(του Υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

 

Η χώρα  πνίγεται  στον ζόφο από το άνοιγμα του κεντρικού οχετού του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος . Όλοι υποπτευόμαστε το «μαύρο χρήμα» , την αρπαχτή των πακέτων, την κλοπή των κρυφών λογαριασμών, την λαφυραγώγηση  των ασφαλιστικών  ταμείων,  την καταδολίευση του χρήματος του δημοσίου και  των  ΔΕΚΟ , τη ληστεία των κρατικών προμηθειών και τη γενική σήψη και παρακμή  του ξεπουλημένου στις πολυεθνικές και στα ξένα συμφέροντα «Ελληνικού»  πολιτικού συστήματος .  Αλλά ο ορυμαγδός των πρόσφατων  αποκαλύψεων για τεράστια  ποσά που πήγαν  σε ‘μίζες' σε   ηγετικά  άτομα που μας κυβέρνησαν ή ακόμη μας κυβερνούν επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας. 

Η  χώρα μας κυβερνάται από   σπείρες κλεπτών, απατεώνων και γκάνκστερ που παριστάνουν τους πολιτικούς. Η διαφορά τους από τους μαφιόζους  έγκειται στο ότι  αυτοί χαίρουν  άπλετης  δημοσιότητος και ατιμωρισίας, ενώ οι άλλοι δρουν στο σκοτάδι και τιμωρούνται όταν αποκαλυφθούν. Η σπείρα των ανίκανων, βρώμικων, ανήθικων, φιλόπλουτων, διεφθαρμένων και επαγγελματιών πολιτικών -οι πλείστοι των οποίων είναι ανεπάγγελτοι και  γόνοι   πολιτικών οικογενειών-  όχι μόνον έφεραν πάμπολλα δεινά στη χώρα , αλλά το κυριότερο, απαξίωσαν την πολιτική σαν όργανο  επιλύσεως των προβλημάτων της κοινωνίας μας.

Στην χώρα μας το σύστημα είναι επτασφράγιστα κλειστό και τίποτα δεν αποκαλύπτεται,  διότι ισχύει ο νόμος της «ομερτά»  και διότι :α/ τα ΜΜΕ είναι αυστηρά ελεγχόμενα από το πολιτικο-οικονομικό σύστημα, β/οι δημοσιογράφοι είναι «επιχρυσωμένοι κονδυλοφόροι» και τα «παπαγαλάκια» τους .

Στην χώρα μας η Δικαιοσύνη είναι υποταγμένη  σ' αυτούς και  κολυμπάει (με ορισμένες φυσικά εξαιρέσεις  αδέκαστων  δικαστών) στο ίδιο τέλμα σήψης, διαφθοράς και απαξίωσης. Γι' αυτό  αμφιβάλουμε   αν τελικά θα    λάμψει  η αλήθεια και   αν οι  υπεύθυνοι  θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό, διότι τα σκάνδαλα  κουκουλώνονται . Ως γνωστόν τους καλύπτουν  οι γνωστοί  νόμοι ασυλίας και παραγραφής των  αδικημάτων ,  διότι  ισχύει η λαϊκή ρήση ότι : «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Στη χώρα μας οι πολιτικοί διαπλέκονται στενότατα  με το οικονομικό κατεστημένο . Στην ουσία είναι υπάλληλοι των  πολυεθνικών εταιρειών. Αυτές τους χρηματοδοτούν, κι'  αυτές τους προβάλλουν μέσω των ελεγχομένων ΜΜΕ.

Στη χώρα μας   έχουν βάλει το λαό στην γωνία , τον ταπεινώνουν, τον λοιδορούν  και τον συνθλίβουν  με  την ακρίβεια ,   ανέχεια,   ανεργία,   φτώχεια, την έλλειψη υγείας-παιδείας, την ανασφάλεια, τον φόβο για το αύριο , ακόμη και για την ζωή του από τους κακοποιούς-που στα μέτρα των δυνάμεων τους- μιμούνται τους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας.

Η χώρα μας διαθέτει ένα σάπιο και ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κλέβει , να ληστεύει , να εξαπατά και να αναπαράγεται  σαν τα κοπροσκούλικα στην κοπριά . Αδυνατεί όμως  να παράγει πολιτικό λόγο ή   πραγματική πολιτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και  τα φοβερά της αδιέξοδα. Τα κόμματα είναι  " ολιγαρχικές εταιρείες " πού διχάζουν τον Δήμο (τους πολίτες) και προκαλούν έριδες και μίση και εκτρέφουν και αναδεικνύουν "κομματόσκυλα", ήτοι αργόσχολους και παρασίτους  και ευκόλως εξαγοράσιμους . Ο  ολιγαρχικός   θεσμός   του Κοινοβουλίου(Parliamnt)είναι ξενόφερτος και αναχρονιστικός.  Επινοήθηκε και εφαρμόστηκε υπό των επικυριάρχων – ‘γνωστών τραπεζιτών' – εξουσιαστών   στην Αγγλίαν κατά την εποχήν τού Κρόμγουελ. 

Η χώρα μας από καιρό έφτιαξε νόμους που προστατεύουν τους  πονηρούς ,  τους δόλιους και  τους  εγκληματίες. Σκοπίμως δεν   αποκαλύπτουν  τα ονόματα τους διότι οι νόμοι αυτοί πρωτίστως προστατεύουν  τους κακούς. Έτσι όλα σήμερα   λέγονται με υπονοούμενα και  μισόλογα, για να  μην θίξουμε  τους κλέφτες  και τους κακούργους.  

