Μποϋκοτάζ: Ας μιλήσουμε σοβαρά.

Πολύ το… κουράζουν οι καταναλωτικές οργανώσεις το θέμα για το μποϋκοτάζ στα καύσιμα και ψάχνουν, λέει, να βρουν τον τρόπο για να πετύχει η λαϊκή διαμαρτυρία. Και να δείτε ότι θα (αν) καταλήξουν στο απλό «μη βάζετε βενζίνη»!
Είναι το εύκολο και το… ανώδυνο – έτσι για να ακουστούμε και να συμπληρώσουμε τον φάκελό μας με μία κινητοποίηση παραπάνω…

Από τη στιγμή που η πολιτεία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το καταναλωτικό κίνημα (όπως και για την κερδοσκοπία) και κάπου φαίνεται ότι την βολεύει η ύπαρξη τέτοιου είδους «χαλαρών» καταναλωτικών οργανώσεων, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρει μία απάντηση, με την δημιουργία ενός συλλόγου καταναλωτών. Χρειάζονται 21 υπογραφές αποφασισμένων πολιτών και η «καλημέρα» του συλλόγου να ειπωθεί με την εξαγγελία ενός «επιστημονικού» μποϋκοτάζ, που αποκλείεται να μην απασχολήσει τα ΜΜΕ.

Πρόκειται για την ιδέα ενός Γάλλου και είναι τόσο απλή και αποτελεσματική, που δεν την πιάνουν οι «ευαίσθητες» κεραίες των καταναλωτικών οργανώσεων…
Δηλαδή, να εξαγγελθεί μποϋκοτάζ κατά μιάς ή δύο εταιρειών καυσίμων και να βάζουμε βενζίνη σε όλα τα πρατήρια, εκτός από αυτά που ανήκουν στις συγκεκριμένες εταιρείες! Έτσι, το μποϋκοτάζ κατά των καυσίμων αποκτά ενδιαφέρον – μέχρι που θα πέφτουν… στοιχήματα για το πόσο θα ρίξουν τις τιμές τους οι εταιρείες που επελέγησαν για να μποϋκοταριστούν!

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το είδος του μποϋκοτάζ, αφ' ενός μπορεί να γίνει για κάθε είδος προϊόντων και αφ' ετέρου δεν στερεί τον καταναλωτή από το προϊόν που μποϋκοτάρεται.
Η «γαλλική» ιδέα, οπωσδήποτε είναι θαυμάσια και αποτελεσματική. Τόσο μάλιστα που ο σύλλογος που θα τολμήσει, ας αναμένει να υποστεί σαμποτάζ πριν το πρώτο μποϋκοτάζ! Και τι έγινε; Η ώρα της αντιπαράθεσης έφτασε.
Υ/Γ
Κλικ εδώ, (ή παρακάτω στα Σχόλια) για ένα αρκετά ενδιαφέρον σχετικό κείμενο που υπογράφεται από τον asteroid (http://aster-oid.blogspot.com/ και http://www.flickr.com/photos/aster-oid). Συνιστώ να διαβαστεί.