Flash.gr  

Καταψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις οποίες ζητείτο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ορισμένες συναφείς πράξεις». Επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 152 βουλευτές καταψήφισαν τις προτάσεις ενώ 144 τις υπερψήφισαν.

Απουσίαζαν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Ηλίας Καρανίκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός. Με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής, οι κκ Αντωνίου και Καρανίκας δήλωσαν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και ότι εάν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα ψήφιζαν υπέρ των προτάσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

 

 

 

 

 

 

Γ. Παπανδρέου

Συμβολικό, όσο και ουσιαστικό περιεχόμενο στην πρόταση για δημοψήφισμα επικύρωσης της Συνθήκης της Λισσαβόνας, προσέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. «Σε συμβολικό επίπεδο, η πρόταση για δημοψήφισμα, αποτελεί την κορωνίδα μιας πολιτικής που θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών της, μιας πολιτικής, που αποτελεί τη νέα φυσιογνωμία του προγραμματικού λόγου του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Σε επίπεδο ουσίας, αποτελεί την απάντηση στο δίλημμα ανάμεσα στον ευρωσκεπτικισμό και την γραφειοκρατική ευρωπαϊκή ενοποίηση, την τάση επανεθνικοποίησης και την τάση για μια ενωμένη Ευρώπη που φοβάται τους πολίτες της. Η απάντηση στο δίλημμα, είναι αυτή που λέει ένα αποφασιστικό ναι στην ενοποίηση, αλλά και που βάζει τον πολίτη στην καρδιά των αποφάσεων και ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον που δεν μπορεί να περιμένει» πρόσθεσε.

«Ακουσα ότι όσοι ζητούν δημοψηφίσματα υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα. Αν είχαν πει το ναι οι Ιρλανδοί, θα είχαν πει αυτομάτως το ναι οι επικριτές του δημοψηφίσματος;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Σε όσους φωνάζουν από την Αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε., τους απαντάμε με ποιον, προς τα πού και γιατί; Θέλετε μια Ελλάδα χωρίς φωνή, έρμαιο των εθνικισμών της περιοχής; Εμείς θεωρούμε απαραίτητη εθνικά, την ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη. Ένας πρόεδρος της Ε.Ε., επιλεγμένος από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες, θα είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στις ΗΠΑ όσο και στους εθνικούς Πρωθυπουργούς, σε μια σειρά από ζητήματα, όπως τα μεταλλαγμένα προϊόντα, η στάση της Ευρώπης απέναντι στους πολέμους της εγγύτερης περιοχής, η προστασία του περιβάλλοντος».

Πρ. Παυλόπουλος

 

 

«Δεν υπηρετούμε το ευρωπαϊκό όραμα όταν χρησιμοποιούμε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ως πρόσχημα για να λύσουμε δικά μας διλήμματα ή ενδεχομένως για να διαλύσουμε δικές μας αμηχανίες» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος. Σχολιάζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ότι ζητά δημοψήφισμα επειδή πιστεύει στον ενημερωμένο πολίτη, αναρωτήθηκε «εάν ίσχυε το ίδιο όταν δεν έκανε δημοψηφίσματα, όταν πέρναγε την οδό του Μάαστριχτ, της Νίκαιας και της ΟΝΕ. Αυτά δείχνουν αντιφάσεις και αμηχανίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, για σημαντικότερα από το σημερινό βήματα για την πορεία της Ευρώπης, δεν έθεσε ποτέ ζήτημα δημοψηφίσματος».

Πρόσθεσε ότι «εφόσον το εγχείρημα της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει με άλματα ανέφικτα, είναι προτιμότερο να γίνει με μικρότερα βήματα, που τα υιοθετούν όλοι, παρά να πετάμε τις ευθύνες αλλού. Ο λαός μας εξέλεξε, μας έδωσε εντολή, μπορούμε να τον ενημερώνουμε, αλλά να μη χρησιμοποιούμε την έννοια του δημοψηφίσματος κατά πως μας βολεύει».

