ΣΚΑΝΔΑΛΟ  

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΡΕΥΣΕΙ ΣΤHN  “RALIS INSURANCE AGENCY”  ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ANTHONY RALIS,  ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ  κ. ΝΤΙΝΟΥ ΡΑΛΛΗ.  

dinos_rallhs.jpgΜια νέα υπόθεση με αποχρώσεις ενδείξεις ενός μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου,  που αναμένεται να συγκλονίσει  όχι μόνο την Ομογένεια  της Νέας Υόρκης και τον Ελληνισμό της Αμερικής  αλλά και αρκετά ευαίσθητους  χώρους όπως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Οικουμενικό Πατριαρχείο  αφού ο “πρωταγωνιστής” της ιστορίας μας είναι άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέχων μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη ΝΥ  και μέλος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας. Η συγκλονιστική αποκάλυψη αφορά στον υποψήφιο από την  Νίσυρο,  για την  προεδρία στην  Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Ντίνο Ράλλη στις εκλογές της 15ης Ιουνίου (2008 αν τελικά αυτές γίνουν και δεν αναβληθούν…) η εταιρία του γιού του φέρεται να έχει εισπράξει (χωρίς την νόμιμη διαδικασία επιλογής που πρέπει να ακολουθείτε από nonprofit organization για την συνεργασία με τρίτους φορείς)    παράνομα και καταχρηστικά κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες χιλλιάδες δολάρια-εδώ και χρόνια- για την ασφάλιση του μεγαλύτερου ομογενειακού  οργανισμού της Αμερικής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.     

To  Greek American News Agency  συνεχίζοντας την  μεγάλη έρευνα  που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες  για την κατάσταση στο εσωτερικό της- μεγαλύτερης κατ’ όνομα εκτός Ελλάδος- Ομοσπονδίας  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και τα δραματικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί στο εσωτερικό της οργάνωσης.  Ιδίως τα τελευταία χρόνια με την διπλή θητεία του Νικόλαου Διαμαντίδη{2004-2008} ο οποίος με ένα στενό κύκλο ανθρώπων, όπως καθημερινά αποδεικύνεται ευθύνονται όχι μόνο για την κατάπτωση και καταβαράθρωση του οργανισμού αλλά και για την διασπάθιση και το ροκάνισμα κάτω από αδιαφανείς και παράνομες  διαδικασίες  του χρήματος των Ομογενών!  

Ένα στενό κύκλο ανθρώπων που φαίνεται να νέμονται -τα τελευταία χρόνια- όχι μόνο την κάκιστης ποιότητας «εξουσία» για την οποία χωρίς αιδώ περιφανεύονται πως έχουν,  όπου ο ένας καλύπτει τον άλλο σε παρανομίες, παραβιάσεις, διασπάθιση και κατασπατάλιση των οικονομικών πόρων της Ομοσπονδίας, αλλά και το χρήμα των ομογενών! Χρήμα που με νομότυπους και νομιμοφανείς τρόπους μοιράζονται, όπως εν συνεχεία στην πορεία της έρευνας  θα δούμε, μια χούφτα άνθρωποι. Χρήμα που κάνει κύκλο από τσέπη σε τσέπη κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες και όταν το πράγμα ξεφεύγει τότε ο ένας καρφώνει ή εκβιάζει  τον άλλο με τις γνωστές συνέπειες και παρενέργειες… Δημιουργώντας προηγούμενο και την πλέον κακή  “παράδοση” η οποία ωστόσο έχει αποδιώξει τους ομογενείς και απαξιώσει πλήρως τον οργανισμό στην συνήδειση των σοβαρών και σκεπτόμενων ομογενών.  

Μια «παράδοση» που αναδεικνύει επάξια  τους ανάξιους σε «άξιους» και δυστυχώς  κρατά χρόνια… 30 χρόνια και βάλε κρατά αυτή η υπόθεση της εναλλαγής στην καρέκαλα των ίδιων και των ίδιων…  Ώστε τελικά, εν συνεχεία, και κυρίως όταν πλησιάζουν οι εκλογές, αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια οι «άσσοι» και ο ένας  εκβιάζει πλέον  φανερά η κρυφά  τον άλλον όταν το πλήρωμα του χρόνου έρθει…  Συνεχίζοντας  έτσι τον κύκλο της ανωμαλίας και των συνεχών παραβιάσεων των Νόμων της Πολιτείας(By Laws) αλλά και του καταστατικού. Καταστατικό το οποίο οι ίδιοι -όλοι τους  στην μεγάλη πλειοψηφία των μελών- έχουν καταστήσει ένα ψευδεπίγραφο κείμενο! Άνευ ουσίας και σημασίας αφού οι ίδιοι ουδέποτε το  σεβάστηκαν σχεδόν ποτέ!   Μετά την περίπτωση της κ. Ελισάβετ  Τζουμάκα η οποία παράνομα  κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές και ήδη έχει εις βάρος της κατατεθεί ένσταση αφού δυο φορές έχει ειπράξει ως υπάλληλος της Ομοσπονδίας περισσότερα από 20.000$ για τα έτη 2007 και 2008 και που εγκαίρως  αποκαλύψαμε προ ημερών με αδιάσειστα στοιχεία,  αλλά ουδενός το αυτί  ίδρωσε από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας  -πλην ΠΑΣΟΚ που ορθώς έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις εκλογές και να αφήσει εκτεθημένη την ίδια(την κ. Τζουμάκα) η οποία διέδιδε ότι είναι κομματική γραμμή η επιλογή του συνδυασμού Ράλλη λόγως της δικής της συμμετοχής και κάποιων ακόμα φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ.

