Εφραίμ εδώ. Εφραίμ εκεί. Που είναι ο Εφραίμ; Δεκάδες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα  ψάχνουν από προχτές το απόγευμα στις 16:45 που αναχώρησε με τις βαλίτσες του από το λιμανάκι της Ιεράς Μονής για μια δήλωση. Μια συνένευξη. Κάτι τέλος πάντων για να βγάλουν το θέμα. Να κάνουν την δική τους επιτυχία αλλά πουθενά ο άλλοτε λαλίστατος Γέροντας Εφραίμ. Κι όμως και λαλίστατος είναι και βρέθηκε και συνέντευξη έδωσε!   Αναρωτιέστε που σε ποια μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα; Που έσπασε την σιωπή του και μιλά για όλους και για όλα; Σε ποιο έγκυρο ΜΜΕ της Ελλάδος έδωσε συνέντευξη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου; Στην Μια και μοναδική εφημερίδα. Την εφημερίδα των επιτυχιών και της μεγάλης προσφοράς στον Ελληνισμό και την ομογένεια!  Έδωσε συνέντευξη στην μόνη-προς το παρόν- ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης, τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΗΚΑ  (συμφερόντων της "Αγίας Οικογένειας" Μητσοτάκη για όσους δεν το γνωρίζουν και όσους το ξέρουν αλλά κωφεύουν).  Ναι! Μίλησε "αποκλειστικά" στον γνωστό δημοσιογράφο ειδικό στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνάδελφο κ. Θεόδωρο Καλμούκο.  Αναμφίβολα είναι επιτυχία..

 και θα ήταν μεγάλη αμαρτία αν δεν το αναγνωρίζαμε και δεν αποδίδαμε τα εύσημα στο συνάδελφο που κατόρθωσε και ξετρύπωσε τον "γέροντα"  Εφραίμ  και του απέσπασε και συγνώμη προς τους πιστούς που έχουν σκανδαλιστεί όλο αυτόν τον καιρό! Και έβγαλε και την μεγάλη είδηση! Η ιερά μονή Βατοπεδίου  έχει έλλειμα 300.000.000 euros! Ναι τόσα λείπουν από τα ταμεία της Ιεράς Μονής ! Αυτό είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ο ηγούμενος! 300.000.000e  για την αναλστύλωση του Μοναστηριού! Αυτά και άλλα εκπληκτικά αλλά…άνευ σημασίας και ουσίας  επί των όσων τους καταμαρτυρούνται και από τα άλλα Μοναστήρια.  Θα είχε όμως μεγαλύτερη αξία αν η "συνέντευξη" ήταν αληθινή συνέντευξη  και άγγιζε  την ουσία του προβλήματος με ερωτήσεις που καίνε. Με ερωτήσεις  που ευλόγως  θέτει και ο κάθε καλόπιστος  καλοπροαίρετος αλλά  και επί πολλών σκανδαλισμένος  αναγνώστης.  Με όσα έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια -και ο κ. Καλμούκος τα γνωρίζει πολύ καλά αφού είναι όντως ένας εκ των καλύτερων εκκλησιαστικών συντακτών -ίσως ο μοναδικός στην Ομογένεια με γνώσεις θεολογίας- είναι αδιανόητο  όμως να μην τίθενται από ένα εκκλησιαστικό συντάκτη και  μάλιστα θεολόγο  η απλή(!) απλούστατη ερώτηση: "ποια σχέση μπορεί να έχει ένας μοναχός με βάση πάντα τους ιερούς κανόνες  πολύ περισσότερο ένας ηγούμενος και μια ιστορική Μονή με επιχειρηματικές δραστηριότητες όταν βασικός κανόνας μετά ον όρκο περι παρθενίας είναι εκείνος περί ακτημοσύνης"; Και δεν είναι μόνο αυτή η βασική ερώτηση που "ξέχασε" να κάνει ο φίλτατος εκκλησιαστικός συντάκτης που ως μόνιμο στόχο η πένα του  εκβράζει δηλητήριο εμπάθειας για τον Οικουμενικό  Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο … ή ανακαλύπτει μόνο εκείνα στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα στην Ιερά Αρχ. Αμερικής που δεν πάνε κόντρα στα συμφέροντα της εφημερίδας (…) και εκείνα(τα σκάνδαλα) μετά η εφημερίδα με την πρώτη ολοσέλιδη καταχώριση τα ξεχνάει… Ενώ τα άλλα…τα μεγάλα για τα οποία βοά ο Ελληνισμός της Αμερικής τα συγκαλύπτει…Τα θάβει…Τα κουκουλώνει κοινώς! 

