από το Alkimos archive

Το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!

Είναι ικανή η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί το σκάνδαλο Siemens;
Ποιο είναι στην πραγματικότητα το ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
Είναι η συμμετοχή Τσουκάτου, Λιάπη, Κυριάκου; Ή μήπως είναι κάτι άλλο, ποιο σοβαρό;.

Το μεγάλο σκάνδαλο, είναι, η ολιγωρία της κυβέρνησης να μηνήσει την Siemens για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά από την κινητοποίηση των γερμανικών αρχών. Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει προφανώς ένα αξιοπρεπές δημοσιονομικό σύστημα, αμέσως μετά την αποκάλυψη της δωροδοκίας των στρατιωτικών, από την Siemens, το πρώτο που έκανε, ήταν, να υποβάλουν μήνυση στην θυγατρική εταιρία στην χώρα τους, και η Νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τη Siemens. (βλέπε εδώ)

Στην Ελλάδα, όμως, όπου τα πάντα είναι ρευστά και που η διαφθορά είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα. Οι δραστικές πολιτικές και δικαστικές κινήσεις είναι μόνο σε αυτές τις κοινωνίες δυνατές, όπου οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Εδώ, όμως, οι νόμοι υπάρχουν μόνο για να «δαγκώνουν» τους φουκαράδες και για να πλουτίζουν οι δικηγόροι και οι δικαστικοί.

Πώς να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση εναντίον της Siemens, όταν είναι όμηρος των αποκαλύψεων, οι οποίες πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι; Με ποιο σθένος να προχωρήσουν εναντίον του ενόχου, όταν τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης είναι συνένοχα;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!

Ας αναλογιστούμε για λίγο την χρονική στιγμή που διάλεξε το εργοστάσιο της Siemens στην Θεσσαλονίκη, να κλείσει. Είναι αυτό σύμπτωση ή μήπως είναι αντιπερισπασμός για να αρχίσει να τρέμει η κυβέρνηση από τις συνέπειες που θα έχει μια αρνητική στάση απέναντι στην συγκεκριμένη εταιρεία;

Είναι τόσο μεγάλη η διαπλοκή της Siemens με τους πολιτικούς παράγοντες στην χώρα μας, που μια εκ θεμελίων εκκαθάριση θα ανέτρεπε, προφανώς, την ισορροπία της χώρας.

Ας το επαναλάβουμε λοιπόν, μήπως και φτάσει και στα αυτιά αυτών που πρέπει:

Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΕΝΟΧΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!!!

Γιατί δεν στρέφονται λοιπόν τα πυρά όλων (πολιτικών, δικαστικών, ΜΜΕ, κ.λ.π.) , πρώτιστα κατά της Siemens; Γιατί αυτός ο κανιβαλισμός, που δεν προσφέρει στην ουσία της υπόθεσης απολύτως τίποτα; Γιατί αυτή η μιζέρια; Μήπως είναι σκοπιμότητα; Μήπως είναι μόνο στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης για δείξουν ότι ενδιαφέρονται, δήθεν, για κάθαρση;

Το πρώτο που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με την κοινή λογική, είναι η καταδίκη της συγκεκριμένης εταιρίας, εντός και εκτός Ελλάδος, και η κατάσχεση κάθε περιουσιακού της στοιχείου. Αυτό, θα φέρει στο φως, αυτόματα, και όλους αυτούς που συμμετείχαν στο ΕΓΚΛΗΜΑ.

Εφόσον όμως οι θεσμικοί παράγοντες αυτού του τόπου είναι όμηροι αυτής της «παραφύσιν» σχέσης, ας ξεκινήσουμε εμείς, οι bloger, μια «εκστρατεία», για να οδηγήσουμε τα πράγματα στον σωστό δρόμο.

Στόχος: Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Φτάνει πια! Αρκετά είναι τα 50 χρόνια που «ασέλγησαν» επάνω στον ελληνικό λαό. Καιρός είναι να τα μαζεύουν και να πάνε να ικανοποιήσουν αλλού το αρρωστημένα τους ένστικτα.

Εδώ θα φανεί αν έχουμε εμείς τα κότσια να είμαστε αφεντικά στον τόπο μας ή αν είμαστε μόνο ραγιάδες (γιουσουφάκια), που έχουν στόμα για να λένε μόνο μεγάλα λόγια… Ή αντιδρούμε και παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας ή το βουλώνουμε και …καθόμαστε στ' αυγά μας.

Μήπως όμως έχουμε χάσει τελικά το παιχνίδι; Μήπως έχουμε ήδη πουληθεί σαν χώρα και δεν το έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι; Μια κινητοποίηση προς την σωστή κατεύθυνση, θα μας βοηθήσει τουλάχιστον να το μάθουμε…