Μια νέα κραυγαλέα και εξώφθαλμη  περίπτωση παρανομίας και παραβιάσης, όχι μόνο του καταστατικού αλλά και των By Laws -τα οποία στην πλειοψηφία τους δυστυχώς αγνοούν  οι  περισσότεροι  στους κόλπους της Ομοσπονδίας –  και για την οποία βοά η ομογένεια αλλά ουδείς εκ  των ελάχιστων ομογενειακών ΜΜΕ αγγίζει…Γιατί άραγε; Μια απάντηση που πολύ σύντομα δεν θα αργήσει να έρθει μέσα από τα γεγονότα και τις εξελίξεις…

Μια ακόμα μεγαλύτερη παρανομία που φαίνεται πως γίνεται  κατά σύστημα και κατά συρροή  αποκαλύπτουμε σήμερα. Μια αποκάλυψη που είναι ενδεχόμενο αν η εφορευτική επιτροπή λειτουργήσει όχι νομότυπα και με νομιμοφάνεια αλλά νόμιμα, τίμια, καθαρά και σωστά, τότε είναι δυνατόν να έρθουν τα πάνω κάτω στις εκλογές αυτές όταν και όποτε τελικά αυτές γίνουν…  Ο λόγος για την υποψηφιότητα του κ. Ντίνου Ράλλη και τη διεκδίκηση της προεδρίας  στο νέο Δ.Σ.   Πάμε στα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Το σκάνδαλο  

Εδώ και χρόνια -άγνωστο πόσα-  η εταιρία που καλύπτει ασφαλιστικά την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ είναι η «Ralis Insurance Agency» με έδρα την Αστόρια της ΝΥ και διεύθυνση  32-17,  Broadway New York, 11106 NY.  Η εταιρία αυτή, είτε ως παράρτημα μιας ακόμα μεγαλύτερης(εταιρίας) είτε ως αυτόνομη εταιρία, είναι που έχει επιλεγή άγνωστο πως; Πότε;  και κάτω από ποιες; συνθήκες να παρέχει τις υπρεσίες του στον ιστορικό οργανισμό. Μέχρι πρότινος την  συγκεκριμένη εταιρία κατά δήλωση του διεύθυνε ο ίδιος ο κ. Ράλλης. Εν συνεχεία την  διεύθυνση του γραφείου -εταιρίας  ανέλαβε πάντα κατά δήλωση του ιδίου του κ. Ντίνου Ράλλη – ο υιός του Anthony Ralis. Μόνο το 2007 η εταιρία του κ.Ράλλη φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 13.982$ ενώ άγνωστα είναι τα ποσά για το 2008 και τα προηγούμενα έτη που επίσης κάλυπτε παρανόμως και χωρίς διαγωνισμό την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Το θέμα που ευθέως εγείρεται, και όχι μόνο  ως προς  την ηθική του διάσταση, αλλά κυρίως την νομική πλευρά του -διότι η παραβίαση είναι ποινικά κολάσιμη πράξη  και είναι δυνατόν να επιφέρει ποινικές διώξεις αν κάποιος θελήσει να εφαρμόσει το νόμο- είναι αυτό που στην αμερικάνικη νομολογία λέγεται Conflict of  Interest -σύγκρουση συμφερόντων ή επί το απλούστερο στην ελληνική νομική ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ.    

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 30 – 1, 2

 Δεν είναι τυχαίο αυτό που ορίζει το καταστατικό στο άρθρο 30 παράγραφος 1 και 2 το οποίο έχει αποτυπωθεί ως ακροτελεύτια  κωρονίδα  στο ισχύον καταστατικό η οποία ισχύει για κάθε nonprofit οργανισμό αλλά και διότι σε αυτό το άρθρο βασίζεται η άδει λειτυργείας του κάθε οργανισμού που ζητά την ειδική άδεια για να υπαχθεί στην κατηγορία 501-C-3. Τι αναφέρει το καταστατικό;  

ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

1. Όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και των Μόνιμων ή Έκτακτων Επιτροπών, ως και οι Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία, πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, άνευ της καταβολής ουδεμίας οικονομικής αποζημίωσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας.