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, απάντησε σε σχετικό ρητορικό ερώτημα του κ. Παυλόπουλου ότι «ναι, άλλο ήταν το ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης» διότι, όπως είπε, προχωρά η παγκόσμια κοινωνία, προχωρά η τεχνολογία, άλλες είναι οι απαιτήσεις για διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών σήμερα και άλλες τότε: «Το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις συνθήκες, εσείς παραμένετε ίδιοι πάντα, μέσα στην αγκύλωση, το δογματισμό του αυταρχισμού και της από καθ’ έδρα διακυβέρνησης».

Απαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ευρωπαϊστές από την αρχή αλλά ήταν τραγική μειοψηφία. ʼλλοι ήταν εκείνοι που άλλαξαν χωρίς να είναι κατανοητό πως άλλαξαν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. «Στην όλη ταλάντωση που έχετε, σας πιστώνει ο λαός ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της συνθήκης» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ντόρα Μπακογιάννη

 

 

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα πρέπει να μείνει στέρεο, και θα μείνει στέρεο, από την ώρα που οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια παίρνουν τις ευθύνες τους και στέκονται στο ύψος των ευθυνών τους. Αυτό τόνισε στην ομιλία της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το άλλοθι ενός δημοψηφίσματος» δεν πρέπει να το επιλέγουν οι πολιτικοί όταν έχουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας.

Αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, μετά το ιρλανδικό δημοψήφισμα, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει την ταχύτερη αξιολόγηση και αποτίμηση της κατάστασης, ώστε η ΕΕ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε αποφάσεις που θα επιτρέψουν τη μη αυτοπαγίδευσή της σε ένα κύκλο εσωστρέφειας και αδράνειας. Αναφερόμενη στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είπε ότι τα σέβεται, επέκρινε όμως το ΠΑΣΟΚ για ασυνέπεια και ασυνέχεια, αλλά και για ανευθυνότητα καθώς «τα ζητήματα αυτά γίνονται σημαίες ευκαιρίας για να λυθούν εσωκομματικά ή ακόμα και υπαρξιακά ζητήματα».

Α. Αλαβάνος

 

 

Έμφαση στο Ιρλανδικό δημοψήφισμα που είπε όχι στην επικύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας το «μεγάλη νίκη που σώζει τη τιμή όλης της Ευρώπης». Ασκησε έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι «φοβάται για αυτό και αποφεύγει την επιλογή να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα». Πρόσθεσε ότι «έχει σημασία το εγχείρημα της Ιρλανδίας γιατί δείχνει ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας που ψήφισε με σημαντική και όχι οριακή πλειοψηφία, είπε ναι στη δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΕ άλλη χώρα που να έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη».

«Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες δραστηριότητες για τα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν όπως η ακρίβεια, ο ασφυκτικός έλεγχος των πολυεθνικών και των τραπεζών, ή η ανεργία και όχι να την ακούει να λέει γιατί δεν πεθαίνει η Συνθήκη» σημείωσε ενώ κατέληξε: «Είστε κυβέρνηση που φοβάται για αυτό αποφεύγει την επιλογή του δημοψηφίσματος και ψάχνει συμμαχίες με άλλες κυβερνήσεις για να ακυρώσουν τη λαϊκή βούληση του ιρλανδικού λαού. Εμείς θα στηρίξουμε τη μεγάλη νίκη, γιατί το όχι της Ιρλανδίας, σημαίνει μεγάλη νίκη».