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε άλλο την "συνέντευξη" που παραχώρησε ο ηγούμενος Εφραίμ στον φίλτατο κατά τ' άλλα συμπαθή κ. Θ. Καλμούκο.  Θα την διαβάσετε , θα κρίνετε κρίνοντες και κρινόμενους… και θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.   Ο ηγούμενος Εφραίμ πάντως   μέσα στα άλλα εκπληκτικά που  δηλώνει στην έγκυρη φωνή της ομογένειας αναφέρει ότι πρώτον ότι δνε έχει δικό του προσωπικό λογαριασμό -να δούμε τι θα πει και ο εισαγγελέας και δεύτερον  εξίσου σημαντικό ότι έκανε την δήλωση για την επιστοφή των χρημάτων προς εκτόνωση της κρίσης!…δηλαδή τα χρήματα ακόμα δεν έχουν επιστραφεί! έστω και στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων!

Διαβάστε την "συνέντευξη" -δελτίο τύπου, ΕΔΩ  και  ΕΔΩ   και κρίνετε όχι τον ηγούμενο(αυτός θα κριθεί  έτσι κι αλλιώς αυστηρά κυρίως από τον Θεό) αλλά την "έγκαιρη" όζουσα   σκανδάλων "δημοσιογραφία"  της ομογένειας που ενημερώνει υποτίθεται έγκυρα, και προ πάντων  ανεξάρτητα τον ομογενή! Αναλαμβάνοντας  δυστυχώς  ρόλο  "γραφείου τύπου" και σε μια άλλη γλώσσα ρόλο πλυντηρίου(!) Δεν υπήρχαν ερωτήσεις για τον ηγούμενο Εφραίμ  όταν βοά η Ελλάδα -και όχι γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι τα δικογκώνουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ηγούμενος Εφραίμ- για τις προκλητικές και σκανδαλώδεις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μοναστηριού και προ πάντων των Ιερομόναχων Εφραίμ και Αρσένιου. Δεν υπήρχαν ερωτήσεις για τις υπεράκτιες εταιρίες που διευθύνει; Δεν υπήρχαν ερωτήσεις  για τις  σχέσεις που είχε ο ηγούμενος και ο μοναχός Αρσένιος  κάποτε με την σύζηγο του μακαρίτη του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Δήμητρα Παπανδρέου Λιάνη όταν  γνωστός αρχιμανδρίτης στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας  έκανε τον διακομιστή τον καιρό που σκανδαλοδώς περιέφερε την τίμια ζώνη από σπίτι σε σπίτι και από εκθέσεις σε εκθέσεια αυτοκινήτων;  δεν υπήρχαν ερωτήσεις  για τα αμύθητα ποσά που διακινούνται από τους λογαριασμούς των μοναχών; δεν υπήρχαν ερωτήσεις για  τα όσα έχουν προηγηθεί με την λίμνη Βιστωνίδα και πως τα 400 στρέματα έγιναν  27.000 ; δεν υπήρχαν ερωτήσεις για τις σκανδαλώδεις φιλοξενίες υψηλών προσώπων στα αυτοκρατορικά δώματα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τους υψηλούς προσκεκλημένους; Δεν υπήρχαν ερωτήσεις για τις ναυτιλιακές εταιρίες που διαθέτει η Ιερά Μονή; Δεν υπήρχαν ερωτήσεις για συμμετοχή  της Ι. Μονής σε παράνομες εταιρίες; Δεν υπήρχαν ερωτήσεις για σειρά παραβιάσεων Ιερών Κανόνων που αφορούν τους μοναχούς -και ο κ. Καλμούκος του γνωρίζει πολύ καλά(!); Καλύτερα εδώ να σταματήσουμε…άλλωστε έχουν ακόμα να αποκαλυφθούν πολλά…πάρα πολλά…για τον ηγούμενο Εφραίμ και για τον μοναχό Αρσένιο…  Διαβάστε και κρίνετε και εμάς αλλά και την εφημερίδα που φιλοξενεί την "συνέντευξη".