2.Ουδεμία χρηματική αποζημίωση έμμεσα ή άμεσα καταβάλλεται στα ανωτέρω αναγραφόμενα πρόσωπα, για τις υπηρεσίες τους προς την Ομοσπονδία, εκτός ειδικών περιπτώσεων, όταν τούτο κρίνει απαραίτητο το Διοικητικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας την σχετική δαπάνη με απλή πλειοψηφία.

Στην ερώτηση  που κάναμε σε έγκυρους νομικούς στη ΝΥ  η απάντηση είναι κατηγορηματική και ξεκάθαρη. «κάθε μέλος ανώτερο(μέλος του Δ.Σ) ή κατώτερο(απλός αντιπρόσωπος) ο ίδιος ή συγκενικό του πρόσωπο δεν μπορεί και δεν δικαιούται να έχει οποιαδήποτε οικονομική ή συνεταιρική σχέση με τον οργανισμό στον οποίο συμμετέχει ειδικά αν αυτός είναι nonprofit και ανήκει στην ειδική κατηγορία 501-C-3 η οποία παρέχει ευεργετικές παροχές προς τον οργανισμό  διότι τότε τίθεται ευθέως θέμα περί ασυμβίβαστου. Δηλαδή όπως λέμε στην αμερικάνικη νομολογία  υπάρχει  το λεγόμενο Conflict of Interest»(σύγκρουση συμφερόντων). Ερευνήσαμε το θέμα και ιδού τι ανακαλύψαμε στην ογκοδέστατη βιβλιογραφία που υπάρχει ειδικά για το ασυμβίβαστο στους Nonprofit οργανισμούς. Είναι χαρακτηριστικά, έυγλωτα και ξεκάθαρα τα όσα ανφέρει  ο διεθνής ειδικός οίκος επιφανών  νομικών  για nonprofit organization  “Hurwit & Associates” Legal Counsel for Philanthropy and the nonprofit sector    στην ιστοσελίδα σε ειδικό ερμηνευτικό άρθρο. Διαβάστε το 

Διαβάστε τώρα και τι οδηγίες δίνουν οι αμερικανικές αρχές για τους οργανισμούς που υπάγονται στην κατηγορία 501-C-3, την κατηγορία δηλαδή που υπάγεται ως nonprofit η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Mελετείστε προσεχτικά τώρα και τα By Laws για τους Nonprofit για να δείτε πόσες συνεχείς κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και  κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις γίνονται όχι μόνο του καταστατικού αλλά κυρίως  των νόμων της πολιτείας της ΝΥ-οι οποίοι προέχουν και προηγούνται σε εφαρμογή- από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας μηδέ εξαιρουμένων και αυτών των αντιπροσώπων οι οποίοι αν και μαθαίνουν τελευταίοι τα τεκταινόμενα εν τούτοις δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους!   

 

ΤΑ ΚΡΙΣΗΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • 1. Πότε -ποια χρονιά- επελέγη η συγκεκριμένη εταιρία και αν ακολουθείθηκε η νόμιμη διαδικασία;
  • 2. Ποια θέση κατείχε τότε ο κ. Ν. Ράλλης στην Ομοσπονδία; Ήταν απλά αντιπρόσωπος; Ή μέλος του Δ.Σ.;
  • 3. Υπήρχαν άλλες εταιρίες που είχαν καταθέσει προσφορές και ποιες;
  • 4. Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά στη διάθεση του Δ.Σ. και της Γ.Σ;
  • 5. Κάτω από ποιους όρους και με πιο σκεπτικό κρίθηκε τελικά ως συμφέρουσα προς την ομοσπονδία η συγκεκριμένη εταιρία;
  • 6. Ποιοι όροι διέπουν την συμφωνία και αν αυτοί είναι σύμφωνοι προς το καταστατικό;
  • 7. Υπάρχουν τα πρακτικά του Δ.Σ που έλαβε την απόφαση και τι αναφέρεται σε αυτά;
  • 8. Ποιος έκανε την πρόταση και ποιος την δευτέρωσε για να συζητηθεί και να ληφθεί η σχετική απόφαση στο Δ.Σ;
  • 9. Ήταν παρών ο κ. Ράλλης κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. όταν τελικώς επελέγη η συγκεκριμένη εταιρία ή απείχε όπως ρητώς ορίζει η σχετική νομολογία και τα by laws;
  • 10. Είναι σύννομα όσα αποφασίθηκαν με το ισχύον καταστατικό και τα By Laws;
  • 11. Ήρθε και ποτέ εις γνώση της Γενικής Συνέλευσης η παρούσα συμφωνία για έλεγχο, διερεύνηση και επικύρωση και αν ναι πότε;
  • 12. Υπάρχουν τα πρακτικά αυτής της συζήτησης στην Γ.Σ.;
  • 13. Τέθηκε ποτέ σε γνώση της Γ.Σ. ότι η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία είναι συμφερόντων του κ. Ντίνου Ράλλη ή συγγενικών προς εκείνον πρόσωπα όπως ρητώς ορίζει η σχετική νομολογία και τα by laws;
  • 14. Γνωρίζει κάποιος το ακριβές ποσό που έχει στοιχήσει στους αντιπροσώπους – ομογενείς η εταιρία αυτή για τις υπηρεσίες που παρέχει προς την Ομοσπονδία;
  • 15. Η παρούσα εξελεγκτική επιτροπή (ή οι προηγούμενες γνώριζαν το θέμα; Έκαναν τον σχετικό έλεγχο όπως ορίζει το καταστατικό και τα by laws;

