"Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η "αυτοψία" της αμερικανίδας ειδικού του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων Γκέι Μακ Ντούγκαλ με "μέλη μειονοτήτων" της Β.Ελλάδας.
Σήμερα βρίσκεται στην περιοχή της Φλώρινας ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greece-Salonika.blogspot χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της φιλοσκοπιανής οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο" στην Έδεσσα…
Το περίεργο όμως είναι πως η "ανεξάρτητη" εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ εμφανίστηκε συνοδευόμενη από τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο ανήκει σε κανάλι των Σκοπίων ενώ απαγορεύτηκε -ευθαρσώς- η είσοδος σε δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης!!
Η αμερικανίδα ειδικός κινείται στην ουσία ανεξέλεγκτη στην κεντροδυτική Μακεδονία,χωρίς να αναφέρεται στις Ελληνικές αρχές ενώ -σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του Gr.Salonika- "επίσημες αντιδράσεις και έλεγχος δεν μπορούν να υπάρξουν καθώς οι ενέργειές της καλύπτονται από το¨Σύμφωνο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου¨, το οποίο έχει υπογράψει και η χώρα μας!"
Η Γκέι Μακ Ντούγκαλ θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Θα υποβάλει έκθεση με τα "ευρήματα και τις συστάσεις της" στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το Μάρτιο του 2009.
Η "ανεξάρτητη" εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ αρχικά είχε προγραμματίσει να εξετάσει την κατάσταση των Αθίγγανων. Στη συνέχεια όμως γνωστοποίησε στις Ελληνικές αρχές πως θα διευρύνει τις "μελέτες" της με επισκέψεις στη Θράκη, και λίγο πριν να αναχωρήσει, δήλωσε την πρόθεσή της να επισκεφθεί και τη δυτική Μακεδονία.
Αν κρίνουμε απ΄την χθεσινή απαγόρευση σε Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου να παρακολουθήσουν τη χθεσινή συνάντηση και την παράλληλη κάλυψή της από σκοπιανό τηλεοπτικό συνεργείο (άγνωστο με ποιο δικαίωμα), τότε το πόρισμα της "ανεξάρτητης" αμερικανίδας εμπειρογνώμονα προβλέπεται πως σίγουρα θα φέρει νέους μπελάδες στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο…"

greece-salonika.blogspot.com