To Greek American News Agency Πολύ πριν υπάρξει όλη αυτή η έκρηξη των Blog και των Site, της (υγειούς)  δράσης και της αντίδρασης των Πολιτών και των διαφόρων δικτύων που (καλώς κάνουν και) ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια έδινε και θα συνεχίσει να δίνει φωνή και βημα σε κάθε υγιή, νηφάλια και συνετή φωνή για κάθε θέμα που απασχολεί τον απανταχού Ελληνισμό. Προβάλλει απόψεις και θέσεις χωρίς ποτέ να τις σχολιάζει ή να λαμβάνει θέση. Ειδικά το "δίκτυο ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ" το έχει προβάλλει και θα συνεχίσει να το προβάλλει ακριβώς γιατί οι επισημάνσεις, τα σχόλια και πολλες φορές οι αποκαλύψεις που κάνει -και δόξα το Θεώ μας έχει δώσει ουκ ολίγα θέματα σε όλους μας μικρά ή μεγάλα ΜΜΕ όλοι  έχουμε δρέψει δάφνες χάρη στις "κεραίες" του Κ. Κάλφα και των συνεργατών του που κυριολεκτικά χτενίζουν το διαδίκτυο και βρίσκουν θέματα )  ωστόσο αυτό δεν σημαίνει -επειδή μας γράφουν αρκετοί και ζητούν εξηγήσεις και συνεξηγήσεις- ότι πάντα συμφωνούμε με τις θέσεις και τις απόψεις που ενίοτε εκφράζει και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα θερμό τρόπο(χρειάζεται όμως και αυτός ο τρόπος), ενδεχομένως και ακραίο κάποιες φορές… 

Μας ενώνουν κοινές αγωνίες,  ιδέες και απόψεις, οράματα και στόχοι για το μέλλον αυτού του Έθνους αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υιοθετούμε πάντα  ακραίες τοποθετήσεις ή  πολύ περισσότερο επικροτούμε θέσεις και απόψεις που μπορεί να δημιουργούν άλλες εντυπώσεις από αυτές που οφείλουν να δημιουργούν  εν τη γεννέση τους θετικές και δημιουργικές δράσεις πολιτών όπως αυτή του "Δικτύου Πολιτών Νοιάζομαι".

Για παράδειγμα αυτή η εμμονή για προβολή του Σεβαμσιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου (ως άλλου "παπαφλέσσα"  ή υποκατάστατου του μακαριστού Αρχ. Κυρού κ. Χριστοδούλου, λες και δεν υπάρχει η πολιτική ηγεσία(!) πολύ περισσότερο δεν υπάρχει η συγκροτημένη φωνή στην Εκκλησία παρακάπτωντας πολλές φορές  την νηφάλια και διακριτική φωνή της Ιεράς Συνόδου που είναι και η μόνη αρμόδια να εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία στο σύνολο της) εμάς μας βρίσκει έντονα προβληματισμένους. Αξίζει λοιπόν να επισημανθεί ότι η  Ορθοδοξία δεν είναι μια Εθνική Εκκλησία αλλά Οικουμενική. Ουδείς παραγνωρίζει το ρόλο της Εθναρχεύουσας Εκκλησίας όταν οι καιροί το απαιτούσαν τώρα όμως υπάρχει τέτοια ανάγκη; βρίσκεται η Εκκλησία μας εν διωγμό και δνε το γνωρίζουμε; Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα ρητορικά ή πραγματικά ερωτηματικά. Ωσοσο, ουδείς Επίσκοπος ή Μητροπολίτης είναι πέρα και πάνω από την Σύνοδο όταν αυτή τηρεί τα συμπεφωνημένα στους κόλπους της Ορθοδοξίας, την Ιερά Παράδοση  και τους Ιερούς Κανόνες. Ας Μη βάζουμε λοιπόν σε περιασμό τον "άγιο" Θεσσαλονίκης με όλη αυτή την υπερπροβολή που δεν του χρειάζεται έτσι κι αλλιώς, αλλά κυρίως ας μην αναζητούμε αιτία για ανακίνηση άλλων ζητημάτων που ως μη όφειλε ίσως να ανακύψουν και αντί καλού να προκληθεί κακό…