Η κραυγαλέα παρανομία που καθιστά επισφαλή την αξιοπιστία του οργανισμού αλλά θέτει ανοιχτά  και εν αμφιβόλω την υποψηφιότητα Ν.Ράλλη και  είναι δυνατόν να την ακυρώσει  αν κατατεθεί σχετική ένσταση… Ήδη πληροφορίες μας αναφέρουν πως σχετική ένσταση έχει ήδη συνταχθεί και οδεύει προς την εφορευτική επιτροπή των εκλογών. Την παρανομία όμως είχε εντοπίσει εγκαίρως  μέλος της  παρούσας εφορευτικής επιτροπής που θεωρείται καλός γνώστης όχι μόνο του καταστατικού αλλά και των By Laws.  

Το θέμα που εκ των πραγμάτων τίθεται είναι καταρχήν  η συνεχής παραβιάση του καταστατικού και των By Laws και εν συνεχεία το μείζον ζήτημα με την υποψηφιότητα του κ. Ράλλη ο οποιος συν τοις άλλος  επαγγέλεται την ηθική και την θέληση του για  προσφορά  προς την Ομογένεια. Μόνο που τα στοιχεία και το ρεπορτάζ δεν δείχνει κάτι τέτοιο ούτε… Διότι μάλλον δεν φαίνεται να είναι τόσο αθώα ή χωρίς ιδειοτέλεια  αυτή η  όχι και τόσο εθελοντική προσφορά του αφού εδώ και κάποιο διάστημα -άγνωστο πόσο- η εταιρία  του έχει εισπράξει κάποιες χιλλιάδες δολάρια από το ταμείο της Ομοσπονδίας χωρίς  την νόμιμη διαφάνεια και την προαπαιτούμενη διαύγεια.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΡΑΛΛΗΣ 

dinos_ralis.jpgΟ κ. Ράλλης έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως από το 2005 όπου τον επέβαλε ο Νικόλαος Διαμαντίδης. Από πολύ νωρίς φάνεικαν οι φιλοδοξίες του ενώ δεν άργεισε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του παρά ελάχιστα χρόνια θητείας του στο Δ.Σ. για το αξίωμα του προέδρου.  

Η υπόθεση αυτή που σήμερα αποκαλύψαμε έχει όλες τις ενδείξεις και τις αποχρώσεις ενός νέου  μεγάλου πολιτικού οικονομικού σκανδάλου αφού ο κ. Ντίνος  Ράλλης δεν είναι απλά υποψήφιος για την προεδρία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  αλλά και-κατά τα λεγόμενα του- δραστήριο  μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην ΝΥ. Επί πλέον, είναι άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολύ συχνά διατυμπανίζει τις σχέσεις του με υψηλούς κρατικούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η φωτογραφία του φιγουράρει πλάϊ σε γνωστούς και διακεκριμένους ομογενείς. Φήμες τον θέλουν επίσης  να υποστηρίζεται και από άλλα κέντρα εξουσίας -στη συνέχεια θα δούμε ποια- τα οποία είναι ξένα προς την Οθρόδοξη παράδοση και αντίθετα με την Εκκλησία και τον Ελληνικό πολιτισμό.    

Η “υπόθεση Ράλλη” προστίθεται σε μια σωρεία παρανομίων που καθιστά ακόμα πιο επισφαλή και ευάλωτη την θέση του ιστορικού οργανισμού σε ενεδεχόμενο δεισδυτικό και εξωνυχιστικό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές αν κάποιος προσφύγει στον Γενικό εισαγγελέα της ΝΥ. Τέτοια πρόθεση έχει εκφράσει με επιστολή του προς την Εφορευτική Επιτροπή ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Fordham NY, κ. Νικόλαος Γεωργαντζάς.  Ο καθηγητής κ. Ν. Γεωργαντζάς καθώς και μια ομάδα επίσης επιφανών πανεπιστημιακών και ερευνητών  που συσπειρώνεται γύρω του{όπως οι Κ. Δροσάτος και Ε. Κατσαμάκας} αλλά και αρκετοί ομογενείς, δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν όπου χρειαστεί όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί και σε επιστολή που έχει αποστείλει προς τα Ελληνικά και Ομογενειακά ΜΜΕ προ ημερών προκειμένου να εφαρμοστεί επιτέλους η νομιμότητα και να γίνουν σωστές, καθαρές  και τίμιες Εκλογές.   

