Το VETO του Βουκουρεστίου και η σημασία του

Πόσο σημαντική ήταν η Ελληνική απάντηση στο Βουκουρέστη, και ποια ήταν δύναμη που υποκίνησε και διαμόρφωσε τις αποφάσεις της εξωτερικής μας πολιτικής στην κατάλληλη στιγμή;.
 

Το VETO του Βουκουρεστίου σημάδευσε το τέλος της παρωδίας του υποτιθέμενου «Μακεδονικού προβλήματος». Η τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη και Σημίτη, που λειτούργησαν, η μεν πρώτη με καθαρά ιδιοτελή κίνητρα, η δε δεύτερη με υποκινούσα δύναμη τον ξεφτισμένο αμοραλιστικό «εκσυγχρονισμό», εξανεμίστηκε, μπροστά στην καίρια αντίδραση του απανταχού Ελληνισμού (βλέπε εδώ και εδώ). Η νίκη του Βουκουρεστίου, ήταν ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Αυτή ήταν η δύναμη που υποκίνησε και διαμόρφωσε τις αποφάσεις της εξωτερικής μας πολιτικής, στην κατάλληλη στιγμή. Γι' αυτό δεν αποτελεί νίκη του Καραμανλή, διότι στην ίδια απόφαση θα είχε καταλήξει οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στην εξουσία, σ' εκείνη την καθοριστική στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Ο Καραμανλής, είχε απλά το προνόμιο να είναι αυτός στο τιμόνι της χώρας και είναι το μόνο για το οποίο θα μπορεί να είναι υπερήφανος.

Ό,τι ακολούθησε το Βουκουρέστι ήταν μόνο οι σπασμωδικές κινήσεις κάποιων «αμούστακων» πολιτικών, στα Σκόπια, που λειτουργούν απλά ως μαριονέτες των δύο ανιστόρητων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, Γερμανίας και Αμερικής. Ήταν όμως λάθος επιλογή αυτών των δύο δυνάμεων να στραφούν εναντίον της Ελλάδας, όπως ήταν λάθος των Γερμανών και Ιταλών, στο Δεύτερο Π.Π. Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, ότι η λάθος αυτή στρατηγική κίνηση κόστισε στον Χίτλερ την ήττα, παρά τους άψογους πολεμικούς του σχεδιασμούς. Όπως και τότε έτσι και τώρα, και όσο θα υπάρχει αυτό το σύστημα, αυτόν τον τόπο δεν τον υπερασπίζονται πολιτικοί, αλλά η Ελληνική ψυχή, που όταν το καλέσει η ανάγκη, τότε γίνεται «γρανίτης», αδιάσπαστος!

Τα εσωτερικά μας προβλήματα, ήταν και είναι ιδιωτική μας υπόθεση και δεν προσφέρονται προς εκμετάλλευση, ούτε για εξωτερικούς «Πέρσες», ούτε για εσωτερικούς «Εφιάλτες».

Αυτά, για όσους ανησυχούν και ταράζονται από τα «βεγγαλικά» Γκρούεβσκι. Αν τώρα οι Αμερικανοί, μας εκδικούνται, για την «ξεφτίλα» του Βουκουρεστίου, στην πραγματικότητα τους δικούς τους υποτελείς εκδικούνται, που τόλμησαν να …τους χαλάσουν τα σχέδια. Σε τελική ανάλυση, όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή τον τελευταίο καιρό, μόνο καλό μπορεί να φέρουν στην Ελλάδα, διότι μας δίνεται η ευκαιρία να καθαρίσουμε το τοπίο.

Ας έχουμε μόνο τα μάτια μας ανοιχτά ώστε να εντοπίζουμε τους «πρακτορίσκους», που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτής της φαινομενικής αναμπουμπούλας. Η κατάσταση που επικρατεί, θυμίζει λίγο …μεταπολεμική περίοδο. Αργά η γρήγορα όμως ο κουρνιαχτός θα καταλαγιάσει, και τότε, αλί κι αλίμονο στους καιροσκόπους, γιατί θα ξεμπροστιαστούν στα μάτια αυτού του τυραννισμένου λαού, και τότε τους περιμένουν «πίσσα και πούπουλα»….