Γ. Καρατζαφέρης

«Αδίστακτο Σύνταγμα» που καταστρατηγεί τη λογική, τις δημοκρατικές αρχές και τις ελευθερίες των λαών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης την Συνθήκη της Λισαβόνας και ζήτησε από την κυβέρνηση «αν δεν φοβάται τον λαό» να πει «ναι» στο δημοψήφισμα. Μιλώντας κατά την συζήτηση επί του αιτήματος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συνθήκη, ο κ. Καρατζαφέρης, ανέφερε ότι συντάχθηκε με μεθόδους «κόζα νόστρα» σε μυστικές συναντήσεις κάποιων ηγετών και ερήμην των λαών, οι οποίοι «αν ήξεραν» δεν θα την δεχόταν ποτέ

 

 

.
Αφού ανέφερε ότι το 84% του ελληνικού λαού θέλει δημοψήφισμα – επικαλούμενος δημοσκόπηση της ΕΕ – απευθύνθηκε στο κυβερνών κόμμα για να πει ότι «φοβάται τον λαό» γιατί ξέρει πως δεν θα ακολουθούσε. «Αν λέγατε την αλήθεια δεν θα ψήφιζε κανείς», πρόσθεσε και διερωτήθηκε αν μέσω της νέας Συνθήκης οδεύουμε σε μονόδρομο άνευ επιστροφής με απειλές για το μέλλον της Ελλάδας όπως το Σκοπιανό. «Ποιος σας εγγυάται ότι θα μπορείτε να ασκείτε βέτο;» ρώτησε συγκεκριμένα.

Ομιλίες- Εισηγήσεις

Αντίθετο προς το Σύνταγμα που επιτρέπει δημοψηφίσματα μόνον για «σοβαρά κοινωνικά ζητήματα», έκρινε το αίτημα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης. «Η Συνθήκη της Λισαβόνας υπολείπεται σημαντικά των συνθηκών του 1979 και 1992. Δεν ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, δεν επηρεάζει την κοινωνική δομή των κρατών. Τα δικαιώματα που κατοχυρώνει, απλά κωδικοποιούν αρχές και κατευθύνσεις» ανέφερε ο κος Χατζηγάκης και συνέχισε: «Ένα δημοψήφισμα, θα αποτελούσε έναν διπλό εμπαιγμό. Θα συνιστούσε τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου ως εκπροσώπου της λαϊκής κυριαρχίας, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η κύρωση της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης με συντριπτική πλειοψηφία απ’ τη Βουλή. Σε περίπτωση του «όχι» θα μας δέσμευαν οι διατάξεις της προσχώρησης στην ΕΟΚ και του Μάαστριχτ».

«Η ουσία του επιχειρήματός σας είναι ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη λαϊκή ετυμηγορία και να μην τη διακινδυνεύσουμε» απάντησε από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πάγκαλος. «Το θέμα δεν είναι το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, αλλά η εισαγωγή στο πολιτικό μας σύστημα, του θεσμού του δημοψηφίσματος» συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Η ΝΔ, αμφισβητεί την έννοια του δημοψηφίσματος ως μορφή άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας. Το ερώτημα που θα ετίθετο ενώπιον του λαού με το δημοψήφισμα, θα ήταν αν θέλουμε ευρωπαϊκή ενοποίηση με κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, ή θέλουμε να έχουμε μία Ευρώπη της κοινής αγοράς. Κι εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και την ωριμότητα του ελληνικού λαού. Τι θα γίνει αν ο λαός καταψηφίσει τη Λισαβόνα; Το ΠΑΣΟΚ θα βρισκόταν σε πολύ δεινή θέση. Γιατί λοιπόν θέλετε να προστατεύσετε το ΠΑΣΟΚ; Εδώ είναι η δική σας η στάση που περιέχει αντιφάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Αντώνης Σκυλλάκος χαιρέτισε «το μεγάλο όχι του ιρλανδικού λαού» και εκτίμησε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, συνιστά «πράξη αντίθεσης και ανυπακοής, προς στην κατεύθυνση που κι εμείς υποστηρίζουμε». Ο κ. Σκυλλάκος, αμφισβήτησε τις «καλές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας πως «τόσα χρόνια αρνείτο το δημοψήφισμα και τώρα ακολουθεί άλλη τακτική, προκειμένου να δείξει ότι είναι πιο δημοκρατικό κόμμα από τη ΝΔ. Θέλει το λαό να ψηφίσει «ναι», ώστε να γίνει συνένοχος των πολιτικών που θα έρθουν σε βάρος του». Κι όσο για το δημοψήφισμα, «αν και τα δύο κόμματα ήθελαν δημοψηφίσματα, θα είχαν πραγματοποιήσει τη σχετική αναθεώρηση στο Σύνταγμα».