Μια παρανομία που θα έπρεπε να είχε εξετάσει  αυτεπαγγέλτως η εφορευτική επιτροπή των εκλογών του 2006 υπό την προεδρεία του κ. Απόστολου Ζουπανιώτη λόγω και της αριστερής συνειδήσεως του  για την οποία καυχάται. Παρανομία η οποία μπορεί να επισύρει και ποινικές ευθύνες για πολλούς και πρώτον τον απερχόμενο πρόεδρο Νικόλαο Διαμαντίδη,  αν κάποιος θελήσει να προχωρήσει πιο πέρα απευθυνόμενος προς τις αρχές της Πολιτείας της ΝΥ. Παρανομία και παραβίαση    η οποία όμως φαίνεται, δυστυχώς  «διέλαθε» της  αυξημένης  προσοχής του συνάδελφου δημοσιογράφου και αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία μέχρι πρότινος  κ. Απόστολου Ζουπανιώτη ίσως λόγω και της λεπτής  σχέσης ιδιοκτήτου(Ντίνος Ράλλης) και ενοικιαστού(Α. Ζουπανιώτη)…

Διαβάστε την συνέντευξη του κ. Ν. Ράλλη στην Greek News(ιδιοκτησίας Α.Ζουπανιώτη)   πως παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρια η υποψηφιότητα Ράλλη  προβάλλοντας υπέρμετρα  τον ιδιοκτήτη του γραφείου, έτσι βλέπετε και τα συγκοινωνούντα δοχεία της διαπλοκής… γιαυτό και δεν μπορείς εύκολα να εμπιστευτείς τα λεγόμενα Ομογενειακά ΜΜΕ τα οποία έχουν χάσει εδώ και χρόνια κάθε ίχνος αξιοπιστίας…   και μετά  διαβάστε  πως, με χαλαρή πένα -κοινώς ξεπέτα- παρουσιάζεται η συνέντευξη του Δ. Καλαμαρά στην δίδα εφημερίδα. Προσέξτε την εισαγωγή. Τι αναφέρει για τον ένα και τι για τον άλλο υποψήφιο.  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ GREEK NEWS 

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΡΑΛΛΗΣ  & Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ  

Ένοχος, ένοχο ου ποιεί…

Εν αντιθέσει με την πρακτική που τότε ακολουθήθηκε  ως  προς  άλλες ενστάσεις εκείνων των εκλογών για τις οποίες εκείνη η εφορευτική επιτροπή του 2006 μας είχε ξαφνιάσει για την αμεσότητα και την τεκμηριωση τους.  Παρανομία, που μάλλον όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την δημοσιογραφική σκαπάνη,  πάει σε βάθος χρόνου με πολλες ακόμα προεκτάσεις… Παρανομία και παραβιάση που φαίνεται πως  συνεχίστηκε κατ’ εξακολούθηση, κατά  συρροή, και κατ επάγγελμα  και την διετία 2006 -2008. Πρανομία και παραβιάση που θα  έπρεπε πρώτος να είχε διαπιστώσει εξ αρχής  ο «Μέγας Συνταγματολόγος» και «θεματοφύλακας»  της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μιχαλέας. Πρώτος από όλους αυτός που παραβιάζει σηνειδητά το καταστατικό θεωρητικά είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Ν. Διαμαντίδης !

mixaleas_panagiotis.jpgΚι όμως αυτός που συνειδητά το παραβιάζει κατά σύστημα, κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή σε απόλυτη συνωμοσία με τους κ. Δημητρίου και των συν αυτώ,  είναι ένας εκ των οποίων το έχει συντάξει και σε αυτόν προστρέχουν όλοι -τύφλα να έχουν οι νομικοί και οι συνταγματολόγοι μπροστά του – είναι ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας! Άνδρας «πλήρης πνεύματος αγίου» μιας και είναι αδελφός του Μητροπολίτη Σαν Φραντζίσκου κ. Γεράσιμου, θεωρητικά θα πρέπει να αποτελεί την κορωνίδα και το παράδειγμα την ηθικής. Φευ! Και μακριά από εκείνον κάθε ίχνος ηθικής! Την ηθική την  θυμάται μόνο όταν πρόκειται να εξοντώσει τους αντιπάλλους του! Τότε και μόνο τότε ανακαλύπτει τις παραβιάσεις του καταστατικού. Όχι όταν συμβαίνουν για να παρέμβει και να προλάβει ως οφείλει, αλλά εκ των υστέρων. Αφήνει πρώτα να γίνει η παρανομία και η παραβίαση και μετά αρχίζει να κάνει «παιχνίδι» με την «ομάδα»… Είναι το γνωστό παιχνίδι του εκβιασμού και των χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Την ίδια ίσως και μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο «εγκέφαλος της ομάδας» Δημήτριος  Δημητρίου  αλλά και ο κ. Δημήτρης Καλαμαράς -που σήμερα διεκδικεί την προεδρεία του οργανισμού- για δεύτερη φορά μετά το 2004- ο οποίος μάλλον -δυστυχώς για εκείνον- είναι η βιτρίνα και η μαριονέτα των δυο(Μιχαλέα – Δημητρίου)…

Η ιστορία εκδικείται.