  Στην χώρα μας ο λαός μας είναι τόσο πολύ εθισμένος στις κακουργίες σε βάρος του , ώστε δέχεται  αγογγύστως όλη αυτή την  λωποδυσία,   την κοροϊδία  και την  βλάβη των εθνικών του συμφερόντων. Το δηλητήριο του Μιθριδατισμού τον έχει εθίσει  σε τέτοιο βαθμό,  ώστε δεν εννοεί να εκλέξει κάποιο έντιμο  πρόσωπο που να μην έχει  την έξωθεν μαρτυρία του κλέφτη ,   του ψεύτη και του απατεώνα.   Τον έχουν  μετατρέψει σε  οπαδό και ποίμνιο σε τοιούτο βαθμό ώστε  αδυνατεί να αποτοξινωθεί από την κομματική του εξάρτηση , ακόμη και όταν πηγαίνει στο παραβάν για να ρίξει τον   ψήφο του , όλες του δε οι πράξεις κατευθύνονται από το κόμμα, την ποδοσφαιρική του ομάδα και τη θρησκευτική  του πίστη. 

Τα πράγματα για το Έθνος μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο , και  δεν φαίνεται κάποια ελπίδα βελτιώσεως της καταστάσεως. Οι κρατούντες ολιγαρχικοί, ενδιαφέρονται μόνον διά τα συμφέροντά των και  δια το  πως θα φανούν αρεστοί εις τούς επικυριάρχους , έστω και αν με  αυτόν τον τρόπον εμφανώς "βλάπτουν κ` οι τρείς τους την   Ελλάδα το ίδιο".

Στην χώρα μας οι πολίτες παραβιάζουν τους νόμους διότι παραδειγματίζονται και εξωθούνται από τους αχρείους άρχοντες τους και η χώρα  διολισθαίνει στο χάος.

Στην χώρα μας μίαν   μόνον   φοράν υπήρξε  Δημοκρατία  , που αφ` ενός μεν   εξυπηρετούσε τους πολλούς, αλλά όχι φυγόπονους , χωρίς να βλάπτει ή να εμποδίζει τούς ολίγους αρίστους, αφ` ετέρου δε να παρέχει  εις όλους τούς πολίτες ( αλλά ακόμα και εις τους μετοίκους και δούλους) όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και συνθήκες ώστε να διαπρέπουν και να ευδαιμονούν  και ταυτοχρόνως να παράγουν πολιτισμόν ! Σήμερον οι ολιγάρχες μας συμπεριφέρονται χειρότερα από δούλους.

 Στην χώρα μας χρειαζόμαστε Επανάσταση για την επαναφορά της Αμεσης Δημοκρατίας . Η  Ολιγαρχία δεν πάει άλλο. Το επόμενο βήμα είναι  η διάλυση και η υποδούλωση μας. Πρέπει τώρα να  δράσουμε και να  τους γκρεμίσουμε. Και επειδή δεν γίνονται στην εποχή μας   επαναστάσεις και πραξικοπήματα, πρέπει να γίνει πράξη η Άμεση Δημοκρατία:

α/ Πρωτίστως με τον ψήφο μας.  Να τους μαυρίσουμε και να τους στείλουμε κλωτσιδόν στον  Κορυδαλλό να λαλίσουν οι ξεδιάντρωποι φιλόπλουτοι ολιγάρχες.

β/  Χρειάζεται όμως πείσμων και σκληρότατος Αγών από πολλούς, από τον λαό. Είμαστε υπό κατοχή . Η απελευθέρωση μας  δεν τελείωσε εισέτι.  Η ολιγαρχία των παντός είδους κοτζαμπάσηδων , εγκαθέκτων, πρακτόρων, δωσιλόγων, κιναίδων, και προσκυνημένων όχι απλώς παραμένει και διαχειρίζεται  την εξουσίαν προς όφελός δικό της και των επικυριάρχων , αλλά πληθαίνει  και  καλλιεργεί κλίμα ενδοτισμού και ηττοπαθείας,   προάγοντας τον αφελληνισμόν με κάθε τρόπο, προκειμένου να είναι αρεστή εις τους επικυριάρχους.

γ/   Η Αμεση Δημοκρατία  προϋποθέτει :

 1. Έλεγχο περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων και της οικογενείας τους,  προ της  αναλήψεως  των καθηκόντων , και μετά την παράδοση τούτων   και δήμευση όχι μόνον των επί πλέον αποκτημένων , αλλά  και ολόκληρης της περιουσίας τους.

2. Θέσπιση δρακόντιων νόμων για την πάταξη  ατασθαλίας δημοσίου χρήματος , περιλαμβανομένης και της θανατικής καταδίκης, όπως συμβαίνει στην Κίνα.

 3. Δημοκρατικόν  είναι  τό  κληρωτάς  είναι  τάς  αρχάς , τό  δέ  αιρετάς  ολιγαρχικόν ….

 4. Δημοκρατία  εστί  το  άρχειν  και  άρχεσθαι.

 5. Δημοκρατία εστί το  μή  δίς  τον αυτόν άρχειν μηδεμίαν αρχήν.   

 6. Δημοκρατία εστί  τo άιρείσθαι  τας  αρχάς  πάντας  εκ  πάντων.

 7. Δημοκρατία εστί  το άρχειν  πάντας  μεν  εκάστου , έκαστον  δ`     εν  μέρει  πάντων . 

 8. Νόμος  εστί  κοινόν  καταπίστευμα  πόλεως  διά  γραμμάτων   

        προστάττον  πώς  δεί   έκαστον  πράττειν .

 9. Δημοκρατία εστί Ισονομία , Ισοπολιτεία , Ισηγορία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.