Με τίτλο "Τρικυμία για Τατούλη, Ρουσόπουλο και υπόθεση Βουλγαράκη", ο δημοσιογράφος και πολιτευτής της ΝΔ Α' Αθηνών κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τις τελευταίες μέρες, τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» μιλούν για « πονοκέφαλο για την κυβέρνηση» από τις «νέες βολές που εκτόξευσε ο Π. Τατούλης από το blog του κατά τριών υπουργών» αλλά και «η θύελλα γύρω από τις αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ. Βουλγαράκη.» Κατά τα δημοσιεύματα του Τύπου, «οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του "αντάρτη" βουλευτή είχαν βαρύνει το κλίμα στη γαλάζια παράταξη, λίγα μάλιστα 24ωρα πριν από την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην 73η ΔΕΘ και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις για διαγραφή του πριν από τη ΔΕΘ.».
Τα τρία αυτά θέματα κυριάρχησαν άλλωστε σε όλα τα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» στη Θεσσαλονίκη, στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και στις περισσότερες πολιτικο-κοινωνικές εκδηλώσεις.
 

Ως βουλευτής Α' Αθηνών από το Μάρτιο του 2004 ως τον Σεπτέμβριο του 2007, ως ενεργός Αθηναίος πολίτης και ως δημοσιογράφος αισθάνομαι την υποχρέωση να πάρω θέση και να δηλώσω:
1. Αποδοκιμάζω την οποιαδήποτε ακραία θέση κριτικής εναντίον της κυβέρνησης του κόμματος υπό τη σημαία του οποίου ο ασκών κριτική εκλέγεται αλλά σέβομαι και υποστηρίζω την ανεξαρτησία του πολιτικού και το δικαίωμά του να λέει τη γνώμη του. Μόνο που όταν η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο-όπως σήμερα- όποιος επικρίνει ανοιχτά την κυβέρνηση ή υψηλόβαθμο στέλεχός της, πρέπει να αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και σε κάποιες περιπτώσεις, να παραιτείται.
2. Διαφωνώ και καταδικάζω τις αποδοκιμασίες εις βάρος «ανταρτών» για όσα λένε και πιστεύουν από νέους βουλευτές που απλώς θέλουν να γίνουν αρεστοί στην ηγεσία του κόμματος.
3. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να πάρει τελεσίδικες και ριζικές αποφάσεις και η τελική ευθύνη βαρύνει μόνον αυτόν. Αλλά όπως φάνηκε, επιλέγει να μην το πράξει.
4. Πιστεύω ότι το οποιοδήποτε Δημόσιο Πρόσωπο, de facto αντιπροσωπεύεται, χαρακτηρίζεται, επηρεάζεται, εξαρτάται, εκτίθεται από τη συμπεριφορά, την κάθε λογής δραστηριότητα και τις ενέργειες του ή της συζύγου του. Το αν θα παραιτηθεί κάποιος εκ των δυο, είναι μια καθαρά προσωπική τους υπόθεση. Και κρίνεται.