Όμως επειδή κατά την γνωστή κοινή λογική που δεόντως έχει αναλυθεί από πλείστα όσα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Επομένως, «συνεργάζομαι και συμμαχώ ακόμα και με τον διάβολο προκειμένου να εξοντώσω το νέο κοινό εχθρό».  Μια  ιστορική ρήση που απαντά στο συνεχές και αγωνιώδες ερώτημα που απευθύνεται από τις παραμονές των εκλογών του 2006  και μάλιστα  ενώπιον μαρτύρων «μα καλά κύριοι(Μιχαλέα & Δημητρίου) πως επιλέξατε ένα ανήθικο για επικεφαλή του συνδυασμού σας αφού τον ξέρετε πολύ καλά»; Για να εισπράξεις με αφοπλιστική ειλικρίνεια την  σχεδόν ομόφωνη απάντηση(με κάποιες ένοχες σιωπές) που μέχρι πρότινος δίνονταν ήταν «το μη χείρον βέλτιστον»… Και επί  το απλούστερο – για να μη θεωρηθεί ότι με την σημερινή μας σοβαρότατη αποκάλυψη, στηρίζουμε συγκεκριμένο συνδυασμό και δει εκείνον των κ. Καλαμαρά -Γαλάτουλα που θα θελήσει να επωφεληθεί της όποιας δυσμενούς εξέλιξης  η οποία θα είναι το φυσικό επακόλουθο  αν τεθεί σωστά η αποκάλυψη μας αυτή στο μικροσκόπιο της εφορευτικής επιτροπής, ίσως και να δρομολογήσει απρόβλεπτες εξελίξεις (…)

galatoulas.jpgΚαι η απάντηση σε εκείνο το ερώτημα  όπως ελέχθη πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν και μάλιστα  κατά κόρον από τους  κ. Π.Μιχαλέα, Χ.Βουρνά  και Δ.Δημητρίου είναι «και ποιον να βάζαμε; Τον Γαλάτουλα; Είσαι καλά; Θα μας παίρναν με τις πέτρες!» έλεγαν τότε οι ινστρούκτορες!   Τώρα πως τυχγάνει να συνεργάζονται σήμερα, δυο χρόνια μετά (εν έτη 2008) και μάλιστα στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Πέτρο Γαλάτουλα και την ομάδα του, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο μυστήριο στο οποίο θα δοθεί απάντηση λίαν συντόμως… Στην πλειοψηφία τους πάντως  όλοι αυτοί σήμερα(Μιχαλέας -Δημητρίου- Καλαμαράς- Βουρνάς) τελικά συνεργάζονται, για να μην πούμε εξαρτώνται πλήρως από εκείνα τα πρόσωπα που τότε(το 2006) ο γνωστός «γκαζάκιας» εκφόβιζε και εξεβιάζε με διάφορες μεθόδους και τακτικές  προκειμένου να διαλύσει τον συνδυασμό του Πέτρου Γαλάτουλα όπως και εν συνεχεία  έγινε και έτσι έμειναν  μόνοι τους με ένα συνδυασμό στις εκλογές του 2006… Εκτελώντας πάντα ο «γκαζάκιας» εντολές «άνωθεν»  από το γνωστό διευθυντήριο της «ομάδας» Μιχαλέα, Δημητρίου,-Καλαμαρά. 

Αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις εκλογές  πάντως  είναι όντως ένα κρίσημο ερώτημα που μόνον ο κ. Γαλάτουλας θα μπορούσε να απαντήσει… Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και  η «ηθική» επιβάλει συνεργασία με τον Πέτρο Γαλάτουλα με το πρόσχημα της ενότητας ο ένας, και τον μανδύα του φίλου οι άλλοι… Η αξιοπρέπεια  και η ηθική που κάποιοι επαγγέλωνται συστηματικά και κατ’ επάγγελμα εδώ και χρόνια,  μάλλον  παραμερίζονται όταν εφαρμόζεται το αξιώμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» αφού στην πολιτική όλα επιτρέπονται …    Όσο για την περίφανη ομάδα των νέων που ο Πέτρος Γαλάτουλας  την έχει στο τσεπάκι όπως διατείνοταν πάντα,  μάλλον μπαρούτι και Μανιάτικη επανάσταση  μυρίζει…