Για τάση ανάδειξης ως κυρίαρχου, ενός πολιτικού πλαισίου πεφωτισμένης δεσποτείας, που εκφράζει φοβία στη συμμετοχή των πολιτών μίλησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, η συνθήκη της Λισαβόνας θεσμοθετείται ερήμην του λαού και σημείωσε ότι τα όσα συντελούνται στην ΕΕ αλλά και στην Ελλάδα δείχνουν μια κρίση δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της ευρωπαϊκής ελίτ. Μια τέτοια κρίση, πρόσθεσε, δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄ άπειρον. Ή θα ανατραπεί και θα αποκατασταθεί η Δημοκρατία ή θα έχουμε άλλου είδους εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές. Επισήμανε μάλιστα ότι η κρίση των καθεστώτων του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού δεν ήταν κρίση παραγωγικότητας κλπ, αλλά μια κρίση που εκδηλώθηκε όταν εμφανίστηκαν εσωτερικές αντιφάσεις και εξωτερικές παρεμβάσεις, και δεν υπήρχε κρίσιμος αριθμός πληθυσμού να στηρίξει αυτά τα καθεστώτα.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης σημείωσε ότι η ανάγκη για την ενωμένη Ευρώπη δεν ήταν λαϊκό αίτημα αλλά απόφαση των μεταπολεμικών ηγετών και οι σημερινές φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται επειδή δεν υπάρχει η επιθυμητή οικονομική ανάπτυξη. Όπως παρατήρησε, προ δύο ετών, το ευρωσύνταγμα δεν το απέρριψε το 1% των Ευρωπαίων αλλά ο γαλλικός και ο ολλανδικός λαός. Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης δεν είμαστε κατά της ΕΕ αλλά υπέρ της προσέγγισης των ευρωπαϊκών εθνών και όχι των πολυεθνικών. Τέλος υποστήριξε ότι, τη θέση της ΝΔ για μη δημοψήφισμα την αντιλαμβάνεται μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο πρόσωπο του οποίου, η κυβέρνηση βρήκε «στρατηγικό σύμμαχο».

Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

 