Άλλωστε είναι καιρός η Ορθόδοξη (Ελλαδική) Εκκλησία και οι Ταγοί της ανά τον κόσμο να αναλάβουν δράση κυρίως  στο Σωτηριολογικό τους έργο αποδιώχνοντας κάθε τι που απομακρύνει από τούτο το χαρακτήρα από ιδρύσεως Της μέχρι Συντελείαςτων Αιώνων…  

Η (Ελλαδική) Εκκλησία έχει τα όργανα της(την Αγία και Ιερά Σύνοδο) και κυρίως πάνω και πέρα από όλα την Συνοδικότητα η οποία εδώ και δεκαετίες είχε αντικατασταθεί  από ένα  πνεύμα απάθειας και ανυπαρξίας που βρίσκονταν επί 30αετιαν και πλέον,  για να περάσει σε με μια έκρηξη απόλυτης και εκκοσμικευμένης με υπερεθνικιστικό δημαγωγικό λόγο διάσταση, όπου πολλές φορές δημιούργησε συγκρούσεις, που αν μη τι άλλο ήταν πέρα και πάνω από τον Σωτηριολογικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία ανά των κόσμο.  

Με πολύ σεβασμό λοιπόν στον αγώνα συναγωνιστών και συμπατριωτών καταθέτουμε αυτή  την σημερινή παρέμβαση μας, το νόημα της οποίας είναι η θετική συμβολή και ο προβληματισμός και όχι οι παρεξηγήσεις και οι τυχόν παρανοήσεις. Και πάνω από όλα η αποφυγή νέων περιπετειών που ούτε η Εκκλησία τις έχει ανάγκη ούτε πολύ περισσότερο το Έθνος μας. 

Θα πρέπει δε να προσεχθεί αυτή η  σκανδαλώδεις υπερπροβολή του κ. Άνθιμου-με το πρόσχημα ότι είναι ο Οικείος Επίσκοπος της Μακεδονίας κάτι που δεν είναι απολύτως ακριβές αφού στην ευρύτερη γεωργραφική περιοχή της Μακεδονίας  υπάρχουν και άλλοι συνΕπίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας των Λεγομένων Νέων Χρών, οι οποίοι δικαίως θα έχουν μπορούν να έχουν πονηρούς λογισμούς(…) για τον παραγκωνισμό τους και την μονομερή προβολή του εν λόγω  Ιεράρχη-  διότι ως γνωστόν εντός της διοικητικής διάρθρωσης της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας όσο και αν τα δικά του (ή τα δικά σας) κίνητρα είναι αγαθά, τούτα δεν προβάλλονται έτσι από άλλους κύκλους που θέλουν να μετρούν τα της Εκκλησίας με εκκοσμικευμένη αντίληψη και πολιτικούς όρους όπως "εσωτερική εντιπολίτευση" κ.τ.λ.  όπου σπεύδουν πολλές φορές(συγκεριμένα  ΜΜΕ που ενδεχομένως θα ήθελαν για Αρχιεπίσκοπο έναν "Παπαφλέσσα") να του αποδώσουν κίνητρα τα οποία όντως δεν έχει ο ίδιος. Και από αυτή την άποψη λοιπόν ίσως είναι φρόνημο να πρυτανεύει πρώτα και πάνω από όλα  η λογική, η διάκριση και η σύνεση.     

Αφορμή για αυτή την σημερινή μας παρέμβαση έδωσε το τελευταίο ανακοινωθέν και συγκεκριμένα  η τελευταία παράγραφος του  του Δικτύου ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με θέμα τις εξελίξεις στην Ρωσία και την Γεωργία   το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο όπως πάντα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Εσείς "εκεί έξω" έχετε όπως πάντα τον τελευταίο λόγο.