Του Χρήστου Καπούτση

 

 

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου, που είναι ο  πιο λαμπερός μήνα του χρόνου.

Ο ουρανός είναι καταγάλανος , ασυννέφιαστος και παντού υπάρχει άπλετο και δυνατό φως.

Αντίθετα, η πολιτική ατμόσφαιρα είναι βαριά, καθώς  μαύρα πυκνά σύννεφα σκεπάζουν τον πολιτικό μας ορίζοντα. Και πυκνό σκοτάδι καλύπτει σοβαρά πολιτικά ζητήματα, που θα έπρεπε να είχαν βγει στο φως.

Το πολιτικό μας σύστημα διέρχεται, όπως πανθομολογείται, μια πολύ σοβαρή κρίση.

 

Και υποχρεώνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, σε ομιλία του κατά την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, να δηλώσει ότι «η πολιτική χωρίς ηθική είναι επικίνδυνη υπόθεση»!! Απευθυνόμενος σε ποιους; Μα στους παριστάμενους πολιτικούς, που μερικοί χαμογελούσαν αμήχανα!

Με δεδομένη λοιπόν την πολιτική αποφορά, θα πρέπει, να δοθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή στην πορεία των Εθνικών μας θεμάτων.

Και θα πρέπει να υπάρχει ένας εύλογος προβληματισμός, αν είναι συγκυριακή ή όχι, η  αποδομητική εσωτερική πολιτική κρίση , με την  ταυτόχρονη  προσπάθεια δημιουργίας ρηγμάτων στην εθνική μας συνοχή, μέσω της ανάδειξης παράνομων ή ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων.

Είναι εμφανής πλέον,  η μεθοδική προαγωγή ζητήματος τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Η τουρκική διπλωματία στοχοθετεί τον επαναπροσδιορισμό του καθεστώτος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Δηλαδή την  ανάδειξη της μουσουλμανικής (θρησκευτικής) μειονότητας, σε τουρκική (εθνική) μειονότητα, κρεουργώντας την συνθήκη της Λοζάνης. Και η τουρκική διπλωματίας αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ανάδειξης μειονοτικού ζητήματος στη Θράκη.

Ένας Υπουργός και πενήντα Βουλευτές του κυβερνώντος Ισλαμικού  κόμματος της Τουρκίας, «όργωσαν» για δύο μέρες τη Θράκη, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ!   Μάλιστα ο ψευδομουφτής της Θράκης, με ένα εμπρηστικό λόγο του, κατά τη διάρκεια της τελετής, κάλεσε την Τουρκία να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης!!

Οι Τούρκοι πολιτικοί δεν παρέλειψαν φυσικά, να επισκεφτούν και σύλλογο «Τουρκική νεολαία Θράκης».

Επίσης,  είναι απόλυτα διακριτή, η επιθετική πολιτική της εθνικιστικής Κυβέρνησης των Σκοπίων, που υπερβαίνει την ονοματολογία και κινείται στοχευμένα στη δημιουργία μειονοτικού ζητήματος, με αλυτρωτικές διεκδικήσεις.

Οι κυβερνώντες εθνικιστές των Σκοπίων, με όχημα το όνομα, προβάλουν εξωφρενικές απαιτήσεις σε βάρος της Ελλάδας, στα πλαίσια  ενός πρωτόγονου μειονοτικού επεκτατισμού.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση των Σκοπίων, δεν διαθέσει το ειδικό πολιτικό-στρατιωτικό  βάρος , που απαιτείται για να απειλήσει την Ελλάδα.

Και το ερώτημα είναι, ποιοι και γιατί,  κινούν τα νήματα της ανθελληνικής Σκοπιανής προπαγάνδας,  που αναζητά την ανύπαρκτη εθνολογικά «μακεδονική» μειονότητα στην Ελληνική Μακεδονία;

Και μάλιστα, προβάλλεται διεθνώς ο σχιζοειδής ισχυρισμός ότι  αυτή η μειονότητα,  έχει στενούς εθνολογικούς και ιστορικούς δεσμούς με τους σλαβομακεδόνες των Σκοπίων.

Ο Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, εύστοχα επισημαίνει στην απαντητική επιστολή του στον Πρωθυπουργό της FYROM Νίκολα Γκρουέφσκι, ότι τα περί καταπιεσμένης Μακεδονικής μειονότητας φληναφήματα, είναι και υποκινούμενα.

Και η διαπίστωση του Πρωθυπουργού έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, αφού επιδιώκει να «ξεσκεπάσει» διπλωματικές πρακτικές ισχυρών κέντρων,  που απεργάζονται τη δημιουργία μειονοτικών ζητημάτων στην Ελλάδα!!

Και φυσικά, δεν θα πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, πτυχή του οποίου είναι οι διεκδικήσεις των Τσάμηδων στην Θεσπρωτία.

Σύντομα τα κράτη της Βαλκανικής, θα αντιμετωπίσουν  τις συνέπειες του αλβανικού εθνικισμού και επεκτατισμού. Το Κόσσοβο είναι μόνο η αρχή.

Μήπως όμως,  είναι κοινή η ρίζα παραγωγής  μειονοτικών αξιώσεων σε βάρος της Ελλάδας ;

Η δημιουργία μειονοτικών ζητημάτων στην Ελλάδα, εξυφαίνεται από εκείνα τα προπαγανδιστικά κέντρα, που στοχεύουν να έχουν παρεμβατικό ρόλο στις κυοφορούμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια. 

Οι ΗΠΑ (Κυβέρνηση Μπους) και η Τουρκία (με οποιαδήποτε κυβέρνηση), έχουν επενδεδυμένα πολιτικά, στρατιωτικά και ενεργειακά συμφέροντα στα Βαλκάνια. 

Και είναι σαφές, ότι τα αμερικανο- τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα στα Βαλκάνια, δεν είναι απολύτως  συμβατά με  τα Ελληνικά.

Και εκτιμούν, οι σύμμαχοί μας,  ότι αυτή η μειονοτική προπαγάνδα που πλήττει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα, θα καρποφορήσει, επειδή η Ελλάδα, αντιμετωπίζει,  τώρα,  σοβαρά εσωτερικά πολιτικά προβλήματα.