Γιάννης Μπούρλος-Μάυ: «Ο DHW εξεπλήρωσε όλες του τις υποσχέσεις»

Κολωνία/Βερολίνο, Ιούνιος 2008. Στους 70 εκπροσώπους μεταναστευτικών οργανώσεων που προσκλήθηκαν στην καγκελαρία επ ευκαιρία της 4ης συνάντησης κορυφής για την ενσωμάτωση παρευρέθηκαν από ελληνικής πλευράς ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), η ΟΕΚ και η Μητρόπολη Γερμανίας. Στην ημερήσια διάταξη κυριάρχησαν θέματα εκπαίδευσης, κοινωνικής συμμετοχής και το δίκτυο «Νεολαία-Επιχειρήσεις».  Ο DHW εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτικό πρόεδρο του Συνδέσμου Γιάννη Μπούρλο-Μάυ.

 

Σε δύο ξεχωριστές ενότητες συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Εθνικού Συμφώνου για την ενσωμάτωση, στο επίκεντρο βρέθηκαν η ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής των αλλοδαπών και η εκπαίδευση. Το θέμα της παιδείας και της εκπαίδευσης την απασχολεί ιδιαίτερα, δήλωσε η καγκελάριος κα. Μέρκελ. Γι αυτό δώθηκε ιδιαίτερα βαρύτητα στην ιδέα του δικτύου «Νεολαία-Επιχειρήσεις» που έχει εκπονήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η συνάντηση κορυφής είχε επίσης σαν σκοπό να εξετάσει εάν και κατά πόσον οι οργανώσεις που συμμετείχαν στο Εθνικό Σύμφωνο για την ενσωμάτωση πραγματοποίησαν όσα είχαν δεσμευθεί να πράξουν. Ο DHW που συμμετείχε στην ομάδα 3 «Καλή παιδεία και εκπαίδευση για την καλυτέρευση των ευκαιριών στην αγορά εργασίας» είχε δεσμευθεί για τρία πράγματα: την συνέχιση του προγράμματος ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ για την δημιουργία νέων θέσεων εκπαίδευσης σε ομογενειακές επιχειρήσεις, την δραστηριοποίηση για την προώθηση της δίγλωσσης εκπαίδευσης στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας «Εκπαίδευση και Εξειδίκευση» στις περιοχές Κολωνίας και Ντίσελντορφ.

«Σαν οργάνωση δώσαμε άριστη εικόνα. Όσα δεσμευθήκαμε τα πράξαμε και αυτό με μεγάλη επιτυχία. Το να δημιουργήσεις σήμερα 120 νέες θέσεις εκπαίδευσης από το τίποτα σε μόλις 18 μήνες δεν είναι διόλου αυτονόητο. Είναι ένας πραγματικός άθλος. Γι αυτό και η αρμόδια Υπουργός μας ευχαρίστησε και μας συνεχάρη επανειλημμένα. Ο DHW κράτησε τον λόγο του. Αυτό έγινε πανηγυρικά γνωστό και μας γεμίζει με υπερηφάνεια», τόνισε ο Γιάννης Μπούρλος-Μάυ μετά την συνάντησή του με την καγκελάριο κα. Μέρκελ και την υπουργό καθ. κα. Μπέμερ.