Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, θα επισκεφθεί την Νέα Υόρκη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχει στην 63η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Στις 22 και 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Υψηλού επίπεδου για την Ανάπτυξη στην Αφρική και στην Συνάντηση Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, επαφές με τα Πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και με ομολόγους του άλλων χωρών. Θα έχει επίσης επαφές με την ηγεσία της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα είναι ο κύριος ομιλητής με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό σε πανομογενειακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι οργανώσεις της Κυπριακής παροικίας στην Αμερική.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Προεδρικός Επίτροπος κ.  Γιώργος Ιακώβου και υπηρεσιακοί παράγοντες.