Είναι η ομάδα των  νέων που έχει δίπλα του ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας  και συνεχίζει να τον εμπιστεύεται-άγνωστο για πόσο ακόμα- που σήμερα  στήριζει και δίνει δκεκανίκια στους κ. Μιχαλέα και Δημητρίου είτε για να μπουν στο συμβούλιο είτε από σποντα αν επανεκλεγούν ως πλειοψηφία. Μόνο που τώρα θα είναι αλλιώς… Γιατί η ιστορία εκδικείται κύριοι… Τα πράγματα αλλάζουν… Και σήμερα κρέμεστε από εκείνη την ομάδα νέων που κάποτε στέλνατε τον «γκαζάκια» να εκβιάζει και να εκφοβίζει μέχρι διάλυσης του συνδυασμού. Η χειρότερη εκδίκηση θα είναι να εκλεγείται στην διοίκηση και να εξαρτάστε από αυτή την ομάδα νέων-δεν είναι και λίγοι δέκα το σύνολο και με ένα νεύμα του Π.Γ. όλα αλλάζουν- που υποτιμείσατε τότε… Επιλέγοντας να συνεργαστείτε εν γνώση σας, με τον πλέον ανήθικο και βρόμικο άνθρωπο της ομογένειας, του οποίου σεις οι ίδιοι διαδίδετε το βίο..την πολιτεία..την δράση και τα κατορθώματα… Συνεργαστήκατε και συγκαλύψατε τον άνθρωπο  οποίος και σας πούλησε γιατί έτσι σας άξιζε, αφού βάλατε κύριε Μιχαλέα την ηθική και το ευαγγέλιο πιο κάτω από τον απόπατο. Και εγκλωβιστήκατε διότι εκεί που ετοιμάζαται την πλήρη αποπομπή του με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε μυστηριοδώς μόνο από τον Δημητρίου στις 17 Ιουλίου 2007 με πέντε υπογραφές. Τελικά επιλάξατε,  γιατί τώρα  σας ένωνε ένας νέος πιο επικύνδυνος εχθρός, να τον διατήρησετε στην «εξουσία» και να τον  συγκαλύψετε σε όλες τις παρανομίες που διέπραξε. Άρα είστε το ίδιο συνένοχοι(!) για όσα εν γνώση σας έπραττε όλα αυτά τα χρόνια  παραβιάζοντας συστηματικά και κατ επάγγελμα το καταστατικό και τα By laws.   

Σήμερα είστε{κύριοι της ομάδας Μιχαλέα-Δημητρίου και του συνδυασμού Γαλάτουλα} περισσότερο εγκλωβισμένοι γιατί αν παρ ελπίδα εκλεγείτε κατά τύχη και από μια συγκυρία γεγονότων και όχι γιατί σας επιλέγουν συνειδητά οι αντιπρόσωποι, αφού ούτε την καλήμερα σας δεν θέλουν-αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι-   θα πρέπει να σεβαστείτε  αυτούς που τότε-το 2006-  τους πούλησατε! Και ειδικά τον Πέτρο Γαλάτουλα… ο χειρότερος εφιάλτης σας κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη τιμωρία σας να εξαρτάσται από τον Π.Γαλάτουλα.  Αυτόν που σήμερα  χωρίς να τον υπολείπτονται,  τους στηρίζει για να βγουν στο Δ.Σ.      

Αυτή η ομάδα νέων στην οποία πολλοί ελπίζουν  σήμερα ότι μπορεί κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και να αποτελέσει την άνοιξη της Ομοσπονδίας… Την καλή συνέχεια. Το μέλλον. Τη νέα σελίδα στο αβέβαιο  αύριο.  Αυτή η ομάδα νέων του Πέτρου μαζί με  μια πεντάδα από τον άλλο συνδυσμό ή ότι απομείνει από αυτόν του κ. Ν. Ράλλη είναι ίσως η μόνη ελπίδα… ίδωμεν.    

 Όμως ουδείς γνωρίζει πως τα πράγματα έρχονται και η χειρότερη εκδίκηση θα είναι τελικά να εκλεγή ο «Συνδυασμός του κ. Γαλάτουλα» για να δούμε αν θα συνεχίσει οι κ. Μιχαλέας  και Δημητρίου να υποτιμούν την νοημοσύνη των ανθρώπων και να αποφασίζουν αυτοί κεκλεισμένων των θυρών ή να συνωμοτούν εις βάρος όποιου έχει αντίθετη  άποψη από την «Ομάδα» και  διαφορετική θέληση όπως συνέβη με τους  Διονύση Πυλαρινό  Μιχάλη Τραχανή και Νίκο Γεωργαντζά οι οποίοι όντας απείθαρχοι στις προσταγές της “ομάδας” και τις βουλήσεις του κ. Μιχαλέα -ο οποίος   ως μονόφθαλμος βασιλεύει στους τυφλούς και έχοντες βαθιά μεσάνυχτα και πλήρη άγνοια περί του καταστατικού-   απειλήθηκαν ουκ ολίγες φορές μέσα στο Δ.Σ.  όταν έλεγαν την αλήθεια στο οποιοδήποτε θέμα. Μια αλήθεια που όμως δυστυχώς σκόνταφτε στην εμπάθεια του κ. Π.Μιχαλέα!