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο
Nαυτεμπορικη – Πριν από 14 ώρες
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ χθες στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας,
«Όχι» της Βουλής στην πρόταση για δημοψήφισμα επί της Συνθήκης της
Ο Φιλελεύθερος – Πριν από 12 ώρες
Αθήνα: Απερρίφθη η πρόταση της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας. Από την ονομαστική ψηφοφορία,
Ανακωχή στη Βουλή μετά τα ρίχτερ
Έθνος – Πριν από 11 ώρες
Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή του να διαγράψει ουσιαστικά τον πρώην πρωθυπουργό και μπροστά σε μια μουδιασμένη κοινοβουλευτική
Πολιτική αξιοπιστία
Έθνος – Πριν από 11 ώρες
Η προσωπική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ δημοψήφισμα για την έγκριση από το εκλογικό σώμα της μεταρρυθμιστικής Συνθήκης της Λισαβόνας
"Οχι" της Βουλής στην πρόταση για δημοψήφισμα
Έθνος – Πριν από 20 ώρες
Απέρριψε η Βουλή την πρόταση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την επικύρωση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Η πρόταση απορρίφθηκε με
Ονομαστική ψηφοφορία για δημοψήφισμα
SKAI.gr – 16 Ιουν. 2008
Εν μέσω της απογοήτευσης που προκάλεσε στην Ευρώπη το "όχι" των Ιρλανδών, αλλά και των κραδασμών στο ΠΑΣΟΚ από τη διαγραφή Σημίτη, διεξάγεται το απόγευμα
Η επιστολή της κρίσης
Πολίτης Οnline – 13 Ιουν. 2008
Προχθές ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, σε επιστολή του προς τον Γιώργο Α. Παπανδρέου ανέφερε ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την
Επίσκεψη Κ.Καραμανλή σε κέντρο μεταναστών
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 12 Ιουν. 2008
Αύριο στις 10#0 το πρωί, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί το νέο πρότυπο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών,
Ανοιχτή ρήξη Παπανδρέου-Σημίτη με φόντο τη Συνθήκη της Ε.Ε.
Newsnow – 12 Ιουν. 2008
Πόλεμος επιστολών και ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την πρόταση
Αμηχανία, αλλά και αιχμές
Η Καθημερινή – 11 Ιουν. 2008
Με εμφανή αμηχανία, αλλά και έντονη ανησυχία αντιμετώπισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την αιφνίδια διαμάχη των κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, με αφορμή την
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η Συνθήκη της Λισαβόνας
Nαυτεμπορικη – 11 Ιουν. 2008
ΚΥΡΩΘΗΚΕ χθες μετά τα μεσάνυχτα από την Ολομέλεια της Βουλής, με την ψήφο των δύο μεγάλων κομμάτων, η Συνθήκη της Λισαβόνας που αποτελεί το νέο συνταγματικό
Καταψηφίστηκε η πρόταση για το δημοψήφισμα επί της Συνθήκης της
Η Καθημερινή – Πριν από 6 ώρες
Καταψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις οποίες ζητείτο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο
Τέλος στα προσωπικά μπαϊράκια, διαμηνύει ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Φιλελεύθερος – Πριν από 12 ώρες
Αθήνα: Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλες προσωπικές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,
«Οχι» σε δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισαβόνας
Ημερησία – Πριν από 12 ώρες
Σε μία ψηφοφορία που δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, η εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ αποτυπώθηκε με την απουσία του Κ. Σημίτη Φυγή προς τα εμπρός με όχημα τον
Με αιχμές η ομιλία Γιώργου στη Βουλή
Ελεύθερος Τύπος – Πριν από 13 ώρες
Με τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μην έχουν καταλήξει εάν η Συνθήκη της Λισαβόνας παραμένει «ζωντανή» μετά το «όχι» των Ιρλανδών, η ελληνική Βουλή
Χαμηλοί τόνοι για το δημοψήφισμα
Έθνος – Πριν από 22 ώρες
Σε χαμηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συνθήκη της Λισαβόνας, όπως ζητά η αντιπολίτευση.
«Η κυβέρνηση φοβάται»
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – Πριν από 22 ώρες
Έμφαση στο Ιρλανδικό δημοψήφισμα που είπε "όχι" στην επικύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας το
Ντ. Μπακογιάννη: Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας δεν πρέπει να
Nαυτεμπορικη – Πριν από 23 ώρες
Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητηθεί, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή κατά τη
Βουλή – Σε εξέλιξη η συζήτηση για το δημοψήφισμα επί της Ευρωσυνθήκης
Nαυτεμπορικη – 17 Ιουν. 2008
Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας στην Ολομέλεια της
Παρέμβαση Παπανδρέου με συνέντευξή του για την κρίση με Σημίτη
Alpha tv – 17 Ιουν. 2008
Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθεί να βαδίζει το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Κώστα Σημίτη. Ο
Α. Κακλαμάνης: «Θα απορροφηθεί» η κόντρα Παπανδρέου – Σημίτη
Nαυτεμπορικη – 17 Ιουν. 2008
Βέβαιος ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη «θα απορροφηθεί» εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος
Στη Βουλή το αίτημα για δημοψήφισμα επί της Συνθήκης της Λισαβόνας
Ο Φιλελεύθερος – 16 Ιουν. 2008
Αθήνα: Σε μία μόνο συνεδρίαση θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης η συζήτηση επί των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη
Σήμερα η συζήτηση για δημοψήφισμα
Nαυτεμπορικη – 16 Ιουν. 2008
ΣΕ ΜΙΑ μόνο συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, θα συζητηθεί η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να διενεργηθεί
Αξιοποιεί την κρίση στο ΠΑΣΟΚ
Ριζοσπάστης – 13 Ιουν. 2008
Την πρόθεσή της να αξιοποιήσει πολλαπλώς την εσωκομματική κρίση του ΠΑΣΟΚ αφήνει να διαφανεί η κυβέρνηση, παρεμβαίνοντας έμμεσα πλην σαφώς στα τεκταινόμενα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε κέντρο μεταναστών
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 12 Ιουν. 2008
Τη Σάμο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός. Στις 10:30 το πρωί θα επισκεφθεί το νέο πρότυπο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Βαθύ της
Απερρίφθη το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Συνθήκη
Εξπρές – Πριν από 12 ώρες
Η εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση των βουλευτών χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή
Αυστηρή απάντηση Γιώργου στην πρόκληση του Σημίτη
Ελευθεροτυπία – 12 Ιουν. 2008
Σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Παπανδρέου και Σημίτη που επιβεβαιώνει τη ρήξη στις σχέσεις τους, και η οποία άρχισε από την εποχή της εκλογής προέδρου
Γιώργος κατά Σημίτη για δεξιά, εκτός ΠΑΣΟΚ, πολιτική
Ελευθεροτυπία – 12 Ιουν. 2008
Με βαρύτατους, πλην έμμεσους χαρακτηρισμούς, απάντησε από του βήματος της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη,
Απαρχή αλλαγής του πολιτικού σκηνικού η παρέμβαση του κ. Σημίτη;
Reporter.gr – 11 Ιουν. 2008
Δεν του έφτανε του πολύπαθου ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να πάρειτα πάνω του στις δημοσκοπήσεις ούτε όταν η δυσαρέσκεια των πολιτών βρίσκεται το κόκκινο και η
Επισκόπηση Τύπου
Κέρδος – 11 Ιουν. 2008
Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο που προωθούνται μέσα από το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης

 

"Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα"
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – Πριν από 14 ώρες
«Το ΠΑΣΟΚ πήρε τις αποφάσεις του με τον πιο δημοκρατικό τρόπο στις 11 Νοέμβριου και μετά με το Συνέδριο του, προχωράμε μπροστά για τα πραγματικά προβλήματα
Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δημοψηφίσματος
Η Καθημερινή – 17 Ιουν. 2008
Άρχισε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την πρόταση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την Συνθήκη της
Συζήτηση στη Βουλή για δημοψήφισμα επί της συνθήκης της Λισαβόνας
Ημερησία – 16 Ιουν. 2008
Συζητείται το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την επικύρωση της
«Ναι» στη Μεταρρυθμιστκή Συνθήκη της ΕΕ είπε η Βουλή των Ελλήνων
Ο Φιλελεύθερος – 11 Ιουν. 2008
Αθήνα: Επικυρώθηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας από τη Βουλή των Ελλήνων τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Από τους 292 παρόντες βουλευτές, 250 ψήφισαν υπέρ,
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση για δημοψήφισμα
Reporter.gr – Πριν από 11 ώρες
Καταψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος επί της κυρωμένης Συνθήκης της
Η κορύφωση μιας σύγκρουσης για την προεδρία
Ελευθεροτυπία – 12 Ιουν. 2008
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Σημίτης εκφράζει τη διαφωνία του με κεντρικές θέσεις του Γ. Παπανδρέου, οι πολιτικές σχέσεις και επαφές των οποίων από τον
Από τη Βουλή των Ελλήνων η απόφαση για τη Συνθήκη της Λισαβόνας
In.gr – 11 Ιουν. 2008
Με ομιλίες αρχηγών κομμάτων, μελών της κυβέρνησης και βουλευτών συνεχίζεται η συζήτηση για την κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας στην Ολομέλεια της Βουλής,
Γ. Καρατζαφέρης: "Απάτη η Συνθήκη της Λισαβόνας"
Κέρδος – 11 Ιουν. 2008
Σαν την «μεγαλύτερη απάτη εναντίον των λαών της Ευρώπης» περιέγραψε από βήματος της Βουλής την Συνθήκη της Λισαβόνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης,