Από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη η μοναδική είδηση που δόθηκε με αποκρυπτογράφηση αφορά την ψήφο των ομογενών! Ναί πολύ καλά  διαβάσατε! Η είδηση κρύβεται όχι όμως  στα όσα γνωστά επανέλαβε για τις προθέσεις και διαθέσεις του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Καραμαλής,  αλλά πίσω από την τελευταία φράση του με την εξής ουσιαστική-εδώ και είναι όλο το κλειδί της υπόθεσης –  επισήμανση του κ. Καραμανλή ο οποίος είπε επί λέξη: "Σας θυμίζω όμως, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ότι αυτό είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, που ξεπερνά κατά πολύ την κοινοβουλευτική δύναμη ενός κόμματος στη Βουλή."  Δηλαδή τι λέει εδώ ο Πρωθυπουργός "Εγώ  θέλω να το κάνω αλλά αν δεν θέλει κυρίως  το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να  γίνει!" αυτή είναι η πικρή αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι. Ποιος όμως και ποιοί; ήταν αυτοί και πότε;  που διαμόρφωσαν το προαπαιτούμενο της αυξημένης πλειοψηφίας;   Στους διαδρόμους της Βουλής οι πάντες όταν έρχεται το θέμα σε συζήτηση αλλάζουν θέμα ενώ στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια είναι περίπου γνωστό ότι και τα δυο κόμματα δεν  θέλουν την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου για άλλους λόγους οι μέν {ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΚΚΕ} και άλλους  λόγους οι δε {Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ.} Όσο για το τι θέλει και τι δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ αρκεί να ρίξει κανείς μια ματία στο πρόγραμμα του για να δει αν υπάρχει θέση επί του θέματος και ποιά είναι αυτή; Και για να μην αδικούμε τα άλλα κόμματα ρίξετε μια ματιά στα προγράμματα τους και δείτε αν αναφέρουν κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό.   Όπως θα θυμάστε από τις  09.09.2007 αρκετά πριν τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 εγκαίρως είχαμε αποκαλύψει ότι το θέμα παραπέμπεται στο άμμεσο μέλλον ενώ  στη συνεχεία με σχετικά άρθρα και έρευνες αναλύσαμε το ζήτημα  διεξοδικά.    Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Πρωθυπουργού και εν συνεχεία κάντε μια μικρή αναδρομή και κρατείστε στο αρχείο σας μερικά ενδεικτικά από  όσα έχουμε κατά καιρούς γράψει και αποκαλύψει για το ζήτημα αυτό. 

κ. ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ): Χθες αναφερθήκατε στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Τον περασμένο Ιούνιο είχατε εκφράσει την πεποίθηση το θέμα να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2008. Κατά πόσο θεωρείτε ότι η Αντιπολίτευση – και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ – θα συμφωνήσει με το νέο νομοσχέδιο και κατά δεύτερο, σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι ο στόχος του 2011 είναι αυτή τη στιγμή εφικτός;  

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτό για μένα έχει μία πολύ μεγάλη σημασία. Είναι προτεραιότητα. Και είναι προτεραιότητα για πάρα πολλούς λόγους:            Πρώτα απ' όλα, γιατί η Ελλάδα έχει μία πάρα πολύ μεγάλη ομογένεια, που είναι χρήσιμο, θα έλεγα εθνικά επιβεβλημένο, να έχει συμμετοχή στην πορεία του τόπου. Δεύτερον, αυτός είναι ο ισχυρότερος δεσμός με την πατρίδα. Και, τρίτον, διότι πιστεύω ότι η συμμετοχή των ομογενών μας- που, όπως ξέρετε καλύτερα από μένα – αγαπούν πολύ την πατρίδα τους, αλλά έχουν και άλλες προσλαμβάνουσες- θα εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας.            Τώρα στο πρακτικό ζήτημα. Εμείς έχουμε ξεκινήσει από καιρό αυτήν τη διεργασία. Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των άλλων κομμάτων -το λέω όσο γίνεται με μεγαλύτερη επιείκεια- δεν ήταν η αναμενόμενα γόνιμη και παραγωγική. Ελπίζω αυτό, με τις νέες προτάσεις που έχουν κατατεθεί και σε συνεργασία με το ΣΑΕ, να ξεπεραστεί. Και πιστεύω, θέλω να ελπίζω, ότι μέσα στο 2008 θα έχουμε νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει και την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορούμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του 2011.            Σας θυμίζω όμως, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ότι αυτό είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, που ξεπερνά κατά πολύ την κοινοβουλευτική δύναμη ενός κόμματος στη Βουλή.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ 

ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

 ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

 Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ -ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ : άλλα λόγια να αγαπιόματστε.. 

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ-ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