Τον άνθρωπο που θα έπρεπε μόνο λόγω της αχαρακτήριστης αγενούς  συμπεριφοράς του να έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό! Όχι μόνο διότι θεωρεί τσιφλίκι του την Ομοσπονδία αλλά διότι κυρίως είναι η βασική αφορμή που φεύγουν τα νέα παιδιά! Αυτός και η  συζήγος του(αν είναι ποτέ δυνατόν)!Μιχαλέας και Δημητρίου  αυτοί οι δυο είναι τα βαρίδια σας κ. Καλαμαρά και αν θέλετε πράγματι να κάνετε μια καλή αρχή πριν -και τελικά από σύμπτωση- πάρετε τα ηνία του οργανισμού  αρχίστε από αυτούς τους δυο.  Βάζοντας τους σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας και υποχρεωτικής εξόδου από την ομοσπονδία. Δώστε τους και μια τιμητική πλακέτα-όπως συνηθίζετε να κάνετε εδώ- για την συνολική προσφορά τους και στείλετε τους στο σπίτι τους!

dimitriou_dhmhtrhs.jpgΕιδικά τον κ. Δημητρίου ο οποίος όσα συγνώμη και αν αναφωνήσει στην  συνήδειση της ομογένειας θα μείνει γνωστός  ως ο ανίκανος! Ως άνθρωπος που είχε είχε την μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει έστω και με ρήξεις  ένα σταθερό βήμα μπροστά   τον πολύπαθο οργανισμό αλλά προτίμησε τα μπάνια και το ψαροντούφεκο γιατί λυπήθηκε να βγάλει ένα εισητήριο για Αθήνα να πάει να συναντήσει τους υπουργούς και τους υφυπουργούς στο διάστημα από 28 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2007 όπως είχε οριστεί και προγραμματιστεί. Ο άνθρωπος που διατυπανίζει ότι τον πούλησε η ομάδα (Μιχαλέα – Καλαμαρά- Βουρνά) και  όμως συνεχίζει χάρη στην «ομάδα» να καταλαμβάνει μια θέση ενός οποιουδήποτε νέου – επιβεβαιώνοντας δυστυχώς όσα έγραφε για εκείνον όχι μόνον  ο συνάδελφος κ. Απόστολος Ζουπανιώτης αλλά και άλλοι που και γνώση είχαν και συναντίληψη περί του ατόμου…   Όσα θετικά και αν έκανε και έχτισε  στο διάστημα Ιανουάριο – Αύγουστος 2007 τόσα και περισσότερα είναι τα αρνητικά που επακολούθησαν μετά.   Φώναζε «θα έρθω στη ΝΥ και θα παραιτηθώ από όλα»! Και αντί παραιτήσεως κρύφτηκε μερικούς μήνες και μετά βγήκε παγανιά σα να μην είχε συμβεί τίποτα απολύτως!  Συνεχίζει προκλητικά να αναμειγνύεται στα κοινά της ομογένειας και της ομοσπονδίας  ενώ έχει παραδεχθεί την ανικανότητα του. Ανικανότητα την οποία ντύνει γλυκαίνει με την γνωστή  καραμέλα του «εθελοντής είμαι άρα δικαιούμαι να κάνω και λάθη» όπως συνηθίζει ανερυθρίαστα να λέει σηκώνοντας τους ώμους.  

Η αλήθεια όμως για όσα έγιναν κατά την περίοδο διοργάνωσης του συνεδρίου για το μέλλον του «ελληνισμού της αμερικής τον 21ο αιώνα» δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Υπάρχει λόγος και οι καλά γνωρίζοντες και ξέρουν και το γιατί… Ας έχουν υπομονή. Άλλωστε η ιστορία του συνεδρίου απεδείχθη η λυδία λίθος για όσα επακολούθησαν και θα επακολουθήσουν όχι μόνο στους κόλπους της Ομοσπονδίας αλλά και εντός της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ γιατί απλούσατα άλλαξε πολλά. Άλλαξε  την ροή των γεγονότων  και των εξελίξεων στους κόλπους του Ελληνισμού της Αμερικής. Ανέδειξε νέες δυνάμεις. Νέα πρόσωπα. Νέους ανθρώπους. Δημιούργησε ελπίδες και προοπτικές διαφορετικές.  

Το ρεπορτάζ και η έρευνα συνεχίζεται…

Μείνετε εδώ!

Σε επόμενες συνδέσεις σας νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.