(του Υποστρατήγου ε. α  K.  Χ. *Κωνσταντινίδη)

Η φιλοπόλεμη κλίκα των ΗΠΑ, Ισραήλ και Βρετανίας ωθεί  τώρα τα πράγματα για ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Ρωσία.  Απειλεί νέες στρατιωτικές  επεμβάσεις στην Ευρασία , οι οποίες δημιουργούν κινδύνους ενός μεγάλου πολέμου με την Ρωσία και το Ιράν. Ασφαλώς ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να αρχίσει με συμβατικά όπλα , αλλά θα καταλήξει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα , διότι η Ρωσία είναι   πυρηνική δύναμη. Επομένως τα σχέδια τους είναι επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά και πρέπει να τα γνωρίσει η παγκόσμια κοινή γνώμη για να τους βάλουμε φραγμό πριν υλοποιηθούν .

Η επίθεση  του παράφρονα Γεωργιανού   μικροδικηγόρου της Νέας Υόρκης Μιχαήλ Σαακασβίλι, του  αχυρανθρώπου , που   έγινε πρόεδρος της Γεωργίας ελέω Αμερικής,  με την γνωστή «επανάσταση των τριανταφύλλων»,  αποκαλύπτεται ότι ήτο μεθοδευμένη από τα γνωστά κέντρα της Ουάσιγκτον και   Τελ-Αβίβ για να μπει σε ενέργεια το σχέδιο του Ψυχρού Πολέμου .  Ο  αμερικανο-σιωνιστικός ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να επιβιώσει οικονομικά και πολιτικά, χωρίς την  πραγματοποίηση  ληστρικών πολέμων εναντίον των λαών . Ειδικά η Γεωργία είναι η χώρα διελεύσεως μέσω των εδαφών της τριών αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου των πολυεθνικών της Δύσεως , με κυριότερο τον αγωγό Μπακού -Τυφλίς-Τσειχάν(BTC).     Όλο  αυτή η ιταμή και εγκληματική επίθεση   βασίσθηκε σε ένα ψέμμα, όπως συνέβη ως τώρα με όλες τις Αμερικανικές και Ισραηλινές επιθέσεις . Η άνανδρη επίθεση των Γεωργιανών δυνάμεων εναντίον της Νοτίου Οσσετίας εκτοξεύθηκε από δυνάμεις  εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από Αμερικανούς και Ισραηλινούς και κατ' εντολή των εσφαγίασαν 2.000 Ρώσο-Οσσέτιους   και Ρώσους στρατιώτες των ειρηνευτικών δυνάμεων. Ασφαλώς γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η   αντίδραση   της Μόσχας θα ήτο δυναμική .   Επομένως έρριξαν τη Μόσχα στην παγίδα για να την απομονώσουν από την Δύση και να διχάσουν εκ νέου τον κόσμο σε Ανατολή και Δύση. Όμως στην παγίδα έπεσαν οι ίδιοι.  Ήδη το ψυχροπολεμικό ΝΑΤΟ συνεδρίασε διεσπασμένο στις Βρυξέλλες  και   απείλησε με  απομόνωση τη Ρωσία αν δεν αποσυρθεί από την Γεωργία. Παράλληλα προωθούν μέτρα όπως:

1/ Εγκατάσταση Αμερικανικών Πυραύλων σε Πολωνικό έδαφος , δηλαδή σε κράτος-μέλος της Ε.Ε . [Ασφαλώς οι παλαιότεροι ενθυμούνται πόσος σάλος προκλήθηκε όταν επί προεδρίας Ρήγκαν οι ΗΠΑ θέλησαν να εγκαταστήσουν   Αμερικανικούς Πυραύλους  Μέσου βεληνεκούς σε Ευρωπαϊκό έδαφος.  Τούτο τελικώς  απετράπη   λόγω της καθολικής αντιδράσεως της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης]

2/  Εγκατάσταση σταθμών Ραντάρ στην Τσεχία

3/  Ενταξη στο ΝΑΤΟ της Γεωργίας και Ουκρανίας  . Αυτή επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς στο Βουκουρέστι , θα επιχειρήσουν  όμως να   τις εντάξουν  τον προσεχή Δεκέμβριο  .  Τούτο  διχάζει την Ε.Ε σε δύο  στρατόπεδα:α/  Εκείνο  των παλαιών χωρών με επικεφαλής τη Γερμανία που τηρούν στάση μετριοπάθειας και  β/ το  Αμερικανοκίνητο,  που   τάσσεται υπέρ της απομονώσεως της Ρωσίας]

4/  Επαναπάτρισαν  στην Γεωργία τους  2.000 Γεωργιανούς στρατιωτες που πολεμούσαν στο Ιράκ .  

