαν απόψεις και τέθηκαν οι βάσεις για μία νέα δράση, ένα  πρόγραμμα φιλοξενίας νέων Αμερικανών, ελληνικής και μη καταγωγής, ηλικίας 18-22 ετών, στην Ελλάδα, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από τον επόμενο χρόνο σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ. Πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε ο Υφυπουργός, ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι νέοι αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν  από κοντά την σημερινή Ελλάδα.

 

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα και περιμένουμε την επίσημη πρόταση του AHI με διάθεση να την στηρίξουμε.  Είναι μία από τις δράσεις που έρχονται να προστεθούν στις άλλες ενέργειες που κάνει ο οργανισμός για την προβολή και την στήριξη των εθνικών μας θεμάτων στις ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Κασσίμης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Λαριγκάκης δήλωσε πως το έργο που κάνει το ΑΗΙ , δε θα γινόταν χωρίς τη σταθερή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Κασσίμη για τη διαρκή  και άμεση στήριξη του και για την ευκαιρία που δίνεται στο ΑΗΙ να μεταφέρει στον Υφυπουργό σκέψεις για διάφορα θέματα αλλά κυρίως για αυτά που αφορούν την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων στις ΗΠΑ.

Ο κ. Λαριγκάκης επιβεβαίωσε επίσης την επικοινωνία, που υπάρχει αυτές τις ημέρες με τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων κ.κ. Ομπάμα και Μακ Κέιν αλλά και με τους ίδιους προσωπικά, σε μία προσπάθεια ενημέρωσής τους για τα εθνικά θέματα και εξασφάλισης σχετικής δήλωσής τους.