5/  Δημιούργησαν  αερογέφυρα  μεταφοράς εξοπλισμών στην Γεωργία  υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας   

6/  Διέθεσαν  συμβούλους , κατασκόπους, καταδρομείς  και εκπαιδευτές,   με την συμμετοχή και του Ισραήλ . Σ' αυτούς συμμετείχε και ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου κ. Αλεξ Ρόντος

7/ Οργάνωσαν   τον Ψυχολογικό   Πόλεμο για  την  συγκάλυψη της επίθεσης κατά της Οσσετίας και την εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Ας μην λησμονούμε ότι το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) με τον Ψυχρό Πόλεμο απομόνωσε  την  ΕΣΣΔ. Συνέπεια τούτου ήτο :

1/   Η διάλυση της  ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας από τους   άφρονες Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν  (χωρίς την διάλυση του ΝΑΤΟ)  οι οποίοι  επείσθησαν από τις «ωραιολογίες»  της Δύσεως για δήθεν επιβολή της ειρήνης, χωρίς όμως αντίκρισμα .   

2/  Το ΝΑΤΟ επεξέτεινε τα όρια δράσεώς του σε όλη την υδρόγειο και η πλουτοκρατία επέβαλε  τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

3/  Εισέβαλε  και διέλυσε τη Γ/Β  και τη Σερβία και προέβη στην αλλαγή των συνόρων στην Βαλκανική, με το ψέμα περί γενοκτονίας των Βοσνίων και Κοσσοβάρων. Οι ίδιοι κύκλοι  μεθοδεύουν τώρα τον διαμελισμό της Ελλάδος(Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, νησιών Ανατ. Αιγαίου )

3/  Εισέβαλε στο Αφγανιστάν με το ψέμα της Τρομοκρατίας.

4/  Εισέβαλε  στο Ιράκ με το ψέμα περί όπλων μαζικής καταστροφής.

5/   Προετοιμάζει  επίθεση κατά του Ιράν με το ψέμα περί  της δήθεν κατασκευής πυρηνικών όπλων.  Προφανώς τα γεγονότα της Γεωργίας είναι μέτρα  βελτιώσεως των θέσεων του ΝΑΤΟ στον Καύκασο (κάλυψη των πλευρών του) προ της επιθέσεως στο Ιράν.

6/  Επέβαλε  το Νεοφιλελεύθερο δόγμα της «Παγκοσμιοποίησης»

Κανείς πιά δεν πιστεύει τον Μπους και τους συνωμότες της Ουάσιγκτον και Τέλ-Αβίβ,  ότι προάγουν την ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητος . Αν εμείς οι ελεύθεροι και σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν τους βάλουμε φραγμό , αυτοί κατ' εντολήν των πολυεθνικών μεγαθηρίων είναι σε θέση να εξαπολύσουν ακόμη και πυρηνικό πόλεμο . Πρέπει λοιπόν να τους καταδικάζουμε με όλα τα μέσα και να αντιστεκόμαστε. Πρόκειται για μια μικρή σπείρα δολοφόνων και εγκληματιών πολέμου που θέλουν να ρίξουν την ανθρωπότητα σε κατάσταση πρωτογονισμού . Διότι αυτό είναι παγκοίνως γνωστόν ότι θα συμβεί σε περίπτωση  πυρηνικού  πολέμου.  Οι λαοί είναι αντίθετοι με τις φιλοπόλεμες ηγεσίες τους , που αγνοούν τα πραγματικά τους συμφέροντα και προωθούν τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστικών και νεοαποικιακών κύκλων. Έχουμε πληροφορίες ότι ο λαός της Γεωργίας είναι αντίθετος με τα τυχοδιωκτικά σχέδια Σαακασβίλι-Μπούς και αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ. Οι λαοί  λένε :

1/  ΟΧΙ  στις Αμερικανικές επεμβάσεις στην Γεωργία και Καύκασο, διότι μπορεί να καταλήξουν σε πυρηνικό πόλεμο.

2/ ΟΧΙ στην επέκταση του ψυχροπολεμικού ΝΑΤΟ και στην εγκατάσταση Αμερικανικών Πυραύλων και συναφών εγκαταστάσεων σε Ευρωπαϊκό έδαφος, διότι η Ευρώπη μετατρέπεται σε πυρηνική βληματοδόχη των ΗΠΑ

3/ ΟΧΙ στις Αμερικανικές και Ισραηλινές επιθετικές επεμβάσεις

4/ ΟΧΙ άλλους Πολέμους και Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

*Προσφάτως κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ» του  Κ.Χ. Κωνσταντινίδη, Εκδόσεις  Αγγέλου Σιδεράτου,  το  οποίον αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες-από την Προϊστορία ως σήμερον-και στην Ελληνική Κοσμοθέαση.